«Νέες προοπτικές για την Κω μέσω του UCI Kos Gran Fondo 2018»

«Νέες προοπτικές για την Κω μέσω του UCI Kos Gran Fondo 2018»

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει να μετρά για τα καλά, πλέον, για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 13 έως και 15 Απριλίου στην Κω υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Ε.Ο. Ποδηλασίας με διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Κω, την εταιρεία Sports Tours Hellas και τον Ποδηλατικό όμιλο Κω.

Το UCI Kos Gran Fondo2018 φέρνει την Κω στο επίκεντρο της παγκόσμιας ερασιτεχνικής ποδηλασίας, αφού στη διοργάνωση – η οποία, ούτως ή άλλως εντάσσεται στο πλαίσιο του UCI Gran Fondo World Series – θα μετάσχουν περισσότεροι από 200 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες από 16 διαφορετικές χώρες! Οι αθλητές, μαζί με τους συνοδούς τους, περίπου 500 επισκέπτες στο σύνολο, θ’ αρχίσουν να καταφθάνουν στο νησί του Ιπποκράτη από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου, ανέδειξε τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης

Τη σπουδαιότητα αυτής της αθλοτουριστικής εκδήλωσης ανέδειξε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου, η οποία έχει την επιτυχημένη εμπειρία των Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδηλασίας Ερασιτεχνών που είχαν γίνει τις δύο προηγούμενες χρονιές στη Ρόδο, όπως, βεβαίως, και την εμπειρία των διεθνών διοργανώσεων ποδηλασίας για επαγγελματίες αθλητές, το International Rhodes Grand Prix και το International Tour of  Rhodes, που έγιναν πέρυσι και φέτος με εξίσου μεγάλη επιτυχία στο νησί των Ιπποτών.

Η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, υπεύθυνη Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου σε περυσινό φωτογραφικό στιγμιότυπο κατά τη βράβευση της 81χρονης (!) Αυστραλής Έιβις Πιρς, που είχε τρέξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρόδου

«Ο αγώνας  UCI Kos Gran Fondo 2018 αποτελεί μία σημαντική αθλητική διοργάνωση, η οποία θα στρέψει την προσοχή της διεθνούς ποδηλατικής κοινότητας στο νησί του Ιπποκράτη. Και αυτή η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών μας για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στα νησιά μας και στην επέκταση της διάρκειας της τουριστικής σεζόν» τόνισε αρχικά η κ. Παπαβασιλείου και συνέχισε αναφερόμενη στον χαρακτηρισμό “νησί του ποδηλάτου” που έχει αποδοθεί στην Κω:

«Η Κως είναι ένα νησί με ανεπτυγμένη ποδηλατική κουλτούρα. Το ποδήλατο αποτελεί μέσο μετακίνησης, ψυχαγωγίας και άθλησης.  Το UCI Kos Gran Fondo 2018 είναι ένας αγώνας ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στη φυσιογνωμία του νησιού. Η διοργάνωση αυτή με τη σφραγίδα της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI), θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ποδηλατική παράδοση της Κω και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τον προορισμό».

Το UCI Kos Gran Fondo 2018 θ’ ανοίξει την αυλαία του την Παρασκευή 13 Απριλίου με τον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20.6 χλμ, που θα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό την πανέμορφη Μαρίνα της Κω. Θα την κλείσει την Κυριακή 15 Απριλίου με τον αγώνα αντοχής απόστασης 114 χλμ. (87χλμ. για την κατηγορία άνω των 50 ετών στις Γυναίκες και άνω των 60 ετών για τους Άνδρες).

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κω δίνει πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βαρέζε (31/8-2/9), την οποία και θα πάρει το 25%  των συμμετεχόντων σε κάθε ηλικιακή κατηγορία: 19-34 ετών και ανά 5ετία (35-39, 40-44 κ.ο.κ) έως 65+ ετών.

Previous ArticleNext Article

Γιατί κάνουμε ντους πριν μπούμε στην πισίνα;

μάτια που γίνονται κόκκινα μετά τη κολύμβηση στην πισίνα έχουν αιτία τα ούρα και όχι το χλώριο της πισίνας, σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη.

Η χημική αντίδραση που προκαλείται από τα ούρα και το χλώριο προκαλεί όχι μόνο επώδυνα μάτια αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει δηλητηριώδη αέρια που βλάπτουν τους πνεύμονες, την καρδιά και το νευρικό σύστημα.

“Αυτή η χλωριούχα μυρωδιά στην πισίνα δεν είναι στην πραγματικότητα χλώριο” δήλωσε ο Chris Wiant, πρόεδρος του Water Quality and Health Council στις ΗΠΑ . “Αυτό που μυρίζει είναι χημικές ουσίες που σχηματίζονται όταν το χλώριο αναμιγνύεται με ούρα, ιδρώτα και βρωμιά από το σώμα κολυμβητών.”

Το χλώριο και άλλα απολυμαντικά προστίθενται σε μια πισίνα για να καταστρέψουν τα μικρόβια. Η ούρηση σε μια πισίνα μειώνει το χλώριο και στην πραγματικότητα παράγει μια ερεθιστική χημική ουσία που κάνει τα μάτια των ανθρώπων να γίνονται κόκκινα.

Για την εξάλειψη των ερεθισμών που προκαλούνται από ενώσεις που περιέχουν άζωτο και βρίσκονται στα ούρα, περισσότερο χλώριο μπορεί να χρειαστεί να προστεθεί σε μια πισίνα.

Το κολύμπι στην πισίνα εσωτερικού χώρου μπορεί να γίνει επικίνδυνο, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθώς οι ερεθιστικές ουσίες μετακινούνται στον αέρα που περιβάλλει την πισίνα και μπορεί να προκαλέσει βήχα, συριγμό, ή ακόμα και κρίσεις άσθματος. Κι έπειτα υπάρχει το ζήτημα των λοιμωδών νοσημάτων.

Τα μικρόβια

Ο ιός Cryptosporidium είναι η κύρια αιτία των νόσων που μεταδίδονται στο νερό. Ο λόγος για αυτό; Οι άνθρωποι που κολυμπούν ενώ έχουν μια μικρή διάρροια απελευθερώνουν μικρές ποσότητες μικροβίων, όπως Cryptosporidium (ή “crypto” για συντομία), Norovirus, και E. coli μέσα στο νερό.

Οι κολυμβητές που είναι άρρωστοι με διάρροια – ή που ήταν άρρωστοι τις τελευταίες δύο εβδομάδες – μολύνουν το νερό της πισίνας με μικρόβια.

Ορισμένα μικρόβια που προκαλούν διάρροια μπορούν να ζήσουν από λεπτά έως μερικές ημέρες σε πισίνες, ακόμη και αν η πισίνα είναι καλά συντηρημένη. Το μόνο που χρειάζεται για να μολυνθεί κάποιος είναι να καταπιεί μια μικρή ποσότητα νερού της πισίνας.

Αυτός είναι και ο λόγος που πριν τη χρήση της πισίνας πρέπει να έχει ουρήσει και να κάνει ντους!

Διαβάστε επίσης: Και είχα μια φαγούρα…

Έρχεται το Μάιο το Paros Way

Έρχεται το Μάιο το Paros Way

Το διήμερο 2 – 3 Μαΐου 2020, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η αθλητική διοργάνωση ParosWay, σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, στο νησί της Πάρου και υπόσχεται να χαρίσει στους λάτρεις των sports έντονες συγκινήσεις.

Το Paros Way αποτελεί ιδέα και θα υλοποιηθεί από την My Sportevent, με την υποστήριξη του δήμου Πάρου. 

Προκύρυξη

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με του παρακάτω όρους:

Τόπος: Πάρος – Κυκλάδες

Ημερομηνία:2 – 3 Μαΐου 2020

Αγωνίσματα

Τρέξιμο: 21 km Halfmarathon, 10 km, 5 km, kids

Κολύμπι: 3 km, 1 km, kid

Aquathlon: Ατομικό, Relay

Περισσότερες πληροφορίες του αγώνα θα προστίθενται καθημερινά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.parosway.gr.

 

x

Send this to a friend