Ελλάδα και Γαλλία η βάση της Κατερίνας Στεφανίδη για τον φετινό χειμώνα

Με Στεφανίδη το Diamond League της Λωζάνης

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αθλήτριας, που βελτιώνεται μέσα από τον έντονο συναγωνισμό. Κάτι που έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν σε αναμετρήσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις, που κρίθηκαν υπέρ της σε συνθήκες πίεσης.

Η έμπειρη αθλήτρια θέλει να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο για να βρει και πάλι τη…σπίθα της δράσης και παράλληλα την αυτοπεποίθηση, που θα την φέρει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους κορυφαίους αγώνες της σεζόν. Η “χρυσή” ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Ζανέιρο ετοιμάζεται για τους αγώνες του χειμώνα, που στην ουσία θα είναι οι πρώτοι της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και το χάλκινο μετάλλιο με το οποίο συνόδευσε τη συμμετοχή της. Η 30χρονη και ο προπονητής της Μίτσελ Κριερ αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα περίπου στις 10 Ιανουαρίου όπου θα παραμείνουν για λίγες ημέρες πριν αναχωρήσουν για τη Γαλλία, εκεί όπου θα είναι η βάση τους μέχρι το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου. Η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης, θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη Λιλ στις 31/1 κι έπειτα θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της σειράς Elite Perche στο Ρουέν (6/2), αλλά και στο μίτινγκ επί κοντώ, που γίνεται σε προάστιο του Παρισιού (11/2). Στο πρόγραμμα της  κάτοχου του πανελληνίου ρεκόρ είναι πιθανό να προστεθεί ένα ακόμη μίτινγκ στη Γαλλία.

“Ο στόχος μας για τον φετινό χειμώνα είναι να έχω συμμετοχή σε διοργανώσεις. Θέλουμε να αγωνιστώ γιατί από το Παγκόσμιο της Ντόχα κι έπειτα, δεν έχω κάνει αγώνες.  Ωστόσο δεν θέλουμε να πιέσουμε την όλη διαδικασία γιατί, λόγω του  τραυματισμού που με ταλαιπώρησε πέρυσι, όλα πήγανε λίγο πιο αργά. Μέχρι τώρα τα άλματα εξελίσσονται πολύ καλά, απλά δεν θέλουμε να πιεστώ ψυχικά και να βιαστούμε. Με τον Μιτς έχουμε σκεφτεί την πιθανότητα να αγωνιστώ από μικρότερη φορά στους πρώτους αγώνες  της σεζόν και με κανονική φόρα μόνο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.  Μέχρι τη διοργάνωση του Τορούν, θα έχω το χρόνο να δουλέψω όσα θέλω κι έτσι θα είμαι σε θέση να βάλω στον κορυφαίο αγώνα της σεζόν ολόκληρη τη φορά, αλλά στις πρώτες διοργανώσεις δεν είμαι σίγουρη αν θα έχω προλάβει να το πετύχω”, είπε αρχικά η Κατερίνα Στεφανίδη και συμπλήρωσε: “Ο Μιτς θέλει να με βάλει σε αγώνες ανεξάρτητα από τη φόρα και τα κοντάρια. Αυτό που θεωρεί πως έχει μεγαλύτερη σημασία στην παρούσα φάση είναι να  θυμηθώ πως είναι να αγωνίζομαι και πάλι. Πιστεύει ότι θα με βοηθήσει πολύ και στην προπόνηση και θα μου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση ενόψει των σημαντικών διοργανώσεων της χρονιάς”.

Η Στεφανίδη ευελπιστεί πως η σεζόν θα κυλήσει χωρίς προβλήματα και πως οι διοργανώσεις που έχουν ήδη προκηρυχθεί θα γίνουν κανονικά. “Πιστεύω πως έτσι όπως θα εξελιχθούν τα πράγματα θα έχουμε μια ικανοποιητική σεζόν. Ωστόσο αν αλλάξει κάτι το επόμενο διάστημα και αναβληθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα επιλέξουμε να μείνουμε στην Αμερική και να ακυρώσουμε το ταξίδι στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξη για την πορεία της σεζόν”, κατέληξε η Στεφανίδη, που έχει ως βασικό στόχο της χρονιάς τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Στεφανίδη έχει ατομικό ρεκόρ 4,91 μ. από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

6ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Κάλεσμα για εθελοντές

4ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Live Αποτελέσματα

Ο σύλλογος μας Α.Π.Σ. ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ διοργανώνει τον «6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο», διεθνή αγώνα απόστασης 490 χιλιομέτρων με εκκίνηση από την Αθήνα έως τη Σπάρτη και επιστροφή στην Αθήνα.

Οι δρομείς ξεκινούν τον αγώνα τους στις 19 Νοεμβρίου, ώρα 06:00 μπροστά από τον  αρχαιολογικό χώρο του  Κεραμεικού στην οδό Ερμού και ο αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης 104 ώρες έως τις 23 Νοεμβρίου, ώρα 14.00.  Ο αγώνας έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις καθώς διαθέτει 126 σταθμούς υποστήριξης και τροφοδοσίας των αθλητών, περνώντας από τόπους με μεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Οι εθελοντές έχουν τη δυνατότητα να «ξαναζήσουν» την ιστορικής σημασία πορεία του Φειδιππίδη, νοιώθοντας παράλληλα την χαρά του εθελοντισμού.  Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά τον  σύλλογό μας στην υποστήριξη του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου, ως εθελοντές σε σταθμό υποστήριξης ή ως επόπτες μπορούν να απευθύνονται στον  υπεύθυνο του εθελοντικού τμήματος Μπέλλο Ηλία στο τηλέφωνο 6972890579 ή στο email [email protected]. Μπορούν επίσης να επισκεφθούν το site του συλλόγου μας ΑΠΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ, όπου υπάρχει και η προκήρυξη του αγώνα και να εγγραφούν στην εθελοντική ομάδα του συλλόγου.

Ο Α.Π.Σ. ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ προχώρησε στην κατάρτιση πρωτοκόλλου για τον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο θέλοντας να συμβάλλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των  δρομέων, όσο και των εμπλεκόμενων στη διοργάνωση (οργανωτών, κριτών, εθελοντών κλπ.).

Το σύνολο του προσωπικού / εθελοντών / κριτών / συνεργατών (περίπου 400 άτομα) θα φορά προστατευτική μάσκα και θα είναι πλήρως καταρτισμένο και εκπαιδευμένο αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης, καθώς και με το περιεχόμενο του παρόντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Θα έχει επίσης υποβληθεί σε self-test 24ώρου τις ημέρες του αγώνα, και θα έχει μαζί του το αρνητικό αποτέλεσμα.

Μετακινήσεις: Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων αθλούμενων, προσωπικού, κριτών κτλ. για τους σκοπούς της διοργάνωσης θα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τις μεταφορές.

Η Οργανωτική επιτροπή του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Σύλλoγος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας: Αντίο Λεωνίδα…

Το ΔΣ καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας εκφράζουν την ειλικρινή θλίψη τους, καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του φίλου, συναθλητή και πρώτου Προέδρου του Συλλόγου μας ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ .

Μετά από απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου, αντί στεφάνου θα γίνει οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ.

Εκ του ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend