To 1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023 είναι γεγονός!

Τη δυναμική εκδοχή indoor Τριάθλου, την οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε για πρώτη φορά στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου εν μέσω υγειονομικής κρίσης το καλοκαίρι του 2021, επαναφέρει στο προσκήνιο η TRIMORE Sport Events σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (11-12/2), στο Δημοτικό κλειστό κολυμβητήριο 25 μέτρων της πόλης, «Ν. Πέρκιζας», ανακοινώνοντας από κοινού το 1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023.

Σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του αθλητισμού και του Τριάθλου ειδικότερα, τη στιγμή του χρόνου μάλιστα, κατά την οποία οι τριαθλητές ξεκουράζονται από την αγωνιστική περίοδο που προηγήθηκε και προετοιμάζονται για εκείνη που θα ακολουθήσει από τον Απρίλιο, η πρωτοβουλία του Δήμου Χαλανδρίου να καινοτομήσει δίπλα στην TRIMORE, αποτελεί όαση για το σπορ και για την πόλη του Χαλανδρίου.

Χωρίς να υπάρξει καμία όχληση με κλείσιμο δρόμων και διατάραξη των πολιτών, θα δοθεί η ευκαιρία σε νέους και μεγαλύτερους αθλητές, να δοκιμάσουν ένα σπορ, το οποίο, πόλεις μακριά από θάλασσα και λίμνες είναι αδύνατο να φιλοξενήσουν. Παράλληλα, οι δυνατοί αθλητές του σπορ, οι οποίοι θα επιλέξουν να δοκιμαστούν στην εκρηκτική αυτή μορφή του Τριάθλου, θα αποτελέσουν έμπνευση και προτροπή ανακάλυψης ενός ιδιαίτερα όμορφου και συναρπαστικού multisport.

Η TRIMORE Sport Events, με τη γενική τεχνογνωσία διοργάνωσης 26 αθλητικών και ψυχαγωγικών events μέχρι σήμερα και την εμπειρία που απέκτησε στην πρώτη εκδοχή του In Pool TRIathlon, εισάγει μια βελτιωμένη εκδοχή του σπορ, μικραίνοντας ελαφρώς τις αποστάσεις και το συνολικό χρόνο κάθε προσπάθειας, αυξάνοντας τους αθλητές κάθε σειράς που θα αγωνίζονται σε δεκάδες και αξιοποιώντας το -παράπλευρο στο κολυμβητήριο- στάδιο του Χαλανδρίου, εφαρμόζοντας το τρέξιμο επί του στίβου του σταδίου. Διατηρείται η πυραμιδωτή διάταξη των αθλημάτων (κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι), δίνοντας τη μοναδική για το Τρίαθλο ευκαιρία, παρακολούθησης της εξέλιξης και του ανταγωνισμού από τους θεατές που προσέλθουν στην κερκίδα του κλειστού κολυμβητηρίου και της απόκτησης ενός ξεχωριστού και ενθουσιώδους παλμού.

Η συνολική απόσταση του In Pool TRIathlon θα είναι 7,8χλμ και η ανάλυση της προσπάθειας -με τη σειρά που θα ακολουθηθεί- κάθε αθλητή έχει ως εξής:

Την ευκαιρία συμμετοχής θα έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατά προτεραιότητα υποβολής της εγγραφής τους στο σύστημα εγγραφών στο website της TRIMORE, διαβάζοντας εκεί όλη την πληροφορία για τη διοργάνωση και επιλέγοντας μάλιστα οι πρώτοι 80 τη σειρά που επιθυμούν να διαγωνιστούν (2 επιθυμητές σειρές) από τις συνολικά 25 προγραμματισμένες 10άδες. Στο κλείσιμο της δεύτερης ημέρας, η πιο γρήγορη δεκάδα αθλητών κάθε φύλου, θα συμπληρώσει τη σειρά γυναικών και ανδρών των τελικών, οι οποίοι θα αναδείξουν και τους νικητές βάθρου κάθε φύλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το In Pool Triathlon συγκεντρώνει μια σειρά πλεονεκτημάτων για τους αθλητές, αφού πέραν του ότι τους δίνει τη δυνατότητα εκτός σεζόν να έχουν αγωνιστική δραστηριότητα και μια ιδιαίτερα γρήγορη, εκρηκτική και συναρπαστική ανταγωνιστική προσπάθεια, μπορούν να προσέλθουν να αγωνιστούν απλά με το σακίδιό τους και χωρίς να χρειάζεται να κουβαλούν, συναρμολογούν και ρυθμίζουν ποδήλατα.

Το 1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023, πρόκειται να αποτελέσει ένα ευρύτερο αθλητικό και ψυχαγωγικό event, τοποθετώντας τα παιδιά επίσης στο επίκεντρό του και εντάσσοντας παράλληλες και συμπληρωματικές καινοτόμες δραστηριότητες όπως: Kids Swim Together (κολύμβηση δύο αθλητών δεμένων με ελαστικό σκοινί που πρέπει να κολυμπήσουν και τερματίσουν μαζί), Kids Swimming Relays (σκυταλοδρομία κολύμβησης), Kids Aqua Games and Yoga, ποδηλατική βραδυπορία, σκάκι σε παράλληλα γήπεδα και άλλες δραστηριότητες στη φιλοσοφία του TRIMORE Multisports TOUR, πέρα από το αθλητικό κομμάτι με παιχνίδια και δώρα Playmobil που θα συναρπάσουν τους μικρούς φίλους αλλά και τους θεατές που θα παραβρίσκονται στο κλειστό κολυμβητήριο.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, δήλωσε για την εκδήλωση: «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στην πόλη μας μια διοργάνωση που φιλοδοξούμε να αποτελέσει θεσμό για το Χαλάνδρι, όπως έχει συμβεί με τον Αγώνα Δρόμου της Ρεματιάς και τον Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου. Μετά τις μεγάλες δρομικές διοργανώσεις, ήρθε η ώρα και το τρίαθλον να βρει τη θέση του στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας. Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει με κάθε μέσο τον αθλητισμό, με μεγάλες επενδύσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως αυτή του κολυμβητηρίου στο αθλητικό κέντρο «Ν. Πέρκιζας», που θα φιλοξενήσει μια διοργάνωση όπως το τρίαθλον, αλλά και με σημαντικές διοργανώσεις που προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη, φέρνουν τους συμπολίτες μας κοντά και εμπνέουν τα παιδιά της πόλης. Με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο πάθος θα στηρίξουμε και τη διοργάνωση του τρίαθλον στην πόλη μας».

Ο Race Director της TRIMORE XTERRA Greece ISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη διοργάνωση, σημείωσε: «Ήρθε η στιγμή που το In Pool TRIathlon θα λάβει την πραγματική του θέση ανάμεσα στις αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στη χώρα μας. Ένα σπορ που σχεδιάστηκε για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες αποκλεισμού (lock down) που περάσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια, είχε όμως πάντα την προοπτική να καλύψει ένα πραγματικό κενό που δημιουργεί ο χειμώνας στους τριαθλητές και να αξιοποιήσει την ευκολία/προσιτότητα συμμετοχής και άλλων αθλητών πέραν των κλασικών τριαθλητών, ώστε να γίνει εφικτή η μεγάλη δυνητική ανάπτυξη του σπορ, στην οποία προσβλέπουμε και επενδύουμε. Το σπορ επανέρχεται πιο δυναμικό, πιο εκρηκτικό, πιο συναρπαστικό και γρήγορο και φιλοδοξεί να ενθουσιάσει όχι μόνο τους συμμετέχοντες αλλά και κάθε μία/έναν που θα έχει την ευκαιρία να το παρακολουθήσει από την κερκίδα, να το ζηλέψει και να μυηθεί. Προσκαλούμε τους τριαθλητές να δώσουν το παρών και τους κολυμβητές – αθλητές που ακόμη δεν το δοκίμασαν, να τολμήσουν να γνωρίσουν ένα σπορ που θα αλλάξει τη ζωή τους, οδηγώντας τους σταδιακά σε εμπειρίες, τερέν, παρέες και τριαθλητικές προκλήσεις που ποτέ πριν δεν είχαν φανταστεί».

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:      TRIMORE Sport Events, Δήμος Χαλανδρίου

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 ΕΤΕΜ, Elval Colour 

Χορηγός Εξοπλισμού                      Cycle Box

Αθλητικοί Χορηγοί:                         TURBO, On Shoes  

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                         Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος, Περιφέρεια Αττικής  

Χάλκινοι Χορηγοί:                           ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, Microsports, Maurten, Bella Frutta, Orsero, Playmobil, Οικογένεια Χριστοδούλου, True Bites, D.Koronakis S.A.

Media Partners:                               In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr

Υποστηρικτές:                                  Vector, HPX, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, 1MATION, Check A Bike, EPedal Tours, PoufMakers, Protypo, Marathon Bikes

Website

 

www.diaplous-ssda.gr

www.trimore.gr

Facebook

 

trimoresportevents

xterragreece

SwimRunHydra

Instagram

 

@trimoresportevents

@greecexterra

@swimrunhydra

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Το IRONMAN 70.3 Vouliageni Greece επιστρέφει στις 22 Οκτωβρίου 2023

Ο κορυφαίος τριαθλητικός αγώνας παγκόσμιας εμβέλειας, IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece, μία συνδιοργάνωση  του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και της EY ZHN Greece, επιστρέφει στις 20-22 Οκτωβρίου 2023 στην περιοχή της Βουλιαγμένης.

Μετά τον επιτυχημένο αγώνα τον Οκτώβριο του 2022 με τη συμμετοχή 1.800 αθλητών, 5.500 επισκεπτών & θεατών και 550 εθελοντών, ο αγώνας με την πιο μεγάλη γαλανή ακτογραμμή επιστρέφει και υπόσχεται να δώσει ακόμη πιο δυνατές στιγμές στους παρευρισκόμενους. Η διοργάνωση υπόσχεται ένα αγώνα γεμάτο συγκινήσεις που θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και η ανυπομονησία όλων των αθλητών να βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης είναι μεγάλη.

To IRONMAN αποτελεί την κορυφαία τριαθλητική διοργάνωση με περισσότερους από 200 αγώνες το χρόνο και 400.000 συμμετοχές, σε περισσότερες από 90 χώρες.

Κρατάμε όλοι τις αναμνήσεις ζωντανές μέσα από τις εικόνες του περασμένου αγώνα μέχρι να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στη Βουλιαγμένη.  Οι τριαθλητές που θα αγωνιστούν σε αυτό το μαγευτικό φυσικό τοπίο, αλλά και το κοινό που θα παρακολουθήσει αυτήν τη μεγαλειώδη προσπάθεια θα γίνουν ένα κάτω από το ρυθμό του ξεχωριστού αυτού τριάθλου.

Την οικογενειακή αγωνιστική εμπειρία θα συμπληρώσουν στην Ακτή Βουλιαγμένης το Under Armour Night Run Vouliagmeni, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 και το IRONKIDS Greece – Vouliagmeni που απευθύνεται στους μικρούς μας ήρωες, 6-12 ετών, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου 2023 στις 16. gnt+2  και για τις πρώτες 48 ώρες θα ισχύσει χαμηλή προνομιακή τιμή εγγραφής.

Σας προσκαλούμε να απογειώσουμε όλοι μαζί το IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece, το πιο γαλανό IRONMAN όλου του κόσμου!

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι έτοιμος να επαναλάβει το 2023 τη μοναδική εμπειρία που ζήσαμε όλοι κατά τη διοργάνωση του IRONMAN 70.3 Vouliagmeni τον περασμένο Οκτώβριο. Σας περιμένουμε όλους (αθλητές, εθελοντές και θεατές να συμμετέχετε και φέτος συμβάλλοντας με την παρουσία σας στο μεγαλύτερο και ομορφότερο τριαθλητικό αγώνα που διεξάγεται στην ομορφότερη πόλη της χώρας»

H Βάσια Μπιρλιράκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΥ ΖΗΝ Greece δήλωσε: «Όλη η ομάδα της ΕΥ ΖΗΝ Greece είναι ευγνώμων για την υποστήριξη που έλαβε το IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece από τους αθλητές, φίλους του αθλήματος, χορηγούς αλλά και από τους Δημότες της Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Η συνεργασία με το Δήμο που ξεκίνησε το 2022 αποδείχτηκε επιτυχημένη και μια επιτυχημένη συνταγή δεν την αλλάζει. Με υπερηφάνεια προετοιμαζόμαστε για άλλον έναν αγώνα – θρύλο! Σας περιμένουμε!»

Βίντεο: IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece – Race Movie – YouTube

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μαθαίνουν άμεσα νέα και ανακοινώσεις στα κανάλια επικοινωνίας της διοργάνωσης:

Website: IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece – Anything is Possible

Facebook:  : https://www.facebook.com/IM703Greece

Instagram: https://www.instagram.com/ironman_greece/

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

AlmiraMAN 2023: Το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις της 9ης διοργάνωσης

Με απόλυτη επιτυχία και με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η πρώτη ενημερωτική ομιλία του φετινού AlmiraMAN, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2023 στις 18:00 στον συνεδριακό χώρο της Εκάβης από τον ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ την IVPS και την WPLAN.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ) κ. Νταντάμης Γιάννης, εκπροσωπώντας και τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο, ο Πάτερ Μελέτιος εκπροσωπώντας  την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνα, εκπρόσωποι των βουλευτών κ, Φώντα Μπαραλιάκου και κ.´Αννας Μάνη-Παπαδημητρίου , της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και εθελοντικών ομάδων καθώς και επιχειρηματίες της τοπικής κοινότητας.

Στα πλαίσια της ομιλίας  παρουσιάστηκαν  το πλήρες αθλητικό πρόγραμμα και οι νέες προσθήκες που θα πλαισιώσουν την 9η διοργάνωση του αγώνα. Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε πως στην φετινή 4ήμερη πλέον διοργάνωση, οι νικητές/τριες θα ανταμειφθούν με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 6.000 ευρώ!!. Επίσης, ανακοινώθηκε η προσθήκη νυχτερινού αγώνα τρεξίματος 5.000 μέτρων και η διαμόρφωση του ιστορικά μεγαλύτερου εκθεσιακού χώρου στην Βόρεια Ελλάδα, με στόχο την προσέλκυση πλήθους εκθετών και επισκεπτών. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις για τα σχολεία και θα διεξαχθούν παιδικοί αγώνες, ενώ για το ευρύτερο κοινό θα λάβουν χώρα μουσικές εκδηλώσεις – συναυλίες, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Πρόεδρος του ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ και ιδρυτής του ALMIRAMAN κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος, έκανε αναδρομή στην 10ετη πορεία του θεσμού και στην συνεχή  αύξηση συμμετεχόντων σε ετήσια βάση, αλλά και επισκεπτών που φέτος αναμένεται να φτάσουν τους 1.100 αθλητές και πάνω 5.000 επισκέπτες. Επίσης εξήγησε την προέλευση του ονόματος, που είναι σύνθετο από το τοπωνύμιο ‘’ΑΛΜΙΡΕΣ’’ (λάκκοι με αλμυρό νερό θάλασσας μετά από φουρτούνα που συσσωρευόταν στην περιοχή της παραλίας Καλλιθέας και χρησιμοποιούταν από τους βοσκούς για το πλύσιμο των προβάτων πριν το κούρεμα τους για το μαλλί) και την λέξη ‘’ΜΑΝ΄΄ που είναι διεθνής όρος αναγνώρισης του τριάθλου.

Ανακοινώθηκε παράλληλα το πρόγραμμα της διοργάνωσης, που έχει ως εξής:

  • 4 – 7 Μαΐου Λειτουργεία σκεπαστού εκθεσιακού χώρου
  • 4 – 5 Μαΐου πρωινά εκπαιδευτικές δράσεις και αγώνες για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου (οργανωμένες εκδρομές σχολείων)
  • 4– 5 Μαΐου βραδύ μουσικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο
  • 4 Μαΐου μετά την δύση του ηλίου Νυχτερινός αγώνας τρεξίματος 5 χλμ
  • 5 Μαΐου πρωί almiraSwimm: περιλαμβάνει τρεις (3) ανεξάρτητους κολυμβητικούς   αγώνες ανοιχτής θάλασσας, αποστάσεων: 1.000 μ., 2.500 μ. και 5.000 μ..
  • 5 Μαΐου μεσημέρι Αγώνα Kids triathlon (200μ. Κολύμβηση – 4 χλμ. ποδηλασία- 1.2 χλμ. τρέξιμο)
  • 5 Μαΐου μεσημέρι almiraFAST: αποτελεί τον μικρό αγώνα τριάθλου και περιλαμβάνει 750 μ. κολύμβηση – 20 χλμ. ποδηλασία και 5 χλμ. τρέξιμο (ομαδικό και ατομικό).
  • 5 Μαΐου Βράδυ τεχνικό συνέδριο και PASTA-PARTY
  • 7 Μαΐου: almiraMAN: αποτελεί τον μεγάλο αγώνα τριάθλου και περιλαμβάνει 9 χλμ. κολύμβηση – 90 χλμ. ποδηλασία και 21 χλμ. τρέξιμο (ομαδικό και ατομικό).

Παράλληλα με τα ανωτέρω θα διεξαχθεί και παιδικός αγώνας ποδηλασίας και τρεξίματος για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Απονομές (με το πέρας του εκάστοτε αγώνα) και Τελετή λήξης , πάρτι διοργάνωσης την Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 15:30.

Τον λόγο πήρε απευθύνοντας χαιρετισμό και ευχές η κα. Μαυρίδου Σοφία Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, τονίζοντας το πάθος και το όραμα που διακρίνει στην ομάδα της διοργάνωσής, την δυναμική ανάπτυξης καθώς επίσης την έμπρακτη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητάς Πιερίας .

Στην συνέχεια ο κ. Νταντάμης Γιάννης εκπροσωπώντας τον Δήμο Κατερίνης και αφού ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος, συγχάρηκε την διοργανωτική επιτροπή για τις καινοτομίες και ανανέωσέ  την επιτυχημένη συνεργασία των προηγούμενων, με την αμέριστη βοήθεια και σύμπραξη.

Με το κλείσιμο της ομιλίας , η διοργάνωση ευχαρίστησε άπαντες για την τιμή της παρουσία τους έκανε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους στην τελετή απονομών για την “οικογενειακή” φωτογραφία και στο πάρτι λήξης του αγώνα.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend