Βίκος Street Relays Καβάλα 2017: Όλοι μια αγκαλιά για ιερό σκοπό!

Η Καβάλα παίρνει από τη Γλυφάδα την σκυτάλη και αποτελεί τον δεύτερο σταθμό της περιοδείας των αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου, Βίκος Street Relays, του μοναδικού στο είδος του αγώνα, που την Κυριακή 23 Απριλίου θα βρεθεί, όπως και πέρσι, στην πανέμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, στήνοντας ένα μοναδικό σκηνικό αθλητισμού και πολιτισμού, συμμετοχής και προσφοράς, κάτω από τη σκιά του Φρουρίου και της γραφικής παλιάς πόλης.

Ο σκοπός των φετινών αγώνων παραμένει εξίσου σημαντικός για την τοπική κοινωνία, που αναμένεται να αγκαλιάσει τη διοργάνωση και να στηρίξει την προσπάθεια όλων για την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού συλλόγου «ΠΝΟΗ», που στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής του παιδιού και της οικογένειας.

Την Τρίτη 18 Απριλίου 2017, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», έγινε η επίσημη παρουσίαση των αγώνων, που συνδιοργανώνουν ο αθλητικός σύλλογος «Ερμής 1877», ο ΟΚΑ Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας, έχοντας και φέτος τη μεγάλη και αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά για την επιστροφή των Βίκος Street Relays στην Καβάλα, σημειώνοντας την τεράστια επιτυχία των περσινών αγώνων σκυταλοδρομίας και προσθέτοντας ότι «αποτέλεσαν ένα γεγονός που είχε αθλητική και ανθρωπιστική διάσταση, ενώ παράλληλα αναδείξαμε και πάλι τον εθελοντισμό ως ένα στοιχείο της Καβάλας. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να προσεγγίσουν και να συμμετέχουν και φέτος στους αγώνες των Βίκος Street Relays στηρίζοντας τη διοργάνωση και κατ’ επέκταση την «ΠΝΟΗ».

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας & Επικοινωνίας του Δήμου Καβάλας κ. Γιώργος Φιλόσογλου στάθηκε στην απόφαση του Δήμου να στηρίξει έμπρακτα και τους φετινούς αγώνες, που αποτελούν διαφήμιση για την πόλη της Καβάλας, όπως είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αγώνων, που έγιναν από τον Διευθυντή Αγώνων κ. Λευθέρη Πλακίδα. «Η Καβάλα είναι υπερήφανη και θέλει να στηρίζει τον αθλητισμό. Το κοινωνικό πρόσωπο των πολιτών μας πρέπει να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως επίσης και η η κοινωνική ευαισθητοποίηση, όπου αποδεδειγμένα οι δημότες και οι κάτοικοι της Καβάλα στέκονται σε πολύ μεγάλο επίπεδο». Κλείνοντας επανέλαβε τη βαθιά πεποίθησή του πως το στοιχείο του εθελοντισμού ανεβαίνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια, με τους αγώνες των Βίκος Street Relays να αποτελούν για το Δήμο Καβάλας «μια σανίδα στήριξης»!

Η πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού συλλόγου «ΠΝΟΗ», κ. Ιωάννα Χατζηβαρύτη, θέλησε από την πλευρά της να ευχαριστήσει δημοσίως τον σύλλογο «Ερμής 1877», τους ανθρώπους των «Βίκος Street Relays», αλλά και όσους στέκονται δίπλα στη φετινή εκδήλωση, όπου ένα πολύ σημαντικό μέρος των εσόδων θα πάνε προς την ενίσχυση της «ΠΝΟΗΣ». «Είναι πολύ σημαντικό να τρέχουμε όλοι μαζί και όχι ο καθένας για τον εαυτό του», εξήγησε η κ. Χατζηβαρύτη, επισημαίνοντας ότι «τα έσοδα θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό να επεκτείνουμε το έργο μας, που αφορά στην υποστήριξη της Καβαλιώτικης οικογένειας».

Στη σημασία των αγώνων για τον τοπικό αθλητισμό, την πόλη και τους κατοίκους της, στάθηκε η κ. Κατερίνα Δράκου, πρόεδρος του ΟΚΑ Καβάλας, που με 60 και πλέον χρόνιας παρουσίας και προσφοράς έχει αναδειχθεί στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο αθλητικό σύλλογο της μακεδονικής πόλης. «Εμείς ως εκπρόσωποι του κλασσικού αθλητισμού έχουμε ένα παραπάνω λόγο να υποστηρίζουμε τέτοιες δράσεις. Είναι το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού, αυτό που θα επιδείξουμε όλοι μας την Κυριακή. Θα τρέξουμε για να περάσουμε όμορφα, όχι απαραίτητα για να κερδίσουμε αλλά και για να βοηθήσουμε ένα σωματείο που κάνει πολύ σημαντική δουλειά στην πόλη της Καβάλας. Θα τρέξουμε για να αποδείξουμε ότι τη Καβάλα είναι φίλαθλη και ότι ο εθελοντισμός είναι σε υψηλό επίπεδο», υποστήριξε.

Με πρέσβειρα των αγώνων την Ανθή Καραγιάννη

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, η Καβαλιώτισσα Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ανθή Καραγιάννη, παραμένει η πρέσβειρα των Βίκος Street Relays στην Καβάλα, κάτι που αποτελεί τιμή για όλους μας. «Αξίζει ο κόπος να διαθέσουμε όλοι λίγο από το χρόνο μας για μια τέτοια προσπάθεια, για τους αγώνες που έρχονται να γίνουν θεσμός για την Καβάλα αγκαλιάζοντας το έργο και την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος της «ΠΝΟΗΣ».  Πιστεύω και εύχομαι ότι όλοι μαζί οι Καβαλιώτες θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια».

Ο κ. Μιχάλης Ραγκούσης εκπροσώπησε ως πρόεδρος τον σύλλογο ατόμων με αναπηρία «Ηρόδικος», που από το 2014 μέχρι και σήμερα συμμετέχουν ενεργά στα Βίκος Street Relays αναπτύσσοντας και διευρύνοντας αυτή τη συνεργασία, που θα συνεχιστεί με έντονη παρουσία και αυτή την Κυριακή στους αγώνες της Καβάλας. «Δεν είναι απλά μια διοργάνωση μαζικού αθλητισμού. Είναι η πρώτη και μεγαλύτερη διοργάνωση που έδωσε τη δυνατότητα να βγουν στους δρόμους και να τα τρέξουν, να συμμετέχουν ακόμη και τα άτομα με αναπηρία. Η συμμετοχή είναι κοινή και ο αγώνας κοινός για όλους. Είναι ένα μάθημα παιδείας», τόνισε κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα όλων όσοι παραβρέθηκαν στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου.

Ξεχωριστή παρουσία στην εκδήλωση της Καβάλα είχε και ο Παναγιώτης Καρανικολής, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΕΑ), που όπως είπε η σχολή του (kick boxing) θα έχει έντονη παρουσία, με άτομα κάθε ηλικίας, στους αγώνες της Καβάλας και κάλεσε όλους τους συλλόγους του νομού «να συμμετέχουν, για να συνδράμουμε σε αυτό το σημαντικό έργο ενίσχυσης της ΠΝΟΗΣ».

Το πρόγραμμα των αγώνων της 23ης Απριλίου

Οι αγώνες των σκυταλοδρομιών δρόμου της Καβάλας, θα διεξαχθούν την Κυριακή 23 Απριλίου με ώρα έναρξης 11.30 το πρωί και θα είναι διάρκειας δύο ωρών.

Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων είναι:
Kids Relays 4×50μ. (3-5 ετών)

Kids Relays 4×100μ (6-11 ετών)

Street Relays 4×2500μ (12 ετών και άνω)

Street Relays 2×5000μ (14 ετών και άνω)

Street Run 10 χιλιόμετρα (16 ετών και άνω)

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μπλουζάκι και μετάλλιο. Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με chip και θα είναι ατομική και ομαδική. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ερμή 1877 hermes-events.org, από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας, και στα γραφεία του ΟΚΑ Καβάλας.

Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο [email protected] ή να ενημερωθείτε από τα Social Media.

https://www.facebook.com/StreetRelaysGreece

https://twitter.com/StreetRelays

https://www.instagram.com/street_relays

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

SKYROS RUN 2024: Fitness Day την Κυριακή 16 Ιουνίου

Η ομάδα του Skyros Run, όπως κάθε χρονιά έτσι και το 2024, εκτός από μια δρομική συνάντηση, φιλοδοξεί να δώσει στους δρομείς και τους συνοδούς τους ένα χορταστικό τριήμερο γεμάτο με παράλληλες εκδηλώσεις με έμφαση στις αθλητικές αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις.

Το Skyros Run σε συνεργασία με το γυμναστήριο DOMUS HEALTH AND FITNESS BOUTIQUE στην Γλυφάδα, διοργανώνουν το FITNESS DAY.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου θα αφεθούμε στα χέρια των έμπειρων γυμναστών του DOMUS HEALTH AND FITNESS BOUTIQUE, θα γυμναστούμε, θα διασκεδάσουμε,θα χαλαρώσουμε, θα γίνουμε μια παρέα και θα χαρούμε τις ομορφιές της μοναδικής παραλίας Μαγαζιά της Σκύρου.

Το πρόγραμμα είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες όλων όσων θα τρέξουν στο SKYROS RUN αλλά και στους συνοδούς τους με στόχο στιγμές, αποθεραπείας, διασκέδασης και χαλάρωσης στο μοναδικό αμμουδερό τερέν της Σκύρου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

– Αποθεραπεία με PILATES, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής Έρης
Βαβουράκη.

– BOOTCAMP CHALLENGE, παιχνίδια στην άμμο, η απόλυτη ομαδική fitness εμπειρία, υπό την
καθοδήγηση των καθηγητών φυσικής αγωγής, Σπύρο Αναστασίου και Έρης Βαβουράκη.

– FUN BEACH VOLLEY, μίνι τουρνουά beach volley για όλους, υπό την καθοδήγηση του
επαγγελματία αθλητή βολλευ και καθηγητή φυσικής αγωγής, Σπύρο Αναστασίου.

Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο Skyros Run και λάβε μέρος εσύ και οι φίλοι σου στο fitness day. Μείνετε συντονισμένοι!

#Be1ofUs
www.skyrosrun.com
www.instagram.skyrosrun
www.facebook.com/skyrosrun
www.youtube.com/@skyrosrun9349

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος στο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου!

Ο κορυφαίος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος, ο Παναγιώτης Καραΐσκος που τον περασμένο Νοέμβριο θριάμβευσε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, θα τρέξει στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου που θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου 2024.

Είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτης Καραΐσκος θα συμμετάσχει στο Μαραθώνιο του «Σμαραγδένιου Νησιού» και ο ίδιος δηλώνει ανυπόμονος να βιώσει την εμπειρία: «Είναι η πρώτη φορά που θα τρέξω στο Μαραθώνιο της Ρόδου και η χαρά μου είναι μεγάλη. Έχω ακούσει από φίλους δρομείς για τα καλύτερα για τη διοργάνωση, αλλά και τη διαδρομή που συνδυάζει τρέξιμο δίπλα στη θάλασσα αλλά και στη Μεσαιωνική Πόλης της Ρόδου. Σας περιμένω όλους στη Ρόδο στις 21 Απριλίου για να χαρούμε μαζί τον αθλητισμό και τον αγώνα», δήλωσε ο Καραΐσκος που ήταν νικητής και στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας το 2023.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαριέτα Παπαβασιλείου εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη συμμετοχή του Παναγιώτη Καραΐσκου στον 9ο Μαραθώνιο Ρόδου, σημειώνοντας ότι ο αγώνας συνεχίζει την παράδοση της φιλοξενίας των νικητών του Μαραθωνίου Αθηνών. Αναλυτικότερα, ανέφερε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον Παναγιώτη Καραΐσκο στη μεγάλη οικογένεια του Μαραθωνίου της Ρόδου και αποτελεί για μας μεγάλη τιμή η συμμετοχή του. Ο Παναγιώτης αποτελεί λαμπρό παράδειγμα και ανυπομονούμε να τον υποδεχθούμε στον Αγώνα μας. Με την παρουσία του, ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου συνεχίζει την παράδοση να φιλοξενεί τους νικητές του Μαραθωνίου της Αθήνας, όπως κάναμε και πέρσι με τους σπουδαίους Χαράλαμπο Πιτσώλη και Βασιλική Κωνσταντινοπούλου».

Οι εγγραφές για τον 9ο Μαραθώνιο της Ρόδου συνεχίζονται για τα αγωνίσματα του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/ και είναι ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να επωφεληθούν από προνομιακές τιμές σε εισιτήρια και διαμονή.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.rhodesmarathon.gr/

https://www.facebook.com/roads2rhodes/

https://www.instagram.com/roadstorhodes/

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend