Ο πρώτος αγώνας Λέιζερ 4.7 – Συνέντευξη τύπου για το Ευρωπαϊκό ΦΙΝΝ

Ο εθελοντισμός για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΦΙΝΝ

Τον πρώτο αγώνα για το περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών στην κατηγορία Λέιζερ 4.7 διοργάνωσε ο Ν.Ο. Καλαμακίου. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη (75 σκάφη αγοριών- κοριτσιών) και έγιναν 6 εντυπωσιακές ιστιοδρομίες.  Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Γ. Παπαδάκος του Ν.Ο. Ειρήνης και Φιλίας με 5 βαθμούς και ακολούθησαν ο Ι. Κεφαλλωνίτης του Ν.Ο. Καλαμακίου με 9 βαθμούς και ο Σ. Σταματόπουλος του Ν.Ο Βουλιαγμένης με 15 βαθμούς.

Ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για τις 2-3 Μαρτίου στον Ν.Ο.Τζιτζιφιών Καλλιθέας, ενώ το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας Οπτιμιστ στον Ν. Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης.

 Συνέντευξη τύπου

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου  θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνέντευξη Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΦΙΝΝ, το οποίο θα διεξαχθεί στο «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» το διάστημα 10-18 Μαϊου 2019. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΙΟ και θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί .

Previous ArticleNext Article

Οι δυο βασικές οδηγίες όταν αγοράζετε ψάρια

Photo by chuttersnap on unsplash

Σας αρέσουν πολύ τα ψάρια αλλά δεν ξέρετε ποια είναι η μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσετε όταν τα αγοράζετε αφού πολύ συχνά η ποιότητά τους δεν αντιστοιχεί στις προσδοκίες σας;

Οι βασικές κατευθυντήριες όταν αγοράζεις ψάρια είναι μόλις δυο. Αν τις ακολουθήσετε δεν υπάρχει περίπτωση να βγείτε χαμένοι. Αντίθετα, τα ψάρια που θα πάρετε θα είναι σίγουρα φρέσκα, νόστιμα και υγιεινά. Απλά ακολουθήστε τις την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε ψάρια.

Κρατήστε το δέρμα

Τα ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η πέστροφα και η λίμνη περιέχοπουν μια υγιή δόση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. «Κρατήστε το δέρμα τους και θα έχετε το μέγιστο από αυτά τα καλά λίπη», λέει ο διαιτολόγος Ρόμπερτ Λαζινάρο, που ζει και δουλεύει στη Νέα Ορλεάνη, ο οποίος αναφορικά με το πώς αξίζει να μαγειρεύονται τα ψάρια τονίζει: «Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με μέτρια προς υψηλή ένταση. Προσθέστε τα ψάρια πρώτα με την μια τους πλευρά. Μετά γυρίστε τα από την άλλη. Αναποδογυρίστε τα μερικές φορές μέχρι να ψηθούν καλά και από τις δυο μεριές τους».

Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι θησαυρός για την υγεία

Εμπιστευτείτε τις αισθήσεις σας

Πριν το αγοράστε, ρίξτε μια ματιά στο ψάρι. Μήπως η σάρκα ή το δέρμα εμφανίζεται ξηρό, θαμπό ή αφυδατωμένο; Μήπως τα μάτια του είναι θολά; Όλα αυτά είναι σημάδια για το ότι το ψάρι έχει μείνει στη βιτρίνα για πάρα πολύ καιρό. Πριν το αγοράστε επίσης, ζητήστε να μυρίσετε το ψάρι.

Τα φρέσκα θαλασσινά έχουν έντονα αλμυρή μυρωδιά σαν τον ωκεανό. Αν το ψάρι που θα επιλέξετε έχει μια πικάντικη μυρωδιά αποτελεί ένα βασικό σημάδι βακτηριακής αποσύνθεσης. Σε αυτή την περίπτωση απλά αφήστε το πίσω στη θέση του.

Διαβάστε επίσης: Ψάρια: Η τροφή του αθλητή, τα καλυτερα του καλοκαιριού

Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ το βραβείο της WA για τον Μαραθώνιο Αθήνας

Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ το βραβείο της WA για τον Μαραθώνιο Αθήνας
Σε περίοπτη θέση στα γραφεία της ομοσπονδίας βρίσκεται από σήμερα το βραβείο “Athletics Heritage Plaque”, που έλαβε ο Μαραθώνιος Αθήνας το 2019 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.
Πρόκειται για ένα έπαθλο, με το οποίο η WA τιμά διοργανώσεις με ιστορική σημασία και συμβολή. Το βασικό χαρακτηριστικό του Μαραθωνίου της Αθήνας είναι ιστορική του σημασία, η αξία του στο πέρασμα των χρόνων, το γεγονός ότι διεξάγεται στην αυθεντική διαδρομή εκεί όπου έτρεξε ο Φειδιππίδης, εκεί όπου έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η ανακοίνωση της βράβευσης είχε γίνει τον Απρίλιο του 2019 στο Άαρχους, από τον πρόεδρο της WA Σεμπάστιαν Κόου. Τα αποκαλυπτήρια του επάθλου, το οποίο σχεδίασε ο 27χρονος Βραζιλιάνος, Φερνάντο Σίλβα,  έγιναν σήμερα στη διάρκεια της εκδήλωσης για την έναρξη των εγγραφών του 38ου ΑΜΑ.
x
Send this to a friend