Site icon runnfun.gr

Τρέχουμε μόνοι, συνεχίζουμε να ζούμε και θα νικήσουμε

Οι συμβουλές εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας για την κοινωνική απομόνωση  είναι το κλειδί για τη συγκράτηση της νέας πανδημίας του Κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι δρομείς είναι… σόλο για τις επόμενες εβδομάδες ή και μήνες!

Για ορισμένους είναι μια πρόκληση. Η εκτέλεση μιας προπόνησης μαζί με άλλους μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους της προπόνησης. Χωρίς αυτή την υποστήριξη, μπορεί να νιώσετε λίγο απογοητευμένοι. Ίσως να ανησυχήσετε ακόμη και ότι θα βγείτε από τη ρουτίνα σας και να μην κάνετε όλες τις προπονήσεις σας.

Υπάρχουν, όμως, τρόπο για όσους έχουν συνηθίσει να τρέχουν με παρέα, να μην σταματήσουν την προπόνησή τους, όσο το επιτρέπουν οι συμβουλές των ειδικών και δεν υπάρχει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πρώτα… ψυχολογικά

Ένας τρόπος είναι να συνεχίσετε να βγαίνετε για προπόνηση τη… συνηθισμένη ώρα. Δεν έχει καμία σημασία αν θα κάνετε τα ίδια χιλιόμετρα ή θα έχετε το ίδιο τέμπο. Απλά βγείτε και τρέξτε όσο νομίζετε ότι είναι αρκετό.

Βάλτε τα παπούτσια που φοράτε όταν τρέχετε μπροστά στα μάτια σας για να σας υπενθυμίζουν ότι ανυπομονούν να τα φορέσετε και να βγείτε για την προπόνησή σας.

Μπορείτε επίσης να φορέσετε τα παπούτσια σας και να βγείτε έξω με τα δρομικά σας ρούχα ακόμα και αν δεν έχετε αποφασίσει να τρέξετε. Κάντε μια βόλτα σε μια από τις διαδρομές που συνηθίζετε να κάνετε κοντά στο σπίτι σας. Κάποια στιγμή τα πόδια σας θα ξεκινήσουν από μόνα τους…

Ξεκινώντας…

Αν έχετε τη δυνατότητα βγείτε και τρέξτε στη φύση και όχι στον ιστό της πόλης. Το τρέξιμο σε τέτοια μέρη γίνεται πιο ευχάριστο και λιγότερο μονότονο.

Αν πάλι όχι, βάλτε το ένα ακουστικό και ακούστε μουσική. Το ένα από τα δύο αυτιά σας πρέπει να είναι ελεύθερο να λαμβάνει τους φυσικούς ήχους.

Τρέξιμο και μουσική: Καλή ή κακή συνήθεια;

Κάντε ένα challenge με τον εαυτό σας. Βάλτε ένα στόχο για το χρόνο που θα τρέξετε 1 χλμ. Σταματήστε το ρολόι σας και πάρτε μια ανάσα. Δείτε πόσο κοντά είστε στον στόχο που είχατε βάλει. Περπατήστε λίγο και προσπαθήστε ξανά. Τα χιλιόμετρα «φεύγουν» πιο γρήγορα έτσι. Κάτι σαν διαλειμματική.

Μπορεί ακόμη και να διαπιστώσετε ότι η διαδικασία χωρίς ρολόι μπορεί να σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση που δίνει το τρέξιμο. Δοκιμάστε το. Ειδικά αν έχετε πιεστεί με μια διαδικασία προετοιμασίας για έναν αγώνα που τελικά δεν έγινε ένα τρέξιμο χωρίς πλάνο για χρόνο ή απόσταση μπορεί να είναι μια απελευθερωτική εμπειρία.

Μιλήστε με τον εαυτό σας και σκεφτείτε άλλα πράγματα. Είναι αποδεδειγμένο ότι το τρέξιμο σας βοηθάει πολύ στο να πάρετε μια σημαντική απόφαση. Το μυαλό σας σκέφτεται πιο καθαρά.

Γιατί το τρέξιμο σας βοηθάει να πάρετε μια σημαντική απόφαση;

Μετά το τρέξιμο…

Μιλήστε με τους φίλους σας για τις προπονήσεις και τους στόχους σας. Έτσι θα κρατάτε το κίνητρο σε υψηλό επίπεδο.

Μπορεί επίσης η αφοσίωση που δείχνετε εσείς να παρακινήσει και άλλους και αυτό θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα και να συνεχίσετε.

Μην χάνετε την επαφή σας με τις κοινότητες των δρομέων και τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες.

Αν το τρέξιμο δεν είναι επιλογή για μια μέρα, κάντε ένα πρόγραμμα προπόνησης στο σπίτι. Μην το θεωρείτε χαζό. Δεν είναι.

Απλές ασκήσεις για δρομείς που γίνονται και στο σπίτι

Η πρώτη νίκη…

Μπορεί για κάποιους να μην είναι εύκολο να τρέχουν μόνοι, αλλά σίγουρα όλοι οι δρομείς έχουν περάσει από αυτό το στάδιο. Και τελικά το τρέξιμο πάντα κερδίζει. Σκεφτείτε θετικά.

Συνεχίζουμε σεβόμενοι τους ειδικούς και τις οδηγίες τους.  Οι αγώνες θα επιστρέψουν όταν ξεπεραστεί η πανδημία. Και θα ξεπεραστεί. Και τότε θα  βρεθούμε κάτω από την αψίδα. Η πρώτη νίκη, όμως, είναι να συνεχίζουμε να ζούμε.

Διαβάστε επίσης: Επιστημονικές απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις των δρομέων για τον Κορωνοϊό

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version