Site icon runnfun.gr

Μετά το τρέξιμο: Τι να φάτε αν δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα τελειώναμε το τρέξιμό μας και στη συνέχεια, θα είχαμε τουλάχιστον μια ώρα για να κάνουμε μερικές ασκήσεις αποκατάστασης και να ετοιμάσουμε ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Αλλά στην πραγματική ζωή, μερικές φορές μόλις και μετά βίας έχουμε χρόνο για μια μπανάνα με τόσες υποχρεώσεις.

Το να τρεφόμαστε όπως πρέπει μετά από μια σκληρή προπόνηση είναι αναγκαίο πάντα, οπότε όσο χρόνο και αν έχετε για αυτό, δεν πρέπει να τον αφήνετε να πηγαίνει χαμένος.

Τρέξιμο: Η διατροφή όλης της ημέρας κλειδί για τη σωστή αποκατάσταση

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές και στη συνέχεια, επιλέξτε μια τροφή που ταιριάζει στις προσωπικές σας ανάγκες και διατροφικές προτιμήσεις.

Τι να φάτε αν έχετε λίγο χρόνο για προετοιμασία φαγητού

Αν έχετε πέντε έως 10 λεπτά, ίσως μπορείτε να φτιάξετε ένα πιο παραδοσιακό γεύμα. Κάτι που απαιτεί ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια θα μπορούσε να είναι ένα τηγανητό αυγό και φέτες αβοκάντο σε τοστ. Με αυτόν τον συνδυασμό ο οργανισμός σας τροφοδοτείται με υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά και θα σας φάει μόνο όσο χρόνο χρειάζεται για να μαγειρέψετε ένα αυγό πριν μπορέσετε να το φάτε.

Τι να φάτε αν έχετε ελάχιστο χρόνο για προετοιμασία φαγητού

Αν έχετε πέντε λεπτά (ή και λιγότερα) για να ετοιμάσετε το φαγητό, είναι δύσκολο να αποφύγετε το να φάτε ένα μπολάκι βρώμης. Απλά προσθέστε ζεστό νερό ή γάλα και θα τρώτε σε τρία λεπτά.

Τρέξιμο και διατροφή: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Τα smoothies είναι ένας άλλος γρήγορος τρόπος για να προσλάβετε θρεπτικά συστατικά. Είναι αρκετά εύκολο να φτιάξετε ένα δικό σας αλλά αν θέλετε να απλοποιήσετε τη διαδικασία ακόμα περισσότερο μπορείτε να προμηθευτείτε με κατεψυγμένα.

Τι να φάτε αν είστε ήδη πέντε λεπτά πίσω από το πρόγραμμά σας

Κάποιες μέρες έχετε μηδενικό χρόνο για μαγείρεμα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για ποιοτική διατροφή μετά το τρέξιμο. Οι μπάρες δημητριακών είναι μια καλή επιλογή αν δεν έχετε καθόλου χρόνο. Μπορείτε πάντα άλλωστε να έχετε μια μπάρα κρυμμένη στην τσάντα σας, στο γραφείο σας ή στο αυτοκίνητό σας. Εύστοχη επιλογή είναι επίσης και το σοκολατούχο γάλα συνοδευόμενο από ένα κομμάτι φρούτο.

Διαβάστε επίσης: Οι υδατάνθρακες βοηθούν στην καλή υγεία των οστών μετά το τρέξιμο

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version