To No Finish Line μπαίνει στην τελική ευθεία και έρχεται στην Αθήνα!

Η επίσημη παρουσίαση του Νο Finish Line της Αθήνας έγινε στο ξενοδοχείο Metropolitan και αποκαλύφθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για τον αγώνα που θα γίνει από τις 26 έως τις 30 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) .

Την παρουσίαση έκανε ο εκπρόσωπος του No Finish Line International Γιάννης Νικολάου που παρουσίασε τον αγώνα, που θα γίνει με πρωτοβουλία του NFL International και σε συνεργασία με τον σύλλογο Ερμής 1877, ενώ χώρος διεξαγωγής είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η εκκίνηση θα δοθεί την Τετάρτη ώρα 7μμ και ο τερματισμός θα είναι μετά από 90 ώρες, την Κυριακή 30 Απριλίου, ώρα 1μμ.

Το No Finish Line είναι αγώνας ευαισθητοποίησης και προσφοράς, όπου μέσα σε 90 συνεχόμενες ώρες, ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου ηλικίας μπορεί να προσφέρει περπατώντας ή τρέχοντας χωρίς κανέναν χρονικό ή χιλιομετρικό περιορισμό, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλει, για όσες φορές θέλει, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλει και για όση διάρκεια θέλει, μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη κυκλική διαδρομή 1000μ. γύρω από το Kανάλι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να προσφέρει χρήματα καταγράφοντας χιλιόμετρα, στην Ενωση «Μαζί για το Παιδί».

Ο Μεγάλος Πρεσβευτής της διοργάνωσης, ο Ολυμπιονίκης Νικόλας Κακλαμανάκης επισήμανε τους λόγους που στηρίζει το No Finish Line της Αθήνας. «Για μένα ήταν εύκολο να πω ένα πολύ μεγάλο ‘Ναι’, σε μία προσπάθεια που έχει αφετηρία τον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Πως θα μπορούσα να πω όχι, όταν πιστεύω ότι σημαντικότερο από αυτό που πετυχαίνει κάποιος, είναι αυτό που δίνει. Όσοι έχουν την ευλογία να ζήσουν μεγάλες στιγμές όπως έκανα εγώ, έχουν ταυτόχρονα το καθήκον να τα επιστρέφουν σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορώ να επιστρέφω αυτή την ενέργεια και το να… τρέχω χωρίς τερματισμό μαζί με το «Μαζί με το Παιδί», αποτελεί ένα όραμα, ένα στόχο ζωής που έχω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτή η διοργάνωση έχει πετύχει από τη στιγμή που ξεκίνησε και στην πορεία θα πετύχει ακόμα περισσότερα, επειδή υπάρχει πίσω από αυτή μία ομάδα με αξίες. Η ευκαιρία που μου δίνεται είναι να εμπλουτίσω το όραμα ζωής που έχω, γιατί σκοπός της ζωής δεν είναι απλά να λες τι θέλω εγώ από τη ζωή, αλλά να βλέπεις τι χρειάζεται η ζωή από εμένα. Κι όταν το κάνεις αυτό, ανοίγεις την καρδιά σου και μπαίνεις σε ένα τεράστιο ενεργειακό κανάλι και τελικά πετυχαίνεις το σκοπό σου.»

Μήνυμα μέσω βίντεο έστειλε και η Μεγάλη Πρέσβειρα της διοργάνωσης, η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδου, τονίζοντας ότι στηρίζει απόλυτα το No Finish Line της Αθήνας.

Τη στήριξη του τόνισε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχω δίπλα μου το Νικόλα Κακλαμανάκη, έναν αθλητή που θαυμάζω και με τον οποίο έχουμε κάνει πολλά πράγματα μαζί και ήμουν από τους πιο κοντινούς του το 1996 στην Ατλάντα, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο αγώνας αυτός ξεχωρίζει για δύο λόγους. Καταρχήν δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους ανθρώπους, είτε θέλουν να τρέξουν είτε να περπατήσουν και επίσης, επειδή γίνεται σε ένα μέρος – κόσμημα για την πόλη μας το οποίο έγινε με πολλά χρήματα, πολύ κόπο και μεγάλη αγάπη για να χαιρόμαστε όλοι εμείς, οι κάτοικοι της πόλης, ένα Κέντρο Πολιτισμού αντάξιο της πόλης που έφερε τον πολιτισμό. Το δεύτερο είναι ότι τα έσοδα θα πάνε στην Ενωση Μαζί για το Παιδί με την Αλεξάνδρα Μαρτίνου και τους συνεργάτες της – που ξέρω πως δουλεύουν σκληρά – για να βοηθήσουν πάρα πολλά παιδιά από διαφορετικές οργανώσεις. Αυτός ο συνδυασμός αθλητισμού και φιλανθρωπίας είναι ο λόγος που είμαι εδώ μαζί σας και θέλω να ζητήσω από όλους τους ανθρώπους να πάρουν μέρος για να προσφέρουν.»

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου εκ μέρους του «Μαζί για το Παιδί», είπε: «Ήταν όλα τόσο θετικά που αποφασίσαμε να βάλουμε στο πρόγραμμα της Ένωσης, το γεγονός αυτό που έχει σχέση με το κοινωνικό αθλητισμό. Το Μαζί για το Παιδί είναι μία Ένωση 10 Ιδρυμάτων που ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια και βοηθά παιδιά που έχουν ανάγκη. Η ανάγκη αυτή στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες και είναι η φτώχια, η αρρώστια, η κακοποίηση και η αναπηρία. Βοηθάμε περίπου 40.000 παιδιά και εκτός από τους φορείς που είναι κάτω από την ομπρέλα μας, από το 2008 που άρχισε η κρίση βοηθάμε 200 φορείς πανελλαδικά ώστε να μπορούμε, όπου υπάρχει ανάγκη, να προσφέρουμε. Ελπίζουμε όλοι να βοηθήσετε γιατί κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσει ο καθένας, θα συγκεντρώνονται χρήματα για άπορες οικογένειες και δυστυχώς έχουμε μία τέτοια λίστα που συνεχώς μεγαλώνει.»

Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αποκλειστικό Δωρητή της διοργάνωσης, εκπροσώπησε ο Πάνος Βαζαίος. «Το Ίδρυμα μας στηρίζει το No Finish Line του Μονακό και τώρα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το ίδιο με την Αθήνα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική του. Το Ίδρυμα συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική κοινωνία με δωρεές στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Χαιρόμαστε που ο αγώνας γίνεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο δημιουργήσαμε και παραδώσαμε στο ελληνικό Δημόσιο και το οποίο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε καθώς έχουμε προγραμματίσει δωρεές ύψους 50 εκατομμυρίων τα επόμενα πέντε χρόνια σε αυτό, με αφετηρία το Νο Finish Line της Αθήνας. Είναι ένας αγώνα ευαισθητοποίησης και προσφοράς για το κοινωνικό περιβάλλον και δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο σε αθλητές αλλά και σε απλούς ανθρώπους να προσφέρουν στο Μαζί για το Παιδί.»

Για την Εθνική Ασφαλιστική που είναι Μέγας Χορηγός, ο Γενικός Διευθυντής Γιώργος Ζαφείρης είπε: «Η Εθνική Ασφαλιστική, η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία στη χώρα, έχει βάση τον άνθρωπο και δεν στοχεύει μόνο στην παροχή συντάξεων και στην κάλυψη ζημιών. Βρήκαμε τη διοργάνωση αυτή πραγματικά ιδιαίτερη και ξεχωριστή και αποφασίσαμε να στηρίξουμε το No Finish Line. Δεν είναι ένας αγώνας, δεν είναι μία πράξη, δεν είναι ότι θα βρεθούμε σε ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η χώρα μας, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είναι ότι όλα αυτά καταλήγουν στα παιδιά που έχουν ανάγκη και χρειάζονται τη στήριξη μας. Για αυτό είμαστε εδώ με μεγάλη χαρά…»

Για το Μέγα Χορηγό, τη στοιχηματική εταιρεία SportingBet, ο Γιάννης Καποδίστριας είπε: «Είναι ένας αγώνα χωρίς ανταγωνισμό, ένας αγώνας χωρίς να πανηγυρίσουμε στο τέλος, γιατί οι πραγματικοί πανηγυρισμοί του είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά. Όλοι μπορούν να τρέξουν και να προσφέρουν, όποια ώρα θέλουν και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Έχουμε την ευκαιρία να στηρίξουμε για μία ακόμα φορά το Μαζί για το Παιδί. Πρόκειται για μία θαυμαστή προσπάθεια από πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για τα παιδιά. Εύχομαι όλοι οι χώροι στο Κέντρο να ξεπεράσουν τα όρια τους από τον κόσμο και να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό για τις ανάγκες της Ένωσης. Συγχαρητήρια και πάλι για την προσπάθεια σας και η SportingBet θα είναι στο πλευρό σας.»

Εκ μέρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Δήμητρα Καλαντώνη είπε: «Πρόκειται για μία πραγματικά ξεχωριστή πρωτοβουλία που προάγει την άθληση και την ευεξία, κάτι που είναι αναπόσπαστο στοιχείο με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα συνδυάζεται με την προσφορά που γίνεται πραγματικότητα, μέσω της προσφοράς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και το οποίο ευχαριστούμε.»

Στην επίσημη παρουσίαση ήταν ακόμα ο 5ο Ολυμπιονίκης στο Ρίο Βύρωνας Κοκκαλάνης, εκπρόσωποι των Μεγάλων Υποστηρικτών Herbal Life και Kayak και ο Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές στο No Finish Line Athens ξεκίνησαν ήδη ηλεκτρονικά και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει ατομική συμμετοχή στο http://hermes-events.org/view/event=27 ενώ υπάρχουν και οι ομαδικές εγγραφές και για δημιουργία ομάδας, θα πρέπει να αποσταλεί γραπτό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση mary@nflathens.com.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

MΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Η βασική ιδέα του No Finish Line είναι τα χιλιόμετρα να μετατρέπονται σε χρήματα για να στηριχθεί το έργο του «Μαζί για το Παιδί». Συγκεκριμένα, τα έσοδα του NFL Athens θα διατεθούν για το πρόγραμμα σίτισης άπορων οικογενειών με ανήλικα παιδιά που υλοποιεί η ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο info@nflathens.com ή να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του αγώνα http://nflathens.com και τα Social Media.

https://www.facebook.com/No-Finish-Line-Athens-983657868361437

https://www.instagram.com/nflathens/

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Γλιτώνεις τους τραυματισμούς όταν τρέχεις αργά;

Είναι μια διάγνωση που κανένας δρομέας δεν θέλει να ακούσει: τόσο το υπερβολικό άγχος όσο και διάφορα προβλήματα των οστών προκαλούνται συχνά από τις έντονες και πολλές προπονήσεις.

Αν και όσον αφορά τα κατάγματα κόπωσης υπάρχουν πολλές αιτίες, όπως για παράδειγμα, η κακή διατροφή, η ελλιπής ανάκαμψη, τα παπούτσια που έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ κ.α., πολύ συχνά το πολύ τρέξιμο θεωρείται ο νούμερο ένα παράγοντας.

Άπειροι δρομείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού έχουν ακούσει από ειδικούς πως πρέπει να μειώσουν το τρέξιμο για να μην χειροτερέψει η κατάστασή τους.

Πολλοί φυσικά αγνοούν αυτή τη συμβουλή καθώς θεωρούν ότι μια μέρα ανάκαμψης, έπειτα από μια σκληρή προπόνηση, φτάνει και περισσεύει για τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού.

Ρίχνεις την ένταση αλλά…

Για πολλούς μάλιστα, φαίνεται λογική η υπόθεση πως όσο πιο πολύ ρίχνεις τους ρυθμούς και την ένταση με την οποία τρέχεις, τόσο λιγότερους τραυματισμούς έχεις. Αυτό όμως, απέχει από την πραγματικότητα σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Στη μελέτη, 43 ερασιτέχνες δρομείς, 29 γυναίκες και 14 άνδρες από 18 έως 49 ετών, κλήθηκαν να τρέξουν μια διαδρομή 50 μέτρων, τρεις φορές με γρήγορη ταχύτητα, τρεις φορές με μέτρια ταχύτητα και τρεις φορές με αργή. Οι ερευνητές ενδιαφέρθηκαν να βρουν το σωρευτικό φορτίο τραυματισμών στην κνήμη των δρομέων, την πιο κοινή περιοχή καταγμάτων δηλαδή, στις διάφορες ταχύτητες.

Οι μεταβλητές…

Για τον υπολογισμό αυτό συνυπολογίστηκαν τρεις μεταβλητές: το κνημιαίο φορτίο (δηλαδή η πίεση που ασκήθηκε στην κνήμη κατά τη διάρκεια της επαφής με το έδαφος), ο κάθετος ρυθμός φόρτισης (δηλαδή πόσο γρήγορα εφαρμόζεται το σώμα με το πόδι καθώς το πόδι έρχεται σε επαφή με το έδαφος) και η εναέρια στιγμή (η κίνηση του κάτω μέρους του ποδιού όταν απομακρύνεται από το έδαφος).

Η συγγραφέας της μελέτης Τζέσικα Χάντερ και οι συνάδελφοί της, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το συνεχές τρέξιμο με μέτρια ταχύτητα έχει τον ίδιο αντίκτυπο στα πόδια με την διάνυση της ίδιας απόστασης κατά το ήμισυ με γρήγορο και κατά το έτερο ήμισυ με αργό ρυθμό. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι ο πιο αργός ρυθμός που δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση καθώς όσο πιο αργά τρέχει ένας δρομέας τόσες περισσότερες οι πιθανότητες τραυματισμών, αφού τα πόδια χτυπούν στο έδαφος πιο συχνά.

Η έρευνα ήταν ξεκάθαρη: το γρήγορο τρέξιμο δεν συμβάλλει περισσότερο στο σωρευτικό κνημιαίο φορτίο σε σχέση με το αργό τρέξιμο άρα το συμπέρασμα πως με αργό τρέξιμο μειώνεις την πιθανότητα τραυματισμού είναι άκυρο.

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε συστάσεις για το πώς οι δρομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές τους συνήθειες», ξεκαθαρίζει η Χάντερ, που πάντως ένα πρώτο συμπέρασμα για την σχέση τραυματισμών και ταχύτητας μας έχει βοηθήσει να το βγάλουμε.

Διαβάστε ακόμα: Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί των δρομέων και πώς να τους αποφύγετε

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Greece Race for the Cure® 2024: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Το Greece Race for the Cure®,  ο αγώνας-θεσμός ενάντια στον καρκίνο του μαστού, επιστρέφει για 16η χρονιά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Με αφετηρία το Ζάππειο, δύο νέες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και με δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής από όπου κι αν βρισκόμαστε, θα είμαστε για ακόμα μια χρονιά

«Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως, ευαισθητοποιώντας χιλιάδες κόσμου για τον καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο.

Εγγραφές: www.greecerace.gr

Οι εγγραφές για το 16ο Greece Race for the Cure® άνοιξαν και πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά εδώ: https://greecerace.gr/greeceraceforthecureregistrations/

 • Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων : Εκκίνηση 9.30 πμ, Ζάππειο/ Εγγραφή:10€.
  Οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου θα ολοκληρωθούν στις 19/09 ή με τη συμπλήρωση 10.000 δρομέων.
 • Περίπατος 2 χιλιομέτρων: Εκκίνηση 10.30 πμ, Ζάππειο / Εγγραφή: 8€
  Οι εγγραφές για τον περίπατο θα ολοκληρωθούν στις 22/09 ή με τη συμπλήρωση 35.000 συμμετεχόντων.
 • Digital Συμμετοχή: Mαζί, όπου κι αν βρισκόμαστε. Συμμετέχουμε στη διοργάνωση απομακρυσμένα και αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού μέσα από τα social media / Εγγραφές για τη digital συμμετοχή ως τις 17/09 / Εγγραφή: 8€.

Σε κάθε εγγραφή περιλαμβάνεται το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης και chip χρονομέτρησης για τους δρομείς.

Πληροφορίες διοργάνωσης

 • Ημερομηνία: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
 • Έναρξη διοργάνωσης: 8.30 πμ
 • Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου – Ημέρα Προαγωγής Υγείας (12μμ-6μμ): Δωρεάν δράσεις για μικρούς & μεγάλους & Συμβολική φωταγώγηση του Ζαππείου στις 10μμ

Γιατί να πάρουμε μέρος

 • Γιατί το Greece Race for the Cure® είναι μια γιορτή για τη ζωή!
 • Για να αναγνωρίσουμε τη δύναμη των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού.
 • Για να διαδώσουμε μαζί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
 • Γιατί μέσα από την διοργάνωση έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο ενάντια στον καρκίνο του μαστού, όλο τον χρόνο. Με κάθε μας συμμετοχή χρηματοδοτούμε προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για τη στήριξη και ενδυνάμωση των ασθενών, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend