H πιο συγκινητική Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση για τη διαφορετική αξία της άθλησης

Του Μάνου Χατζηγιάννη (Κουζουλοί Δρομείς-Ομάδα Αληλεγγύης)

Πολλές φορές εμείς οι δρομείς ξεχνάμε το βασικό νόημα της άθλησης μπλεγμένοι στα γρανάζια των ηλεκτρονικών ρολογιών, των βασανιτικών ρυθμών και των χιλιομέτρων. Ακόμη χειρότερα κάποιοι υπερβάλλουν καταπονώντας αδικαιολόγητα το σώμα τους.

«Τα τε υπερβάλλοντα γυμνάσια και τα ελλείποντα φθείρει την ισχύν» έλεγε ο Αριστοτέλης.

Από την άλλη πλευρά ο Σωκράτης τόνιζε πως «Όταν τα σώματα γίνονται μαλθακά και οι ψυχές χάνουν την δύναμή τους.»

Ο δε Ισοκράτης έδινε την καθολική διάσταση: «Να γυμνάζεις τόσο το σώμα σου όχι για να φαίνεται δυνατό (ρωμαλέο) αλλά όσο το να είναι υγιές. Ή αλλιώς να γυμνάζεις το σώμα, όχι για να αποκτήσεις δύναμη αλλά για την υγεία σου.»

Σε τούτα τα αλλόκοτα Χριστούγεννα, που έρχονται όλοι έχουμε ανάγκη λίγο συναισθηματικό κίνητρο…

Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που ψηφίστηκε ως πιο συναισθηματική στον κόσμο του 2020 αφορά μια διαφορετική αξία της άθλησης!

Συγκεκριμένα ένα διαφημιστικό σποτ από τη Γερμανία έχει ανακηρυχθεί η πιο συναισθηματική Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση το 2020.

Όπως έχει γίνει παράδοση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, εταιρείες όλων των αντικειμένων και μεγεθών ανταγωνίζονται για να παράγουν τα πιο συγκινητικά βίντεο. Ωστόσο, η γερμανική φαρμακευτική αλυσίδα Doc Morris έχει υπερκεράσει τον όποιο ανταγωνισμό με το πραγματικά συγκινητικό φιλμάκι της.

Η διαφήμιση ακολουθεί έναν ηλικιωμένο άνδρα που ζει μόνος του, χτίζοντας κρυφά τη φυσική του κατάσταση. Οι γείτονές του και η οικογένειά του τον παρακολουθούν ταραγμένοι, καθώς ο άντρας ξεκινά ένα εξαντλητικό πρόγραμμα άσκησης, παλεύει με βαράκια Kettle Bell και βγαίνει για τζόκινγκ, ανεξάρτητα από τον καιρό. Περιστασιακά, σκέφτεται να τα παρατήσει, αλλά μια μυστηριώδης φωτογραφία σε κορνίζα, την οποία δεν βλέπουμε μέχρι το τέλος, του δίνει κίντρο και τον κρατά ενεργό.

Τελικά, ντύνεται για να επισκεφθεί την οικογένειά του για τα Χριστούγεννα και φέρνει μαζί του ένα όμορφα τυλιγμένο δώρο, το οποίο ανακαλύπτουμε πως είναι για την εγγονή του. Μέσα στο κουτί υπάρχει ένα αστέρι, και ο ηλικιωμένος άνδρας στη συνέχεια σηκώνει την εγγονή του ψηλά, ώστε να το τοποθετήσει στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Στη συνέχεια, φαίνεται μια κοντινή εικόνα της κορνίζας που εμπνέει τον ηλικιωμένο άνδρα και δεν είναι άλλη από μια φωτογραφία της εγγονής του.

Το μήνυμα είναι τόσο επώδυνο όσο και υπέροχο. Η καλή υγεία είναι τόσο σημαντική, ανεξάρτητα από την ηλικία, γιατί όλοι θέλουμε να ζούμε αυτές τις λεπτές μικρές στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

“Έτσι, μπορείτε να φροντίσετε αυτό που έχει σημασία στη ζωή”, διαβάζει κανείς στο διαφημιστικό μήνυμα στο σποτάκι.

Παρακολουθήστε εδώ:

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Το εντυπωσιακό βίντεο του 8ou Poikilo Night Trail

Δυναμικό και αγωνιστικό το 7ο Poikilo Night Trail

Μήνυμα αθλητισμού, υγείας και αισιοδοξίας έστειλαν εκατοντάδες συμμετέχοντες στο 8o Poikilo Night Trail που πραγματοποιήθηκε στην Πετρούπολη στις 3 Ιουλίου 2021.

Δρομείς και ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα απόλαυσαν τις διαδρομές στα μονοπάτια του Ποικίλου Όρους, μαγεύτηκαν από τη θέα και έδωσαν συγχαρητήρια στα μέλη του Ποδηλατικού Δρομικού Συλλόγου Οδυσσέας Πετρούπολης που ακόμη μια φορά διοργάνωσαν με ασφάλεια και ποιότητα ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός που αναδεικνύει το Ποικίλο Όρος και την Πετρούπολη και στηρίζει τις αξίες που πρεσβεύει ο μαζικός αθλητισμός.

Οι νυχτερινές διαδρομές αποτέλεσαν μια πρόκληση όλων των ηλικιών, οι οποίοι με απόλυτο σεβασμό προς τις οδηγίες τις Πολιτείας και των διοργανωτών τήρησαν όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID19 αποδεικνύοντας πως οι διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού το μόνο που μπορούν να «διασπείρουν» είναι υγεία και χαρά. Το event περιελάμβανε δύο διαδρομές νυχτερινού ορεινού τρεξίματος 5 και 10 χιλιομέτρων καθώς και αγώνα νυχτερινής ποδηλασίας 25 χιλιομέτρων. Για πρώτη φορά φέτος υπήρχε και κατηγορία E-bikes.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο της διοργάνωσης

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

17ος Olympus Marathon 2021: Το επικό βίντεο του αγώνα

Ο Olympus Marathon, ολοκληρώθηκε για 17η φορά στο βουνό τον Θεών. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και ταυτόχρονα τα διαφορετικά πρωτόκολλα διοργάνωσης λόγω της πανδημίας του covid-19 δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο τους αθλητές.

Όλες οι προσπάθειές τους αποτυπώνονται με τον καλύτερο τρόπο από το μοναδικό βίντεο που δημιούργησε η ICARUS Sports για τον αγώνα:

Απολαύστε το:

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend