Τα 8 δημοφιλέστερα αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Μια μικρή παρουσίαση κάποιων από τα πιο δημοφιλή αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα παρακολουθήσουμε στους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2022.

Τα πιο δημοφιλή αθλήματα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022

 Μπορεί οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες να μην είναι τόσο δημοφιλείς όσο αντίστοιχα οι θερινοί αγώνες, όμως και πάλι συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων θεατών σε όλο τον κόσμο. Είναι κυρίως πιο δημοφιλείς στις βόρειες χώρες, όπου και οι συνθήκες διεξαγωγής τους είναι πιο ευνοϊκές και κατάλληλες.

Γενικά στοιχεία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιούνται και αυτοί κάθε 4 χρόνια, όπως συμβαίνει με τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Κορυφαίοι αθλητές απ’ όλο τον κόσμο έχουν συγκεντρωθεί στο Πεκίνο της Κίνας για τους Αγώνες του 2022. Συνολικά θα διεξαχθούν 15 διαφορετικά αθλήματα, τα οποία χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: αθλήματα στον πάγο, αθλήματα στο χιόνι και Σκανδιναβικά αθλήματα.

Ήδη οι στοιχηματικές ιστοσελίδες έχουν αναρτήσει τις αποδόσεις για τους νικητές σε κάθε άθλημα και πλήθος από ειδικά στοιχήματα για του Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Εάν επιθυμείτε κι εσείς να στοιχηματίσετε, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές στην Ελλάδα. Κάντε καλά την έρευνά σας κι αναζητήστε τις καλύτερες στοιχηματικές αποδόσεις.

Ακόμα και στην Ελλάδα, υπάρχει αρκετός κόσμος ο οποίος ασχολείται με τα χειμερινά αθλήματα και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Γι’ αυτό είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε κάποια από τα πιο δημοφιλή αθλήματά τους, με τα οποία ασχολούνται και κάποιοι Έλληνες αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ας δούμε, ποια μπορεί να σας ενδιαφέρουν να στοιχηματίσετε ή απλά να παρακολουθήσετε στον τηλεοπτικό σας δέκτη:

Χόκεϊ στον πάγο

Το χόκεϊ στον πάγο αποτελεί το πιο δημοφιλές ομαδικό άθλημα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Από το 1924 περιλαμβάνεται στον κατάλογο των αθλημάτων των χειμερινών διοργανώσεων. Παίζεται σε ένα παγοδρόμιο, από δύο αντίπαλες ομάδες οι οποίες διαθέτουν καθεμιά από 6 παίκτες εντός του αγωνιστικού χώρου. Στόχος είναι η κάθε ομάδα να βάλει γκολ στην εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα, χρησιμοποιώντας το μπαστούνι του χόκεϊ για να χτυπήσει τον λαστιχένιο δίσκο.

Λουτζ

Λουτζ αποτελεί μια μορφή έλκηθρου στον πάγο. Συγκεκριμένα, μία ομάδα που αποτελείται από τέσσερις αθλητές πραγματοποιεί μία γρήγορη εκκίνηση. Στην ουσία σπρώχνουν αρχικά το έλκηθρο και κάθονται στη συνέχεια επάνω σε αυτό, με σκοπό να ολοκληρώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται μία συγκεκριμένη πίστα. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό άθλημα, καθώς οι ταχύτητες που αναπτύσσει το έλκηθρο μπορούν να φτάσουν και να ξεπεράσουν ακόμη τα 140 χιλιόμετρα την ώρα. Χρειάζονται φυσικά ειδικά διαμορφωμένες πίστες, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για το συγκεκριμένο άθλημα και παράλληλα ασφαλείς για τους αθλητές και τους θεατές.

Καλλιτεχνικό πατινάζ

Όπως αναφέρει και η ονομασία του, πρόκειται για ένα καθαρά καλλιτεχνικό άθλημα, το οποίο δεν βασίζεται τόσο στις φυσικές δυνατότητες των αθλητών. Στο καλλιτεχνικό πατινάζ συναντάμε διάφορες κατηγορίες, που περιλαμβάνουν το ατομικό ανδρών ή ατομικό γυναικών, τα ζευγάρια, καθώς και τον χορό στον πάγο. Στην τελευταία περίπτωση έχουμε μία εκτέλεση που γίνεται με τη συνοδεία μουσικής. Οι κριτές βαθμολογούν με καλλιτεχνικά κριτήρια τους διαγωνιζόμενους και με βάση την αρτιότητα της εκτέλεσης του προγράμματός τους.

Δίαθλο

Το δίαθλο αποτελεί δύο αθλήματα συνδυασμένα σε ένα. Οι αθλητές πραγματοποιούν σκι σε ανώμαλο δρόμο και σε κάποια διαστήματα της διαδρομής τους πρέπει να σκοπεύσουν με ένα τυφέκιο συγκεκριμένους στόχους και να πάρουν την αντίστοιχη βαθμολογία. Συνεπώς, ο νικητής στο δίαθλο προκύπτει από ένα συνδυασμό βαθμολογίας εύστοχων βολών και καλού χρόνου ολοκλήρωσης της διαδρομής.

Παγοδρομίες

Σε αντίθεση με το καλλιτεχνικό πατινάζ, στην περίπτωση αυτή μετράει αποκλειστικά η ταχύτητα και η αντοχή των διαγωνιζόμενων και όχι η καλλιτεχνική τους απόδοση. Υπάρχει μία κυκλική πίστα, παγοδρόμιο, στην οποία αγωνίζονται οι αθλητές. Υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στις παγοδρομίες ταχύτητας μεγάλης πίστας και μικρής πίστας, μαραθώνιος αγώνας κλπ. Σκεφτείτε τις παγοδρομίες σαν την αντίστοιχη κατηγορία των αθλημάτων δρόμου και ταχύτητας στον κλασικό στίβο, αλλά στην περίπτωση αυτή με παγοπέδιλα επάνω στον πάγο.

Αλπικό σκι 

Ίσως η πιο δημοφιλής μορφή σκι, η οποία και συνδυάζει την ταχύτητα με την ικανότητα του αθλητή. Πρόκειται ουσιαστικά για την κατάβαση ενός αθλητή από μία χιονισμένη πλάγια, η οποία έχει διαμορφωθεί από τους διοργανωτές του αγώνα σε πίστα. Ο αθλητής στο συγκεκριμένο άθλημα είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη διαδρομή που διαμορφώνεται με την χρήση ελαστικών σημαιών και φυσικά ο στόχος εδώ είναι να τερματίσει όσο πιο γρήγορα μπορεί, ακολουθώντας όμως πιστά την προκαθορισμένη διαδρομή. Σε αντίθετη περίπτωση αφαιρούνται πόντοι.

Ελεύθερο σκι

Αποτελεί την καλλιτεχνική μορφή του σκι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και γενικότερα στην κατηγορία των χειμερινών αθλημάτων. Ο αθλητής λαμβάνει μέρος σε μία χιονοδρομία, με ακροβατικά στον αέρα και διάφορες τεχνικές. Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες στο ελεύθερο σκι, όπως για παράδειγμα το Aerial, το Μόγκουλ, το Μπαλέτο και το Σκι Κρος. Κατά κύριο λόγο ο νικητής προκύπτει από τη βαθμολογία των κριτών με βάση την απόδοση του αθλητή καλλιτεχνικά, με εξαίρεση το Σκι Κρος, που είναι εκτός των άλλων και νέο άθλημα στο καλεντάρι των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Άλμα με σκι

Άλλο ένα εντυπωσιακό άθλημα στην κατηγορία των χιονοδρομικών. Οι αθλητές ουσιαστικά κυλούν με τα πέδιλά τους σε μία ράμπα απογείωσης και προσπαθούν να εκτελέσουν ένα άλμα, με σκοπό να φτάσουν όσο το δυνατό πιο μακριά στην πίστα. Πέρα όμως από την απόσταση, υπάρχουν και κριτές στον αγώνα, οι οποίοι βαθμολογούν το στυλ του κάθε αθλητή και την τεχνική του στο άλμα. Λόγ της δημοτικότητας του συγκεκριμένου αθλήματος το βλέπουμε μερικές φορές να πραγματοποιηθεί και το καλοκαίρι σε τεχνητές επιφάνειες.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Το 4th TRIMORE SwimRun Hydra υπόσχεται την πιο συναρπαστική περιπέτεια που έχεις ζήσει!

Το SwimRun Hydra έρχεται ολοκληρωτικά ανανεωμένο για 4η χρονιά στη γραφική Ύδρα, στις 25-27 Νοεμβρίου, συνεχίζοντας την ιστορία του ως το πρώτο και μοναδικό SwimRun της Ελλάδος!

Το 4th TRIMORE SwimRun Hydra είναι μία διοργάνωση της TRIMORE Sport Events σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας), την Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και τον Yδραϊκό Ναυτικό Όμιλο. Πρόκειται για μια μοναδική αρμονική συνέργεια σε κάτι πρωτοποριακό και εντελώς ξεχωριστό για τη χώρα μας.

Η πανέμορφη Ύδρα προσφέρει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, ιδανικό τερέν για την πιο συναρπαστική εμπειρία κολύμβησης και τρεξίματος του SwimRun Hydra, το οποίο φέτος καινοτομεί, αφού καθιερώνονται μικρότερες αποστάσεις κολύμβησης και χρονικός ισοσκελισμός των δύο σπορ σε κάθε εναλλαγή τους, οι οποίες εναλλαγές φέτος έχουν πολλαπλασιαστεί σε όλες τις αποστάσεις δίνοντας ιδιαίτερη δυναμική στην εμπειρία. Συγκεκριμένα οι διαδρομές διαμορφώνονται ως εξής:

Initiation distance SwimRun 12,8k (4 σκέλη τρεξίματος συνολικής απόστασης 10,8 χλμ, 84,4% | 3 κολυμβητικά σκέλη συνολικής απόστασης 2 χλμ, 15,6%)

Core distance SwimRun 24,1k (6 σκέλη τρεξίματος συνολικής απόστασης 19,4 χλμ, 80,4% | 5 κολυμβητικά σκέλη συνολικής απόστασης 4,7 χλμ, 19,6%)

Advanced distance SwimRun 40,1k (7 σκέλη τρεξίματος συνολικής απόστασης 34,5 χλμ (85%) | 6 κολυμβητικά σκέλη συνολικής απόστασης 5,6 χλμ (15%)

Την ανανέωση συμπληρώνει η τροποποίηση έναρξης του αγώνα ο οποίος πλέον ξεκινά με τρέξιμο μέσα στην πόλη και έναρξη κολύμβησης για όλες τις αποστάσεις στο Μανδράκι, ο παλιός Ταρσανάς (ναυπηγείο ξύλινων σκαφών) και η βάση σκαφών του Μιαούλη. Στη μεγάλη απόσταση η οποία για πρώτη φορά ξεπερνά τα 40χλμ, έχει ενταχθεί το ορεινό τρέξιμο σε μονοπάτια, πέτρινα τεχνικά σημεία και κατάβαση – ανάβαση στις παραλίες της Νότιας πλευράς του νησιού, που θα καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολο και τεχνικό τον αγώνα, προσφέροντας, όμως, σε συνδυασμό με τα κολύμπια εκεί, αξέχαστες και ασυναγώνιστες εικόνες στους τολμηρούς.

Τα μέτρα ασφαλείας πλέον έχουν αυξηθεί και κάθε ζευγάρι ακολουθεί το ρυθμό του τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας κυρίως, προκειμένου να βιώσει μια μοναδική, ανεξίτηλη, δύσκολη αλλά ασφαλή περιπέτεια στα μέτρα του. Η δυνατότητα επιλογής μεταξύ των τριών αποστάσεων, δίνει την ευκαιρία σε όσους για πρώτη φορά θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να τολμήσουν και να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, στους δυνατούς αθλητές να ανταγωνιστούν με μοναδικά συναισθήματα και συνεργασία, ενώ στους υπεραθλητές της μεγάλης απόστασης.. να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να πραγματοποιήσουν κάτι πραγματικά αξεπέραστο και πρωτόγνωρο!

