Πόσα λεφτά πρέπει να βγάζεις για να είσαι το ίδιο χαρούμενος με κάποιον που τρέχει;

Πόσα λεφτά πρέπει να βγάζεις για να είσαι το ίδιο χαρούμενος με κάποιον που τρέχει;

Είναι ξεκάθαρο ότι η άθληση προσφέρει οφέλη τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, παίζει πολύ μεγαλύτερο θετικό ρόλο στον ψυχολογικό τομέα απ’ ότι μια καλή οικονομική κατάσταση!  Συγκεκριμένα, αυτό είναι που υποστηρίζει μια έρευνα που έκαναν από κοινού τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Γιέιλ και η οποία βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν από 1,2 εκατομμύρια Αμερικάνους.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση: «Πόσες φορές τον τελευταίο μήνα ένιωσες σε κακό επίπεδο ψυχολογικά, σαν να σε κατακλύζει το στρες, η μελαγχολία και τα συναισθηματικά προβλήματα»;

Οι συμμετέχοντες απάντησαν επίσης και αναφορικά με τις σωματικές τους δραστηριότητες. Για την ακρίβεια, έπρεπε να απαντήσουν ποιες είναι οι σωματικές του δραστηριότητες απαντώντας σε μια λίστα με 75 από αυτές, που ξεκινούσε από την ενασχόληση με τα παιδιά στο σπίτι και κατέληγε στο τρέξιμο, την ποδηλασία και τη γυμναστική με βαράκια.

Η μελέτη

Σύμφωνα με την μελέτη, όσοι γυμνάζονταν συστηματικά ένιωθαν να βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση περίπου 35 μέρες το χρόνο ενώ οι μη ενεργοί για περίπου 18 μέρες παραπάνω το χρόνο από τους πρώτους.

Ταυτόχρονα, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι γυμνάζονται νιώθουν ακριβώς το ίδιο καλά με όσους δεν γυμνάζονται αλλά βγάζουν ετησίως 20.000 ευρώ παραπάνω από τους πρώτους. Με απλά λόγια, πρέπει να βγάζεις πολλά παραπάνω από κάποιον που γυμνάζεται για να έχεις την ψυχική του υγεία.

Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται αυτόματα και πως όσο πιο πολύ αθλείσαι τόσο πιο ευτυχισμένος είσαι. «Η σχέση ανάμεσα στην συστηματική άσκηση και την συναισθηματική σταθερότητα είναι κάτι που χτίζεται σιγά-σιγά», λέει ο φοιτητής Άνταμ Τσεκράουντ από το Γέιλ που πήρε μέρος στην έρευνα. Με άλλα λόγια, αυτό που λέει ο Τσεκράουντ είναι να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου και ξεκουράζεσαι επαρκώς αντί να γυμνάζεσαι διαρκώς σαν να μην υπάρχει αύριο.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως τρεις με πέντε προπονήσεις την εβδομάδα με την καθεμία να διαρκεί από 30 μέχρι 60 λεπτά είναι μια ιδανική κατάσταση. Τονίζουν επίσης πως καλό είναι να προτιμάς τα ομαδικά αθλήματα διότι προωθούν την κοινωνικοποίηση και κατ’ επέκταση την καλή ψυχική υγεία.

Το τρεξιμο

Φυσικά το τρέξιμο είναι μια άλλη εντελώς κατάσταση, δεδομένου ότι η κοινωνικοποίηση μέσω των αγώνων δρόμου, είναι το ζητούμενο για πολλούς που επιλέγουν να συμμετάσχουν.

Από τη στιγμή που η κοινότητα των δρομέων έχει μεγαλώσει, το τρέξιμο είναι ένα από τα αθλήματα που σε κάνει πιο κοινωνικό και σίγουρα πιο χαρούμενο.

Διαβάστε ακόμα: Θέλετε να πάρετε μια σημαντική απόφαση; Βγείτε για τρέξιμο…

Previous ArticleNext Article

7ο Lycabettus Run: Άνοιξαν οι εγγραφές!

Το 7ο Lycabettus Run, η δημοφιλής διοργάνωση τρεξίματος που συνδυάζει τις ομορφιές του φυσικού τοπίου του Λυκαβηττού με την άσκηση, επιστρέφει για 7η χρονιά στις 28 Φεβρουαρίου 2021. Επαγγελματίες κι ερασιτέχνες δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στις διαφορετικές ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές στην καρδιά της Αθήνας! Απαραίτητη προϋπόθεση για να ζήσουν την μοναδική αυτή εμπειρία είναι να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα μέσα από μια απλή και γρήγορη διαδικασία!

Οι εγγραφές του 7ου Lycabettus Run άνοιξαν και είναι διαθέσιμες μέσω:

  • Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.lycabettusrun.gr.
  • Εγγραφές πραγματοποιούνται και μέσω της πλατφόρμας www.racefinder.gr

Οι οικονομικά ενήμεροι δρομείς θα ενημερώνονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Οι ενδιαφερόμενοι αφού μπουν στην ειδική κατηγορία των εγγραφών, μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην φόρμα που δίνεται στη σελίδα και να επιλέξουν το αγώνισμα όπου επιθυμούν.

Ακόμα, θα ορίζουν και το σημείο παραλαβής του πακέτου συμμετοχής από τα 7 διαθέσιμα που προσφέρονται από την διοργάνωση.

Η σημαντική όμως είδηση είναι ότι η Οργανωτική Επιτροπή δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους δρομείς να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους έως και την 26η Οκτωβρίου 2020 στην προνομιακή τιμή των 12,00€/άτομο για κάθε ατομικό αγώνισμα και 11,00€/άτομο για συμμετοχή στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας Relay (Ανδρών – Γυναικών & Μικτή).

Μετά την πάροδο της ημερομηνίας η εγγραφή ακυρώνεται αυτόματα, όπως και η προνομιακή τιμή!

Σε κάθε περίπτωση και μετά το πέρας της Early bird offer περιόδου, οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία

Δικαίωμα συμμετοχής στο 7ο Lycabettus Run θα έχουν μόνο όσοι έχουν πληρώσει το σχετικό αντίτιμο που επέλεξαν.

Μέρος από τα έσοδα κάθε εγγραφής, θα δοθεί μετά το τέλος του αγώνα, όπως κάθε χρόνο, για κοινωνικό σκοπό.

Ο αγώνας απευθύνεται σε δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Για ανήλικους, είναι απαραίτητη η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης συγκατάθεσης από τον γονέα ή κηδεμόνα του.

Οι αριθμοί και τα πακέτα συμμετοχής θα παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως από τους εγγεγραμμένους δρομείς αποκλειστικά και μόνο από τα 7 παρακάτω σημεία, την Παρασκευή 16/02 και το Σάββατο 27/02 πριν τον αγώνα, σε ώρες που θα ανακοινωθούν άμεσα από την διοργάνωση. Τα σημεία θα επιλέγονται από τους δρομείς κατά την εγγραφή τους.

  • Lobby George Lycabettus Lifestyle Hotel |Αθήνα, Κλεομένους 2
  • Κατάστημα Cosmos Sport | Αγία Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 433
  • Κατάστημα Cosmos Sport | Κηφισιά, Αργυροπούλου 4
  • Κατάστημα Cosmos Sport | Κορυδαλλός, Ταξιαρχών 57
  • Κατάστημα Cosmos Sport | Καλλιθέα, Βενιζέλου Ελευθερίου 163B (Λ. Θησέως)
  • Κατάστημα Outrun | Παλαιό Φάληρο, Mαρίνα Φλοίσβου,
  • Κατάστημα Top Cycles | Περιστέρι, Βασ. Αλεξάνδρου 72

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δρομείς μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα μέσω email στο [email protected]

 

Ακύρωση του Serifos Sunset Race 2020

SERIFOS SUNSET RACE 2019

Η Οργανωτική Επιτροπή του Serifos Sunset Race με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Σερίφου και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις όσων αφορά το θέμα της νόσου COVID-19 ανακοινώνει την ακύρωση της διοργάνωσης που ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου 2020.

Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη διοργάνωση, τους αθλητές, τους εθελοντές, τους επισκέπτες και τους κατοίκους της Σερίφου, και με σεβασμό στην αναγκαιότητα διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας πρωτίστως αλλά και στο χαρακτήρα της διοργάνωσης, που λόγω των απαραίτητων μέτρων θα αλλοιωνόταν σημαντικά, οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστούμε για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε σχετικά με τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου και το Serifos Sunset Race 2021.

Ελπίζουμε πολύ σύντομα να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση και να επιστρέψουμε όλοι στην ομαλή καθημερινότητά μας.

Καλό Καλοκαίρι με υγεία

Η Οργανωτική Επιτροπή του Serifos Sunset Race

x
Send this to a friend