Έλληνες μαραθωνοδρόμοι “ψάχνουν” το ορίο για Ρίο

Μια επίδοση που θα τους εξασφαλίσει την συμμετοχή στον μαραθώνιο της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης θα διεκδικήσουν Ελληνίδες και Ελληνες πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων στους «γρήγορους» μαραθώνιους του εξωτερικού τις επόμενες εβδομάδες. Οι αλλαγές στα όρια πρόκρισης των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο τις οποίες ανακοίνωσε η IAAF στις 10 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους σίγουρα φέρνουν το όνειρο πιο κοντά. Όριο πρόκρισης για του άνδρες είναι πλέον το 2:19 ενώ πριν τις αλλαγές ήταν στο 2:17. O «πήχης» έχει κατέβει και στις γυναίκες καθώς το όριο είναι 2:45 αντί για 2:42 που ήταν πριν τις 10 Δεκεμβρίου.

Ποιοι είναι στο κυνήγι της επίδοσης-εισιτήριο για το Ρίο

Κώστας Πούλιος: O αθλητής του Παναθηναϊκού θα διεκδικήσει την δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιάδα στον μαραθώνιο του Αμβούργου στις 17/4 ενώ υπάρχει και «plan b» για συμμετοχή του στον μαραθώνιο του Ντίσελντορφ αν δεν πάνε όλα καλά στο Αμβούργο. O Πούλιος έχει ατομικό ρεκόρ στο μαραθώνιο 2:17:12 επίδοση την οποία είχε σημειώσει στο μαραθώνιο του Βερολίνου τον Σεπτέμβριο του 2011.

Δημήτρης Θεοδωρακάκος:  Η «σταθερή αξία» στον μαραθώνιο της Αθήνας τα τελευταία χρονιά έχει επικεντρωθεί στην προπόνηση του για τον μαραθώνιο απέχοντας από διεθνείς και εγχώριους αγώνες βουνού στους οποίους πρωταγωνιστει τα τελευταία χρόνια. Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο  «all terrain runner» θα αγωνιστεί στον μαραθώνιο του Ντίσελντορφ στις 24/4. Ο Θεοδωρακάκος έχει ατομικό ρεκόρ στο μαραθώνιο 2:19:20(Μαραθώνιος Άμστερνταμ 2011)

Κώστας Γκελαούζος: Στο κυνήγι του ορίου βρίσκεται και ο 26χρονος πρωταθλητής. Πριν μερικές εβδομάδες αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδος στον ημιμαραθώνιο και μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε στην ΕΡΤ πως θα κυνηγήσει το όριο στο μαραθώνιο του Ντίσελντορφ όπου και θα κάνει το ντεμπούτο του στο επίπονο αγώνισμα του μαραθωνίου.

Μάγδα Γαζεά: H πολύπειρη αθλήτρια από την Ζάκυνθο θα αγωνιστεί σε μαραθώνιο επί ευρωπαϊκού εδάφους με στόχο το όριο για το Ρίο. H Γαζέα έχει ατομικό ρεκόρ 2:41:05 στον μαραθώνιο.

Τέλος πολύ πιθανό είναι να δούμε τη νεαρή Γιώτα Βλαχάκη να διεκδικεί τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο σε μαραθώνιο του εξωτερικού. Με αξιώσεις ίσως κυνηγήσει το όριο για το Ρίο και η Ντενίζ Δημάκη.

Να θυμίσουμε πως ο Χριστόφος Μερούσης, η Σοφία Ρήγα και η Ράνια Ρεμπούλη έχουν ήδη «πιάσει» το όριο για τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο. Το ιδανικό σενάριο θέλει της τρεις γυναίκες και άντρες με την καλύτερη επίδοση κάτω απο το όριο που έχει θέσει η IAAF να εκπροσωπούν την χώρα μας στο αγώνισμα του μαραθωνίου, στην Ολυμπιάδα του Ρίο.

Πηγή: runnersclub.gr

Previous ArticleNext Article

ΣΕΓΑΣ: Ζητήματα αθλητισμού, ακούει κανείς;

Συνάντηση ΣΕΓΑΣ -ΕΟΣΛΜΑΥ με αφορμή το νέο αθλητικό Νόμο

Πέντε μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο και λιγότερο από δύο μήνες από τους Πανευρωπαϊκούς Κλειστού Στίβου, ενώ η προολυμπιακή προετοιμασία των Αθλητών είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο Ελληνικός Αθλητισμός σπαράσσεται από διχαστικές λογικές, σκάνδαλα και σκανδαλολογία, κομματικοποίηση, αυταρχικές συμπεριφορές και δημιουργία κλίματος απαξίωσης των αθλητικών στελεχών και των Φορέων του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Συμφωνούμε απολύτως με τις προσπάθειες νοικοκυρέματος ή εξυγίανσης κάποιων παθογενειών ή ακόμη και θλιβερών καταστάσεων, που υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις στον Ελληνικό Αθλητισμό, όπως σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Και φυσικά λέμε ΝΑΙ στους πάσης φύσεως ελέγχους. Είμαστε, όμως, αντίθετοι σε γενικεύσεις, όπως και σε κάθε απόφαση της ΓΓΑ που δεν στηρίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, εδώ και πολλούς μήνες, έχει επιλέξει – δυστυχώς – να δημιουργήσει κλίμα που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του Ελληνικού Αθλητισμού, αγνοώντας την ανάγκη να μην διαταραχθεί ο ετήσιος αθλητικός κύκλος, ιδιαίτερα σε μια προ Ολυμπιακή χρονιά.

Η απροκάλυπτη επιθυμία του Υφυπουργού Αθλητισμού, να εγκαταστήσει δικής του επιλογής πρόσωπα στις διοικήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών, η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των εκλογικών διαδικασιών με αμφίβολης συνταγματικότητας διατάξεις και η ανάμειξη του στις εκλογικές διαδικασίες, συνιστούν πολύ κακή πρακτική, που δεν βοηθά τον αθλητισμό και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα.

Η επιχειρούμενη «μεταρρύθμιση», σε πολλά σημεία της οποίας θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει, έχει προκαλέσει συνεχείς και αποσπασματικές νομοθετικές παρεμβάσεις, ένα πρωτοφανή όγκο γραφειοκρατικών διαδικασιών, σε μια περίοδο που οι αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες υπολειτουργούν, μόνο και μόνο για να ελεγχθούν οι εκλογικές διαδικασίες των Ομοσπονδιών και φθάσαμε στο σημείο να παρατείνονται συνεχώς οι θητείες των Δ.Σ. χωρίς να είναι σήμερα βέβαιο (παρά τη θέληση των Ομοσπονδιών) ότι οι εκλογές θα μπορέσουν να διεξαχθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε λήγει η θητεία των εκλεγμένων διοικήσεων.

Την ίδια στιγμή, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βιώνει με ιδιαίτερη ένταση τις αρνητικές συνέπειες από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο ΣΕΓΑΣ, το 2020 υπέστη απώλειες των ιδίων Εσόδων του άνω των 3,5 εκ. ευρώ, την ίδια χρονιά που η Πολιτεία αφ’ ενός περιέκοψε τον προϋπολογισμό του κατά 420 χιλιάδες ευρώ και αφ’ ετέρου δεν προχώρησε στην καταβολή έκτακτης επιχορήγησης – αποζημίωσης, όπως θα έπρεπε, αφού με εντολή της, για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν πραγματοποιήθηκε ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και οι άλλοι δρομικού Αγώνες. Χωρίς χρηματοδότηση για το 2021 (του οποίου ήδη συμπληρώνεται ο πρώτος μήνας), ο κίνδυνος αδυναμίας να συνεχιστεί απρόσκοπτα το αγωνιστικό πρόγραμμα του Κλειστού Στίβου, η οικονομική υποστήριξη Αθλητών, Προπονητών, Σωματείων είναι υπαρκτός και άμεσος.

Γι’ αυτό, καλούμε την Κυβέρνηση και τον Αρμόδιο Υφυπουργό κ. Αυγενάκη:

1. Να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών των Αθλητικών Ομοσπονδιών χωρίς εξωθεσμικές παρεμβάσεις – εκβιασμούς και πιέσεις πολιτικών στελεχών.

2. Να διασφαλίσει ότι ανεξάρτητα από τις επιδημιολογικές συνθήκες οι εκλογές θα διεξαχθούν με φυσικό τρόπο και τήρηση ειδικών πρωτοκόλλων και,

3. Να προχωρήσει άμεσα η καταβολή της πρώτης δόσης της Κρατικής επιχορήγησης του 2021, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μισθοδοσία των εργαζομένων (Υπαλλήλων, Προπονητών, Γιατρών, Φυσικοθεραπευτών), η προετοιμασία των Πρωταθλητών μας, το στοιχειώδες αγωνιστικό πρόγραμμα κ.λπ.

4. Να διεκδικήσει ενίσχυση των αθλητικών σωματείων και το 2021, αφού το δεύτερο κύμα της συνεχιζόμενης πανδημίας, έχει αναστείλει το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας τους.

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Ομολογία σοκ από τον προπονητή της – Ισχυρίζεται πως είχαν σχέση

Σοκάρει ο προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος παραδέχτηκε δημόσια τον βιασμό της τότε 11χρονης αθλήτριας Ναυτικού Ομίλου που είχε καταγγείλει η Σοφία Μπεκατώρου.

Ο προπονητής μίλησε στο Mega και μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με το 11χρονο παιδί. Είπε ακόμα ότι την αγαπάει και θέλει ακόμα και σήμερα να την παντρευτεί!

Τα όσα βγαίνουν από τα χείλη αυτού του ανθρώπου ο οποίος απολύθηκε από τον ιστιοπλοϊκό όμιλο και πλέον ζει σε ένα νησί είναι τουλάχιστον εξωφρενικά. Και πως να μην είναι όταν ένας άνδρας λέει ότι ήταν σε σχέση με ένα 11χρονο παιδί και πως όταν έχεις σχέση με ένα παιδί αυτό δεν είναι βιασμός!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» ο πατέρας του θύματος ήταν μέλος του σωματείου, που ανήκε το κορίτσι και ο προπονητής, και έθεσε θέμα αποπομπής του κατηγορούμενου στο ΔΣ του συλλόγου, όπως και έγινε.

Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν σοκαρισμένοι από το γεγονός και άγνοια για τον βιασμό του κοριτσιού.

«Δεν μπορώ να δεχτώ τον βιασμό, είναι κάτι αμοιβαίο, δεν νομίζω πως υπήρξε βιασμός, βιασμός είναι μια φορά… Απεναντίας, ήθελα να παντρευτούμε, κάναμε γιορτές μαζί», λέει μεταξύ άλλων.

x
Send this to a friend