Site icon runnfun.gr

Γιατί ενώ προσπαθείτε σκληρά να χάσετε βάρος δεν τα καταφέρνετε;

Γιατί ενώ τα κάνετε όλα σωστά αντί να χάνετε παίρνετε κιλά;

Πηγαίνετε συχνά γυμναστήριο, τρώτε υγιεινά, χρησιμοποιείτε συμπληρώματα διατροφής και για κάποιο λόγο εξακολουθείτε να παίρνετε κιλά; H υπερβολική άσκηση και η έλλειψη ύπνου είναι κάποιες από τις πιθανές εξηγήσεις για το πρόβλημά σας.

Οποιος διατηρείται σε φόρμα μπορεί να σας πει πως έχει κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες που δεν αλλάζει με τίποτε και με τον τρόπο αυτό πετυχαίνει τον στόχο του.

Η σωστή διατροφή, η θετική σκέψη και οι εναλλαγές στην ρουτίνα που δημιουργείται από το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείτε, είναι παράγοντες σημαντικοί αν θέλετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε.

Για οποιονδήποτε προσπαθεί να χάσει περιττό βάρος, ένα από τα σημαντικότερα πράγματα είναι να μάθει να ελέγχει τις ποσότητες τροφής που καταναλώνει.  Οι λάθος μερίδες ενδέχεται να οδηγήσουν σε παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση και προβλήματα με τις αρθρώσεις.

Ενημερωθείτε παρακάτω για τους τρόπους που παίρνετε περιττά κιλά δίχως να τα καταλάβετε και χάστε βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα:

Ελλειψη ξεκούρασης και αποκατάστασης

To ίδιο σημαντικό με τις επισκέψεις στο γυμναστήριο είναι ο χρόνος που αφιερώνετε για αποφόρτιση. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε τραυματισμούς και ανακουφίζετε τους σφιγμένους μύες.

Δεν εμπλουτίζετε το πρόγραμμα της προπόνησης

Αν συνεχίσετε να σηκώνετε το ίδιο βάρος για μεγάλα διαστήματα ή αν ακολουθείτε πιστά το ίδιο πρόγραμμα στο kickboxing, με τον χρόνο θα σταματήσετε να παρατηρείτε βελτιώσεις στο σώμα σας.

Υγρές θερμίδες

Μην ξεχνάτε πως η καθημερινή κατανάλωση, καφέ, σόδας και αλκοολούχων ποτών σας δίνει επιπλέον θερμίδες που σας εμποδίζουν να πετύχετε τον  στόχο σας. Δώστε προσοχή στην ποσότητα των θερμίδων που εμπεριέχονται στα πρωτεϊνούχα ροφήματα και τα smoothies που καταναλώνετε.

Το άγχος που σας καταβάλει

«Ο εγκέφαλός  παίζει τεράστιο ρόλο στην επίτευξη των προσωπικών στόχων μας για την υγεία και καλή φυσική κατάσταση. Αν έχετε άγχος στην δουλειά ή το σπίτι, αυτό επηρεάζει την απόδοσή σας στο γυμναστήριο ή την κουζίνα. Αντί για τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας, προτιμείστε φρούτα, σούπες και γαλακτοκομικά προϊόντα με λίγες θερμίδες.

Πιέζετε τον εαυτό σας από πολύ νωρίς

H πίεση να πετύχετε πράγματα σε πρώιμα στάδια της ασκήσης οδηγεί σε τραυματισμούς και θέματα στα γόνατα, πράγμα που σας εμποδίζει στη συνέχεια από το να περπατήσετε, να τρέξετε, να κάνετε απλές κινήσεις. Να θυμάστε πως η άσκηση δεν είναι ένα είδος αγώνα. Μην ξεκινήσετε κάτι αν δεν έχετε σιγουρευτεί πως είστε πλήρως ξεκούραστοι από την προηγούμενη επίσκεψη στο γυμναστήριο.

Δεν τρώτε όσο πρέπει

Φύγατε βιαστικά από το σπίτι το πρωί χωρίς να πάρετε πρωινό, σας απορρόφησε η δουλειά στο γραφείο και ξεχάσατε να φάτε το μεσημέρι και επιστρέψατε για να φάτε μια και καλή για βράδυ. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που παίρνετε επιπλέον κιλά. Οσο λιγότερο τρώτε τόσο πιο αργός είναι ο ρυθμός μεταβολισμού και αυτό δυσκολεύει το κάψιμο θερμίδων.

Ελλειψη ύπνου

Σύμφωνα με μελέτες η έλλειψη ύπνου συνδέεται με αυξημένη όρεξη για τροφή. Ανθρωποι που κοιμούνται λιγότερες από 6 ώρες την ημέρα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας από εκείνους που κοιμούνται έξι με εννέα ώρες.

Κάπνισμα

Δεν ισχύει αυτό που πολλοί υποστηρίζουν πως το τσιγάρο βοηθά στο χάσιμο κιλών Στην πραγματικότητα το κάπνισμα μειώνει την όρεξη αλλά επιβραδύνει παράλληλα τον μεταβολισμό άρα και το πόσο γρήγορα καίτε θερμίδες.

Δεν προσέχετε τιε μερίδες που καταναλώνετε

Aκολουθήστε συγκεκριμένες συνταγές και ελέγχετε τις μερίδες που τρώτε. Με τον τρόπο αυτό θα ξέρετε ακριβώς πόσες θερμίδες παίρνετε σε καθημερινή βάση.

Εχετε μια αρνητική στάση για τα πράγματα

Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην άσκηση, όπως και η διάθεση που έχετε πριν πάτε γυμναστήριο. Η θετική στάση για τα πράγματα επηρεάζει θετικά την απόδοσή σας αλλά και το πόσο γρήγορα θα κάψετε τα περιττές θερμίδες.

Δεν τρώτε τις σωστές τροφές

Αν δεν επιλέξετε τα σωστά τρόφιμα μετά την άσκησή σας, θα καταλήξετε να πάρετε περιττά κιλά αντί να κάψετε θερμίδες. Προτιμήστε ένα ολόκληρο αυγό που έχει αρκετές πρωτεΐνες αντί για δημητριακά που είναι γεμάτα ζάχαρη.

Ξεχνάτε την άσκηση στην δουλειά

Περπατήστε για 20 λεπτά στο διάλλειμα σας ή προτιμήστε να κάνετε διάφορες εργασίας όρθιοι αντί να κάθεστε συνέχεια στην καρέκλα του γραφείου. Αποφύγετε την εύκολη λύση των θερμιδούχων σνακ που θα βρείτε στην κουζίνα του γραφείου.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί δεν φεύγουν τα τελευταία 10 κιλά από πάνω σας;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version