Το Ράλλυ Αιγαίου είναι μία γιορτή της ιστιοπλοΐας

Το Ράλλυ Αιγαίου είναι μία γιορτή της ιστιοπλοΐας

Με την Τελετή Απονομών στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου έπεσε η «αυλαία» στο «56ο Ράλλυ Αιγαίου». Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και του Πολεμικού Ναυτικού, ιστιοπλόοι και φίλοι της ιστιοπλοΐας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την ιστορική διοργάνωση αλλά και να συζητήσουν για τη νέα μεγάλη διοργάνωση που σχεδιάζει για την επόμενη χρονιά ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, τον διεθνή αγώνα «Aegean 600», μία ιστιοπλοϊκή κούρσα 600 ναυτικών μιλίων σχεδιασμένη από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους.

Την Τελετή Απονομών τίμησε με την παρουσία του και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. «Μία ωραία γιορτή της ιστιοπλοΐας τελείωσε αλλά μία νέα αρχίζει. Τώρα πάμε για την προετοιμασία μιας μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης αυτής των 600 ναυτικών μιλίων. Πρέπει με κάθε τρόπο να απολαύσουμε τις θάλασσες μας, που είναι από τις καλύτερες στον κόσμο, να στείλουμε μηνύματα περιβαλλοντικού σεβασμού αλλά και το μήνυμα ότι η άθληση είναι για όλους, πέρα από κάθε ηλικία, και αυτό ο ΠΟΙΑΘ το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Γι΄ αυτό τον λόγο και η συνεργασία μας θα είναι στενή», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

«Ήταν από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί από αγωνιστικής πλευράς. Ο άνεμος ήταν αρκετά ισχυρός και οι ιστιοδρομίες ολοκληρώθηκαν γρήγορα ώστε οι ιστιοπλόοι να μπορέσουν να απολαύσουν την παραμονή τους στα νησιά. Συνεχίζουμε του χρόνου για το « 57ο Ράλλυ Αιγαίου », ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε μία μεγάλη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που θα αναδείξει τη χώρα μας σε κέντρο θαλάσσιου τουρισμού και ναυταθλητισμού. Αυτός θα είναι ένας αγώνας 600 ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο, χωρίς στάση, με τον οποίον η χώρα μας θα συμπεριληφθεί στην κατηγορία των μεγάλων διοργανώσεων του εξωτερικού», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Στην Τελετή Απονομών του « 56ου Ράλλυ Αιγαίου» παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Διονύσης Χατζηδάκης, Νικόλαος Μανωλάκος, Κατερίνα Μονογιού, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς κ.α.

Το « 56ο Ράλλυ Αιγαίου » πέρασε στην ιστορία και άφησε στους αγωνιζόμενους, αλλά και σε όσους το παρακολούθησαν, αναμνήσεις από ωραίες ανταγωνιστικές ιστιοδρομίες.

Νησιά σταθμοί της διοργάνωσης ήταν η Αστυπάλαια και η Μήλος. Στα νησιά, οι ιστιοπλόοι, με τη βοήθεια της Helmepa, πραγματοποίησαν καθαρισμούς σε παραλίες και σε θαλάσσιες περιοχές στέλνοντας το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας» ενώ όλα τα είδη μιας χρήσης που χρησιμοποιήθηκαν στις εκδηλώσεις ήταν βιοδιασπώμενα. Στην Αστυπάλαια, οι αγωνιζόμενοι πήραν μέρος σε διαγωνισμό ζωγραφικής, που έγινε με την υποστήριξης της χορηγού εταιρείας JOTUN και ζωγράφισαν το μπλουζάκι του « 57ου Ράλλυ Αιγαίου ». Νικητής ήταν ο Νικόλαος Περβανάς από το σκάφος «Κορμοράνος». Στην Μήλο, με την υποστήριξη της «Athens Water Sport», διοργανώθηκε το «1ο Aegean Rally – SUP», όπου στο τετραπλό SUP υπερίσχυσε η ομάδα του «Alter Ego».

Η διαδρομή για το « 57ο Ράλλυ Αιγαίου » θα ανακοινωθεί το Φθινόπωρο.

Previous ArticleNext Article

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Δημοτικό Στάδιο Ζωγράφου – Εδωσε συγχαρητήρια για το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής δρομέων

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Δημοτικό Στάδιο Ζωγράφου – Εδωσε συγχαρητήρια για το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής δρομέων

To δημοτικό στάδιο Ζωγράφου «Γρηγόρης Λαμπράκης» επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για να δει το πρωτοποριακό πρόγραμμα ηλεκτρονικής εισόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις που εφαρμόζει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.

Το Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας μαζί με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γιώργο Γιαννακόπουλο και τον Αντιπρόεδρο Δήμο Μπουλούκο. Στον κ. Αυγενάκη παρουσιάστηκαν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που εφαρμόζονται στην εγκατάσταση και κυρίως του έγινε επίδειξη του προγράμματος ηλεκτρονικής εγγραφής που εφάρμοσε το Νομικό Πρόσωπο σε συνεργασία με την εταιρεία OTS και το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον κάθε δρομέα να κλείνει τη θέση του στο στάδιο, αποφεύγοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Μετά την επίδειξη ο κ. Αυγενάκης είπε: «Συγχαρητήρια, κάνατε πράξη την ατομική ευθύνη. Είναι πραγματικά μία εξαιρετική εφαρμογή που βοηθά σημαντικά στην τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που θέλουμε να εφαρμόζεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου όλοι οι αθλητές και οι αθλούμενοι να είναι ασφαλείς. Ευθυγραμμίζεται μάλιστα και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση που εφαρμόζουμε και εμείς στον αθλητισμό, με το μητρώο αθλητικών σωματείων, με το πρόγραμμα «Πέλοπας» της ηλεκτρονικής εγγραφής των εγκαταστάσεων σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και με την ψηφιακή κάρτα αθλητή που θέλουμε να εφαρμόσουμε για όλους, από τους αθλητές των συλλόγων μέχρι τους αθλούμενους».

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας είπε: «Με χαρά υποδεχθήκαμε τον Υφυπουργό στην πόλη μας, με τον οποίο μάλιστα με συνδέει μία μακρόχρονη φιλία. Του δείξαμε με υπερηφάνεια την πρωτοποριακή εφαρμογή την οποία ήδη χρησιμοποιούμε για το Γρηγόρης Λαμπράκης και θα επεκτείνουμε και στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο. Ο Δήμος Ζωγράφου θέλουμε εκτός από μία πόλη με παράδοση στον αθλητισμό, να είναι μία πόλη που πρωτοπορεί στον αθλητισμό και ήδη το κάνουμε πράξη».

Εκ μέρους του Νομικού Προσώπου ο Πρόεδρος Γιώργος Γιαννακόπουλος είπε: «Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για το Δήμο μας, καθώς παρουσιάσαμε στον κ. Αυγενάκη την πρωτοποριακή εφαρμογή που έχουμε υλοποιήσει με την εταιρεία OTS και πραγματικά βοηθά τα μέγιστα στην εφαρμογή του υγιεινομικού πρωτοκόλλου για την είσοδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω και τους εκπροσώπους του ΓΑΣ Ιλισός, του ΠΑΣ Ζωγράφου και του ΣΑΠΑΖ, των τριών σωματείων κλασικού αθλητισμού της περιοχής που ήταν σήμερα μαζί μας».

Στο στάδιο ήταν και οι πρωταθλητές του ΓΑΣ Ιλισός Ντενίζ Δημάκη και Γρηγόρης Σκουλαρίκης μαζί με τους προπονητές Γιώργο Ζώργο και Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, οι οποίοι είχαν ιδιαίτερη συνομιλία με τον Λευτέρη Αυγενάκη, όπως και η προπονήτρια του ΠΑΣ Ζωγράφου και πρώην μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Παπασπύρου.
Στον Υφυπουργό Αθλητισμού δόθηκε ως αναμνηστικό μία μπλούζα από τον λαϊκό αγώνα δρόμου Ζografou City Run που έγινε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ από τη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Δήμας, Λάμπρος Καλλαρύτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ευθυμίου καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Καζάκος.

Τεχνική Κολύμβηση: Ο νέος αγωνιστικός προγραμματισμός των πρωταθλημάτων

Τεχνική Κολύμβηση: Ο νέος αγωνιστικός προγραμματισμός των πρωταθλημάτων

Την Ειδική προκήρυξη για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κατηγοριών 2020, καθώς επίσης και τα νέα δεδομένα με τις Προεθνικές ομάδες στην Τεχνική κολύμβηση, όπως αυτά διαμορφώνονται λόγω του κορονοϊού covid – 19, γνωστοποίησε στα σωματεία η ΚΟΕ.

Σύμφωνα με αυτή, οι ημερομηνίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών είναι:
*ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: 1 – 4 Αυγούστου 2020
*ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: 6 – 9 Αυγούστου 2020
*ΚΡΗΤΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ: 10 – 13 Αυγούστου 2020

Δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις Περιφέρειες, το αργότερο έως 20 Ιουλίου 2020

x
Send this to a friend