Γιατί δεν φεύγουν τα τελευταία 10 κιλά από πάνω σας;

Κάνατε τις απαραίτητες αλλαγές στο πρόγραμμα διατροφής σας, εξασκείστε σε τακτική βάση, έχετε χάσει ένα μεγάλο μέρος από το περιττό λίπος, ωστόσο δεν λένε τα φύγουν τα τελευταία 10 κιλά για να πετύχετε τον αρχικό σας στόχο.

Ο Michelle Roots, ειδικός σε θέματα γυμναστικής και διατροφής, αναφέρει πως «πολλοί άνθρωποι βασίζονται απλά στην μείωση των θερμίδων που παίρνουν ημερησίως ώστε να χάσουν τα περιττά κιλά. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει στο αρχικό στάδιο μιας δίαιτας, ωστόσο όσο προχωράει το πρόγραμμα που ακολουθεί κάποιος, θα πρέπει να δίνει μεγαλύτερο βάρος στην παρακολούθηση των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπαρών που περιέχουν οι μερίδες που καταναλώνει».

Κάποιες αλλαγές σε καθημερινές συνήθειες όπως για παράδειγμα ο περιορισμός του αλκοόλ, η μεγαλύτερη κατανάλωση νερού και ο ύπνος σε λογικές ώρες, μπορούν να συμβάλουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επίσης είναι σημαντικό να μην αποθαρρύνεστε όταν δεν βλέπετε γρήγορα αποτελέσματα, η αποφασιστικότητα και η επιμονή είναι δύο βασικά στοιχεία προκειμένου να φτάσετε στον στόχο. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα απαλλαγείτε από τα τελευταία 10 κιλά που σας ταλαιπωρούν.

Ακολουθούν πιθανοί λόγοι που τα τελευταία 10 κιλά δεν λένε να φύγουν από πάνω σας:

Δεν πίνετε αρκετό νερό: Υπάρχουν φορές που μπερδεύετε το αίσθημα της δίψας με αυτό της πείνας, ειδικά αν δεν πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα. Προσπαθήστε να πιείτε νερό πριν από ένα γεύμα αλλά και κατά την διάρκεια αυτού ώστε να νιώσετε το αίσθημα πληρότητας. Αυτό βοηθά συχνά να αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλων μερίδων φαγητού αλλά και της επιλογής κάποιου σνακ.

Τρώτε μέχρι να φουσκώσετε: Θα πρέπει να τρώτε μέχρι να γεμίσετε κατά 80% το στομάχι σας και προσπαθήστε να μασάτε χωρίς καμία βιασύνη. Αν τρώτε βιαστικά τα στομάχι δεν έχει αρκετό χρόνο στην διάθεσή του να δώσει την εντολή στον εγκέφαλο πως είστε πλήρεις.

Δεν παίρνετε αρκετές πρωτεΐνες: Δεν αρκεί να ελέγχετε μόνο τις θερμίδες που καταναλώνετε σε ημερήσια βάση αν θέλετε να χάσετε βάρος. Το ίδιο σημαντικός είναι ο έλεγχος  του ποσοστού πρωτεϊνών, υδατανθράκων και καλών λιπαρών.

Τρώτε πολλά σνακ: Aν νιώθετε την ανάγκη να φάτε κάποιο σνακ ανάμεσα στα γεύματα, αυτό ισχύει είτε επειδή δεν τρώτε σωστές μερίδες, είτε επειδή δεν πίνετε αρκετό νερό ή απλά επιλέγετε το σνακ επειδή εκείνη την ώρα βαριέστε και δεν έχετε τι να κάνετε.

Δεν σηκώνετε βάρη στο γυμναστήριο: Δώστε έμφαση στην προπόνηση με στόχο την ενδυνάμωση αν δείτε πως δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τα τελευταία 10 κιλά που σας ταλαιπωρούν.

Τρώτε μεγάλες μερίδες φαγητού: Πολλές φορές το παρακάνετε με τις ποσότητες φαγητού ακόμη και όταν πρόκειται για υγιεινές τροφές. Ελέγξτε τις μερίδες που καταναλώνετε αλλά και την περιεκτικότητά τους σε μακροθρεπτικά συστατικά.

Παραλείπετε γεύματα: Oσοι παραλείπουν το πρωινό απλά καταλήγουν να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες αργότερα μέσα στην ημέρα. Το πλούσιο πρωινό βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας, ενώ σας παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια για να βγάλετε την ημέρα.

Αγχος και έλλειψη ύπνου: Oταν έχετε στρες το σώμα απελευθερώνει μα ορμόνη που λέγεται κορτιζόλη η οποία προκαλεί αύξηση της πείνας αλλά και της αποθήκευσης λίπους. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν κοιμάστε επαρκώς. Όταν αισθάνεστε κουρασμένοι συχνά κάνετε λάθος διατροφικές επιλογές.

Παίρνετε θερμίδες σε υγρή μορφή: Μην ξεχνάτε πως η συχνή κατανάλωση αλκοόλ, σόδας και καφέδων με ζάχαρη, δεν βοηθούν στην προσπάθεια που κάνετε να χάσετε περιττά κιλά. Επίσης προσέξτε τα θερμίδες που περιέχονται σε διάφορα ενεργειακά ποτά αλλά και στα smoothies.

Δεν κάνετε εναλλαγές στο πρόγραμμα γυμναστικής: Είστε επί 30 λεπτά στο ελλειπτικό ή παρακολουθείτε συνεχώς το ίδιο μάθημα της γιόγκα; Προσπαθήστε να εμπλουτίσετε το πρόγραμμα εκγύμνασης προκειμένου να «ταρακουνήσετε» το σώμα σας και να του δώσετε την ώθηση στην προσπάθεια απώλειας κιλών.

Πηγή: theactivetimes.com

Previous ArticleNext Article

Κρυώνεις περισσότερο από τους άλλους; Υπάρχει εξήγηση…

Είσαι αυτό που λέμε… κρυουλιάρης. Συμβαίνει, δεν χρειάζεται να το παίρνεις κατάκαρδα. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που συμβαίνει αυτό στον οργανισμό σου.

Ακόμα και όταν η θερμοκρασία είναι αρκετά καλή και εσύ συνεχίζεις να κρυώνεις, πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος.

Έχεις χαμηλό σωματικό λίπος

Το λίπος γενικά δεν είναι καλό, αλλά το χειμώνα επιτελεί έργο… μόνωσης στον οργανισμό.

Γιατί σας πιάνει φαγούρα στα πόδια μετά από τρέξιμο στο κρύο;

Έχεις χαμηλό μεταβολισμό

Οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα, έχουν και πιο γρήγορο μεταβολισμό και άρα καλύτερη κυκλοφορία αίματος που τους ζεσταίνει. Αυτοί με χαμηλό μεταβολισμό κρυώνουν.

Δεν κοιμάσαι σωστά

Η αϋπνία επιβραδύνει τον μεταβολισμό και σε… ρίχνει. Ένα από τα συμπτώματα είναι να κρυώνεις.

Πίνεις λίγο νερό

Ακόμα και τον χειμώνα, αν δεν πιείς αρκετό νερό μπορεί να φτάσεις σε επίπεδα αφυδατώσεις και αυτός είναι ένας λόγος που πέφτει η εσωτερική σου θερμοκρασία.

Σου λείπει σίδηρο ή Β12

Η βιταμίνη Β12 και ο σίδηρος όταν δεν βρίσκονται σε σωστά επίπεδα στον οργανισμό απορυθμίζουν τον θερμοστάτη. Φάτε κόκκινο κρέας.

Γιατί στο κρύο…τρέχει η μύτη μας ακόμα και όταν δεν είμαστε άρρωστοι;

Υποθυρεοειδισμός

Όταν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί (υποθυρεοειδισμός), οι μεταβολικές διεργασίες επιβραδύνονται σημαντικά.

Κυκλοφορικό

Ξεκινάει επειδή παγώνουν τα άκρα σου και δεν μπορείς να τα ζεστάνεις με τίποτα. Τα κυκλοφορικά προβλήματα συνδέονται με διάφορες παθήσεις.

Σε κάθε περίπτωση προσπάθησε να αλλάξεις κάποιες από τις συνήθειές σου.

Μπορείς να κάνεις κάποιες ασκήσεις, να τρέξεις για λίγα λεπτά στο διάδρομο ή στο πάρκο και γυρνώντας να κάνεις ένα καυτό μπάνιο. Φάε σωστά, πιες κάτι ζεστό χωρίς αλκοόλ και βάλε χοντρές κάλτσες.

Αν πάλι θεωρείς ότι τα συμπτώματα είναι υπερβολικά και δεν συνέρχεσαι με τίποτα, κάνε μια επίσκεψη σε έναν παθολόγο ή έναν ενδοκρινολόγο.

Διαβάστε επίσης: Το κρύο “απειλεί” την υγεία της καρδιάς!

Οι 7 μεγαλύτερες fitness… μπαρούφες όλων των εποχών!

Μια ωραία εμφάνιση θα είναι πάντα το ζητούμενο για αρκετούς, αλλά πολύ συχνά οι άνθρωποι ψάχνουν την εύκολη διέξοδο για να το πετύχουν

Ενώ οι τάσεις γυμναστικής έρχονται και πηγαίνουν, η ατελείωτη προσφορά νέων τάσεων και «ανακαλύψεων», συχνά έχει ένα και μόνο στόχο: Το πορτοφόλι σας.

Από τα χάπια αδυνατίσματος, τις μικροεπεμβάσεις μέχρι παράξενους τρόπους εκγύμνασης σε στούντιο με αμφιλεγόμενους personal trainers και επικές εφευρέσεις.

Τα πιο μεγάλα “ψέματα” που μαθαίνεις στο γυμναστήριο

Είναι καλό να μπορείτε να φιλτράρετε ότι διαβάζετε και βλέπετε και να ξεχωρίζετε το πραγματικό από το fake.

Παρακάτω θα δείτε τις μεγαλύτερες… fitness μπαρούφες που κυκλοφορούν και πρέπει να τις αποφύγετε.

Οι καρέκλες… αδυνατίσματος

Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να χάσουν βάρος και απλά να κάθονται σε μια καρέκλα. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται, όσο και να κουνιέται το κάθισμα. Για να χάσετε νάρος, πρέπει να κουνηθείτε εσείς. Η εφευρέτες της καρέκλας Hula πάντως, έχουν γίνει εκατομμυριούχοι. Εσείς σηκωθείτε από την καρέκλα σας και τρέξτε.

Πράγματα που δονούνται

Σίγουρα, όλες αυτές οι ζώνες και οι κορσέδες που δονούνται και… γυμνάζουν τους κοιλιακούς μας, δεν μπορούν να πείσουν όσους έχουν ασχοληθεί λίγο με τη γυμναστική. Επειδή ωστόσο, έχουν καταφέρει να «θαμπώσουν» εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, οι εταιρίες έχουν πάρει θάρρος και πλέον βγαίνουν και δονούμενα βαράκια. Προτιμήστε τους κανονικούς αλτήρες και κάντε τις διαχρονικές ασκήσεις.

Παπούτσια τόνωσης

Υπάρχουν πολλά παπούτσια στην αγορά που υπόσχονται σας αδυνατίζουν ενεργοποιώντας δεκάδες μύες, ενώ απλά περπατάτε. Εταιρείες όπως η Skechers χρησιμοποιούν διασημότητες όπως ο Kim Kardashian και ο Brooke Burke για να προωθήσουν τα παπούτσια τόνωσης ως έναν καλό τρόπο να παραμείνετε σε φόρμα. Κοστίζουν περίπου 100 ευρώ (όσο μπορείς να αγοράσεις ένα εξαιρετικό παπούτσι τρεξίματος) και δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό μελέτη του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Άσκηση.

Ηλεκτρικές ζώνες για κοιλιακούς

Κάποιος σκέφτηκε ότι μια τέτοια ζώνη, μπορεί να πείσει αρκετό κόσμο ότι θα αποκτήσει six pack. Και ο… σατανάς τα κατάφερε. Αυτές οι ζώνες… πυροβολούν ηλεκτρικούς παλμούς στους κοιλιακούς σας, προκαλώντας τους μύες σας να συστέλλονται αμέσως. Παραδόξως υπάρχουν κάποιες έρευνες που δικαιώνουν την εφεύρεση. Διαπίστωσαν δηλαδή αύξηση της μυϊκής μάζας και σχηματισμό κοιλιακών. Αυτό που δεν λέει η έρευνα είναι ότι τα αποτελέσματα ήταν συνδυασμός με σκληρή διατροφή. Άρα, το να τρώτε το μπερκεράκι σας και την ίδια στιγμή να φοράτε τη ζώνη για να περιμένετε να δείτε τους κοιλιακούς σας, είναι κάτι που θα συμβεί μόνο αν σας πάρει ο ύπνος και το δείτε όνειρο.

Χάπια απώλειας βάρους και σκόνες

Απώλεια βάρους με ένα χάπι. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό και γι’ αυτό φυσικά δεν ισχύει. Τα περισσότερα από αυτά τα χάπια ή τις σκόνες αδυνατίσματος δεν περιέχουν κανένα απολύτως θρεπτικό συστατικό και το μπορούν να προκαλέσουν δυσμενείς παρενέργειες στην υγεία και ειδικά στην καρδιά. Μείνετε μακριά. Δαπανήστε τα χρήματά σας σε υγιεινές τροφές, λαχανικά και φρούτα, πράσινο τσάι, τσάι matcha, φρέσκο κρέας αν είστε κρεατοφάγοι και αφήστε. Το φάρμακό μας, είναι η τροφή μας.

Βίντεο γυμναστικής από celebrities

Jane Fonda, Cher, Ο.Ι. Simpson, και άλλοι τουμπανιασμένοι τύποι, δίνουν κάθε μέρα συμβουλές για να γίνετε κορμάρες. Αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι αυτό δεν μπορεί να τους κάνει ειδικούς στη γυμναστική. Τουναντίον οι περισσότεροι από αυτούς, δεν γνωρίζουν τίποτα και έχουν πίσω τους μια ολόκληρη ομάδα, γυμναστών, διαιτολόγων και ειδικών που τους καθοδηγούν. Αυτά που βλέπετε στα βίντεο τους είναι απλά… χορηγούμενα. Αφήστε τα βίντεο και βγείτε στο δρόμο. Ο μοναδικός που σας επιτρέπουμε να… ακολουθήσετε είναι ο Τσάκ Νόρις.

Οι… πατέντες

Είναι αργά. Κάθεσαι αγκαλιά με τα πατατάκια στην τηλεόραση και ξαφνικά έρχεται το διαφημιστικό με τη σούπερ εφέυρεση που θα σε κάνει να χάσεις κιλά, χωρίς κόπο αλλά με τρόπο. Αν πιστέψετε ότι το να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας κοστίζει 9,99 ευρώ, τότε, δεν μπορούμε να σας πείσουμε για τίποτα. Αλλάξτε… site τώρα.

Ηθικό δίδαγμα: Αν δεν κάνετε σωστή προπόνηση, δεν γίνεται δουλειά. Το κλειδί για να είστε σε φόρμα είναι η άσκηση, η  ισορροπημένη διατροφή και η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού.

Το σημαντικό μέρος της γυμναστικής είναι να επιμείνουμε σε μια δραστηριότητα. Βρείτε κάτι που να σας αρέσει και κολλήστε. Όλα θα πάνε καλά.

Διαβάστε επίσης: Η αλήθεια πίσω από πέντε διαδεδομένους διατροφικούς μύθους

x

Send this to a friend