H πιο συγκινητική Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση για τη διαφορετική αξία της άθλησης

Του Μάνου Χατζηγιάννη (Κουζουλοί Δρομείς-Ομάδα Αληλεγγύης)

Πολλές φορές εμείς οι δρομείς ξεχνάμε το βασικό νόημα της άθλησης μπλεγμένοι στα γρανάζια των ηλεκτρονικών ρολογιών, των βασανιτικών ρυθμών και των χιλιομέτρων. Ακόμη χειρότερα κάποιοι υπερβάλλουν καταπονώντας αδικαιολόγητα το σώμα τους.

«Τα τε υπερβάλλοντα γυμνάσια και τα ελλείποντα φθείρει την ισχύν» έλεγε ο Αριστοτέλης.

Από την άλλη πλευρά ο Σωκράτης τόνιζε πως «Όταν τα σώματα γίνονται μαλθακά και οι ψυχές χάνουν την δύναμή τους.»

Ο δε Ισοκράτης έδινε την καθολική διάσταση: «Να γυμνάζεις τόσο το σώμα σου όχι για να φαίνεται δυνατό (ρωμαλέο) αλλά όσο το να είναι υγιές. Ή αλλιώς να γυμνάζεις το σώμα, όχι για να αποκτήσεις δύναμη αλλά για την υγεία σου.»

Σε τούτα τα αλλόκοτα Χριστούγεννα, που έρχονται όλοι έχουμε ανάγκη λίγο συναισθηματικό κίνητρο…

Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που ψηφίστηκε ως πιο συναισθηματική στον κόσμο του 2020 αφορά μια διαφορετική αξία της άθλησης!

Συγκεκριμένα ένα διαφημιστικό σποτ από τη Γερμανία έχει ανακηρυχθεί η πιο συναισθηματική Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση το 2020.

Όπως έχει γίνει παράδοση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, εταιρείες όλων των αντικειμένων και μεγεθών ανταγωνίζονται για να παράγουν τα πιο συγκινητικά βίντεο. Ωστόσο, η γερμανική φαρμακευτική αλυσίδα Doc Morris έχει υπερκεράσει τον όποιο ανταγωνισμό με το πραγματικά συγκινητικό φιλμάκι της.

Η διαφήμιση ακολουθεί έναν ηλικιωμένο άνδρα που ζει μόνος του, χτίζοντας κρυφά τη φυσική του κατάσταση. Οι γείτονές του και η οικογένειά του τον παρακολουθούν ταραγμένοι, καθώς ο άντρας ξεκινά ένα εξαντλητικό πρόγραμμα άσκησης, παλεύει με βαράκια Kettle Bell και βγαίνει για τζόκινγκ, ανεξάρτητα από τον καιρό. Περιστασιακά, σκέφτεται να τα παρατήσει, αλλά μια μυστηριώδης φωτογραφία σε κορνίζα, την οποία δεν βλέπουμε μέχρι το τέλος, του δίνει κίντρο και τον κρατά ενεργό.

Τελικά, ντύνεται για να επισκεφθεί την οικογένειά του για τα Χριστούγεννα και φέρνει μαζί του ένα όμορφα τυλιγμένο δώρο, το οποίο ανακαλύπτουμε πως είναι για την εγγονή του. Μέσα στο κουτί υπάρχει ένα αστέρι, και ο ηλικιωμένος άνδρας στη συνέχεια σηκώνει την εγγονή του ψηλά, ώστε να το τοποθετήσει στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Στη συνέχεια, φαίνεται μια κοντινή εικόνα της κορνίζας που εμπνέει τον ηλικιωμένο άνδρα και δεν είναι άλλη από μια φωτογραφία της εγγονής του.

Το μήνυμα είναι τόσο επώδυνο όσο και υπέροχο. Η καλή υγεία είναι τόσο σημαντική, ανεξάρτητα από την ηλικία, γιατί όλοι θέλουμε να ζούμε αυτές τις λεπτές μικρές στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

“Έτσι, μπορείτε να φροντίσετε αυτό που έχει σημασία στη ζωή”, διαβάζει κανείς στο διαφημιστικό μήνυμα στο σποτάκι.

Παρακολουθήστε εδώ:

Previous ArticleNext Article

Αερόβιο πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι που σε… ανεβάζει

Της Βαλεντίνας Δημητρίου*

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής για το σπίτι εχει σκοπό να σε κάνει να ανεβάσεις την διάθεση σου, να κάψεις θερμίδες και να εκτοξεύσεις τις ενδορφίνες σου στα ύψη.

Κάνε γυμναστική στο σπιτι μέχρι να ξανανοίξουν τα γυμναστήρια για να νιώθεις καλύτερα, για να εχεις περισσότερη ενέργεια και να αποβάλεις το στρες.

Το συγκεκριμένο αερόβιο πρόγραμμα γυμναστικής εχει διάρκεια 30 λεπτά και εκτος από τις θερμίδες που θα κάψεις εχει και τα παρακάτω οφέλη.

Οφέλη από την αερόβια άσκηση

  • Βελτίωση Φυσικής κατάστασης
  • Βελτίωση καρδιοαναπνευστικού συστήματος
  • Βελτίωσης καρδιαγγειακού συστήματος
  • Μείωση ποσοστού λίπους στο σώμα
  • Αύξηση αντοχής
  • Βελτίωση νευρομυικού συστήματος
  • Αύξηση ευεξίας και γενικής ποιότητας υγείας

Πηγή: www.fmh.gr

Ο «ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» τήρησε την παράδοση με προπόνηση και αποστάσεις

Ο «ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» τήρησε την παράδοση με προπόνηση και αποστάσεις

Η πανδημία μπορεί να μας στέρησε τους αγώνες, αλλά όχι τις προπονήσεις και τις παραδόσεις! Ο «Π.Δ.Σ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» στόλισε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του συλλόγου στην είσοδο του Ποικίλου Όρους.

Τις προηγούμενες χρονιές ο στολισμός γινόταν μετά από ομαδική προπόνηση, με τους μικρούς και μεγάλους αθλητές και φίλους να γιορτάζουν την έλευση των Χριστούγεννων!

Φέτος, έγινε με προσαρμογή στους περιορισμούς για την καταπολέμηση του covid-19! Τα μέλη του συλλόγου μετά την ατομική τους προπόνηση κρέμασαν το στολίδι που είχαν μαζί τους!

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του «ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» είναι φέτος ‘ένα σύμβολο ελπίδας.

Συμβολίζει τη διάθεση και την αποφασιστικότητα μας να κοιτάμε μπροστά, να ονειρευόμαστε και να παραμένουμε υγιείς και δυνατοί για να ξανασυναντηθούμε στα αθλητικά μας ταξίδια και όχι μόνο.

Θερμές ευχαριστίες στον Μαχητής Δυτικής Αθήνας και Festival Balloons&Fireworks για την πολύτιμη βοήθεια και την προσφορά του βίντεο. Το Δ.Σ , οι αθλητές, οι προπονητές & τα μέλη του Π.Δ.Σ ΟΔΥΣΣΕΑΣ σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος!

x
Send this to a friend