Με υγειονομικό πρωτόκολλο οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν στην Αθήνα οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού», η τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων που φιλοξένησε η Ελλάδα στη σύγχρονη ιστορία της, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τα Special Olympics του 2011. Πρόκειται για το κορυφαίο γεγονός του εργασιακού αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, στο οποίο αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 4.000 αθλητές και αθλούμενοι από 35 χώρες. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν με ειδικά σχεδιασμένο υγειονομικό πρωτόκολλο.

«Για τους «3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού υπάρχει σημαντική στήριξη πολιτειακών παραγόντων και χορηγών. Θα κάνουμε μία λαμπρή διοργάνωση. Με συγκίνηση αντιμετωπίζουμε την πίστη και τη θέληση των ξένων να έρθουν στην Ελλάδα. Παρόλο που θα μπορούσαν να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους δεν το έκαναν. Θα διεξαχθούν αγώνες σε 28 αγωνίσματα. Παράλληλα, στις 9 Οκτωβρίου (Σάββατο) θα πραγματοποιηθεί το «Athens Company Run» που θα περιλαμβάνει αγώνες 5 και 10 χλμ, με χορηγό το «The Mall Athens», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καραβούλης, κατά τη διάρκεια της επίσημης Συνέντευξης Τύπου.

Για τη σημασία των Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού και τις πολύπλευρες θετικές επιπτώσεις τους μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης: «Πρόκειται για μία σημαντική διεθνή διοργάνωση. Μέσα από αυτή θα αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος και θα ενισχυθεί ο αθλητικός τουρισμός. Από θεσμικής πλευράς μεριμνήσαμε, με τις κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις, για την απρόσκοπτη προετοιμασία των Αγώνων. Ο εργασιακός αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητισμού της χώρας και αναδεικνύει το πρόσωπο της δια βίου άθλησης και κοινωνικοποίησης».

Συνδιοργανωτής στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού είναι η Περιφέρεια Αττικής. «Η διοργάνωση αποτελεί για την Περιφέρεια Αττικής τιμή αλλά και στοίχημα ότι με δουλειά, θέληση και επιμονή μπορούμε να κάνουμε τους καλύτερους αγώνες σε συμμετοχές και υπηρεσίες, προβάλλοντας την Ελλάδα. Έχουμε προβεί στην κατάλληλη προετοιμασία για να υποδεχτούμε τους ξένους αθλητές σε 50 ξενοδοχειακές μονάδες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Την υποστήριξή του, τόσο ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, όσο και ως ολυμπιονίκης, εξέφρασε ο Γιώργος Μαυρωτάς: «Ο αθλητισμός αποτελεί τρόπο ζωής και μία δια βίου δραστηριότητα. Αυτή η διοργάνωση υπηρετεί ακριβώς αυτό: αθλητισμός, υγεία, ευεξία», υπογράμμισε και δεσμεύτηκε ότι θα πάρει μέρος στους Αγώνες.

Η φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» και το στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» θα αποτελέσουν τους βασικούς χώρους διεξαγωγής των περισσοτέρων αθλημάτων. Συνολικά, τους Αγώνες θα φιλοξενήσουν 12 αθλητικές εγκαταστάσεις της Αττικής.

«Το ΟΑΚΑ καλωσορίζει τους «3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» που στέλνουν το μήνυμα της επιστροφής των μεγάλων διοργανώσεων στην Ελλάδα. Το ΟΑΚΑ αλλάζει και αξιοποιούμε όλα τα αυτονόητα έργα που δεν είχαν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια. Αθλητές και αθλούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του. Όπως έχει γράψει και ο Οδυσσέας Ελύτης «Κάνε άλμα πιο γρήγορα από τη φθορά», τόνισε ο Κωνσταντίνος Χαλιορής, συντονιστής διευθυντής του ΟΑΚΑ.

Η πρόεδρος του σταδίου «Ειρήνης και Φιλίας» Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία αγκάλιασε το μεγάλο εγχείρημα από την πρώτη στιγμή, δήλωσε: «Με χαρά υποδεχόμαστε τη διοργάνωση. Ο εργασιακός αθλητισμός πρεσβεύει τα ιδανικά μας για μαζική άθληση. Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί ορόσημο για την Ελλάδα που θέλει τέτοιου βεληνεκούς διοργανώσεις. Τα ΣΕΦ συμφώνησε αμέσως για αυτούς τους Αγώνες και είμαστε ανοιχτοί σε διοργανώσεις και συνδιοργανώσεις».

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού είχαν, αρχικά, σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου 2020. Οι συνέπειες που έφερε η έξαρση της πανδημίας Covid19 έγιναν αιτία για να αλλάξουν οι ημερομηνίες. Η Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων προέβη, με την έγκριση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στην έκδοση υγειονομικού πρωτοκόλλου. Σε αυτό περιγράφονται με σαφήνεια οι διαδικασίες και τα μέτρα προστασίας που αφορούν στην προετοιμασία των αγωνιστικών χώρων, την υποδοχή καθώς και τις οργανωμένες κινήσεις των συμμετεχόντων. «Για τους Αγώνες υπάρχει ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει πάρει την έγκριση, έχει αναρτηθεί και μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Κατά τη διαπίστευση των αθλητών θα γίνονται rapid test, θα υπάρχει υποστήριξη από το Ερρίκος Ντυνάν, δίκτυο ασθενοφόρων και ένα ευέλικτο πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων Covid 19», υπογράμμισε το μέλος της Επιστημονικής Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Οδυσσέας Παξινός.

Για τη σχέση των Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης: «Για την Τελετή Έναρξης παραχωρούμε το εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο και χαιρετίζουμε την επιστροφή στην εξωστρέφεια με την ανάληψη μεγάλης εμβέλειας αθλητικών διοργανώσεων που έχουν πολλαπλό όφελος. Μέσα από μια τέτοια διοργάνωση αναδεικνύονται τα Ολυμπιακά Ιδεώδη».

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού είναι μία διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων και έχει ενταχθεί ως δράση στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Στη συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Δήμητρα Νάνου, ο δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο αναπληρωτής δημάρχου Γλυφάδας και αντιδήμαρχος Γιώργος Αγγελόπουλος, η πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων Μελίνα Δασκαλάκη, ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός, ο Γενικός Διευθυντής του Ερρίκος Ντυνάν Γιώργος Σκούρτης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας Νίκος Κερασοβίτης, η διευθύνουσα σύμβουλος του ταξιδιωτικού πρακτορείου «ERASMUS» Γεωργία Τσάτσου και η καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης Νιόβη Καραβούλη.

Οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Αττικής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης Βούλας Βάρκιζας, του Δήμου Γλυφάδας και πολλών ακόμη φορέων και εθνικών ομοσπονδιών.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Με μια ματιά: Τι έκαναν σήμερα (Σάββατο 30/7) οι Έλληνες αθλητές στο Τόκιο

Τρομερή πρόκριση πήρε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση της ημιτελικής σειράς του και με 21.60 πέρασε στον μεγάλο τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο με τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Ένα μόλις άλμα χρειάστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του μήκους, με 8.20μ. και έβαλε πλώρη για μετάλλιο.

Η Εθνική πόλο ανδρών διέλυσε με σκορ 28-5 τη Νότια Αφρική και φορτσάρει για την κορυφή του Α’ ομίλου, όπου συγκατοικεί αυτή τη στιγμή με την Ιταλία.

Ο Εμμανουήλ Καραλής στην παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του επί κοντώ με άλμα στα 5,75μ. Εκτός τελικού στον ίδιο αγώνα έμεινε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Με τη 19η θέση στο σύνολο, η Χρύσα Αναγνωστοπούλου έμεινε εκτός τελικού στη δισκοβολία γυναικών.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου τραυματίστηκε στην εκκίνηση, πριν το πρώτο εμπόδιο και έμεινε εκτός ημιτελικών στα 100μ εμπόδια.

O Θοδωρής Ιακωβίδης ολοκλήρωσε τον αγώνα του με συνολικά 338κ (182κ στο ζετέ και 156κ. στο αρασέ) και κατετάγη ενδέκατος, συγκλονίζοντας με τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα.

Στην ενδέκατη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Γιάννης Μιτάκης μετά την όγδοη ιστιοδρομία.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Η ιστοσελίδα του West Run είναι στον αέρα!

Στις 17 Οκτωβρίου έρχεται το 1ο WEST RUN, στον δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, για να ταράξει τα νερά της δρομικής κοινότητας.

Η Οργανωτική Επιτροπή με χαρά ανακοινώνει ότι η ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.westrun.gr είναι στον αέρα. Οι ενδιαφερόμενοι δρομείς μπορούν να την επισκέπτονται από σήμερα. Μέσα σε αυτή υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν την διοργάνωση (Προκήρυξη – διαδρομές – χορηγοί).

Η ιστοσελίδα θα ενημερώνεται τακτικά με νεότερες σημαντικές πληροφορίες και ανακοινώσεις.

Τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθούν και οι φόρμες εγγραφών. Θα υπάρχει δυνατότητα ατομικής ή ομαδικής εγγραφής.

Θα περιλαμβάνει αποστάσεις 20 χλμ, σκυταλοδρομία 20 χλμ (2 Χ 10 χλμ), 5 χλμ και παιδικό αγώνα.

Το WEST RUN αποτελεί μια διοργάνωση του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Την επιμέλεια και την τεχνική υποστήριξη της διοργάνωσης έχει αναλάβει η My Sportevent

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δρομείς μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα μέσω email στο [email protected]

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend