19ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Η πιο όμορφη γιορτή της πόλης

19ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Η πιο όμορφη γιορτή της πόλης

Ο 19ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας πέρασε στην ιστορία ως ο πολυπληθέστερος της ιστορίας του μέχρι τον επόμενο, αφού η εμπειρία, το αγκάλιασμα από εθελοντές, υποστηρικτές φορείς και χορηγούς δημιούργησαν μια υψηλού επιπέδου αθλητική γιορτή με πλατιά χαμόγελα.

Τα τελευταία χρόνια ο Αγώνας Δρόμου της πόλης μας είχε μια συνεχή άνοδο και η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς ότι ο Αγώνας ήταν αφιερωμένος στον Σύλλογο Τυφλών Καλαμάτας. Το απόγευμα του Σαββάτου 20/4 και η πανέμορφη διαδρομή πρόσφεραν στους δημότες και στους επισκέπτες της Καλαμάτας έναν αξέχαστο αγώνα, αφού παρά τις άσχημες καιρικές προγνώσεις ο καιρός μας έκανε την χάρη. Όσοι συμμετείχαν με κάθε τρόπο, έδωσαν μια δυναμική που πλέον τον κατατάσσει στους κορυφαίους αγώνες της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και οι φίλοι του λάβαμε ακόμα ένα μεγάλο δώρο. Το ρεκόρ συμμετοχών με 1406 συμμετοχές στα 10 χλμ. και 800 παιδιά και γονείς στο 1,5 χιλιόμετρο με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι συντοπίτες μας, δείχνοντας πως η πόλη μας κερδίζει το στοίχημα του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Η αγάπη και η αθρόα συμμετοχή του κόσμου θέτουν πλέον μεγάλα στοιχήματα για τον ΣΔΥ Μεσσηνίας.

Από την εκκίνηση στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας κάτω από την εντυπωσιακή αψίδα του Συλλόγου, οι συμμετέχοντες κινήθηκαν έως την παραλία, σε μια υπέροχη γρήγορη διαδρομή πλάι στην θάλασσα και επέστρεψαν σε μια Πλατεία γεμάτη από κόσμο για να πάρουν το καλαίσθητο αναμνηστικό μετάλλιο. Τα αποτελέσματα μεταδίδονταν ζωντανά από το http://www.fitwaytiming.gr/index.php/apotelesmata/280-19os-agonas-dromou-kalamatas-live-results?fbclid=IwAR1-8xb1GcXKmQjE5sRiSqoRAl8-TwfJXsw9GiXtPkhRgxLFf2sGV2NxHW4, όπου οι τερματίσαντες είχαν τη δυνατότητα να δουν την επίδοσή τους άμεσα! Άμεση ήταν και η έκδοση αναμνηστικού διπλώματος, αφού οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» στο κινητό τους το αναμνηστικό δίπλωμα αμέσως μετά τον τερματισμό τους, να το ανεβάσουν στα κοινωνικά δίκτυα και να μοιραστούν με τους φίλους και συγγενείς τη χαρά του τερματισμού! Μια ακόμα καινοτομία του φετινού Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας.

Από το χαρούμενο κλίμα που επικράτησε μετά τη γραμμή του τερματισμού, ήταν πλέον προφανές πως δεν πρόκειται για ένα απλό αθλητικό γεγονός αλλά για μια στροφή μεγάλου μέρους της κοινωνίας προς την άθληση, τη δραστηριοποίηση στα κοινωνικά προβλήματα, την αλληλεγγύη και εν τέλει την αντίδραση στη μιζέρια που μας περιβάλλει.

Μετά το τέλος του αγωνιστικού μέρους, έγιναν οι απονομές στους έξι πρώτους νικητές και νικήτριες, ενώ βραβεύθηκαν ακόμη οι βασικοί χορηγοί, ο Σύλλογος Τυφλών Καλαμάτας στον οποίο ήταν αφιερωμένος ο φετινός Αγώνας και η εντυπωσιακή ομάδα των εθελοντών.

Οι νικητές στα 10 χλμ.

Γυναίκες
1η Κατερίνα Μπερδούση (Adidas Runners Athens) 41’12’’2η Λουίζα Καμαρινού (Animal Rights Runners) 41’50’’ 3η Ελένη Εξερτζόγλου (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 43’32’’4η Σταυρούλα Μπάκα (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 43’51’’ 5η Έφη Αλέξη (ΓΣ Καλαμάτα Running Project) 44’03’’6η Κατερίνα Πρισακάρου (Μαραθωνοδρόμοι Αργολίδας) 44’37’’.

Άνδρες
1ος Νικόδημος Νικολακέας (ΓΑΣ Ιλισός) 33’43’’ 2ος Παναγιώτης Κάβδας (ΓΣ Καλαμάτα Running Project) 34’39’’ 3ος Δημητράκης Μεϊντης (Κόροιβος Αμαλιάδας) 34’51’’4ος Εμιλιάνο Κάνο (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 35’30’’5ος Ηλίας Νικολόπουλος (ΣΔΥ Μεσσηνίας/Afordakos Team) 35’58’’6ος Γιώργος Κανελλόπουλος (ΓΣ Καλαμάτα Running Project) 36’28’’.

Ευχαριστούμε τους δημότες της πόλης μας από όποιο πόστο «έτρεξαν» τον αγώνα μας, τους φίλους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Το χαμόγελο σας το μετάλλιο μας.
Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, όπως το γνωρίζουν και όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες διοργανώσεις, ότι απαιτείται η συνεργασία πολλών ανθρώπων, υπηρεσιών και χορηγών για να επιτευχθεί ο στόχος για την προβολή του μαζικού αθλητισμού.

Για την ουσιαστική παρουσία και προσφορά τους στην ανάδειξη του Αγώνα, ο Σύλλογος μας εκφράζει τις ευχαριστίες του: στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας για την συνδιοργάνωση του αγώνα, στην Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και την Τροχαία Καλαμάτας για την απόλυτα ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα. Τους υποστηρικτές του αγώνα, Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, το Σώμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού που κάλυψε για μια ακόμη φορά τον Αγώνα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, τον Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας, το Σώμα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΕΚΑΒ, την 120 ΠΕΑ για τη διάθεση Ασθενοφόρου και τους γιατρούς του Αγώνα κυρίους Αλεβιτσοβίτη, Μάκαρη και Μητρόπουλο.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που συμμετείχαν με ενθουσιασμό και που χωρίς τη συμμετοχή τους δεν θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή του Αγώνα. Είναι μια πολύ μεγάλη Ομάδα. Η μεγαλύτερη!

ΧΟΡΗΓΟΙ

Η ποιότητα του Αγώνα δεν θα ήταν ίδια αν δεν υπήρχε η υποστήριξη μίας σειράς εταιρειών-χορηγών που βρίσκονται επί σειρά ετών δίπλα μας και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς. Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την πεποίθηση ότι με αρμονική συνεργασία μπορούν να επιτευχθούν ακόμα υψηλότεροι στόχοι αναφορικά με την ανάδειξη του μαζικού αθλητισμού, πάντα προς το συμφέρον των κατοίκων της Καλαμάτας και των πολιτών .

Ευχαριστούμε τον αποκλειστικό Χορηγό εκπαίδευσης ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και τους Καφέ Σπίνος, Pfizer, Καφέ Deli, Vodafone, Εικόνα Φως Ήχος Συκκάς Χρήστος, Διανομές εντύπων Καραμπάτσου Βίκυ, Νερά Αύρα, Ταπητοκαθαριστήρια Χόχολη, Diesel Tech Center Τρύφων Βίγκος, Μεζεδοπολείο στο Κύμα, Εστιατόριο Νέδων, Ξενοδοχεία Xάικος & ELITE, Κρεοπωλείο Ωδεμισσιώτη, Φρούτα Τσούλος Φώτης, Φυτώρια Γεωπονική Εστία, , Αρτοποιεία Κωνσταντινέα, Γραφικές Τέχνες Παρθένη, Typoprint, Maniatis Travel, Trigilidas Travel, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας Nova Sports, Best TV, Εφημερίδες Ελευθερία, Θάρρος, Φωνή, ιστοσελίδες sportstonoto.gr, messinialive.gr, sport365.gr και τον ραδιοφωνικό σταθμό Kiss FM.

ΣΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Previous ArticleNext Article

Οι εγγραφές για το 4ο Veikou Trail κλείνουν αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 12 το βράδυ

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Veikou Trail. Για να μπορέσεις να συμμετέχεις, απαραίτητα θα πρέπει να κάνεις εγγραφή μέχρι αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 12 το βράδυ.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία.

Να θυμίσουμε ότι κατά την εγγραφή μπορούν να επιλέξουν και το σημείο παραλαβής των πακέτων συμμετοχής. Η παραλαβή θα πραγματοποιείτε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου σε ώρες που θα ανακοινώσει σύντομα η διοργάνωση.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής από την γραμματεία.

Τα 5 σημεία παραλαβής:

Κατάστημα Cosmos Sport |  Κηφισιά, Αργυροπούλου 4
Κατάστημα Cosmos Sport |  Κορυδαλλός, Ταξιαρχών 57
Κατάστημα Outrun | Παλαιό Φάληρο, Mαρίνα Φλοίσβου
Κατάστημα Top Cycles | Περιστέρι, Βασ. Αλεξάνδρου 72
Κεντρική είσοδος Άλσος Βεΐκου | Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι

Στις 19 Ιανουαρίου “Τρέξε στο βουνό μέσα στην πόλη”

Η Οργανωτική Επιτροπή

Σε εξέλιξη ο 5ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο 5ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος δρόμος (δείτε live τα αποτελέσματα ΕΔΩ), που ξεκίνησε την Παρασκευή στις 15 Νοεμβρίουστις 06:00 το πρωί από τον πεζόδρομο της Ερμού 146 στο Θησείο και οι αθλητές ξεκίνησαν με μεγάλο ενθουσιασμό το μακρύ ταξίδι προς Σπάρτη με τελικό προορισμό την αφεετηρία του Αγώνα, 490km.

Στο πλευρό των υπεραθλητών αλλά και των παραγόντων της Διοργάνωσης ήταν από νωρίς εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, συνοδοί των αθλητών, φίλοι κι εθελοντές, Συγκεκριμένα, από την Περιφέρεια Αττικής, μας τίμησαν με την παρουσία τους η αρμόδια επί των θεμάτων Αθλητικού Τομέα, κα Βαρσου Μαργαρίτα, από τον Δήμο Αθηναίων, ο κ. Τρομπέτας Γεώργιος, από τον Ερυθρό Σταυρό, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Ηρακλής Μρκουίζος κι από τον Σύλλογο Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτικής Αττικής, ο Πρόεδρος, κ. Σταύρος Τσιμακίδης. Δε θα μπορούσε ν’ απουσιάζει από το δρομικό αυτό γεγονός η μεγάλη μορφή των Υπεραποστάσεων, ο άνθρωπος που πρώτος διύνησε τη συγκεκριμένη απόσταση Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα, ο αγαπημένος όλων των δρομέων, ο κ. Τάκης Σκουλής, ο οποίος κάθε φορά στηρίζει με την παρουσία αλλά κυρίως με την ψυχή του τον Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο.

Οι ευχές όλων μας θα συντροφεύουν όλους τους συμμετέχοντες, τα μέλη της Ο.Ε. του Αγώνα αλλά τους εθελοντές, τους αφανείς ήρωες κάθε εκδήλωσεις.

Η Ο.Ε. του 5ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου

Υπό την Αιγίδα

⦁ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
⦁ Υπουργείο Τουρισμού
⦁ Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)
⦁ Ελληνική Αστυνομία ΕΛ ΑΣ
⦁ Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)
⦁ Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθληση για όλους UESpT

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:

Οι Σύλλογοι ΣΔΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΣΔΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ Ν ΠΡΟΑΣΤΕΊΩΝ «ΕΥΚΛΗΣ», ΕΦΥΡΑΙΟΙ ΩΚΥΠΟΔΕΣ, ΑΓΕΥΣ ΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΣΕΒΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΣΔΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ, ΣΔΥΜ ΘΗΒΑΣ, ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Χορηγοί

⦁ EKO
⦁ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ: ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ «ΒΙΚΟΣ»
⦁ Αποκλειστικός χορηγός ηλεκτρολυτών ALMORAâ plus από την ELPEN.
⦁ ΜΠΑΝΑΝΕΣ DOLE
⦁ Εταιρεία Αθλητικών ειδών OUTRUN
⦁ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ SKECHERS
⦁ OK Anytime Market
⦁ LOUCOULOS PIZZA
⦁ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΓΕΩΜΠΡΕ
⦁ ΠΡΟΚΟΣ ΑΒΕΕ
⦁ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΥ
⦁ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
⦁ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΕΜΕΑΣ
Με την υποστήριξη
⦁ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
⦁ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.
⦁ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
⦁ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ & ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ & ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ & Ν.Π.Δ.Δ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ 3Ης ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ & Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ & Ν.Π.Δ.Δ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Δ. ΜΕΓΑΡΕΩΝ «ΗΡΟΔΩΡΟΣ»
⦁ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ & ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΥΡΚΕΙΑΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙΟΥ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ & ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΣΤΑΝΗΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΑΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΘΥΡΕΑΣ.
⦁ ΕΚΑΒ
⦁ Ε.Κ.ΕΠ.Υ.
⦁ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ & ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ
⦁ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΟΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ
⦁ ZOTEN
⦁ ERA SPORT 101.8
⦁ ΕΡΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
⦁ ΑΘΗΝΑ 984
⦁ ALPHA RADIO 989
⦁ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ «Ο ΕΥΧΙΔΑΣ»
⦁ PHILIPINO VOLUNTEERS-PINOY SA GREECE BIKERS-PSG BIKER
⦁ ΘΡΙΑ ΑΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
⦁ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ»
⦁ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «ΚΡΟΚΩΝΙΣ»
⦁ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
⦁ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
⦁ ΣΩΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ
⦁ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΕΓΑΡΙΤΩΝ Ο.Ε.Μ.
⦁ ΚΟΥΡΟΣ ΑΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΡΑ
⦁ Α.Π.Σ. ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
⦁ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
⦁ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
⦁ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ «Ο ΦΩΚΑΣ».
⦁ 1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΡΓΟΥΣ
⦁ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ
⦁ Α.Ο. ΝΕΣΤΑΝΗΣ
⦁ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ  «Ο ΜΑΡΓΙΩΛΑΣ» ΣΤΗ ΝΕΣΤΑΝΗ
⦁ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
⦁ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ
⦁ 3Ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
⦁ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΛΛΑΣΙΑΣ
⦁ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΥΤΙΑΝΩΝ.
⦁ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗΣ
⦁ ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗΣ
⦁ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ «ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ»
⦁ Εστιατόριο ΑΡΔΑΜΗΣ 24ο ΧΛΜ Ε.Ο. Τρίπολης Σπάρτης.
⦁ 30ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ
⦁ Ο.Ε.Μ. ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΕΓΑΡΙΤΩΝ
⦁ ΤΡΙΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ TRIATLON CLUB CORINTH CANAL
⦁ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΙΚΙΩΝ
⦁ ΑΟ ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗ
⦁ ΟΔΕΥΣ
⦁ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΡΑΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
⦁ ΚΑΦΕ 50/50 ΑΘΙΚΙΑ
⦁ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
⦁ ΚΑΦΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΙΣΘΜΟΣ
⦁ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΖΗΜΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
⦁ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΕΜΕΩΝ
⦁ Arcadia Outdoor
⦁ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
⦁ Skywaker.gr
⦁ stentoras.gr
⦁ run247
⦁ irun
⦁ runningnews.gr

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς»

Το τυρί επιταχύνει τον μεταβολισμό και «ελέγχει» το βάρος σου

Το τυρί επιταχύνει το μεταβολισμό, προσφέρει απλόχερα πρωτεΐνη και το απαραίτητο για τον οργανισμό ασβέστιο; Τι πρέπει, όμως, να κάνεις για να αποφύγεις τα περιττά λιπαρά και να λάβεις υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης;

Το τυρί είναι ένα από τα τρόφιμα που συγκεντρώνουν δεκάδες θρεπτικά συστατικά σε μία και μόνο μπουκιά. Πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνη Α και D, βιταμίνη του συμπλέγματος Β, φώσφορο, σου δίνει πολλούς λόγους για να υπάρχει στο πιάτο σου και να συνοδεύει τα γεύματά σου.

Τα τυριά αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Στις περισσότερες περιπτώσεις 60γρ. τυριού μας παρέχουν το 25%-60% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Μελέτες και έρευνες καταδεικνύουν την σπουδαιότητα του ασβεστίου στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στη μείωση του σωματικού λίπους.

Έτσι για παράδειγμα η Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ, που είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό τυροκομικό προϊόν, συνδυάζει τα πολύ χαμηλά λιπαρά με ικανοποιητική περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Περιέχει 140mg/100g και μόνο 1% λιπαρά, γεγονός που την κάνει ιδανική για μια ισορροπημένη διατροφή, ενώ συμβάλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.

Μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη

Ταυτόχρονα η Ζεμύθα περιέχει 27% πρωτεΐνη και παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Οι πρωτεΐνες βοηθούν στην ανάπτυξη του μυϊκού ιστού και στην αποκατάσταση των φθαρμένων ιστών του οργανισμού.

Ο συνδυασμός με υδατάνθρακες, κάνει τη Ζεμύθα ΉΠΕΙΡΟΣ μια πλήρη τροφή, τόσο για όσους θέλουν να τρώνε υγιεινά, όσο και για εκείνους που γυμνάζονται και θέλουν να αυξήσουν ή να διατηρήσουν την μυϊκή τους μάζα.

Γενικά, το τυρί ως τρόφιμο μπορεί να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής αφού μας παρέχει τόσα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, θα πρέπει όμως η κατανάλωση του να γίνεται πάντα με μέτρο, σε ποσότητα ανάλογη με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού .

Τη Ζεμύθα ΉΠΕΙΡΟΣ θα τη βρείτε εύκολα σε οποιοδήποτε Super Market, συσκευασμένη και τριμμένη σε συσκευασίες 200g και 400g αλλά και σε κομμάτι στον πάγκο τυροκομικών.

Αξίζει να τη δοκιμάσετε…

Τα κορυφαία τυριά για όσους αθλούνται (pics) Copy

Αυτό είναι το ιδανικό τυρί για όσους αθλούνται

Κάποτε θεωρούνταν καταστροφή για την δίαιτα, πλέον το τυρί έχει επιστρέψει για τα καλά στo μενού των αθλητών. «Ο λόγος που πολλοί ανησυχούν για το τυρί έχει να κάνει με το γεγονός ότι περιέχει κορεσμένα λίπη και αλάτι», τονίζει η διαιτολόγος Sophie Medlin.

«Για τον λόγο αυτό το τυρί θεωρούνταν ύποπτο για τις καρδιακές παθήσεις όταν είχαμε την πεποίθηση πως αυτές προκαλούνται μόνο από την συσσώρευση κορεσμένου λίπους.

Ωστόσο αποδεικνύεται πως η σχέση του κορεσμένου λίπους με τα καρδιακές παθήσεις είναι αρκετά πιο περίπλοκη από ότι νομίζαμε, ενώ κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα κορεσμένα λίπη έχουν θετικό αντίκτυπο στην υγείας μας».

Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες επιλογές τυριών που θα σας βοηθήσουν μα πετύχετε τους διατροφικούς σας στόχους χωρίς να χάσετε σε γεύση.

Ελάχιστα λιπαρά, σούπερ πηγή πρωτεϊνης: Ζεμύθα

Η Ζεμύθα περιέχει 27% πρωτεΐνη και μόνο 1% λιπαρά, είναι πλούσια σε ασβέστιο, ενώ η θερμιδική της αξία είναι μόλις 29 θερμίδες ανά μερίδα. Πρόκειται για μία ακόμη καινοτομία από την εταιρία ΗΠΕΙΡΟΣ. Μια εξαιρετική ελληνική πρόταση, μια μυζήθρα που μπορεί να συνοδεύσει όλα τα πιάτα που χρειάζονται τριμμένο τυρί. Εξαιρετική «fit» επιλογή για όσους γυμνάζονται που συνδυάζει ποιότητα, γεύση και τιμή. Δοκιμασμένη από τα… σαγόνια του λαγού του runnfun.gr. Πέρασε με άριστα.

Υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο: Τυρί Tσένταρ

CCheddar

Το πανταχού παρόν αγαπημένο τυρί μπορεί να υπερηφανεύεται για 222 mg ασβεστίου που εμπεριέχονται ανά μερίδα 30 γραμμαρίων. Η μερίδα αυτή περιέχει επίσης 7,62 γραμμάρια πρωτεΐνης και συμβάλει σε ένα ισορροπημένο γεύμα.

Υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες: Τυρί κότατζ

CCottage

Ενώ το τσένταρ έχει περισσότερες πρωτεΐνες ανά γραμμάριο, σε 150 γραμμάρια τυρί κότατζ περιέχονται 15.2 γραμμάρια πρωτεϊνης και μόλις 96 θερμίδες. Επιλέξτε το σαν εναλλακτική αντί για sour cream και μεξικανικά πιάτα.

Kερδίστε περισσότερα καταναλώνοντας μικρότερες ποσότητες: Παρμεζάνα

CParm

Μια από τις καλύτερες εξαγωγές της Ιταλίας, η παρμεζάνα συνδυάζει δυνατή γεύση σε μικρή μερίδα. Παρά την υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος μπορείτε με την παρμεζάνα να συνοδεύσετε ένα πιάτο ζυμαρικών, δίχως να προσθέσετε περιττές θερμίδες.

Το καλύτερο για τα τοστ: Jarlsberg

CJarl

Σκληρό τυρί με χαμηλά λιπαρά, συνίσταται για ένα σάντουιτς με ψημένο τυρί. Επιλέξτε ψωμί ολικής άλεσης και αντί για βούτυρο, προσθέστε σπανάκι, τομάτες, πιπεριές και μανιτάρια για έξτρα φυτικές ίνες.

Μπλε τυριά, μπρι και καμαμπέρ

CBlue

Ερευνα που δημοσιεύθηκε το περιοδικό «Ιατρικές Υποθέσεις», υποστηρίζει πως τα μουχλιασμένα τυριά όπως το ροκφόρ, το καμαμπέρ και η γκοργκοντζόλα εμπεριέχουν αντι- βακτηριακές και αντι- καρκινικές ουσίες που δεν βρίσκονται σε άλλα τυριά.

Συνδυάζεται με τα πάντα: Μοτσαρέλα

CMozz

Τα 100 γραμμάρια μοτσαρέλας περιέχουν 236 θερμίδες και 18 γραμμάρια πρωτεΐνης, που σημαίνει πως μπορείτε να προσθέσετε λιωμένη μοτσαρέλα σε ζυμαρικά που έχουν αρκετούς υδατάνθρακες, χωρίς να χάσετε τα θρεπτικά οφέλη. Επίσης ταιριάζει αρκετά στην σαλάτα αλλά και στην πίτσα.

Το καλύτερο από τα γλυκά τυριά: Κουάρκ

CQuark

Με 68 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και καθόλου λίπος αυτό το μαλακό τυρί αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο του μαρκαρπόνε ή του ανθότυρου σε γλυκά πιάτα όπως το τσιζκεικ.

Διαβάστε ακόμα: Οι διατροφικές τάσεις του 2019 και πως ωφελούν την προπόνησή μας

 

 

 

 

 

 

 

SYRATHLON 2019: Όλα έτοιμα για το τρίαθλο της Σύρου

SYRATHLON 2019: Όλα έτοιμα για το τρίαθλο της Σύρου

Πανέτοιμοι να κάνουν τον άθλο τους στη Σύρο είναι εκατοντάδες τριαθλητές και τριαθλήτριες! Mόνο λίγες ώρες απέμειναν πριν δοθεί η εκκίνηση στο Νησάκι της Ερμούπολης για τα δύο μεγάλα αθλητικά events του SYRATHLON 2019 την Κυριακή (30/6): Το Olympic Distance Triathlon (9:00 π.μ.) και το Spint Distance Triathlon (9:10 π.μ.). Τεράστια ονόματα του ελληνικού αθλητισμού… προθερμαίνονται ήδη στα γραφικά σοκάκια της Ερμούπολης!

Στην Ολυμπιακή απόσταση, ο Χρήστος Γαρέφης, «κεφάλαιο» του ελληνικού αθλητισμού, με καριέρα δεκαετιών, ως αθλητής και προπονητής, σε τέσσερα Ολυμπιακά αθλήματα, είναι φαβορί για την πρώτη θέση! Απέναντί του θα βρει την Κυριακή (30/6), τον πρωταθλητή κολύμβησης Νίκο Σημαντήρα! Ο Ηλίας Καραθανάσης θα τα δώσει όλα για να μπει στην τριάδα και να ανέβει στο βάθρο του SYRATHLON 2019.

Η Αναστασία Τσουρουκτζή είναι το μεγάλο όνομα στις συμμετοχές στην Ολυμπιακή απόσταση των γυναικών, ενώ η αθλήτρια της υδατοσφαίρισης Νικόλ Καββαδία είναι η δεύτερη πιο αναγνωρίσιμη από τις Ελληνίδες αθλήτριες. Από το Φοίνιξ ταξίδεψε η Κριστίνα Όστιν, ενώ τις δυνάμεις της θα μετρήσει στο SYRATHLON 2019 η Τζέιμι Σιμ από τον Χονγκ Κονγκ. Η Σιμ έχει προπονητή τον μισό Έλληνα – μισό Σκοτσέζο Φίλιππο Χατζή, ο οποίος ζει στην Οξφόρδη, αλλά περνά εδώ και 25 χρόνια τα καλοκαίρια του στη Σύρο.

Στο Sprint Triathlon, θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά στην Ιστορία, ένας από τους μεγάλους αθλητές του ελληνικού τριάθλου Παναγιώτης Πολύζος με το νέο «αστέρι» του αθλήματος Παναγιώτη Μπιτάδο. Ο 27χρονος Παναγιώτης Πολύζος από τη Θεσσαλονίκη έχει προπονητή τον Ironman Χρήστο Γαρέφη, ενώ τον 17χρονο Παναγιώτη Μπιτάδο από τη Λέσβο προπονεί ο «γκουρού» των προπονητών τριάθλου Βασίλης Κρομμύδας. Η «μάχη» ανάμεσα στον Πολύζο και τον Μπιτάδο για την πρώτη θέση αναμένεται συναρπαστική, με τον Χρήστο Γαρέφη να προβλέπει πως η απόσταση μεταξύ τους στη γραμμή του τερματισμού, θα είναι μικρότερη του ενός λεπτού! Ο Συριανός τριαθλητής Νίκος Λυμπερόπουλος συγκεντρώνει υψηλές πιθανότητες να πλασαριστεί ψηλά, ενώ θέση στη γραμμή της εκκίνησης θα πάρει και ο διάσημος σεφ, Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Η Ironwoman Mάνια Μπίκοφ ανεβάζει το επίπεδο στο Sprint Triathlon γυναικών! Μετά τη συμμετοχή της στο Ironman της Χαβάης και μία σοβαρή εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, η έμπειρη τριαθλήτρια επιστρέφει δυναμικά! Η Μάνια Μπίκοφ και η εταιρεία που έχουν με το σύζυγό της Σπύρο Μητριτσάκη “Lifeguard Hellas” είναι υπεύθυνοι για την ναυαγοσωστική κάλυψη του SYRATHLON 2019. Για μια θέση στο βάθρο θα αγωνιστεί η εξαιρετική Στεφανία Πολυχρονιάδη, έχοντας απέναντί της τη Νεοζηλανδή Πόλα Λιουκ, σύζυγο του παρουσιαστή του SYRATHLON 2019 Jay Luke!

Πολλοί είναι αυτοί που θα αγωνιστούν σε ομάδες, με κάθε αθλητή να ολοκληρώνει από ένα άθλημα (κολύμπι, ποδηλασία, τρέξιμο) στο Sprint Relay.

H διοργάνωση ξεκίνησε με το «Καλωσόρισμα» των αθλητών το βράδυ της Παρασκευής στον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, ενώ το πρωί του Σαββάτου (29/6), πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες Διάθλου, για παιδιά και έφηβους, ηλικίας από 6 έως 15 ετών. Το απόγευμα του Σαββάτου ακολουθεί ο Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου 5χλμ, με εκκίνηση στις 18:00, από την πλατεία Μιαούλη, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις ανάγκες της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου».

Tο SYRATHLON 2019 διεξάγεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, με την υποστήριξη των Δρομέων Σύρου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜΟΠ) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Το πρόγραμμα και η διαδρομή των Βίκος Street Relays της Ξάνθης

Το πρόγραμμα και η διαδρομή των Βίκος Street Relays της Ξάνθης

Το Σάββατο 22 Ιουνίου,  στις 18:30, η σκυτάλη περνάει στην Ξάνθη για τα Βίκος Street Relays, που θα διεξαχθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το εξής:

18:30-19:15 Διεξαγωγή αγώνα Street Run 5.000μ.

19:15-19:45 Διεξαγωγή αγώνα Street Relays 4×1000μ.

19:45-20:00 Βραβεύσεις νικητών Street Run 5.000μ. και Street Relays 4×1000μ.

20:00-20:30 Διεξαγωγή αγώνα Kids Relays 4×50μ., 4×100μ

Εγγραφές της τελευταίας στιγμής αλλά και η παράδοση του υλικού θα γίνονται στη Γραμματεία των Αγώνων, στην κεντρική πλατεία, από τις 10:00 ως τις 18:00.

Η διαδρομή είναι κυκλική, μήκους πέντε χιλιομέτρων και περιλαμβάνει τις οδούς: πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Λεωφόρος Στρατού, Λευκίππου, Δράμας , 28ης Οκτωβρίου, πλατεία.

Τα Βίκος Street Relays γίνονται από τον Δήμο Ξάνθης  σε συνεργασία με τον ΑΠΣ ΔΙΟΜΗΔΗ ΞΑΝΘΗΣ, την υποστήριξη των Xanthi Runners και από τον αρχαιότερο ελληνικό σύλλογο Ερμής 1877 και τα έσοδα από τους αγώνες σκυταλοδρομίας θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού υλικού για σχολεία και σωματεία της Ξάνθης.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή, πρωτότυπη, καινοτόμα αθλητική δράση με κοινωνική διάσταση, που έχουν και μουσικό πρόγραμμα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ και οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν πολλά νέα στοιχεία να επιδείξουν, όπως η οικογενειακή σκυταλοδρομία Family Relay 4×1000 καθώς και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων.

Η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο Ονομαστικός Χορηγός των Street Relays για έκτη συνεχή χρονιά, ενώ η WATT+VOLT, η κορυφαία ελληνική εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ενέργειας, είναι ο Μεγάλος Χορηγός των αγώνων. Επίσημος Χορηγός είναι η Interwetten, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή brand names στο χώρο του online gaming, το οποίο συνδυάζει κορυφαία ασφάλεια και αξιοπιστία. Μεγάλοι υποστηρικτές είναι η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony, η νo 1 θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain, η Arla Protein και τα καταστήματα αθλητικών ειδών Intersport.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email: [email protected] (για θέματα συμμετοχών και γενικών πληροφοριών), [email protected] (για θέματα media), [email protected] (για θέματα marketing)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

http://relays.gr/

https://www.facebook.com/StreetRelaysGreece/

https://www.instagram.com/street_relays/

https://twitter.com/StreetRelays

x

Send this to a friend