Πάλεψε αλλά δεν απέφυγε τον υποβιβασμό η εθνική ομάδα Στίβου

Πάλεψε αλλά δεν απέφυγε τον υποβιβασμό η εθνική ομάδα Στίβου

Η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε σήμερα την παρουσία της στη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας στην 10η θέση του πίνακα της βαθμολογίας με 197, θέση που οδηγεί στην Α΄κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η χώρα μας είχε εξ αρχής εξαιρετικά δύσκολο έργο, αφού οι απώλειες σε βασικές μονάδες ήταν σημαντικές και όπως αποδείχθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις αναντικατάστατες.

Σε κάθε περίπτωση η συγκομιδή των βαθμών ήταν αρκετά καλή – και θα ήταν ακόμη καλύτερη αν δεν είχαν αποφευχθεί κάποιες μέτριες εμφανίσεις – και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι τα βαριά πυροβολικά της ομάδας κατάφεραν να κάνουν το αναμενόμενο, αλλά στο ότι αρκετοί άλλοι απέδωσαν στον αγώνα στόχο της σεζόν, το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η χώρας μας ανεξάρτητα με το αν μετέχει στη Σούπερ Λίγκα ή την Α΄ κατηγορία αποτελεί σταθερή αξία στον ευρωπαϊκό στίβο, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Η ομάδα της Πολωνίας πέτυχε το στόχο της και πανηγύρισε μέσα στη χώρα της την πρώτη της νίκη στην ιστορία της διοργάνωσης με 345 βαθμούς. Η Γερμανία, που παραδοσιακά επικρατεί, ήταν δεύτερη με 317,50 και η Γαλλία τρίτη με 316,5. Η Ουκρανία ήταν τελικά η χώρα που κατάφερα να κερδίσει την παραμονή, αφού συγκέντρωσε 225 βαθμούς έναντι 219,5 των Τσέχων, που ήταν όγδοοι. Η χώρα μας αποχαιρετά με αξιοπρέπεια τη διοργάνωση, που από το 2021 θα γίνει με οχτώ ομάδες σε κάθε κατηγορία.

Η βαθμολογία

Πολωνία 345
Γερμανία 317.50
Γαλλία 316.50
Ιταλία 316
Μ. Βρετανία 302.50
Ισπανία 294.50
Ουκρανία 225
Τσεχία 219.50
Σουηδία 210.50
Ελλάδα 197
Φινλανδία 190
Ελβετία 175

Οι θέσεις των αθλητών μας

1ος 8,30 μ. Μήκος Μίλτος Τεντόγλου
3ος 75,77 μ. Σφυροβολία Μιχάλης Αναστασάκης
4ος 5,66 μ. Επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης
5ος 13.71 (-1,8) 110 μ. εμπ. Κώστας Δουβαλίδης
6ος 16,25 μ. (1,8) Τριπλούν Δημήτρης Τσιάμης
7ος 14.15.45 5.000 μ. Μάρκος Γκούρλιας
7η 39.36 4Χ100 μ. Ζήκος, Δουβαλίδης, Τριβυζάς,Γκαραγκάνης
8ος 2,12 μ. Ύψος Κώστας Μπανιώτης
8η 3.08.17 4Χ400 μ. Ντέτσικας, Κυριακίδης, Νάκος, Παππάς
9ος 21.20 200 μ.Παναγιώτης Τριβυζάς
9ος 50.67 400 μ. εμπ. Κώστας Νάκος
9ος 65,81 μ. Δισκοβολία Γιώργος Τρέμος
10ος 1.49.24 800 μ. Χρήστος Κοτίτσας
10ος 3.000 μ. στιπλ Νίκος Σάκης
10ος 19,17 μ. Σφαιροβολία Νικόλας Σκαρβέλης
11ος 10.82 100 μ. Κώστας Ζήκος
11ος 47.47 400 μ. Μιχάλης Παππάς
11ος 3.54.36 1.500 μ. Ανδρέας Δημητράκης
11ος 3.54.36 3.000 μ Ανδρέας Δημητράκης
11ος 69,00 μ. Ακοντισμός Δημήτρης Τσίτσος

Γυναίκες

1η 4,70 μ. Επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη
1η 14,48 μ. Τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου
3η 59,02 μ. Δισκοβολία Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου
5η 23.27 200 μ. Ραφαέλα Σπανουδάκη
5η Ακοντισμός Σοφία Υφαντίδου
6η 1,85 μ. Υψος Τατιάνα Γκούσιν
6η 6,43 μ. (1,8) Μήκος Εφη Κολοκυθά
7η 11.84 100 μ. Ραφαέλα Σπανουδάκη
7η 13.27 100 μ. εμπ. Ελισάβετ Πεσιρίδου
8η 3.33.01 4Χ400 μ. Πολίτη, Μουρτά, Καρκαλάτου , Βασιλείου Ειρ.
10η 53.99 400 μ. Δέσποινα Μουρτά
10η 9.22.15 3.000 μ. Αναστασία Μαρινάκου
10η 10.22.66 3.000 μ στιπλ Ισαβέλα Κοτσαχείλη
11η 15,35 μ. Σφαιροβολία Ευαγγελία Σοφάνη
11η 63,14 μ. Σφυροβολία Σταματία Σκαρβέλη
11η 44.40 4Χ100 μ. Γάτου, Πεσιρίδου, Σαμάνη, Σπανουδάκη
12η 2.09.12 800 μ. Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου
12η 4.35.64 1.500 μ. Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου
12η 59.38 400 μ. εμπ. Αννα Κιάφα
– εγκ. 5.000 μ. Βικτόρια Τσόλη

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Previous ArticleNext Article

Οι δυο βασικές οδηγίες όταν αγοράζετε ψάρια

Photo by chuttersnap on unsplash

Σας αρέσουν πολύ τα ψάρια αλλά δεν ξέρετε ποια είναι η μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσετε όταν τα αγοράζετε αφού πολύ συχνά η ποιότητά τους δεν αντιστοιχεί στις προσδοκίες σας;

Οι βασικές κατευθυντήριες όταν αγοράζεις ψάρια είναι μόλις δυο. Αν τις ακολουθήσετε δεν υπάρχει περίπτωση να βγείτε χαμένοι. Αντίθετα, τα ψάρια που θα πάρετε θα είναι σίγουρα φρέσκα, νόστιμα και υγιεινά. Απλά ακολουθήστε τις την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε ψάρια.

Κρατήστε το δέρμα

Τα ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η πέστροφα και η λίμνη περιέχοπουν μια υγιή δόση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. «Κρατήστε το δέρμα τους και θα έχετε το μέγιστο από αυτά τα καλά λίπη», λέει ο διαιτολόγος Ρόμπερτ Λαζινάρο, που ζει και δουλεύει στη Νέα Ορλεάνη, ο οποίος αναφορικά με το πώς αξίζει να μαγειρεύονται τα ψάρια τονίζει: «Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με μέτρια προς υψηλή ένταση. Προσθέστε τα ψάρια πρώτα με την μια τους πλευρά. Μετά γυρίστε τα από την άλλη. Αναποδογυρίστε τα μερικές φορές μέχρι να ψηθούν καλά και από τις δυο μεριές τους».

Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι θησαυρός για την υγεία

Εμπιστευτείτε τις αισθήσεις σας

Πριν το αγοράστε, ρίξτε μια ματιά στο ψάρι. Μήπως η σάρκα ή το δέρμα εμφανίζεται ξηρό, θαμπό ή αφυδατωμένο; Μήπως τα μάτια του είναι θολά; Όλα αυτά είναι σημάδια για το ότι το ψάρι έχει μείνει στη βιτρίνα για πάρα πολύ καιρό. Πριν το αγοράστε επίσης, ζητήστε να μυρίσετε το ψάρι.

Τα φρέσκα θαλασσινά έχουν έντονα αλμυρή μυρωδιά σαν τον ωκεανό. Αν το ψάρι που θα επιλέξετε έχει μια πικάντικη μυρωδιά αποτελεί ένα βασικό σημάδι βακτηριακής αποσύνθεσης. Σε αυτή την περίπτωση απλά αφήστε το πίσω στη θέση του.

Διαβάστε επίσης: Ψάρια: Η τροφή του αθλητή, τα καλυτερα του καλοκαιριού

Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ το βραβείο της WA για τον Μαραθώνιο Αθήνας

Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ το βραβείο της WA για τον Μαραθώνιο Αθήνας
Σε περίοπτη θέση στα γραφεία της ομοσπονδίας βρίσκεται από σήμερα το βραβείο “Athletics Heritage Plaque”, που έλαβε ο Μαραθώνιος Αθήνας το 2019 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.
Πρόκειται για ένα έπαθλο, με το οποίο η WA τιμά διοργανώσεις με ιστορική σημασία και συμβολή. Το βασικό χαρακτηριστικό του Μαραθωνίου της Αθήνας είναι ιστορική του σημασία, η αξία του στο πέρασμα των χρόνων, το γεγονός ότι διεξάγεται στην αυθεντική διαδρομή εκεί όπου έτρεξε ο Φειδιππίδης, εκεί όπου έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η ανακοίνωση της βράβευσης είχε γίνει τον Απρίλιο του 2019 στο Άαρχους, από τον πρόεδρο της WA Σεμπάστιαν Κόου. Τα αποκαλυπτήρια του επάθλου, το οποίο σχεδίασε ο 27χρονος Βραζιλιάνος, Φερνάντο Σίλβα,  έγιναν σήμερα στη διάρκεια της εκδήλωσης για την έναρξη των εγγραφών του 38ου ΑΜΑ.
x
Send this to a friend