Wings for Life World Run: O παγκόσμιος αγώνας προσφοράς επιστρέφει με εφαρμογή που τα… σπάει

Το Wings for Life World Run επιστρέφει στις 9 Μαΐου, αλλά το νέο του app σας βοηθάει γενικά στη φυσική σας κατάσταση. Δείτε επτά λόγους για να το κατεβάσετε τώρα.

Όπως πάντα, αυτός ο παγκόσμιος φιλανθρωπικός αγώνας θα ωφελήσει την έρευνα για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.
 
Και με μια πλήρως ενημερωμένη λειτουργία προπόνησης, η εφαρμογή Wings for Life World Run προσφέρει τα δικά της οφέλη για τους συμμετέχοντες, όπως:

1. Σας κάνει να ενεργοποιηθείτε

Μια μελέτη της Asics διαπίστωσε ότι το 79% των δρομέων πιστεύουν ότι το τρέξιμο τους κάνει να αισθάνονται πιο υγιείς. Ποιος δεν το θέλει αυτό; Ευτυχώς, η λειτουργία προπόνησης της εφαρμογής είναι γεμάτη κίνητρα για να ξεκινήσετε το τρέξιμο.

2. Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν (και όλοι θα τερματίσουν)!

Ακριβώς όπως το ίδιο το Wings for Life World Run, η εφαρμογή είναι ιδανική για δρομείς όλων των επιπέδων, επειδή δεν τρέχετε προς μια σταθερή απόσταση. Αντ ‘αυτού, η γραμμή τερματισμού σας κυνηγάει με τη μορφή ενός εικονικού Catcher Car.

3. Οι στόχοι σας, είναι δικοί σας

Είτε είστε αρχάριοι είτε τρέχετε πολύ καιρό, εσείς ορίζετε τους δικούς σας στόχους. Η εφαρμογή σάς παρέχει εργαλεία όπως το Calculator Calculator, το οποίο σας λέει το ρυθμό που θα χρειαστείτε για να επιτύχετε τον στόχο σας. Μόλις πετύχετε τον στόχο σας, ίσως θέλετε να ορίσετε καινούργιο!

4. Μπορείτε να τρέξετε οπουδήποτε, με οποιονδήποτε

Η έρευνα από το RunRepeat.com αποκαλύπτει ότι το 72% των μελών του γυμναστηρίου βλέπει το τρέξιμο ως τον καλύτερο τρόπο για να επιτύχουν τους στόχους φυσικής κατάστασης το 2021. Και το τρέξιμο είναι το βασικό θέμα της εφαρμογής. Λοιπόν, βγείτε έξω, πατήστε το κουμπί Έναρξη και ξεκινήστε. Μπορείτε να τρέξετε σόλο, να προσκαλέσετε φίλους, ακόμη και να σχηματίσετε ομάδες ή να βάλετε προκλήσεις.

5. Η εφαρμογή είναι ο προσωπικός σας φίλος προπόνησης

Εάν είστε μόνοι σας, είναι υπέροχο να γνωρίζετε ότι οι ανακοινώσεις που θα ακούσετε την ημέρα του αγώνα (συγχαρητήρια όταν περνάτε ορόσημα απόστασης, ενθάρρυνση, ενημερώσεις για το Catcher Car, ακόμη και ο βρυχηθμός του πλήθους) περιλαμβάνονται επίσης στον τρόπο εκπαίδευσης της εφαρμογής. Ο διευθυντής αθλητικών αγώνων του Wings for Life World Colin Jackson, ένας τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής στα εμπόδια, λέει: “Είναι μεγάλο κίνητρο να τρέχεις σε μια ομάδα ή με έναν προπονητή. Και αυτό είναι το είδος της αίσθησης που προσφέρει η εφαρμογή – είναι μια ενθαρρυντική φωνή στο αυτί μου.”

6. Τρέχετε με στόχο την ημέρα του αγώνα

Το Wings for Life World Run έρχεται στις 9 Μαΐου, προσφέροντάς σας έναν παγκόσμια αγώνα για να περιμένετε – η εφαρμογή σας συνδέει με χιλιάδες που τρέχουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο. Ο Sebastian Coe, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Αθλητισμού και ο μοναδικός άνθρωπος που έχει κερδίσει δύο Ολυμπιακά χρυσά στα 1500 μέτρα, λέει: «Νομίζω ότι είναι υπέροχο ότι το Wings for Life World Run γίνεται φέτος ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι οι δρομείς έχουν ήδη ένα στόχο και ένα κίνητρο στην αρχή της σεζόν του 2021. Το τρέξιμο έχει γίνει μια σημαντική πνευματική και σωματική διέξοδος για πολλούς ανθρώπους… Και η εκδήλωση συνδέει επίσης τους συμμετέχοντες σχεδόν σε όλο τον κόσμο.”

7. Και τρέχετε για την εύρεση μιας θεραπείας

Εκτός από όλα τα παραπάνω κίνητρα για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, προστίθεται και το γεγονός ότι το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Wings for Life θα αφιερώσει το 100% του entry fee σας στην έρευνα για να βρεθεί μια θεραπεία για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Το νέο App του Wings for Life World Run είναι διαθέσιμο τώρα για iOS και Android.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Γλιτώνεις τους τραυματισμούς όταν τρέχεις αργά;

Είναι μια διάγνωση που κανένας δρομέας δεν θέλει να ακούσει: τόσο το υπερβολικό άγχος όσο και διάφορα προβλήματα των οστών προκαλούνται συχνά από τις έντονες και πολλές προπονήσεις.

Αν και όσον αφορά τα κατάγματα κόπωσης υπάρχουν πολλές αιτίες, όπως για παράδειγμα, η κακή διατροφή, η ελλιπής ανάκαμψη, τα παπούτσια που έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ κ.α., πολύ συχνά το πολύ τρέξιμο θεωρείται ο νούμερο ένα παράγοντας.

Άπειροι δρομείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού έχουν ακούσει από ειδικούς πως πρέπει να μειώσουν το τρέξιμο για να μην χειροτερέψει η κατάστασή τους.

Πολλοί φυσικά αγνοούν αυτή τη συμβουλή καθώς θεωρούν ότι μια μέρα ανάκαμψης, έπειτα από μια σκληρή προπόνηση, φτάνει και περισσεύει για τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού.

Ρίχνεις την ένταση αλλά…

Για πολλούς μάλιστα, φαίνεται λογική η υπόθεση πως όσο πιο πολύ ρίχνεις τους ρυθμούς και την ένταση με την οποία τρέχεις, τόσο λιγότερους τραυματισμούς έχεις. Αυτό όμως, απέχει από την πραγματικότητα σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Στη μελέτη, 43 ερασιτέχνες δρομείς, 29 γυναίκες και 14 άνδρες από 18 έως 49 ετών, κλήθηκαν να τρέξουν μια διαδρομή 50 μέτρων, τρεις φορές με γρήγορη ταχύτητα, τρεις φορές με μέτρια ταχύτητα και τρεις φορές με αργή. Οι ερευνητές ενδιαφέρθηκαν να βρουν το σωρευτικό φορτίο τραυματισμών στην κνήμη των δρομέων, την πιο κοινή περιοχή καταγμάτων δηλαδή, στις διάφορες ταχύτητες.

Οι μεταβλητές…

Για τον υπολογισμό αυτό συνυπολογίστηκαν τρεις μεταβλητές: το κνημιαίο φορτίο (δηλαδή η πίεση που ασκήθηκε στην κνήμη κατά τη διάρκεια της επαφής με το έδαφος), ο κάθετος ρυθμός φόρτισης (δηλαδή πόσο γρήγορα εφαρμόζεται το σώμα με το πόδι καθώς το πόδι έρχεται σε επαφή με το έδαφος) και η εναέρια στιγμή (η κίνηση του κάτω μέρους του ποδιού όταν απομακρύνεται από το έδαφος).

Η συγγραφέας της μελέτης Τζέσικα Χάντερ και οι συνάδελφοί της, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το συνεχές τρέξιμο με μέτρια ταχύτητα έχει τον ίδιο αντίκτυπο στα πόδια με την διάνυση της ίδιας απόστασης κατά το ήμισυ με γρήγορο και κατά το έτερο ήμισυ με αργό ρυθμό. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι ο πιο αργός ρυθμός που δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση καθώς όσο πιο αργά τρέχει ένας δρομέας τόσες περισσότερες οι πιθανότητες τραυματισμών, αφού τα πόδια χτυπούν στο έδαφος πιο συχνά.

Η έρευνα ήταν ξεκάθαρη: το γρήγορο τρέξιμο δεν συμβάλλει περισσότερο στο σωρευτικό κνημιαίο φορτίο σε σχέση με το αργό τρέξιμο άρα το συμπέρασμα πως με αργό τρέξιμο μειώνεις την πιθανότητα τραυματισμού είναι άκυρο.

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε συστάσεις για το πώς οι δρομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές τους συνήθειες», ξεκαθαρίζει η Χάντερ, που πάντως ένα πρώτο συμπέρασμα για την σχέση τραυματισμών και ταχύτητας μας έχει βοηθήσει να το βγάλουμε.

Διαβάστε ακόμα: Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί των δρομέων και πώς να τους αποφύγετε

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Greece Race for the Cure® 2024: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Το Greece Race for the Cure®,  ο αγώνας-θεσμός ενάντια στον καρκίνο του μαστού, επιστρέφει για 16η χρονιά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Με αφετηρία το Ζάππειο, δύο νέες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και με δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής από όπου κι αν βρισκόμαστε, θα είμαστε για ακόμα μια χρονιά

«Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως, ευαισθητοποιώντας χιλιάδες κόσμου για τον καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο.

Εγγραφές: www.greecerace.gr

Οι εγγραφές για το 16ο Greece Race for the Cure® άνοιξαν και πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά εδώ: https://greecerace.gr/greeceraceforthecureregistrations/

 • Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων : Εκκίνηση 9.30 πμ, Ζάππειο/ Εγγραφή:10€.
  Οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου θα ολοκληρωθούν στις 19/09 ή με τη συμπλήρωση 10.000 δρομέων.
 • Περίπατος 2 χιλιομέτρων: Εκκίνηση 10.30 πμ, Ζάππειο / Εγγραφή: 8€
  Οι εγγραφές για τον περίπατο θα ολοκληρωθούν στις 22/09 ή με τη συμπλήρωση 35.000 συμμετεχόντων.
 • Digital Συμμετοχή: Mαζί, όπου κι αν βρισκόμαστε. Συμμετέχουμε στη διοργάνωση απομακρυσμένα και αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού μέσα από τα social media / Εγγραφές για τη digital συμμετοχή ως τις 17/09 / Εγγραφή: 8€.

Σε κάθε εγγραφή περιλαμβάνεται το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης και chip χρονομέτρησης για τους δρομείς.

Πληροφορίες διοργάνωσης

 • Ημερομηνία: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
 • Έναρξη διοργάνωσης: 8.30 πμ
 • Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου – Ημέρα Προαγωγής Υγείας (12μμ-6μμ): Δωρεάν δράσεις για μικρούς & μεγάλους & Συμβολική φωταγώγηση του Ζαππείου στις 10μμ

Γιατί να πάρουμε μέρος

 • Γιατί το Greece Race for the Cure® είναι μια γιορτή για τη ζωή!
 • Για να αναγνωρίσουμε τη δύναμη των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού.
 • Για να διαδώσουμε μαζί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
 • Γιατί μέσα από την διοργάνωση έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο ενάντια στον καρκίνο του μαστού, όλο τον χρόνο. Με κάθε μας συμμετοχή χρηματοδοτούμε προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για τη στήριξη και ενδυνάμωση των ασθενών, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend