Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού

Εντυπωσιακή ήταν η Τελετή Έναρξης των «3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού» που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο εμβληματικό Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Οι χιλιάδες συμμετέχοντες, από 37 χώρες απόλαυσαν ένα μοναδικό υπερθέαμα όπου ο αθλητισμός και ο πολιτισμός έγιναν ένα και η τεχνολογία με τη στήριξη φωτισμού και μουσικής ανέδειξε την ιστορικότητα του χώρου ξυπνώντας μνήμες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004».

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, ο Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ανδρέας Δασκαλάκης κ.α.

Η Τελετή Έναρξης άρχισε με την παρέλαση των 3.500 αθλητών και αθλούμενων. Οι στολές των παριστάμενων και οι δεκάδες σημαίες τους, έδωσαν χρώμα στο Παναθηναϊκό στάδιο σε ένα αντάμωμα λαών, πολιτισμών, συναδέλφωσης και ανάδειξης της ελληνικής φιλοξενίας.

Την παράσταση από ελληνικής πλευράς «έκλεψε» η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία είναι η πολυπληθέστερη στη διοργάνωση, αποτελούμενη από 250 εργαζόμενους. Αρχηγός της αποστολής της είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Τάε Κβον Ντο Μαρία Καρπαθάκη, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν ο χάλκινος παραολυμπιονίκης του Τόκιο Αντώνης Τσαπατάκης και η πρωταθλήτρια του στίβου Αντριάνα Φέρρα. Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 57 ελληνικές εταιρείες και οργανισμοί.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσία του προέδρου των Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού Ντιντιέ Μπεσέιγ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, υποδεχόμενος τους χιλιάδες αθλούμενους, αναφέρθηκε στη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για το εργασιακό αθλητισμό:

«Οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αποτελούν μία εξαιρετικά σημαντική διεθνή διοργάνωση που αναδεικνύει τον εργασιακό αθλητισμό στη χώρα μας και την επαναφέρει στον χάρτη των ασφαλών διεθνών αθλητικών διοργανώσεων σε καιρό πανδημίας. Ο εργασιακός αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι τακτοποιούμε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του εργασιακού αθλητισμού, το οποίο ήταν ανύπαρκτο έως τώρα. Στο επόμενο σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού περιλαμβάνουμε ρυθμίσεις και για τον εργασιακό αθλητισμό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πριν το πλαίσιο φιλοξενούμε ένα διεθνές γεγονός . Συνδέουμε την προβολή με την αθλητική και την τουριστική βιομηχανία για να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα».

Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε για τη θετική επίδραση του αθλητισμού στους εργαζόμενους: «Ο εργασιακός αθλητισμός αποτελεί μία σύγχρονη πραγματικότητα, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις. Επιδρά θετικά στους εργαζόμενους από πλευράς υγείας και ποιότητα ζωής, και αυτό σημαίνει και μεγαλύτερη παραγωγικότητα στις επιχειρήσεις. Είναι θετικό ότι οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού γίνονται στην πατρίδα μας και ακόμα πιο σημαντικό ότι διεξάγονται τώρα που φαίνεται σιγά σιγά ότι βγαίνουμε από την κρίση του κορωνοϊού. Έτσι η Ελλάδα αναδεικνύεται περισσότερο στο διεθνές στερέωμα ως μία ασφαλής χώρα».

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν κοντά στη σπουδαία διοργάνωση προσβλέποντας στα πολυποίκιλα οφέλη της στην Περιφέρεια Αττικής: «Κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να διατηρήσει την υγεία του με σωστές συνήθειες και ο αθλητισμός είναι μέσα σε αυτές. Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Εμείς ως Περιφέρεια Αττικής  έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να στηρίζουμε τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού».

Στις δυσκολίες του εγχειρήματος, αλλά και την μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να είναι υποδειγματική η  διοργάνωση εν μέσω πανδημίας, στάθηκε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καραβούλης: «Η πίστη και επιμονή των Ελλήνων στη διοργάνωση επιτυχημένων αθλητικών γεγονότων επιβεβαιώνεται για μιαν ακόμη φορά. Με αυτή τη διοργάνωση γράφουμε ιστορία και στον Εργασιακό Αθλητισμό και κάνουμε την Αθήνα να λάμψει και πάλι. Η διεξαγωγή των Αγώνων κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες αποτελεί μια μεγάλη νίκη για την Ελλάδα, για τον Εργασιακό Αθλητισμό, για όλους μας. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλλαν για να υλοποιηθεί το τεράστιο αυτό εγχείρημα».

Με διπλό ρόλο βρέθηκε στην Τελετή Έναρξης ο Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος μετέχει στη διοργάνωση και ως αθλητής (κολύμβηση). «Στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού της Ελλάδος, οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα συμβάλλουν σημαντικά ως προς αυτό. Το αθλητικό κίνημα δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Πρέπει να υπάρχει και στις μικρότερες ηλικίες και στις μεγαλύτερες. Αυτό ακριβώς εκφράζουν οι Εργασιακοί Αγώνες. Ο πρωταθλητισμός έχει ημερομηνία λήξης αλλά ο αθλητισμός δεν έχει. Αυτό είναι και το μήνυμα της δικής μου συμμετοχής».

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αποτελούν μέσο προβολής της χώρας στο εξωτερικό, κάτι που επισήμανε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού: «Είναι πολύ σπουδαίο να διεξάγονται τέτοιες διοργανώσεις στη χώρα μας. Προβάλλουν σε διεθνές επίπεδο την Ελλάδα και ενισχύουν τον τουρισμό της. Από την άλλη πλευρά η διοργάνωση στέλνει το μήνυμα της δια βίου άσκησης, κάτι το οποίο είναι, επίσης, πολύ σημαντικό διότι η άσκηση πρέπει να αποτελεί τρόπο ζωής για όλους μας».

Στη διοργάνωση συμμετέχουν πολλοί Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. «Αυτή η διοργάνωση αποτελεί μία ευκαιρία για να θυμηθούμε τα νιάτα μας. Μόλις έμαθα για τη διοργάνωση ήρθα με χαρά για να αγωνιστώ. Η συμμετοχή είναι μεγάλη και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρεθώ και πάλι σε ρυθμούς αγώνων», δήλωσε ο Γιώργος Τζελίλης.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα άρχισε με ένα εντυπωσιακό Light Show και συνεχίστηκε με επίδειξη από τους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες από το τραμπολίνο, όπως η Λίλα Κασάπογλου, αθλήτριες από την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading (σύλλογοι Αμαζόνες και Γύμναθλος) και από την ακροβατική γυμναστική (σύλλογοι Φοίνικας Αθηνών και Γιτάνη). Το θέαμα καθήλωσε τους παριστάμενους, που ξεσηκώθηκαν στο τελευταίο μέρος της τελετής έναρξης την καλλιτεχνική επιμέλεια του οποίου είχε ο Leader Drummer της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» Πέτρος Κούρτης.

Στο «Welcome to Greece» παρουσιάστηκε ένα μοναδικό πρόγραμμα με κρουστά, μουσική, χορό και την εξαιρετική σοπράνο Ελένη Σταμίδου στη σκηνή. Η Τελετή ολοκληρώθηκε με συρτάκι που ενθουσίασε τους 3.500 συμμετέχοντες στη διοργάνωση, οι οποίοι νωρίτερα παρέλασαν γεμάτοι ενθουσιασμό που συμμετέχουν σε μια γιορτή των εργαζομένων του αθλητισμού.

Οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου. Διοργανωτής είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακού Αθλητισμού με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Αττικής.

Ως δράση έχει ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και τυγχάνει της σημαντικής αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης Βούλας Βάρκιζας, του Δήμου Γλυφάδας, του Δήμου Γαλατσίου, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλών ακόμη φορέων και εθνικών ομοσπονδιών. Χορηγοί: AEGEAN, Henry Dunant Hospital Center, The Mall Athens, AVANCE, Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», Στάδιο 2020, ΟΑΣΑ και ΣΤΑ.ΣΥ. Official travel partner: Erasmus. Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΑσπορ, Πρώτο Πρόγραμμα, Η Καθημερινή, gazzetta.gr, Liquid Media, ΠΣΑΤ, Hellenic Daily News.

Περισσότερες λεπτομέρειες: https://www.athens2020.org/

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Ο Μίλτος Τεντόγλου υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο

Υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης στο μήκος στη διοργάνωση του Τόκιο έκανε φέτος εξαιρετική χρονιά και δικαίως βρίσκεται στη λίστα με τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη. Η ψηφοφορία για το κοινό είναι ανοιχτή στους λογαριασμούς της WA σε FacebookInstagram και Twitter και οι φίλοι του στίβου, μπορούν να στηρίξουν τον αθλητή μας κάνοντας Like ή share στη σχετική ανάρτηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Τεντόγλου αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους ανερχόμενους αστέρες του παγκόσμιου στίβου, έναν αθλητή, που είναι ικανός να βρίσκεται στο προσκήνιο για πολλά χρόνια. Υποψήφιοι για τον ίδιο τίτλο είναι ακόμη οι Τζόσουα Τσεπτεγκέι (5.000μ./10.000 μ.- Ουγκάντα), Ράιαν Κρούζερ (σφαιροβολία – ΗΠΑ), Μόντο Ντουπλάντις (επί κοντώ- Σουηδία), Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν (1.500 μ. – Νορβηγία), Έλιουντ Κιπτσόγκε (μαραθώνιος – Κένυα), Πέδρο Πιτσάρδο (τριπλούν – Πορτογαλία), Ντάνιελ Σταλ (δισκοβολία- Σουηδία), Ντέιμιαν Γουόρνερ (10αθλο- Καναδάς), Κάρστεν Γουόρχολμ (400 μ. εμπ. – Νορβηγία). Η ψηφοφορία του κοινού θα είναι ανοιχτή έως τις 6 Νοεμβρίου όπου θα γίνει γνωστή η τελική πεντάδα.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

6ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Κάλεσμα για εθελοντές

4ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Live Αποτελέσματα

Ο σύλλογος μας Α.Π.Σ. ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ διοργανώνει τον «6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο», διεθνή αγώνα απόστασης 490 χιλιομέτρων με εκκίνηση από την Αθήνα έως τη Σπάρτη και επιστροφή στην Αθήνα.

Οι δρομείς ξεκινούν τον αγώνα τους στις 19 Νοεμβρίου, ώρα 06:00 μπροστά από τον  αρχαιολογικό χώρο του  Κεραμεικού στην οδό Ερμού και ο αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης 104 ώρες έως τις 23 Νοεμβρίου, ώρα 14.00.  Ο αγώνας έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις καθώς διαθέτει 126 σταθμούς υποστήριξης και τροφοδοσίας των αθλητών, περνώντας από τόπους με μεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Οι εθελοντές έχουν τη δυνατότητα να «ξαναζήσουν» την ιστορικής σημασία πορεία του Φειδιππίδη, νοιώθοντας παράλληλα την χαρά του εθελοντισμού.  Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά τον  σύλλογό μας στην υποστήριξη του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου, ως εθελοντές σε σταθμό υποστήριξης ή ως επόπτες μπορούν να απευθύνονται στον  υπεύθυνο του εθελοντικού τμήματος Μπέλλο Ηλία στο τηλέφωνο 6972890579 ή στο email [email protected]. Μπορούν επίσης να επισκεφθούν το site του συλλόγου μας ΑΠΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ, όπου υπάρχει και η προκήρυξη του αγώνα και να εγγραφούν στην εθελοντική ομάδα του συλλόγου.

Ο Α.Π.Σ. ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ προχώρησε στην κατάρτιση πρωτοκόλλου για τον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο θέλοντας να συμβάλλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των  δρομέων, όσο και των εμπλεκόμενων στη διοργάνωση (οργανωτών, κριτών, εθελοντών κλπ.).

Το σύνολο του προσωπικού / εθελοντών / κριτών / συνεργατών (περίπου 400 άτομα) θα φορά προστατευτική μάσκα και θα είναι πλήρως καταρτισμένο και εκπαιδευμένο αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης, καθώς και με το περιεχόμενο του παρόντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Θα έχει επίσης υποβληθεί σε self-test 24ώρου τις ημέρες του αγώνα, και θα έχει μαζί του το αρνητικό αποτέλεσμα.

Μετακινήσεις: Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων αθλούμενων, προσωπικού, κριτών κτλ. για τους σκοπούς της διοργάνωσης θα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τις μεταφορές.

Η Οργανωτική επιτροπή του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend