«Ο Μαραθώνιος της Ρόδου βάζει τo νησί στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη»

Τα σχέδια για τον 4ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου που θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου αλλά και το όραμα για τη συνέχεια του αγώνα, παρουσίασε η Οργανωτική Επιτροπή αναλύοντας όλες τις λεπτομέρειες της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης στα Δωδεκάνησα.

Την παρουσίαση έκαναν η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Βασίλης Ζήκας, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου Σέργιος Αϊβάζης και ο Σάββας Διακονικόλας, Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ του νομού.

Στην ομιλία της η κ. Παπαβασιλείου, είπε: «Ο Μαραθώνιος της Ρόδου βάζει τη Ρόδο στο χάρτη του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος και σηματοδοτεί τη στοχευμένη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για την καθιέρωση της Ρόδου ως αθλητικού τουριστικού προορισμού.

Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το στόχο ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μας με «ναυαρχίδα» όλης αυτής της προσπάθειας το Μαραθώνιο και σταδιακά προσθέσαμε στο αθλητικό καλεντάρι του νησιού αγώνες-θεσμούς. Φιλοξενήσαμε ήδη στη Ρόδο δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς ακτινοβολίας με τη σφραγίδα της UCI ενώ τον Απρίλιο θα διεξαχθεί και Κύπελλο Ερασιτεχνών ποδηλατών. Παράλληλα, στις αρχές Μαΐου θα λανσαριστεί στη Ρόδο το πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο παραλίας, καθώς και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο σάλας.

Στις 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Τριάθλου OCEAN LAVA RHODES και θα επαναληφθεί τον Οκτώβριο. Επίσης τον Οκτώβριο θα λάβει χώρα στη Ρόδο για πρώτη φορά το RUN GREECE του ΣΕΓΑΣ. Στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις περιλαμβάνονται τέλος ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τένις και ένα Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών ποδοσφαίρου. Όλες οι παραπάνω διοργανώσεις πραγματοποιούνται τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο και Οκτώβριο-Νοέμβριο με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αυτούς τους αγώνες στοχεύουμε να τους φιλοξενούμε κάθε χρόνο, αλλά και να προσελκύουμε και νέους, ώστε να εδραιωθεί η Ρόδος στην παγκόσμια συνείδηση ως αθλητικός τουριστικός προορισμός.»

Για το Μαραθώνιο η κα Παπαβασιλείου επισήμανε: «Στοχεύουμε πάντα σε ένα ποιοτικό Μαραθώνιο. Η παραθαλάσσια και επίπεδη διαδρομή, δίπλα σε μοναδικά μνημεία της Ρόδου καθιστά τη διοργάνωση μοναδική! Επιπλέον η διαπίστευση της διαδρομής από την AIMS, την IAAF και τον ΣΕΓΑΣ εξασφαλίζει την αρτιότητα της διοργάνωσης, η οποία σε λίγα χρόνια θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους τους χορηγούς που στηρίζουν τη διοργάνωση και θα μου επιτρέψετε να τους αναφέρω ένα-ένα ονομαστικά. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτε.

Ευχαριστώ λοιπόν το “χρυσό” μας χορηγό, το κατάστημα Adidas Ρόδου και τον κ. Θάνο Χατζηστρατή που πίστεψε από την αρχή όραμα μας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επίσημους υποστηρικτές μας, στον ΔOΠΑΡ και το Δήμο Ρόδου, καθώς και στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Ευχαριστώ τους μεγάλους μας χορηγούς:

-Aegean Airlines και Blue Star Ferries που μας στηρίζουν πάντα και προβάλλουν τον αγώνα μέσα και από τα δικά τους δίκτυα

-την H HOTELS που φέτος αναβάθμισε τη χορηγία της υποστηρίζοντας τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων ως ονομαστικός χορηγός,

-το Mitsis Grand Hotel που φέτος είναι ο επίσημος χορηγός φιλοξενίας του αγώνα, αναβαθμίζοντας την χορηγική υποστήριξη, ενώ παράλληλα διοργανώνει και το pasta party.

Καλωσορίζουμε φέτος τους καινούριους μας χορηγούς Eurobank, τα Lindos Hotels, το Semiramis Hotel, τον Αθλητικό Όμιλο του Ιδρύματος Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου και τον ανανεωμένο χώρο του Συσσιτίου στην Παλιά Πόλη. Είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε την υποστήριξή τους.

Ευχαριστούμε τη Red Bull, το Best Western Plaza Hotel που έχει ταυτιστεί ως το κέντρο διανομής υλικού του Μαραθωνίου, το Ioannidis Group of Hotels, τη ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, την Garden of Panthenols, το Blue Bay Group of Hotels. Θέλω επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και στους υπόλοιπους χορηγούς μας, στο Mediterranean Hotel, στο Marianna Palace Hotel, στο Parthenon City Hotel, στη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, στη Mideast travel, στο πρακτορείο GEM Travel, στο destination One, στο Takis Taste, στην Peugeot και τον κ. Παρασκευά.

Ευχαριστώ επίσης τους υποστηρικτές μας Pellos Travel, Drive Renta Car, Ronda Cafe, Memphis bbq Grill, Grancafé, οινοποιία Τατάκη, τον dj κ. Τάσο Γιασιράνη και την high 5 gel.

Ευχαριστούμε το ΕΚΑΒ και την Euromedica, καθώς και τους εθελοντές γιατρούς του αγώνα, τον διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου, κ.Μιχάλη Σοκορέλο, τον κ. Δημήτρη Νομικάριο, τον κ. Σταμάτη Μαυρουδάκη, τον κ. Νίκο Άντερεσεν.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους, στα συνεργαζόμενα ραδιόφωνα ΠΑΛΜΟΣ, ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ, ΤΟP FM και Notos, καθώς επίσης στο site moneytourism.gr και στην innews.gr, media partner της διοργάνωσης.

Επίσης, ευχαριστώ όλα τα ΜΜΕ της Ρόδου που προβάλλουν και στηρίζουν την όλη προσπάθειά μας.

Πολλά ευχαριστώ αξίζουν όλες οι εθελοντικές ομάδες που με την πολύτιμή τους υποστήριξη καθιστούν εφικτή τη διοργάνωση του Μαραθωνίου. Ευχαριστώ τέλος όλη την οργανωτική ομάδα που εργάζεται σκληρά τον κ. Παυλούς, τον κ. Ζήκα, τον κ. Διακονικόλα, τον κ. Αϊβάζη, την κ. Αναστασιάδη, την κ. Αδαμάκη, τον κ. Οικονόμου, τον κ. Ευστρατίου, τον κ. Μιχαηλίδη, τον κ. Γ. Αθανασίου, την κ. Τσιτσιπά τον κ. Γκαρτζώνη. Όλοι τους μεριμνούν για κάθε λεπτομέρεια ώστε τίποτε να μη μείνει στην τύχη του! Ευχαριστούμε τέλος τον κ. Νίκο Πολλιά, τεχνικό διευθυντή του αγώνα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον αγώνα και θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω και πάλι από τη θέση της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής και της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού όλους όσοι έχουν αγαπήσει τον Μαραθώνιο της Ρόδου, όσοι μοιράστηκαν το όραμά μας και εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου ανήκει στους Ροδίτες, ανήκει σε όλους μας»

Από την πλευρά του, ο κ. Ζίκας, τόνισε: «Ο 4ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου είναι μία ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση που αποτελεί ιδανικό μοντέλο σύνθεσης αθλητισμού, πολιτισμού, τουριστικής προβολής και τοπικής αναπτυξιακής δραστηριότητας.

Περιλαμβάνει δρόμους που καλύπτουν ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα δίνοντας την ευκαιρία για Αθλητική συμμετοχή – κινητοποίηση στους πολίτες της Ρόδου και τους επισκέπτες.                                                                                                                                   Η Ρόδος ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας με την δική της συμβολή και Ιστορία, με τη διαρκή συνεισφορά στα δρώμενα του αθλητισμού από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, εκπροσωπούμενη από την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση Ν. Αιγαίου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, τον Δήμο Ρόδου και τους λοιπούς τοπικούς φορείς έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επιτυχία του 4ου Διεθνή Μαραθωνίου Ρόδου.

Πιστεύω ότι όλοι οι συμμετέχοντες εκτός από τη χαρά του αγώνα θα απολαύσουν τις καταπληκτικές αθλητικές μας διαδρομές. Κινούμενοι στο τρίπτυχο:

-Αθλητική συμμετοχή (με στόχο όσο το δυνατό περισσότερους συμμετέχοντες)

-Τουριστική προβολή (αναδεικνύοντας την ιστορία, τον πολιτισμό, τα αρχιτεκτονικά μνημεία και την φυσική ομορφιά)

-Κοινωνική κινητοποίηση (με τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων και φορέων στην υλοποίηση),

Εύχομαι καλή επιτυχία και η συμμετοχή όλων να είναι μία αξέχαστη εμπειρία».

Ο κ. Αϊβάζης, είπε:

«Ο Δήμος Ρόδου δεν θα μπορούσε να μην ενισχύσει όσο μπορεί το Μαραθώνιο μέσω των τμημάτων και των υπηρεσιών του. Θα υπάρξει, λοιπόν, συνεργασία κατ’ αρχάς με τη δημοτική κοινότητα Ρόδου, τις τεχνικές υπηρεσίες αλλά κι αυτές του Πρασίνου και του Τουρισμού. Αυτό που προέχει σ’ έναν αγώνα σαν κι αυτόν είναι η ασφάλεια. Με τη συνεργασία της Τροχαίας Ρόδου και του κου Στέργου αυτό είναι σίγουρο χάρις τις πολύτιμες γνώσεις του, ώστε να αγωνιστεί ο καθένας με ασφάλεια μέσα στην πόλη. Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ την κα Παπαβασιλείου για την εξαιρετική της δουλειά σε κάθε επίπεδο, και είναι χαρά μας που σήμερα βρίσκεται εδώ μαζί μας».

Οι εγγραφές για το Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, αλλά και στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων και των 1000 μέτρων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.roadstorhodes.com μέχρι τις 31 Μαρτίου!

Ο Χρυσός χορηγός του Mαραθωνίου Ρόδου, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. καθώς και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, θα είναι και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της καταστήματος Adidas Rhodes, ενώ ο αγώνας των 5 χλμ θα έχει φέτος την χορηγία και τα χρώματα των H Hotels. Για τις μεταφορές των ενδιαφερομένων στη Ρόδο, επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών θα είναι η Aegean Air και Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών θα είναι η Blue Star Ferries.

Οι αγώνες διεξάγονται και φέτος με τα φτερά της Red Bull, χορηγός Φιλοξενίας της διοργάνωσης είναι το ξενοδοχείο GRAND HOTEL MITSIS, χορηγοί του αγώνα είναι η τράπεζα Eurobank και οι εταιρείες Garden of Panthenols, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Best Western Plaza Hotel που φιλοξενεί τη Γραμματεία του αγώνα, ΒΑΠ Κουγιός, Ioannidis Hotels, Semiramis Hotel, Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκάνησου, τα ξενοδοχεία Lindos hotels και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Mideast για οργανωμένα ταξιδίδια στην Ρόδο σε πολύ καλές τιμές.

Media Partner είναι η κορυφαία εταιρεία αποδελτίωσης στην Ελλάδα, Innews και η διοργάνωση έχει τη υποστήριξη του Αθλητικού Τμήματος του Ιδρύματος Σταματίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:

http://www.roadstorhodes.com

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Οι Γραμματείες παραλαβής του 7ο Veikou Trail

Η Οργανωτική Επιτροπή του 7ο Veikou Trail, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους δρομείς ότι υπάρχει η δυνατότητα επιλογής για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής τους από 5 διαφορετικά σημεία.

Η επιλογή γραμματείας παραλαβής του πακέτου συμμετοχής, πραγματοποιείται κατά την διαδικασία εγγραφής. Εκτός της δυνατότητας επιλογής γραμματείας ο δρομέας θα γνωρίζει και τις ώρες παραλαβής του πακέτου συμμετοχής.

Το πακέτο συμμετοχής θα παραλαμβάνεται από τους συμμετέχοντες δρομείς μόνο το Σάββατο 21/01, στα παρακάτω σημεία και ώρες:

  • Κεντρική είσοδος Άλσος Βεΐκου | Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι     – 10:00 – 17:00
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Αργυροπούλου 4, Κηφισιά         – 10:00 – 17:00
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Ταξιαρχών 57, Κορυδαλλός        – 10:00 – 17:00
  • Κατάστημα OUTRUN  | Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο – 10:00 – 17:00
  • Κατάστημα Top Cycles | Βασ. Αλεξάνδρου 72, Περιστέρι       – 10:00 – 15:00

Εξαίρεση: Θα παραλάβουν την ημέρα του αγώνα, όσοι ταξιδεύουν από μακριά και όσοι έχουν έρθει σε συνεννόηση με την διοργάνωση για ειδικούς λόγους.

Παρακαλούνται οι δρομείς να μην απευθύνονται στα καταστήματα, ούτε να προσέρχονται σε αυτά για παραλαβή του πακέτου συμμετοχής πριν τις ανακοινωμένες ημέρες και ώρες.

Οι εγγραφές για το 7ο Veikou Trail τρέχουν και θα είναι διαθέσιμες μέχρι και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 24:00 ή μέχρι εξαντλήσεως των ανακοινωμένων θέσεων.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία.

Το 7ο Veikou Trail τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δρομείς μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα μέσω email στο [email protected].

Διαρκής ενημέρωση για το 7ο Veikou Trail παρέχεται:

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://veikoutrail.gr/

Στην σελίδα της διοργάνωσης στο facebook: https://www.facebook.com/veikoutrail/

Στην σελίδα της διοργάνωσης στο Instagram: https://www.instagram.com/veikoutrail/

Στις 22 Ιανουαρίου 2022 “Τρέξε στο βουνό μέσα στην πόλη”

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Κρυολογήματα και τρέξιμο: Μπορούν να συνδυαστούν;

Κρυολογήματα και τρέξιμο: Μπορούν να συνδυαστούν;

Όσο πιο πολύ μπαίνει ο χειμώνας τόσο περισσότερο πιθανό είναι να κρυώσεις εξαιτίας του καιρού. Προφανώς, αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Για έναν δρομέα ωστόσο, ένα ερώτημα ηχεί στο μυαλό του όταν είναι κρυωμένος: πρέπει να ξεκουραστώ ή πρέπει να συνεχίσω τις προπονήσεις; Ειδικά όταν προετοιμάζεσαι για έναν αγώνα, δεν θες να αφήσεις ένα κρύωμα να σε πάει πίσω.

Τι πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Εξαρτάται από το είδος του κρυώματος που έχεις και από το πως αισθάνεσαι.

“Η ενέργεια του οργανισμού καταπολεμά το κρύωμα”

«Τα κρυολογήματα ή οι λοιμώξεις του αναπνευστικού που συνήθως προκαλούνται από ιογενή λοίμωξη και σχετίζονται με συμπτώματα όπως η ρινική καταρροή, ο πονόλαιμος και ο βήχας, έχουν ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος», εξηγεί η Κορντίλια Κάρτερ, διευθύντρια του Γυναικείου Κέντρου Αθλητικής Ιατρικής στο NYU-Langone στη Νέα Υόρκη.

«Η ενεργοποίηση αυτή κατευθύνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να μετακινηθούν στο σημείο της λοίμωξης, όπου και “στρατολογουν” ή παράγουν άλλα κύτταρα και πρωτεΐνες για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της μόλυνσης και να αποτρέψουν την επανεμφάνισή της στο μέλλον» τονίζει η Κάρτερ. Με άλλα λόγια, το σώμα σας χρησιμοποιεί ενέργεια για να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να καταπολεμηθεί το κρύωμα.

Η ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται το σώμα σας για να αντιμετωπιστεί μια λοίμωξη εξαρτάται από τον τύπο της λοίμωξης και το πόσο σοβαρή είναι. «Αν είστε άρρωστοι και το σώμα σας «φωνάζει» πως χρειάζεται ξεκούραση, τότε μάλλον πρέπει να το ακούσετε και να ξεκουραστείτε», λέει η Κάρτερ.

Οι δρομείς κάνουν το αντίθετο

Πολλοί δρομείς ωστόσο κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Νιώθουν ότι το τρέξιμο όταν είναι κρυωμένοι τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα, τουλάχιστον σε προσωρινό επίπεδο.
Αν και κάτι τέτοιο δεν εξακριβώνεται επιστημονικά, μπορούμε να πούμε πως αυτό μπορεί να ισχύει καθώς η άσκηση απελευθερώνει από τον οργανισμό μια ουσία που λέγεται επινεφρίνη και η οποία είναι ένα φυσικό αποσυμφορητικό.

Αυτός είναι και ο λόγος που μια προπόνηση μπορεί να «καθαρίσει» τα ρινικά περάσματα της μύτης. Αν αποφασίσετε ωστόσο να τρέξετε για να ξεπεράσετε το κρύωμα, κρατήστε τον ρυθμό σας χαμηλό και ακολουθήστε μικρές αποστάσεις.

“Μειώστε την ένταση”

Η Κάρτερ πάντως το ξεκαθαρίζει: «Για κάθε πρόσωπο, η λοίμωξη και το επίπεδο εκγύμνασης είναι μοναδικά και οι αποφάσεις πρέπει να εξατομικεύονται λαμβάνοντας υπόψη τους αντίστοιχους παράγοντες. Σε γενικές γραμμές, έχει νόημα να τρέχετε αν είστε κρυωμένοι αλλά πρέπει να μειώσετε την τυπική διάρκεια του τρεξίματος, τη συχνότητα και την έντασή του». Η Κάρτερ προσθέτει ότι εάν έχετε μια άλλη πάθηση που επηρεάζει τους πνεύμονές σας όπως το άσθμα και γνωρίζετε ότι το τρέξιμο μπορεί να το επιδεινώσει, τότε είναι αναγκαίο να εξετάσετε μια άσκηση χαμηλότερης έντασης από το τρέξιμο.

Η Κάρτερ επισημαίνει επίσης πως όσο θετικό μπορεί να είναι το τρέξιμο στην καταπολέμηση του κρυώματος, άλλο τόσο επιβλαβές μπορεί να είναι για όσους νιώθουν αδύναμοι εξαιτίας του κρυώματος. Άλλωστε, συμπτώματα όπως ο υψηλός πυρετός, ο συνεχόμενος βήχας, οι μυϊκοί πόνοι και τα γαστρεντερικά προβλήματα δεν είναι τυπικά ενός κοινού κρυολογήματος και δεν το τελευταίο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να τρέξετε αν σας παρουσιαστούν.

Η Κάρτερ επισημαίνει στο runnersworld πως πάντα πρέπει να οριοθετείτε τους στόχους σας και να τους επαναπροσαρμόζετε σε περίπτωση που το σώμα σας δεν μπορεί να τους κυνηγήσει λόγω κάποιας ασθένειας. «Το να παίρνετε χρόνο επιτρέπει στο σώμα σας να εστιάζει στην καταπολέμηση της λοίμωξης και όχι στην εξοικονόμηση ενέργειας αναφορικά με την άσκησή σας. Επιλέξτε τον δρόμο που θα οδηγήσει στην ταχύτερη ανάκαμψη, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα περάσετε όλη την ημέρα στον καναπέ», τονίζει.

Διαβάστε ακόμα: Αντιβιοτικά και τρέξιμο: Γιατί δεν πρέπει να συνδυάζονται;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend