Πώς πρέπει να χειρίζονται τα γυμναστήρια το θέμα του Κορονοϊού

Photo by Inspired Horizons Digital Marketing on Unsplash

Τα γυμναστήρια στην Κίνα – στο επίκεντρο της επιδημίας των Κορονοϊού στην Ουχάν- γρήγορα μετατράπηκαν σε αυτοσχέδια νοσοκομεία καθώς οι Κινέζοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την έξαρση.

Σε άλλα μέρη της Κίνας, πολλά γυμναστήρια έχουν μείνει… άδεια, είτε λόγω του φόβου, είτε από επιλογή των ιδιοκτητών, προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός.

“Σε πόλεις που έχουν πληγεί σκληρά, νομίζω ότι είναι μια συνετή απόφαση το να κλείσουν τα γυμναστήρια για μερικές ημέρες”, δήλωσε ο Τάρα Γ. Σμιθ, καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέντ στις ΗΠΑ και ειδικός της μολυσματικής νόσου. “Είναι λογικό να κλείνουμε τους δημόσιους χώρους – τουλάχιστον για μια σύντομη χρονική περίοδο”.

Περίπου από 90.000 άνθρωποι σε 53 χώρες διαγνώστηκαν με το COVID-19 και σχεδόν 3.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω μικρών σταγονιδίων που εκκρίνονται από μολυσμένο άτομο (συνήθως με βήχα ή φτάρνισμα) που εισπνέονται από κάποιον λίγα μέτρα μακριά. Πιστεύεται επίσης ότι ο ιός θα μπορούσε να είναι βιώσιμος στις επιφάνειες για αρκετές ώρες.

Αναβλήθηκε ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου λόγω του Κορωνοϊού

“Εάν αγγίξετε την επιφάνεια που έχει ιό πάνω της και έπειτα αγγίξετε το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια σας, βασικά… έχετε εμβολιάσει τον εαυτό σας με τον ιό”, δήλωσε ο Σμιθ. “Εκεί έρχεται το πλύσιμο των χεριών. Αυτό θα εξαλείψει αυτήν την πηγή μετάδοσης.”

Πώς πρέπει να κινηθούν τα γυμναστήρια

Ο πανικός δεν πρέπει να κυριαρχήσει, αλλά να κριθεί απαραίτητο σε ορισμένες περιοχές, ίσως τα γυμναστήρια θα πρέπει να αναστείλουν για λίγες ημέρες τη λειτουργία τους.

Επίσης θα ήταν χρήσιμο οι εργαζόμενοι σε αυτά να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες υγιεινής και να προτρέπουν τους αθλούμενους να κάνουν το ίδιο.

Το συχνό πλύσιμο χεριών, τα απολυμαντικά σπρέι και μαντιλάκια και ο καθαρισμός του εξοπλισμού πρέπει να γίνεται ακόμα πιο επιμελώς και πιο τακτικά.

Ταυτόχρονα το προσωπικό θα πρέπει να αερίζει τακτικά το χώρο και να προτρέπει όσους αθλούνται να μην πιάνουν το πρόσωπό τους ή τα μάτια τους, πριν πλύνουν τα χέρια τους ή τα απολυμάνουν με κάποιο τζελ.

Θα επίσης όσοι αντιμετωπίζουν ένα κρυολόγημα να μην γυμνάζονται.

Για προληπτικούς λόγους η απολύμανση των χώρων θα ήταν μια σοφή επιλογή από τους ιδιοκτήτες.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν και οι ίδιοι οι αθλούμενοι και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής περισσότερο από ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Με 200 ελίτ αθλητές και θεατές με μάσκες έγινε ο Μαραθώνιος του Τόκιο (vid)

Previous ArticleNext Article

Τεχνική Κολύμβηση: Ο νέος αγωνιστικός προγραμματισμός των πρωταθλημάτων

Τεχνική Κολύμβηση: Ο νέος αγωνιστικός προγραμματισμός των πρωταθλημάτων

Την Ειδική προκήρυξη για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κατηγοριών 2020, καθώς επίσης και τα νέα δεδομένα με τις Προεθνικές ομάδες στην Τεχνική κολύμβηση, όπως αυτά διαμορφώνονται λόγω του κορονοϊού covid – 19, γνωστοποίησε στα σωματεία η ΚΟΕ.

Σύμφωνα με αυτή, οι ημερομηνίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών είναι:
*ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: 1 – 4 Αυγούστου 2020
*ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: 6 – 9 Αυγούστου 2020
*ΚΡΗΤΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ: 10 – 13 Αυγούστου 2020

Δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις Περιφέρειες, το αργότερο έως 20 Ιουλίου 2020

Κολυμπάμε με το WeSwim για Παραλίες καθαρές από αποτσίγαρα!

Κολυμπάμε με το WeSwim για Παραλίες καθαρές από αποτσίγαρα!

Η αλμυρή Open Water Οικογένεια του Weswim με την Υποστήριξη της ΕΡΤ (ERT Social Responsibility) και την αρωγή του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης – ΕΟΑΝ κολυμπάει την Κυριακή 31 Μαΐου σε όλη την Ελλάδα για έναν πολύ δυνατό και “καθαρό” σκοπό.

Η συνθήκη του κορονοϊού, πέρα από τις αναπροσαρμογές που έφερε στην ζωή μας, τις επαγγελματικές και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ταυτόχρονα έδωσε στο περιβάλλον την δυνατότητα να “αναπνεύσει” σημαντικά και να δημιουργήσει μετά από πολλά χρόνια μια έστω και κατα ανάγκη νέα “καθαρή” για τις θάλασσές μας πραγματικότητα.
Στα πλαίσια αυτής της νέας συνθήκης και δεδομένης της αλματώδους αύξησης της κολυμβητικής μας κοινότητας στην Ελλάδα και παγκοσμίως, αλλά και της επισκεψιμότητας ολοένα και περισσότερο ευαισθητοποιημένου με το περιβάλλον κοινού, αποφασίσαμε να δράσουμε προς την κατεύθυνση διατήρησης αλλά κυρίως βελτίωσης της μοναδικής αυτής συνθήκης.

Έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος (World No Tobacco Day), πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε πανελλαδικά ένα πρωτότυπο Αγώνα κολύμβησης Open Water τηρώντας τους κανόνες υγείας του CovidΤο Event
Την Κυριακή 31 Μαΐου κολυμπάμε στην αγαπημένη παραλία επιλογής μας σε όλη την Ελλάδα και αμέσως μετά το κολύμπι μας μαζεύουμε αποτσίγαρα από την συγκεκριμένη παραλία. (Μην ανησυχείς, δυστυχώς θα βρείς!).
Για κάθε χιλιόμετρο κολύμπι που κάνουμε ξεθάβουμε από την άμμο ή τα βότσαλα, τουλάχιστον 10 αποτσίγαρα (#Butthunting). Θα χρειαστούμε ΜΟΝΟ ένα ζευγάρι γάντια και ένα μικρό σακουλάκι συλλογής.

Στέλνουμε μία φώτο ή video με την δράση μας (απόσταση και αριθμός αποτσίγαρων) στο Κοινωνική Ευθύνη ΕΡΤ – ERT Social Responsibility και το Weswim και φυσικά ποστάρουμε παράλληλα στα δικά μας social το δικό μας ξεχωριστό μήνυμα με inspiring hashtags: (#Weswim #ΣυμμΕΡΤέχουμε #ΕΟΑΝ #ΕΡΤ #wecare ) .

Οι 3 πρώτοι που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα αποτσίγαρα, άρα και περισσότερα μέτρα κολύμβησης, θα κερδίσουν από ένα μοναδικό συλλεκτικό σκουφάκι Weswim. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο www.weswim.gr στις 5/6 που θα λανσάρουμε ειδικά εκείνη την μέρα με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος-

ΟΡΟΙ EVENT
* Κολυμπάμε σε όποια παραλία της επιλογής μας επιθυμούμε σε όλη την Ελλάδα.
** Τηρούμε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας για τον Covid-19 και κρατάμε τις αποστάσεις μεταξύ μας σε όποια παραλία και αν βρεθούμε.
*** Μπορούμε να συμμετέχουμε στην δράση ακόμα και χωρίς να κολυμπήσουμε, ποστάροντας μόνο τα αποτσίγαρα που έχουμε συλλέξει

 

x
Send this to a friend