Πώς αντιμετωπίζεται ο γκρινιάρης παρτενέρ στο τρέξιμο! 1134

Αρκετοί δρομείς κάνουν την εξής ερώτηση: O παρτενέρ μου στο τρέξιμο παραπονείται πριν από κάθε προπόνηση. Συναντιόμαστε νωρίς το πρωί και οι δικαιολογίες ξεκινούν με το που βγαίνει από το αμάξι.

Γκρινιάζει επειδή δεν κοιμήθηκε καλά το προηγούμενο βράδυ, για τις ενοχλήσεις στην πλάτη, για την άσχημη εβδομάδα στο γραφείο και πολλά άλλα. Αυτό με κάνει να ξεκινώ το τρέξιμο με αρνητική διάθεση. Πώς θα το χειριστώ;

Τα αρνητικά σχόλια αποτελούν συνήθως δείγμα άσχημης ψυχολογίας. Οι δρομείς συνηθίζουν μια τέτοια συμπεριφορά όταν δεν έχουν την σωστή απόδοση. Αυτό ισχύει όχι μόνο για το διάστημα πριν από έναν αγώνα αλλά και πριν από μια προπόνηση.

Ο γκρινιάρης και η ψυχολογία

Ανεξάρτητα από τις αιτίες, μια συζήτηση με αρνητικό περιεχόμενο έχει επίδραση στην ψυχολογία. Αυτού του είδους η συζήτηση μπορεί να βλάψει σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή σας, ενώ κάποια καλά λόγια μπορούν να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Για το αν θα τρέξετε σωστά, δεν αρκεί η κατάλληλη προετοιμασία αλλά και το πώς θα επικοινωνήσετε με τον παρτενέρ σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε αυτό το σημείο πως αυτός που έχετε δίπλα σας δεν είναι απαραίτητο πως θα συμβαδίζει στον ίδιο ρυθμό παρόλο που κάνετε την ίδια προπόνηση.

Μπορεί αυτό να σχετίζεται με την έλλειψη εμπιστοσύνης στις δυνάμεις του, πράγμα που τον κάνει να αισθάνεται ακόμη πιο άσχημα όταν δεν είναι σε θέση να σας ακολουθήσει.

Κουβεντιάστε το

Αν αυτή η κατάσταση συνεχίζεται για καιρό, καλό θα είναι να κουβεντιάσετε το θέμα. Να είστε ειλικρινείς και να του πείτε πως τα αρνητικά σχόλια που κάνει πριν την προπόνηση σας απασχολούν έντονα και θέλετε για τον λόγο αυτό να βρείτε τι φταίει.

Μια καλή εναλλακτική είναι να γίνετε μέλη μιας μεγαλύτερης ομάδας. Μέσα στην ομάδα αυτή  έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε τον σωστό παρτενέρ με τον οποίο θα κάνετε μαζί προπονήσεις στην συνέχεια.

Καλή ιδέα θα ήταν επίσης να τροποποιήσετε το πρόγραμμα προπόνησης ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και των δύο σας.

Αν υπάρχει πρόβλημα με τον συγχρονισμό του ρυθμού, τρέξτε αρχικά με την δική του ένταση και εν συνεχεία διανύστε την υπόλοιπη απόσταση με τον δικό σας ρυθμό. Το ζητούμενο είναι να βρείτε σημεία επαφής που θα σας κάνουν και τους δύο χαρούμενους την ώρα της άσκησης.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η παρέα είναι ο καλύτερος… προπονητής στο τρέξιμο;

Previous ArticleNext Article

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής για το Skyros Run 2020 15

Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις εξελίξεις, σχετικά με την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του COVID-19, το Skyros Run, που διοργανώνεται από τον Δήμο Σκύρου, τον Περιπατητικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο «Ανακαλύπτοντας τη Σκύρο» – “Rediscover Skyros”, την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ «Αλιώτις, ανακοινώνει την ότι ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία.

Το Skyros Run ορίζεται εκ νέου το Σάββατο 29 Αυγούστου με το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα και παροχές προς τους δρομείς.

Όσοι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή, αυτομάτως μεταφέρονται στη νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Οι αθλητές που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους καταβάλλοντας το αντίτιμο της συμμετοχής έχουν τρεις επιλογές:

Α) Να διατηρήσουν την εγγραφή τους στη νέα ημερομηνία με όλες τις παροχές.

Β) Τη δυνατότητα να παραλάβουν την τσάντα συμμετοχής που θα περιλαμβάνει το μπλουζάκι το μετάλλιο και τα δώρα των χορηγών, η οποία θα αποσταλεί στη διεύθυνση που θα μας υποδείξουν, ενώ τα χρήματα της εγγραφής τους θα καταβληθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα στην οικογένεια του μικρού Λιουμπίμ που στις 18.09.2017 έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος στον μόνιμο τόπο διαμονής του στην Σκύρο και έμεινε ανάπηρος από το λαιμό και κάτω και τον οποίο το Skyros Run αποφάσισε να στηρίξει με διάφορες δράσεις και να αφιερώσει την διοργάνωση στην προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση της υγείας του μικρού παιδιού.

Γ) Τη δυνατότητα, επιστροφής των χρημάτων τους στο ακέραιο αφού αφαιρεθούν οποιαδήποτε διαχειριστικά κόστη που προκύπτουν από χρεώσεις τραπεζικών μεταφορών.

Για περισσότερες διευκρινήσεις ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο [email protected]
Ευχόμαστε σε όλους υγεία αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας και η παγκόσμια κοινότητα.
Ελπίζουμε αυτό το μήνυμα να σας βρίσκει υγιείς και ασφαλείς και σύντομα να τρέξουμε ξανά μαζί στους δρόμους.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.
#menoumespiti #Be1ofUS

Μείνετε συντονισμένοι

website: http://www.skyrosrun.com/
facebook: https://www.facebook.com/skyrosrun/
instagram: https://www.instagram.com/skyrosrun/

Ακύρωση του Μαραθωνίου Κρήτης και ραντεβού το 2021 18

4ος Μαραθώνιος της Κρήτης: Μια δρομική γιορτή με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία

Σε συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε ομόφωνα η ακύρωση του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης για το έτος 2020 και η διεξαγωγή του τον Απρίλιο του 2021, όπως υπαγορεύουν οι σημερινές συνθήκες.

Οι πολίτες που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στον 5ο Μαραθώνιο έχουν τις εξής δυνατότητες:

Α. Να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους, προκειμένου να σας επιστραφεί το ποσό εγγραφής. Αυτό μπορεί να γίνει με την είσοδό τους στην ατομική τους καρτέλα – τους έχει σταλεί σχετικό Link με email κατά την εγγραφή – και την επιλογή της ένδειξης «Αίτημα Ακύρωσης/Cancellation Request» στο κάτω μέρος της καρτέλας. Για τυχόν απορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στο email [email protected]
Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης ακύρωσης είναι η Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

Β. Να μην προβούν στις παραπάνω ενέργειες, έτσι ώστε η εγγραφή να ισχύει για τη συμμετοχή τους στον 5ο Μαραθώνιο Κρήτης που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2021.
Υπενθυμίζουμε ότι η Οργανωτική Επιτροπή ουδεμία ευθύνη φέρει για πολιτικές ακυρώσεων που αφορούν τρίτους (πχ ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκές εταιρίες, αεροπορικές εταιρίες, κτλ).

Η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, των εθελοντών, των κατοίκων της Κρήτης αλλά και η δημιουργία μοναδικών θετικών εμπειριών για όσους βιώνουν το Μαραθώνιο Κρήτης σε όλες του τις διαστάσεις αποτελούν πάντα προτεραιότητά της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Κρήτης.

Επικοινωνία: [email protected] Τ. +30 6932630730
το σάιτ του αγώνα: https://crete-marathon.gr/

x
Send this to a friend