«Το Πέρασμα του Απόστολου Παύλου»: Μια δρομική γιορτή που έγινε θεσμός

«Το Πέρασμα του Απόστολου Παύλου»: Μια δρομική γιορτή που έγινε θεσμός

Με εξαιρετική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα Του Αποστόλου Παύλου». Περισσότεροι από 250 αθλητές τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα που διεξάγεται κάθε χρόνο, σε ανάμνηση της διέλευσης του Αποστόλου Παύλου από τη Βόρεια Πιερία.

Ο αγώνας, o οποίος  διεξήχθη το απόγευμα του Σάββατου 15 Ιουνίου, διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων «ΖΕΥΣ», τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

Ειδικότερα, άτομα όλων των ηλικιών, άτομα με ειδικές ικανότητες, αθλητές από διαφορετικά σημεία της Ελλάδος ακόμη και από το εξωτερικό βρέθηκαν στην αφετηρία, στο Μνημείο Διελεύσεως του Αποστόλου Παύλου και διανύοντας μία απόσταση 9.700 μ. τερμάτισαν στην Αρχαία Πύδνα, πλησίον της Βυζαντινής Επισκοπής Κίτρους.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο παρουσία του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού Ευάγγελου Λαγδάρη και του Πρόεδρου του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ», Αλέξανδρου Πούλιου.

«Το Πέρασμα του Απόστολου Παύλου»: Μια δρομική γιορτή που έγινε θεσμός

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ. Γεώργιος: «Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός τής Βόρειας Πιερίας»

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες και τους κατοίκους ανέφερε:

«Οι απαρχές του Χριστιανισμού στην περιοχή μας είναι από την εποχή του Αποστόλου Παύλου και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό, όπως επίσης είμαστε υπερήφανοι και για το γεγονός ότι οι καρποί του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου ήταν πλούσιοι μέσα στην ιστορία.

Καλωσορίζουμε όλους τούς δρομείς – αθλητές και μη αθλητές- που ήρθαν από διάφορα μέρη τής Ελλάδας. Σας ευχαριστούμε πολύ που κάθε χρόνο με τη συμμετοχή σας κάνετε όλο και μεγαλύτερη αυτή τη διοργάνωση η οποία έχει λαϊκό χαρακτήρα και είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Πιερίας.

Ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού, Ευάγγελο Λαγδάρη, για την ποικιλότροπη υποστήριξη και τον ενθουσιασμό που από την αρχή περιέβαλε την διοργάνωση αυτή, τους συνεργάτες του στον Δήμο, όλους τους τοπικούς φορείς της Μεθώνης και του Μακρυγιάλου καθώς επίσης και τον τηλεοπτικό εκκλησιαστικό σταθμό «4Ε» που καλύπτει τη διοργάνωση.

Καλώς ήρθατε και καλή επιτυχία».

«Εκδήλωση – θεσμός για την περιοχή»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού σημείωσε:

«Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου», είναι ένα σημαντικό γεγονός για εμάς με πνευματικό, ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για τη συνεργασία που είχαμε τα τελευταία πέντε χρόνια».

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη έκανε λόγο για μαζική συμμετοχή των μελών του Συλλόγου ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Σύλλογός μας συνέβαλε και συμβάλει καθοριστικά στην τόνωση του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού στην Πιερία ενώ παράλληλα συμμετέχει σε δράσεις πολιτισμού με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αλληλεγγύη».

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλεύτρια Ν. Πιερίας Ελισάβετ Σκούφα, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Μαλλιάρα και ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας.

Κύρια συστατικά της επιτυχίας του αγώνα ήταν η συνδρομή των δεκάδων εθελοντών, η ένθερμη υποδοχή των κατοίκων των δύο κοινοτήτων που παρά τις υψηλές θερμοκρασίες ενθάρρυναν τους δρομείς να συνεχίσουν και να τερματίσουν. Από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού δεν έλειψαν οι μουσικοί σταθμοί, το θερμό χειροκρότημα  και οι επευφημίες σε όλη τη διαδρομή.

Για την ιστορία οι τρεις πρώτοι νικητές και νικήτριες γενικής κατάταξης, αναδείχθηκαν:

Άνδρες

Γάζος Δημήτριος, από τον ΠΑΣ Ζωγράφου, με χρόνο 35’:50’’.

Συμεωνίδης Συμεών, από τον ΖΕΥΣ Πιερίας, με χρόνο 36’:20’’.

Φραγκούλης Άγγελος, Ανεξάρτητος, με χρόνο 37’:47’’.

Γυναίκες

Κοζανίτη Ελένη, από τον ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης, με χρόνο 47’:06’’.

Xόκια Λιντίτα, από την Ομάδα Μαραθωνοδρόμων Γιαννιτσών, με χρόνο 51’:17’’.

Kανταρά Ελένη, από τον ΣΔΥΘ, με χρόνο 51’:39’’.

Τις απονομές έκαναν ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης.

Ειδικές Βραβεύσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα συμμετείχαν ο Παραολυμπιονίκης Δεκάθλου, Βύρωνας Θωμαΐδης και η Στέλλα Μπουσσάτα με το αναπηρικό αμαξίδιό της. Στους δύο αθλητές με ειδικές ικανότητες απονεμήθηκαν από τον Μητροπολίτη συμβολικά αναμνηστικά δώρα.

Στον επίλογο της διοργάνωσης ο Μητροπολίτης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τα συγχαρητήριά του προς τους Διοργανωτές, Αθλητές, Εθελοντές, Χορηγούς και Κατοίκους, επισημαίνοντας ότι το Ευαγγέλιο που κήρυξε ο Απόστολος Παύλος μπορεί να γίνει αντικείμενο της προσωπικής ζωής του καθενός, αρκεί να καταβληθεί προσπάθεια.

Ευχαριστίες

Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τους:

Πατέρα Γεώργιο Μιάουρα, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου.

Την Τοπική Κοινότητα Μακρυγιάλου

Την Τοπική Κοινότητα Μεθώνης.

Την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου.

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.

Το Σώμα Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Κατερίνης).

Τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

Τον Ποντιακό Σύλλογο Μακρυγιάλου «Ο Πόντος».

Τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Μακρυγιάλου «Η Στέγη της Αγάπης».

Τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Μακρυγιάλου «Κεραυνός».

Την Ποδηλατική Ομάδα του Γιώργου Σαλπιγγίδη.

Τον Εθελοντικό Σύλλογο Μεθώνης «Η Κυψέλη».

Όλους τους Υπαλλήλους του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.

Όλους τους μεμονωμένους εθελοντές του αγώνα.

Τον υπεύθυνο έκδοσης αποτελεσμάτων, Χρήστο Κετσετζή και τους συνεργάτες του.

Τις κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου.

Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «4Ε» καθώς και όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης .

Ευχαριστίες προς τους Χορηγούς

Τέλος οι διοργανωτές εκφράζουν θερμές ευχαριστίες  προς όλους τους χορηγούς και ειδικότερα τους εξής:

«AΛΦΑ Νεφρολογικό Κέντρο» Κατερίνης. «Νερό Διός» Μεντεκίδης Α.Ε.

Μπαρδάκης Ξηροί Καρποί – Από Καρδιάς, Cava Ποτών – Ιωακειμίδου Μαρία Κατερίνη, «Μώλος» Ψαροταβέρνα – Παραλία Κατερίνης, Αφροδίτη Hotel – N. Παντελεήμων, Go Gas – Νίκος Tσακιρίδης, Cannon – Aσαρίδης, Φρούτα Λαχανικά- Αφοί Αποστολίδη, Οπτικά- Αλέξανδρος Πούλιος, Πολυκατάστημα Αθλητικών Ειδών «Ζιώγας» – Κατερίνη, Αronia Pieria – Κωνσταντίνος Βαφείδης, Aστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Πιερίας, Μita Travel, Tasionas Travel, Ηχητικά – Φώτα, Μπάμπης Κοκκινίδης.

Previous ArticleNext Article

2ο Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου: Ένας αγώνας που πρέπει να τρέξεις

2ο Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου: Ένας αγώνας που πρέπει να τρέξεις

Φιλοξενείται την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου σε ήπια ημιορεινά καταπράσινα δασικά μονοπάτια και δρόμους στα υψώματα ανατολικά του Χιλιομοδίου Κορινθίας. Απευθύνεται σε όλους τους δρομείς… Δεν απαιτεί εξιδεικευμένο εξοπλισμό.

Οργανωτές ανέλαβαν ο ΑΟ «Σίσσυφος» Κορίνθου, ο τοπικός Δασικός Συνεταιρισμός, ο ΑΣ «Ατρόμητος Χιλιομοδίου» και ο Σύλλογος Πυροπροστασίας «Σώστε το» με την ευγενική συνδρομή του Αλέξανδρου Αθανασόπουλου διαχειριστή της κατασκήνωσης Χιλιομοδίου «Freeland Adventure Camp» και υπό την αιγίδα του δήμου Κορινθίων.

Οι διαδρομές είναι δύο. Εχουν ως σημείο εκκίνησης/τερματισμού την κατασκήνωση (υψόμετρο 360). Η πρώτη, τα 21χλμ, ξεκινά στις 10:00. Εξελίσσεται σε μονοπάτια επί 9,5 χλμ και σε δασικούς δρόμους επί 11,5 χλμ (5 σταθμοί τροφοδοσίας). Πριν από ολίγες ημέρες  ολοκληρώθηκαν τα έργα διάνοιξης νέου μονοπατιού ώστε να συμβεί η παράκαμψη του 1,5χλμ ασφάλτου.

Σε αυτή οι δρομείς συναντούν το υψηλότερο σημείο της στην παλαιά μονή της Παναγίας Φανερωμένης (υψόμετρο 747). Αυτό το μνημείο του χριστιανισμού, κτίσμα 13ου αιώνα, έχει ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη περιοχή.

Η δεύτερη διαδρομή, τα 6χλμ, ξεκινά στις 10:15. Υψηλότερο σημείο στα 490μ. (2 σταθμοί τροφοδοσίας). Κινείται σε δασικούς δρόμους επί 5χλμ και σε μονοπάτι επί ένα χλμ. Οι δύο διαδρομές διαθέτουν ορατή/ευκρινή σήμανση, δηλαδή ξύλινες πινακίδες με κόκκινα βελάκια κατεύθυνσης για τα 21 χλμ, κίτρινα βελάκια για τα 6ο χλμ, ταινία «έργου» όπου απαιτείται και βέβαια χιλιομετρικές ενδείξεις.

Μετά τον τερματισμό προσφέρεται ρόφημα αποκατάστασης από την τοπική επιχείρηση «Χρυσά Αυγά» των Νίκου και Παναγιώτη Σκούρτη. Ακολουθεί γεύμα με την παραδοσιακή «γκιόσα», δηλαδή γίδα βραστή, όπως γνωρίζουν να τη μαγειρεύουν τόσο νόστιμη οι ντόπιοι. Παρέχονται στη διάθεση των δρομέων όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι της κατασκήνωσης: αναμονής με κυλικείο, βεστιάριο φύλαξης, αποδυτήρια με ντουσιέρες, wc, κ.α.

Υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης κατόπιν συνεννόησης με τον διαχειριστή κ. Αλέξανδρο στο τηλέφωνο: 6974883484.

Το κόστος συμμετοχής ορίστηκε στα 10 ευρώ. Η ηλεκτρονική πύλη εγγραφών κλείνει την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, δηλώστε τη συμμετοχή σας ΕΔΩ.

Άλλες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του αγώνα στο fb: www.facebook.com/trialchiliomodi

Ιδανικός καιρός για δρομικές δραστηριότητες αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή. Προβλέπονται ηλιοφάνεια, θερμοκρασία από 11 έως 13β τις ώρες διεξαγωγής, ανεκτή υγρασία και άνεμος. ΒΔ έντασης 3 μποφώρ. Το Χιλιομόδι βρίσκεται επάνω στην ΠΕΟ προς Αργος-Τρίπολη-Καλαμάτα. Απέχει 17 χλμ από την Κόρινθο και 92 από την Αθήνα. Στο κέντρο του χωριού ακολουθείστε την αριστερή στροφή προς τις μονές και μετά τις πινακίδες με την ένδειξη «Freeland Adventure Camp”. Θα την βρείτε στη θέση Καμαρέτα πολύ κοντά στη νέα μονή Φανερωμένης.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου ξεκινούν οι εγγραφές του Faethon Olympus Marathon

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 00:01 π.μ. ανοίγουν οι εγγραφές για τον κορυφαίο Sky Running αγώνα της Ελλάδας, τον 9o Faethon Olympus Marathon. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου.

O F.O.M είναι ένα trail running event γεμάτο έντονες συγκινήσεις και πραγματικές αθλητικές ιστορίες που διαδραματίζονται στις αλπικές κόψεις του Θεσσαλικού Ολύμπου. Κάθε χρόνο πολλοί Έλληνες και ξένοι αθλητές εμπνέονται από τη μοναδικότητα του Ολύμπου και της αέρινης διαδρομής που για 30 χλμ. κινείται πάνω από τα 2000 μ. υψόμετρο και  στήνονται στην εκκίνηση προκειμένου να ανακαλύψουν τα όρια τους και  να ζήσουν την εμπειρία του «Τρέχοντας μεταξύ ουρανού και γης» στο βουνό των Θεών. Όσοι από εσάς θέλουν να ζήσουν αυτό το Sky Running ταξίδι και να τρέξουν στα μονοπάτια του μυθικού βουνού δεν έχουν παρά να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα μας www.faethonolympusmarathon.gr  

Το 2020  το αγωνιστικό διήμερο του FAETHON OLYMPUS MARATHON θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Ιουλίου. Θα διεξαχθούν και οι τρείς πλέον αγώνες υψηλών προδιαγραφών του αγωνιστικού διημέρου. 

FAETHON (44km, +3600μ) [Βαθμοί ITRA 2]

Αποτελεί τον βασικό αγώνα της διοργάνωσης, μιας και είναι ο απόλυτος sky running αγώνας της χώρας μας! Τα 30 από τα 44 χλμ. διεξάγονται πάνω από τα 2000μ. υψόμετρο, ενώ οι αθλητές διασχίζουν 10 κορυφές πάνω από τα 2000 μ., μεταξύ των οποίων και το «Σκολιό» (υψόμετρο 2911 μ.), τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Ελλάδος.  Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ το απλό πακέτο, 45 ευρώ με μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα.

RUPICAPRA (20km, +1500μ) [Βαθμοί ITRA 1]

Πρόκειται για έναν ημιμαραθώνιο, μικρογραφία του μεγάλου του αδερφού του F.O.M. Ξεκινώντας από τον Κοκκινοπλό διασχίζει το Ε4 μέχρι περίπου τα 2300 μ. όπου στη συνέχεια το αφήνει για να ακολουθήσει τις ατελείωτες κόψεις του Δυτικού Ολύμπου με ψηλότερο σημείο την Κορυφή Φλάμπουρο (υψόμετρο 2455 μ.). Στη συνέχεια βυθίζεται απότομα μέχρι το χωριό Κοκκινοπλός.

Κόστος συμμετοχής: 20ευρώ το απλό πακέτο, 25ευρώ με μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα.

FAETHON TRAIL (14km, +400m) – Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Ο Faethon Trail  αγώνας των 15 χλμ. απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους αθλητές ή άτομα που θέλουν να γευτούν την εμπειρία ενός ορεινού αγώνα τρεξίματος. Από το 2019 έχει  προστεθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα δοθεί τεχνικό μπλουζάκι Dynafit σε όλους τους συμμετέχοντες. οι εγγραφές και πληρωμές θα γίνονται ηλεκτρονικά όπως και στους δύο μεγαλύτερους αγώνες στην επίσημη ιστοσελίδα μας www.faethonolympusmarathon.gr

Κόστος συμμετοχής : 10,00 ευρώ

Ενημέρωση για τα λεωφορεία από Αθήνα

Φέτος η διοργάνωση θα ναυλώσει 2 λεωφορεία από Αθήνα, 50 θέσεων το καθένα (σύνολο 100 άτομα). Το αντίτιμο για τη μεταφορά από την Αθήνα ορίζεται στα 5 ευρώ ανά άτομο. Έτσι, όσοι δηλώσουν συμμετοχή στον FAETHON (44km) και επιθυμούν το πακέτο συμμετοχής με τη μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα θα πρέπει να καταθέσουν στην Τράπεζα το αντίτιμο των 45 ευρώ.

Αντίστοιχα, όσοι δηλώσουν συμμετοχή στον RUPICAPRA (20km) και επιθυμούν το πακέτο συμμετοχής με την μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα θα πρέπει να καταθέσουν στην Τράπεζα το αντίτιμο των 25 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μεταφορά αφορά μόνο μετακίνηση από Αθήνα και περιοχές που βρίσκονται πάνω στη διαδρομή Αθήνα- Ελασσόνα!

Αφού καταβληθεί το κόστος συμμετοχής στην Τράπεζα, εν συνεχεία για να εξασφαλίσετε θέση στο λεωφορείο επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο λεωφορείων Κ. Φουρκιώτη στο τηλ. 6944641873.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για τις 100 θέσεις των λεωφορείων!

Ραντεβού στον Κοκκινοπλό το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου στον 9ο Faethon Olympus Marathon!

Για τον F.O.M (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ)

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα

x

Send this to a friend