Για όσους δεν γνωρίζουν, το SwimRun δεν είναι απλά κολύμβηση Open Water και τρέξιμο. Είναι ένα σπορ πρωτότυπο, δυναμικό, ξεχωριστό, γεμάτο περιπέτεια και δυνατές συγκινήσεις και αφορά σε ένα ζευγάρι αθλητών, οι οποίοι δεμένοι μεταξύ τους με ελαστικό σκοινί, αγωνίζονται σε θάλασσα και στεριά (βουνό, μονοπάτι, βράχια, άμμο, καταρρίχηση), με συνεχείς εναλλαγές μεταξύ κολύμβησης και τρεξίματος, έχοντας μαζί τους ό,τι χρειάζονται (νερό, τροφή, κ.λπ.), φορώντας πάντα όλο τον εξοπλισμό τους (wetsuit, η χρήση του οποίου είναι υποχρεωτική, στο τρέξιμο και παπούτσια στη θάλασσα). Φέτος, για πρώτη φορά οι αθλητές της μεγάλης απόστασης θα έχουν εξωτερική βοήθεια με σταθμούς ανεφοδιασμού στην είσοδο και έξοδο από το νερό, ενώ παράλληλα ως μέτρο ασφαλείας, πρόκειται να έχουν μαζί τους αλουμινοκουβέρτα για την περίπτωση που θα χρειαστούν βοήθεια και μέχρι εκείνη να φτάσει κοντά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές προστατεύουν το περιβάλλον, αφού επιστρέφουν τις άδειες συσκευασίες τροφοδοσίας στον τερματισμό, σε μια προσπάθεια να σεβαστούμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί.

Ακολουθώντας πάντα τη φιλοσοφία του TRIMORE Multisports TOUR, πέρα από το αθλητικό κομμάτι, το τριημέρο που έρχεται περιλαμβάνει δραστηριότητες για όλη την οικογένεια ή την παρέα, όπως σκυταλοδρομία τρεξίματος και παιχνίδια Playmobil για παιδιά, νυχτερινό περπάτημα 5χμλ. στα μονοπάτια της Ύδρας, με την ευγενική και πολύτιμη αρωγή του Hydra’s Trail, ποδηλατική βραδυπορία, hicking γονέα – παιδιού κ.α.

Ο Race Director της TRIMOREXTERRA GreeceISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής του TRIMORE Multisport TOUR, εν αναμονή της διοργάνωσης, τόνισε: «Είχαμε υποσχεθεί ότι το SwimRun της Ύδρας θα δυσκολέψει και θα σκληρύνουν τα πράγματα. Ήρθε η ώρα. Δημιουργήσαμε συνθήκες μεγαλύτερης βατότητας για τη μικρή απόσταση (μικραίνοντας τα κολύμπια και πολλαπλασιάζοντας τις εναλλαγές), κρατήσαμε δύσκολη τη μεσαία πλέον απόσταση (επίσης μικραίνοντας τα κολύμπια και πολλαπλασιάζοντας τις εναλλαγές) και δημιουργήσαμε κάτι εξαιρετικά δύσκολο για τους Challengers. Ήρθε η ώρα το SwimRun Hydra να αποκτήσει διεθνές κύρος και όνομα και να τοποθετηθεί εκεί που του αξίζει: ανάμεσα στα ομορφότερα και πιο συναρπαστικά SwimRun του πλανήτη. Φέτος φιλοξενούμε στη μεγάλη απόσταση διακεκριμένους στα βάθρα του ÖTILLÖ αθλητές, που αποτελεί τη διεθνή κορωνίδα του σπορ. Είναι τιμή μας και θέλουμε να τους δώσουμε στις αποσκευές τους φεύγοντας τις εικόνες με τις οποίες το 2023 θα διαφημίσουν τον αγώνα μας σε όλη τη διεθνή κοινότητα, ώστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε καλοκαίρια Τουρισμού Εμπειρίας, μέσα στο Χειμώνα της Ελλάδος και της  Ύδρας. Καλούμε όλους εκείνους που ζουν στην αθλητική κόψη.. να έρθουν να το δοκιμάσουν. Δεν θα το ξεχάσουν ποτέ!».

Το SwimRun Hydra, αποτελεί μέρος του World Tour του SwimRun Championship, δίνοντας qualification ανάλογο στους αθλητές βάσει της συμμετοχής τους σε όλους τους αγώνες στον κόσμο, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με το AquaticRunner (τον πρωτοπόρο του Individual SwimRun από την Ιταλία), δίνει πρόκριση σε ζευγάρια νικητών να λάβουν μέρος ατομικά στον αγώνα. Τα slots της AquaticRunner για το 2023, θα δοθούν στην 1ο ομάδα αντρών, 1η ομάδα γυναικών & 1η μεικτή ομάδα.

Ακόμη κι αν είσαι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, μπες στο www.trimore.gr, ανακάλυψε το SwimRun και δήλωσε  συμμετοχή, για  να ζήσεις την πιο συναρπαστική περιπέτεια, ή απλά έλα στο νησί να το ζήσεις παρακολουθώντας τους τολμηρούς!

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:   TRIMORE Sport Events, Δήμος Υδραίων, Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος, Περιφέρεια Αττικής -Αντιπεριφέρεια Νήσων

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 ΕΤΕΜ, Elval Colour 

Χρυσοί Χορηγοί:                               Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Χορηγός Μεταφοράς:                       Hellenic Seaways
Αθλητικοί Χορηγοί:
                         TURBO, On Shoes  

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                          ΕΟΤ, Triathlon Hellas., Περιφέρεια Αττικής  

Χάλκινοι Χορηγοί:                  ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, Ζαγόρι Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Microsports, BlackMile, Maurten, Bella Frutta, Orsero, Melissa Kikizas, Playmobil, Οικογένεια Χριστοδούλου, True Bites, D.Koronakis S.A.

Media Partners:                                In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr

Υποστηρικτές:                                     Vector, HPX, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, 1MATION, Check A Bike, EPedal Tours, PoufMakers, Protypo, Hydra Diving Center, Hydra’s Trail, Marathon Bikes

————-

Website

 

www.diaplous-ssda.gr

www.trimore.gr

Facebook

 

trimoresportevents

xterragreece

SwimRunHydra

Instagram

 

@trimoresportevents

@greecexterra

@swimrunhydra

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Αυλαία στο ποδηλατικό φεστιβάλ της 4η HISTORICA

Τα κλασικά ατσάλινα ποδήλατα «φόρεσαν» τα καλά  τους στην 4η HISTORICA, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. Το μέρος, όπου η ποδηλασία λατρεύτηκε όσο κανένα άλλο άθλημα, γνωρίζοντας στιγμές δόξας.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι των πεντάλ επισκέφτηκαν την έκθεση των vintage ποδηλάτων, που φιλοξενήθηκε για 10 μέρες στο Νεστορίδειο Μέλαθρο και τις Πηγές Καλλιθέας.

Ιστορίες του παρελθόντος ήρθαν… στην επιφάνεια, θυμίζοντας σ’ όλους πως τη δεκαετία κυρίως του ’70, η Ρόδος ανέπνεε μέσω της ποδηλασίας.

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ 1819!

Περίπου 1700 παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Έκθεση. Στους μαθητές έγιναν, παράλληλα, επιμορφωτικά σεμινάρια για την οδική ασφάλεια και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Το έκθεμα που κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν ένα ποδήλατο του 1819 από τη συλλογή του Μιχάλη Κοτσιφού.

«Είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία από τους διοργανωτές. Συνδέει το παρελθόν με το παρόν και θυμίζει στους παλαιότερους τα όσα είχαν γίνει στη Ρόδο τα «χρυσά» χρόνια της ποδηλασίας. Είναι θετικό το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν περισσότερα σωματεία στη Ρόδο που ασχολούνται με την ποδηλασία, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να γίνει και μια αναβάθμιση στο ποδηλατοδρόμιο, να γίνουν ξανά μεγάλοι αγώνες και να δημιουργηθεί νέο φίλαθλο κοινό», υπογράμμισε ο συλλέκτης, Μιχάλης Κοτσιφός.

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: «Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ»

Το όραμα των εμπνευστών της 4η HISTORICA (Γιώργου Βογιατζή, Μιχάλη Καρπαθάκη και Νεμράς Μπάστιαλη) χαιρέτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης:

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή. Δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στην τοπική κοινωνία να έρθει σε επαφή με ένα εξαιρετικό μέσο μετακίνησης, όπως το ποδήλατο. Το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, ως μέσο αναψυχής και άθλησης, εκτός του ότι είναι ένα πολύ φιλικό στο περιβάλλον μέσο, κάνει τη ζωή μας πολύ καλύτερη και πιο ποιοτική. Η Πολιτεία επενδύει έμπρακτα στην ποδηλασία.

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, προχωρήσαμε στην αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας, μια κορυφαία διεθνή αθλητική διοργάνωση, έναν πόλο έλξης που έδωσε την ευκαιρία σε κορυφαίους ποδηλάτες από κάθε γωνιά του κόσμου να απολαύσουν τα μοναδικής ομορφιάς τοπία της χώρας μας. Η Ελλάδα, προβλήθηκε σ’ εκατομμύρια κόσμο και έδειξε τη δυναμική, που έχει στον χώρο της ποδηλασίας.

Εγχειρήματα, όπως η έκθεσή σας, είμαι βέβαιος ότι πρόκειται να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την αξία του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας».

ΟΙ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

Το ποδηλατικό φεστιβάλ της 4ης HISTORICA είχε και αγώνες… Όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του ποδηλατοδρομίου της Ρόδου παρακολούθησαν δια ζώσης τους αγώνες αθλητών στην πίστα στα αγωνίσματα του Elimination και του Σκρατς.

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία:

ELIMINATION ΑΝΔΡΕΣ

Μίλτος Χαρόβας (Π.Ο. Βόλος)

ELIMINATION (ΠΑΙΔΕΣ-ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ)

Κώστας Κούρος (Ροδήλιος)

ELIMINATION ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

Αντώνης Γρηγοριάδης (Ροδήλιος)

ELIMINATION ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Βασιλική Μπέντα (Γ.Σ. Διαγόρας)

ΣΚΡΑΤΣ ΑΝΔΡΩΝ

Μίλτος Χαρόβας (Π.Ο. Βόλος)

ΣΚΡΑΤΣ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Κώστας Κούρος (Ροδήλιος)

ΣΚΡΑΤΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

Αντώνης Γρηγοριάδης (Ροδήλιος)

ΣΚΡΑΤΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Βασιλική Μπέντα (Γ.Σ. Διαγόρας)

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

Ξεχωριστό χρώμα στην 4η HISTORICA έδωσαν τα παιδιά στη γιορτή, που διοργανώθηκε προς τιμήν τους, πίσω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου φιλοξενήθηκαν και οι ζωγραφιές τους με θέμα «Το ποδήλατο και το σχολείο».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα κορίτσια του σωματείου Ροδίων Άθλησις με όμορφα χορευτικά προγράμματα.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ 50ΧΛΜ.

Οι δράσεις της 4η Historica έκλεισαν με την… κλασική ποδηλατοβόλτα των 50 χιλιομέτρων.

Οι ποδηλάτες κινήθηκαν από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι τα Μαριτσά και πάλι πίσω, τυγχάνοντας θερμής υποδοχής από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Κερωνιάτης» και του συλλόγου γυναικών, οι οποίοι με παραδοσιακά εδέσματα, διάθεσή και χορό, υποδέχθηκαν τους συμμετέχοντες για μία ακόμη χρονιά.

Την 4η HISTORICA στήριξαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το μουσείο Νεοελληνικής τέχνης και ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend