Με υγειονομικό πρωτόκολλο οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν στην Αθήνα οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού», η τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων που φιλοξένησε η Ελλάδα στη σύγχρονη ιστορία της, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τα Special Olympics του 2011. Πρόκειται για το κορυφαίο γεγονός του εργασιακού αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, στο οποίο αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 4.000 αθλητές και αθλούμενοι από 35 χώρες. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν με ειδικά σχεδιασμένο υγειονομικό πρωτόκολλο.

«Για τους «3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού υπάρχει σημαντική στήριξη πολιτειακών παραγόντων και χορηγών. Θα κάνουμε μία λαμπρή διοργάνωση. Με συγκίνηση αντιμετωπίζουμε την πίστη και τη θέληση των ξένων να έρθουν στην Ελλάδα. Παρόλο που θα μπορούσαν να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους δεν το έκαναν. Θα διεξαχθούν αγώνες σε 28 αγωνίσματα. Παράλληλα, στις 9 Οκτωβρίου (Σάββατο) θα πραγματοποιηθεί το «Athens Company Run» που θα περιλαμβάνει αγώνες 5 και 10 χλμ, με χορηγό το «The Mall Athens», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καραβούλης, κατά τη διάρκεια της επίσημης Συνέντευξης Τύπου.

Για τη σημασία των Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού και τις πολύπλευρες θετικές επιπτώσεις τους μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης: «Πρόκειται για μία σημαντική διεθνή διοργάνωση. Μέσα από αυτή θα αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος και θα ενισχυθεί ο αθλητικός τουρισμός. Από θεσμικής πλευράς μεριμνήσαμε, με τις κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις, για την απρόσκοπτη προετοιμασία των Αγώνων. Ο εργασιακός αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητισμού της χώρας και αναδεικνύει το πρόσωπο της δια βίου άθλησης και κοινωνικοποίησης».

Συνδιοργανωτής στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού είναι η Περιφέρεια Αττικής. «Η διοργάνωση αποτελεί για την Περιφέρεια Αττικής τιμή αλλά και στοίχημα ότι με δουλειά, θέληση και επιμονή μπορούμε να κάνουμε τους καλύτερους αγώνες σε συμμετοχές και υπηρεσίες, προβάλλοντας την Ελλάδα. Έχουμε προβεί στην κατάλληλη προετοιμασία για να υποδεχτούμε τους ξένους αθλητές σε 50 ξενοδοχειακές μονάδες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Την υποστήριξή του, τόσο ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, όσο και ως ολυμπιονίκης, εξέφρασε ο Γιώργος Μαυρωτάς: «Ο αθλητισμός αποτελεί τρόπο ζωής και μία δια βίου δραστηριότητα. Αυτή η διοργάνωση υπηρετεί ακριβώς αυτό: αθλητισμός, υγεία, ευεξία», υπογράμμισε και δεσμεύτηκε ότι θα πάρει μέρος στους Αγώνες.

Η φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» και το στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» θα αποτελέσουν τους βασικούς χώρους διεξαγωγής των περισσοτέρων αθλημάτων. Συνολικά, τους Αγώνες θα φιλοξενήσουν 12 αθλητικές εγκαταστάσεις της Αττικής.

«Το ΟΑΚΑ καλωσορίζει τους «3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» που στέλνουν το μήνυμα της επιστροφής των μεγάλων διοργανώσεων στην Ελλάδα. Το ΟΑΚΑ αλλάζει και αξιοποιούμε όλα τα αυτονόητα έργα που δεν είχαν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια. Αθλητές και αθλούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του. Όπως έχει γράψει και ο Οδυσσέας Ελύτης «Κάνε άλμα πιο γρήγορα από τη φθορά», τόνισε ο Κωνσταντίνος Χαλιορής, συντονιστής διευθυντής του ΟΑΚΑ.

Η πρόεδρος του σταδίου «Ειρήνης και Φιλίας» Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία αγκάλιασε το μεγάλο εγχείρημα από την πρώτη στιγμή, δήλωσε: «Με χαρά υποδεχόμαστε τη διοργάνωση. Ο εργασιακός αθλητισμός πρεσβεύει τα ιδανικά μας για μαζική άθληση. Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί ορόσημο για την Ελλάδα που θέλει τέτοιου βεληνεκούς διοργανώσεις. Τα ΣΕΦ συμφώνησε αμέσως για αυτούς τους Αγώνες και είμαστε ανοιχτοί σε διοργανώσεις και συνδιοργανώσεις».

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού είχαν, αρχικά, σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου 2020. Οι συνέπειες που έφερε η έξαρση της πανδημίας Covid19 έγιναν αιτία για να αλλάξουν οι ημερομηνίες. Η Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων προέβη, με την έγκριση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στην έκδοση υγειονομικού πρωτοκόλλου. Σε αυτό περιγράφονται με σαφήνεια οι διαδικασίες και τα μέτρα προστασίας που αφορούν στην προετοιμασία των αγωνιστικών χώρων, την υποδοχή καθώς και τις οργανωμένες κινήσεις των συμμετεχόντων. «Για τους Αγώνες υπάρχει ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει πάρει την έγκριση, έχει αναρτηθεί και μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Κατά τη διαπίστευση των αθλητών θα γίνονται rapid test, θα υπάρχει υποστήριξη από το Ερρίκος Ντυνάν, δίκτυο ασθενοφόρων και ένα ευέλικτο πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων Covid 19», υπογράμμισε το μέλος της Επιστημονικής Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Οδυσσέας Παξινός.

Για τη σχέση των Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης: «Για την Τελετή Έναρξης παραχωρούμε το εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο και χαιρετίζουμε την επιστροφή στην εξωστρέφεια με την ανάληψη μεγάλης εμβέλειας αθλητικών διοργανώσεων που έχουν πολλαπλό όφελος. Μέσα από μια τέτοια διοργάνωση αναδεικνύονται τα Ολυμπιακά Ιδεώδη».

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού είναι μία διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων και έχει ενταχθεί ως δράση στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Στη συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Δήμητρα Νάνου, ο δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο αναπληρωτής δημάρχου Γλυφάδας και αντιδήμαρχος Γιώργος Αγγελόπουλος, η πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων Μελίνα Δασκαλάκη, ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός, ο Γενικός Διευθυντής του Ερρίκος Ντυνάν Γιώργος Σκούρτης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας Νίκος Κερασοβίτης, η διευθύνουσα σύμβουλος του ταξιδιωτικού πρακτορείου «ERASMUS» Γεωργία Τσάτσου και η καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης Νιόβη Καραβούλη.

Οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Αττικής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης Βούλας Βάρκιζας, του Δήμου Γλυφάδας και πολλών ακόμη φορέων και εθνικών ομοσπονδιών.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Ντρισμπιώτη και Φιλτισάκου πέτυχαν όρια για Όρεγκον και Μόναχο με επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η χρονιά για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), που μόλις λίγους μήνες από την όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο επέστρεψε το ίδιο αποτελεσματική.

Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου ήταν νικήτρια στα 35χλμ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Μεγάρων με 2.47.48 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 2.49.55, που είχε από το 2021 στο Ευρωπαϊκό Ομάδων βάδην. Η Ντρισμπιώτη στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής πήγε μόνη της, καθώς αποσπάστηκε γρήγορα από τις υπόλοιπες αθλήτριες, παρόλα αυτά κατάφερε να διατηρήσει την ταχύτητα της και να τερματίσει με επίδοση καλύτερη από τα όρια συμμετοχής τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον όσο και στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Η επίδοση της Ντριμπιώτη είναι η καλύτερη φέτος στον κόσμο και επιβεβαιώνει τη δυναμική της, δεδομένο του ότι είναι δύο λεπτά καλύτερη από το χρόνο που χρειάστηκε να πετύχει πέρυσι για να επικρατήσει – σε υψηλό συναγωνισμό- στο Ευρωπαϊκό Ομάδων του βάδην. Σε μια διοργάνωση μάλιστα, που είχε διεξαχθεί την Άνοιξη και όχι τέλος Φεβρουαρίου, στη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

“Είμαι πολύ καλά, κάτι που φάνηκε και από το ατομικό ρεκόρ που πέτυχα. Ήταν ένας αγώνας στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας, ενόψει του πρώτου αγώνα στόχου που θα γίνει το Μάρτιο. Οι καιρικές συνθήκες γενικά δε με ενόχλησαν, παρότι κατά διαστήματα είχε έντονο αέρα”, είπε η Ντρισμπιώτη και συμπλήρωσε για τις επόμενες διοργανώσεις “Το Παγκόσμιο βάδην του Ομάν θα γίνει σε δύσκολες συνθήκες, αφού αναμένεται να έχει υψηλές θερμοκρασίες. Από εκεί και πέρα όλες τόσο το Παγκόσμιο του Όρεγκον, όσο και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου, αποτελούν στόχο μου, ωστόσο θέλω να πηγαίνω βήμα, βήμα. Είμαι καλά και ευελπιστώ σε καλύτερη συνέχεια”, είπε η έμπειρη αθλήτρια που και φέτος αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας), που τερμάτισε δεύτερη με 2.51.51 ξεπέρασε το ατομικό της ρεκόρ και παράλληλα έπιασε το όριο τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, όσο και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου. Η Φιλτισάκου είχε ατομικό ρεκόρ 2.55.10 από το 2021 στο Πόντεμπραντι. Ικανή να ακολουθήσει τις συναθλήτριες της στις κορυφαίες διοργανώσεις του 2022 έδειξε πως είναι η Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ). Η αθλήτρια όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ήταν τρίτη με 2.57.39, χρόνος κοντά στο ατομικό της ρεκόρ. Καλές υποσχέσεις άφησε το ντεμπούτο της Όλγας Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) στο αγώνισμα. Η αθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 2.59.08 και κατέλαβε την τέταρτη θέση και πλέον θα στρέψει την προσοχή της και στα 20χλμ. βάδην, που είναι το βασικό της αγώνισμα.

“Μπήκα λίγο συντηρητικά, καθώς στην αρχή ανησύχησα με τις συνθήκες. Παρόλα αυτά στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα είδα πως είμαι σε θέση  να κυνηγήσω το χρόνο που θέλω κι έτσι άλλαξα το ρυθμό μου. Έχω μπροστά μου πλέον το χρόνο να δουλέψω και να επικεντρωθώ στις κορυφαίες διοργανώσεις.  Θα κυνηγήσω το όριο και στα 20χλμ. βάδην και θα αποφασίσω με τον προπονητή μου, την απόσταση που θα συμμετάσχω σε Όρεγκον και Μόναχο”, είπε η Φιλτισάκου, που πλέον έχει την δεύτερη επίδοση στον κόσμο στην απόσταση, πίσω από την Ντρισμπιώτη .

“Δυστυχώς λόγω του δυνατού ανέμου ένιωσα έντονες ενοχήσεις στους προσαγωγούς κι έτσι αναγκάστηκα να πάω συντηρητικά. Πήγα κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ και πιστεύω πως στους επόμενους αγώνες θα μπορέσω να πετύχω το όριο για τις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς”, είπε από την πλευρά της, η Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Την προσπάθεια των αθλητριών παρακολούθησε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που μάλιστα τις περίμενε στον τερματισμό για τις συγχαρεί για τα αποτελέσματα που πέτυχαν.

“Ηταν πραγματικά εντυπωσιακός αγώνας. Τα κορίτσια έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις κι έδειξαν για μία ακόμη φορά τη δυναμική τους. Τις συγχαίρω, όπως και όλους όσοι μετείχαν στη διοργάνωση, για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Είμαι σίγουρη πως στο μέλλον θα μας φέρουν κι άλλες διακρίσεις”, είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ.

Τον πρώτο του αγώνα στη χρονιά πραγματοποίησε σήμερα ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου), που επικράτησε όπως και πέρυσι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. στην περιοχή Βαρέα στα Μέγαρα με 2.39.43.

Ο αθλητής είχε την ευκαιρία για έναν δυνατό αγώνα ενόψει των διοργανώσεων, που ακολουθούν στη σεζόν, με πρώτο το Παγκόσμιο Ομάδων βάδην του Ομάν. “Με ενόχλησε αρκετά ο δυνατός αέρας, που στην ουσία δεν μου επέτρεψε να κυνηγήσω τον χρόνο που θα ήθελα. Ήταν μια δυνατή προπόνηση, ενόψει μιας πλούσιας και γεμάτης με διοργανώσεις χρονιά. Συνεχίζω την προετοιμασία μου αρχικά για το Παγκόσμιο Ομάδων κι έπειτα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα”, είπε ο Παπαμιχαήλ.

Στη δεύτερη θέση στο αγώνισμα τερμάτισε ο Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάδα Πάτρας) με 2.57.31 και στην τρίτη ο Γιάννης Βαΐτσης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 3.08.15.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend