Πιθανή ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων απειλεί την οικονομία της Ιαπωνίας

Η πιθανή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί να πλήξει την ήδη πληγείσα ιαπωνική οικονομία η οποία βρίσκεται προ των πυλών μιας double-dip recession.

Η επέκταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ένα μόλις μήνα πριν την τελετή έναρξης ανησυχεί τους αναλυτές καθώς εκτιμούν ότι θα προκαλέσει νέα κρίση στην οικονομία του νησιού.

Αν και ο πρωθυπουργός της χώρας Γιοσιχίντε Σούγκα επιμένει πως οι Αγώνες θα λάβουν χώρα κανονικά, αναμένεται να επεκτείνει τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ένα μόλις μήνα πριν την τελετή έναρξης. Οι αναλυτές υπολογίζουν πως η επέκταση αυτή θα οδηγήσει την οικονομία του νησιού σε νέα κρίση.

Μια κατάργηση των Αγώνων την τελευταία στιγμή εν μέσω εκτεταμένων μέτρων θα περιορίσει την ανάπτυξη μέχρι και 1,7% σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg. 

Αλλοι οικονομικοί αναλυτές που επικεντρώνονται στην περίπτωση της κατάργησης δεν προβλέπουν τόσο μεγάλο πλήγμα στην οικονομία αλλά μερικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανό νέο κύμα της πανδημίας και επέκτασης των νέων στελεχών.

Αν και η Ιαπωνία είχε γίνει παράδειγμα του περιορισμού των κρουσμάτων στην πρώτη φάση της πανδημίας, τώρα έχει μείνει πίσω λόγω του χαλαρού προγράμματος εμβολιασμού και της επέκτασης των έκτακτων μέτρων. 

Εν μέσω της παρούσας πανδημίας, υπάρχουν πολλές ανησυχίες για το εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πρέπει να λάβουν χώρα, με πρόσφατα γκάλοπ να υποδεικνύουν πως οι περισσότεροι Ιάπωνες ζητούν την κατάργησή τους για φέτος, κάτι που υποστηρίζουν και αρκετοί επιχειρηματικοί ηγέτες της χώρας. Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, η Asahi Shimbun κάλεσε προς ακύρωση των Αγώνων την προηγούμενη Τετάρτη.
Η ματαίωση των Αγώνων θα προκαλέσει άμεσο οικονομικό πλήγμα 1,4 τρισ γεν ($12,9 δισ) σύμφωνα με υπολογισμούς του Τοσιχίρο Ναγκαχάμα, επικεφαλής οικονομολόγου του Dai-Ichi Life Research Institute. Oι υπολογισμοί του Τακαχίντει Κιούτσι του Νomura Research Ιnstitute αυξάνουν αυτό τον υπολογισμό στα 1,8 τρισ γεν. 

Δεν βλέπουν όλοι την ανάγκη συμπερίληψης των Αγώνων στους φετινούς υπολογισμούς ανάπτυξης, πάντως. Ο Καζούμα Μαέντα, οικονομολόγος της Barclays Securities υπολογίζει πως υπάρχουν αυξημένα ρίσκα για την οικονομία και η επέκταση των περιοριστικών μέτρων θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην πορεία της ανάκαμψης από τους Ολυμπιακούς. 

«Το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι το κύριο μέλημα των καταναλωτών και όχι οι Ολυμπιακοί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Τριήμερο με 3 απολαυστικές δράσεις στη μοναδική ύπαιθρο της Άνδρου

Έρχεται 3ήμερο και σας ετοιμάσαμε τρεις απολαυστικές δράσεις στη μοναδική φύση της Άνδρου.

Διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει, δήλωσε συμμετοχή και έλα να εξερευνήσουμε τα μονοπάτια και τα βράχια του νησιού
Πρόλαβε τη θέση σου!

Μικρός αριθμός συμμετοχών ! 6937236362 ή [email protected]

➡️ Σάββατο 19 Ιουνίου – Via Ferrata δίπλα στον καταρράκτη της Παλαιόπολης. Σκαρφαλώνουμε και απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα από ψηλά! 

Συναντιόμαστε στις 16.30 στην Άνω Παλαιόπολη. Η δράση διαρκεί περίπου 3 ώρες.
Η Παλαιόπολη βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, μια πολύ καλά προστατευόμενη περιοχή από την οροσειρά Πέταλο, με πλούσια βλάστηση και δύο εντυπωσιακούς, για τις Κυκλάδες, μικρούς καταρράκτες. Η πρόσβαση στην κορυφή γίνεται από σιδερένια σκαλοπάτια και ασφάλεια με σχοινιά, ενώ η θέα από την κορυφή στη θάλασσα και τα γύρω νησιά είναι μοναδική.

Προϋποθέσεις για τη συγκεκριμένη δράση 

  • Η ελάχιστη ηλικία είναι 12 ετών
  • Φυσική και ψυχική κατάσταση
  • Άνεση στα ύψη
  • Να μην έχει προηγηθεί χρήση αλκοόλ και ουσιών
  • Οι ανήλικοι να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα

Κόστος ανά άτομο 35 ευρώ . Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 6 άτομα.

➡️ Κυριακή 20 Ιουνίου – Απογευματινή Πεζοπορία στο μονοπάτι Andros Routes no 4, από τα Αηδόνια στη Μονή Τρομαρχίων. 

Συναντιόμαστε στις 17.00 στις πηγές των Αηδονίων. Η απόσταση της διαδρομής είναι 7 χλμ και η διάρκεια περπατήματος περίπου 3ώρες. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μέτριος.
Η διαδρομή μας ξεκινά από την Αηδόνια, με τα επιβλητικά αρχοντικά της, τη μαρμάρινη πηγή, διακοσμημένη με μεταβυζαντινά ανάγλυφα. Στη συνέχεια, η διαδρομή αφήνει πίσω το Κόρθι και συνεχίζει προς το Μουσιώνα, ένα μνημειακό συγκρότημα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Αφού διασχίσουμε τα μικρά χωριά χωριά της αγροτικής περιοχής, η διαδρομή περνάει από νερόμυλους, κονάκια, αλώνια, περιστερώνες.  Ακολουθώντας το μονοπάτι με θέα στη δυτική ακτή, θα φτάσουμε στην απόκρημνη περιοχή της Μονής Τρομαρχίων
Επίσκεψη στη Μονή με την άφιξή μας ενώ απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα.

Κόστος 20ε το άτομο. Περιλαμβάνει οδηγό/συνοδό πεζοπορίας,  σνακς, νερό, την επίσκεψη στη Μονή, και τη μεταφορά στο αρχικό σημείο συνάντησης.

➡️ Δευτέρα 21 Ιουνίου – Πρωινή Πεζοπορία από τον Αγ. Ιωάννη στους Κρουνούς (Κόρθι) στην παραλία Κρεμμύδες. 

Συναντιόμαστε στις 09.30 στα Αηδόνια. Η απόσταση της διαδρομής είναι 6 χλμ και η διάρκεια περπατήματος περίπου 3 ώρες. Ο βαθμός δυσκολίας μέτριος. 

Μία πολύ όμορφη και με ποικιλία αγροτικού τοπίου διαδρομή που ξεκινά από τις μαρμάρινες πηγές του παραδοσιακού βοικισμού Αηδόνια για να καταλήξει στην παραλία Κρεμμύδες.
Το μονοπάτι αρχικά διασχίζει το χωριό και με ανηφορική πορεία προς τα νοτιοανατολικά ανεβαίνει σταδιακά τον ορεινό όγκο της Ράχης. Η θέα προς τον Όρμο Κορθίου είναι βμοναδική, ενώ το τοπίο εναλάσσεται διαρκώς άλλωτε κάτω από πυκνά ασφενδάμια κ άλλωτε δίπλα σε μεγάλες καλλιεργημένες πεζούλες. Μετά την κόψη της Ράχης το μονοπάτι κατηφορίζει με θέα την Τήνο την παραλία Κρεμμύδες και ένα απόλυτα αγροτικό τοπίο, γεμάτο από παλιές αναβαθμίδες, αλώνια, κονάκια και εξαιρετικές ξερολιθιές ανάμεσα σε πλούσια χαμηλή βλάστηση.

Κόστος 20ε το άτομο : Περιλαμβάνει οδηγό/συνόδο πεζοπορίας, σνακς, νερό και τη μεταφορά (με 4κίνητα αυτοκίνητα) στο αρχικό σημείο συνάντησης. 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Παρουσίαση «Μαραθώνιος & Μαραθώνας» στη Νέα Μάκρη

Του Ηρακλή Αθανασόπουλου

Η πρώτη δημόσια παρουσίαση του νέου, δεύτερου στη σειρά, βιβλίου «Μαραθώνιος & Μαραθώνας: η πλήρης διατριβή επί της κλασικής διαδρομής» φιλοξενείται την ερχόμενη Κυριακή 20η Ιουνίου στην πλατεία της Νέας Μάκρης και ώρα 20:30.

Πρόκειται για την ανανεωμένη εις το μέγιστο βαθμό έκδοση του βιβλίου συγκριτικά με την πρώτη, αυτή του 2010! Ο συγγραφέας αντιμετωπίζει όλα όσα συνέβησαν επί της κλασικής διαδρομής από το 1896 και μετά με μια άλλη πιο λεπτομερή και νέα ματιά. Το διαρκές ψάξιμο αποκάλυψε νέα στοιχεία τα οποία προστέθηκαν.

Καλύφθηκαν ελλείψεις και διορθώθηκαν λάθη. Αποκαταστάθηκαν γεγονότα και δρομείς. Εστιάζει, δίνει έμφαση, προβάλλει τη δρομική κοινότητα, τον ελεύθερο δρομέα. Βέβαια περιγράφει όλους τους αγώνες μαραθωνίου, δλδ ολυμπιακούς, ευρωπαικούς, παγκόσμιους, πανελλήνια πρωταθλήματα και ΚΜΑ ή ΑΜΑ.

Δια του υπότιτλου «η πλήρης διατριβή επί της κλασσικής διαδρομής» στο εξώφυλλο γίνεται σαφές αυτό το περιεχόμενο. Προτάσσεται, αντί εισαγωγής, η ιστορική αναδρομή στη μάχη του 490 π.Χ. Εγκωμιάζεται ο «κήπος των Αθηνών», ο Μαραθώνας του σήμερα και του αύριο… Tο νέο βιβλίο «Μαραθώνιος & Μαραθώνας», μοναδικό στο είδος του είναι πολύτιμο, χρήσιμο στους φίλους του μαραθωνίου και όχι μόνο…

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend