Δρομέας με σκλήρυνση κατά πλάκας τρέχει τον γύρο του κόσμου! (pic,vid)

Μπορεί η Cheryl Hile να πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, όμως αυτό δεν είναι ικανό να την αφήσει μακριά από την μεγάλη της αγάπη. Το τρέξιμο.

Μάλιστα, η Hile θα προσπαθήσει να τρέξει σε επτά μαραθώνιους και στις επτά ηπείρους μέσα σε έναν χρόνο, εγχείρημα το οποίο σκέφτηκε μαζί με τον σύζυγό της Μπράιαν, ο οποίος είναι επίσης μαραθωνοδρόμος, το 2015.

Η αρχή έγινε στις 18/09 στη Νότιο Αφρική τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ το φινάλε της προσπάθειάς της αναμένεται να μπει στις 19/06 στη Νέα Ζηλανδία.

Η Hile έχει ήδη αγωνιστεί σε άλλους δύο αγώνες (Μπουένος Αϊρες 09/10, Χονολουλού 11/12), ενώ το 2017 θα την βρει στην Ανταρκτική (31/01-04/02, ο αγώνας θα είναι σε ημερομηνία που θα κριθεί από τις καιρικές συνθήκες), στο Τόκυο (26/02) και την Βιέννη (23/04).

Φωτογραφία: Ronen Zilberman

Στόχος της Hile είναι μέσα από την προσπάθειά της ο κόσμος να μάθει για την σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς είναι μία ασθένεια που ταλαιπωρεί περίπου 2,3 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως.

«Είμαι σίγουρη ότι βρήκα το βουνό που πρέπει να κατακτήσω μέσα από τους μαραθώνιους και έχω την επιθυμία να το κατακτήσω», δήλωσε μεταξύ άλλων η μαραθωνοδρόμος από το Σαν Ντιέγκο.

Η Hile ξεκίνησε να συμμετέχει σε αγώνες το 2000, όμως το 2006 διεγνώσθη με σκλήρυνση κατά πλάκας. «Χρησιμοποιούσα το τρέξιμο ως μέσο καταπολέμησης της κατάθλιψης που είχα όταν έμαθα για την σκλήρυνση κατά πλάκας», παραδέχτηκε η Hile, όμως το γεγονός ότι η πάθησή της δυσκολεύει την αποστολή των εντολών από τον εγκέφαλό της στο υπόλοιπο σώμα της δημιούργησε πρόβλημα στο πόδι της, με το νευρολόγο της να της λέει να χαλαρώσει με το τρέξιμο.

Πάντως, η Hile δεν τα παράτησε και το 2008 φόρεσε στον αστράγαλό της ένα ειδικό στήριγμα από άνθρακα που κρατούσε σταθερό το πόδι της. Αποτέλεσμα αυτού. Να έχει αγωνιστεί σε πάνω από 50 μαραθώνιους μέσα σε οκτώ χρόνια.

«Οταν τρέχω το σώμα μου πέφτει προς τα δεξιά και αναγκάζομαι να βάζω δύναμη για να μένω σταθερή. Μπορεί αυτό να έχει κάνει το τρέξιμό μου πιο αργό, αλλά ταυτόχρονα που δίνει κίνητρο να προσπαθώ να συμμετέχω σε αγώνες».

Με πληροφορίες από το:running.competitor.com
Επιμέλεια: runnfun.gr

Σχόλια