Όλοι με την Τασούλα

Ήταν 18 Οκτωβρίου όταν η Τασούλα Κελεσίδου ανακοίνωνε την απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στο ΣΕΓΑΣ και απηύθυνε δημόσιο ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ της οικογένειας του ελληνικού στίβου. Σήμερα, δύο μήνες μετά από αυτό το πρώτο κάλεσμα, η «Κίνηση για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Κλασικού Αθλητισμού» έχει πλέον ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ, η ανταπόκριση αθλητών-προπονητών-σωματείων-γονέων-φιλάθλων είναι συγκλονιστική και είμαστε πολύ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που καταφέραμε να ενώσουμε τον ελληνικό στίβο.

Δυστυχώς ο ένας και μοναδικός άνθρωπος που αρνείται εμμονικά να αποδεχθεί το μοιραίο, που δυσκολεύεται να αντικρύσει την πραγματικότητα, που κάνει επαναλαμβανόμενες απόπειρες να παραβεί το νόμο και που μάταια προσπαθεί να πείσει σωματεία, προπονητές, αθλητές πως αν και ο ίδιος οριστικά αποχωρεί, αυτός και μόνο αυτός δικαιούται να ορίσει την διάδοχη κατάσταση στην ομοσπονδία, δεν είναι άλλος από τον απερχόμενο γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας Βασίλη Σεβαστή.

Ηγούμενος μίας παράταξης “φάντασμα” με μία και μοναδική υποψήφια, τη Σοφία Σακοράφα, επιδίδεται μονίμως στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, διαβάλλοντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματική εικόνα, αδιαφορώντας αν σπιλώνει διακεκριμένες προσωπικότητες ακολουθώντας παρωχημένες πρακτικές. Το μόνο που καταφέρνει, είναι να διαψεύδεται, να εκτίθεται και να διασύρεται.

Δύο μήνες μετά το δημόσιο κάλεσμα της Τασούλας για ενότητα, ο Βασίλης Σεβαστής είναι ο μοναδικός αρνητής. Δυστυχώς για τον απερχόμενο γενικό γραμματέα που δύο φορές συγκάλεσε παράνομα γενική συνέλευση και δύο φορές αναγκάστηκε να την ακυρώσει, ο συντριπτικός αριθμός των σωματείων δεν τον ακούει και δεν τον διαβάζει πλέον. Ο κόσμος του στίβου είναι αδιάφορος σε επιστολές άνεϋ ουσιαστικού περιεχομένου και σε προσβλητικές αναφορές σε διακεκριμένα πρόσωπα, αλλά και στην υποψήφια του κόμματος που εκφράζει το 3% των Ελλήνων.

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, η μοναδική κίνηση για τον ΣΕΓΑΣ που έχει εμφανιστεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συγκεκριμένο πρόγραμμα, με την Τασούλα Κελεσίδου υποψήφια πρόεδρο και μία ομάδα άλλων 11 εκλεκτών υποψηφίων μέχρι στιγμής (θα ακολουθήσουν κι άλλοι πολλοί εξίσου εκλεκτοί) από όλους τους πολιτικούς χώρους και από όλα τα αθλητικά πεδία, κατάφερε να ενώσει τον ελληνικό στίβο και δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τον απερχόμενο στον κατήφορο που βρίσκεται.

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ δημιουργήθηκε ΜΟΝΟ για να ΕΝΩΣΕΙ και να ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ, απευθύνεται σε ΟΛΑ τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΟΛΟΥΣ τους ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΟΛΟΥΣ τους ΑΘΛΗΤΕΣ και δεν θα αποκλείσει ΚΑΝΕΝΑΝ. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε και αυτό θα αποδεικνύεται καθημερινά.

Όμως δεν θα αφήσουμε το ψέμμα να επικρατήσει, πρέπει να λάμψει η αλήθεια και θα λάμψει, γιατί ο ελληνικός στίβος γνωρίζει καλά…

Ο κ.Σεβαστής αλλά και η βουλευτής που προωθεί για πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το σωματειακό αθλητισμό. Ο μεν Σεβαστής από διευθυντής του υφυπουργού αθλητισμού κ.Ανδρέα Φούρα το 1997, βρέθηκε εν μία νυκτί πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, η δε βουλευτής από την ημέρα της αποχώρησής της από την αθλητική δράση, εδώ και τρείς δεκαετίες, δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα αθλητικά δρώμενα της χώρας…

·       σε αντίθεση με τον κ.Σεβαστή και την βουλευτή που προωθεί για πρόεδρο, παλιοί πρωταθλητές και ιδρυτικά μέλη της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, που κατέρχονται και ως υποψήφιοι, όπως ο Αλέξης ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, η Φωτεινή ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, ο Χάρης ΠΑΠΑΔΙΑΣ, ο Άγγελος ΠΑΥΛΑΚΑΚΗΣ, αλλά και ο Γιάννης ΠΟΔΙΩΤΗΣ, είναι εδώ και χρόνια δημιουργοί και ηγέτες σημαντικών και διακεκριμένων αθλητικών σωματείων αφιερώνοντας καθημερινά ατελείωτες ώρες για τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ, τον ΣΕΡΡΕΣ ’93, τον ΔΡΟΜΕΑ, τον ΚΑΛΛΙΣΤΟ και τον ΤΡΙΤΩΝΑ.

·       σε αντίθεση με τον κ.Σεβαστή και την βουλευτή που προωθεί για πρόεδρο, παλιοί πρωταθλητές και ιδρυτικά μέλη της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, όπως η Τασούλα ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ, η Όλγα ΒΑΣΔΕΚΗ, ο Κώστας ΓΚΑΤΣΙΟΥΔΗΣ, η Πόπη ΟΥΖΟΥΝΗ, βρίσκονται καθημερινά σε στάδια και γυμναστήρια είτε ως γονείς που έχουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό είτε ως πρεσβευτές αθλητικών ακαδημιών για προσέλκυση νέων παιδιών στον κλασικό αθλητισμό.

Ο κ.Σεβαστής σε προηγούμενες επιστολές του αναφέρθηκε υποτιμητικά στους παλιούς πρωταθλητές επικαλούμενος αδιαφορία για προσφορά, απειρία από διοίκηση, εργαλειοποίηση από τρίτους, έως και αδυναμία να διοικήσουν και να προχωρήσουν σε διεκδικήσεις για το άθλημα από τις αρμόδιες αρχές και την τοπική αυτοδιοίκηση…

·       σε αντίθεση με τον κ.Σεβαστή και τα μέλη που συνυπήρχαν μαζί του στα διοικητικά συμβούλια των προηγούμενων ετών τα οποία πλην ενός δεν διέθεταν καμία προϋπηρεσία στην τοπική αυτοδιοίκηση, παλιοί πρωταθλητές, προσωπικότητες και ιδρυτικά μέλη της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ που θέτουν υποψηφιότητα, όπως ο Γιάννης ΒΟΥΡΟΣ, ο Κώστας ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ, ο Στέλιος ΔΗΜΟΤΣΙΟΣ, ο Παντελής ΚΟΛΟΚΑΣ, υπηρετούν εδώ και χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα με επιτυχία, ως δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες και αντιδήμαρχοι Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Κατερίνης, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων και Ηπείρου…

Για να φτάσουμε και στην ατυχέστατη για άλλη μία φορά αναφορά του απερχόμενου πρός το πρόσωπο της Τασούλας Κελεσίδου, η οποία αναφορά προσβάλει πρωτίστως τον ίδιο, καθώς ΟΛΗ η ΕΛΛΑΔΑ γνωρίζει πολύ καλά το ήθος και τον χαρακτήρα της Κελεσίδου και δεν περιμένει να ακούσει κανέναν Σεβαστή για να την γνωρίσει. Η Τασούλα Κελεσίδου ήρθε για να ενώσει και όχι να διχάσει, να μεγαλώσει και όχι να μικρύνει και δεν πρόκειται να κάνει μικροπολιτική για τις εντυπώσεις.

Η Τασούλα Κελεσίδου πάντως ως Ολυμπιονίκης και υποψήφια πρόεδρος για τον ΣΕΓΑΣ, όχι απλά έχει κάθε δικαίωμα να επικοινωνεί και να επιδιώκει την συσπείρωση όλων των δυνάμεων για το κοινό καλό, αλλά είναι και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της να το κάνει και να προσπαθεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερη στήριξη και βοήθεια από Δήμους και Περιφέρειες, όταν όλα τα σωματεία γνωρίζουν πολύ καλά πως ανάπτυξη του στίβου χωρίς την τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει.

Ο στίβος μας ενώνει, το έχουμε πεί από την πρώτη στιγμή και θα επιμείνουμε μέχρι τέλους, γιατί δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί με την Τασούλα για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του κλασικού αθλητισμού.

Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Ερυθροποιητίνη: Παράνομη για τους αθλητές, νόμιμη για ασθενείς

Tης Ειρήνης Μιχαήλ*

Η ερυθροποιητίνη είναι μια γλυκοπρωτεινική ορμόνη που διεγείρει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων στον μυελών των οστών. Η ερυθροποιητίνη παράγεται απο τους νεφρούς και κατα την εμβρυική περίοδο παράγεται στο ήπαρ (εικόνα 1).

Εικόνα 1 Ο κύκλος παραγωγής ερυθροποιητίνης και ερυθρών αιμοσφαιρών

Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι τα κύτταρα που βρίσκονται στο αίμα σε αφθονία και παράγονται στον μυελό των οστών. Κυκλοφορούν στο αιμα περίπου 115 ημέρες και στη συνέχεια μεταφέρονται στο συκώτι όπου διασπώνται. Όταν δεν υπάρχει σταθερή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, τα ερυθρά αιμοσφαίρια παραμορφώνονται ή πεθαίνουν σε πολύ γρήγορο ρυθμό, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην μπορει τόσο γρήγορα να τα αντικαταστήσει.

Επιπλέον, τα ερυθρά αιμοσφαίρια ειναι συνδεδεμένα με την αιμοσφαιρίνη (πρωτείνη). Η δράση της αιμοσφαιρίνης είναι να μεταφέρει το οξυγόνο στους ιστούς καθώς και να δίνει το χαρακτηριστικό χρώμα του αίματος.

Πού παράγεται και ποιος ο ρόλος της;

Η ερυθροποιητίνη παράγεται στα νεφρά και διεγείρει τους ιστούς του σώματος. Η διέγερση των ιστών απο την ερυθροποιητίνη έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή και την προστασία των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τα χαμηλά επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων σχετίζονται με αναιμία.

Είναι ακόμη ασαφές το πως παράγεται και ελέγχεται η ερυθροποιητίνη απο το σώμα. Ωστόσο, όταν το οξύγονο στους ιστούς μειώνεται, η παραγωγή ερυθροποιητίνης αυξάνεται και όταν τα επίπεδα οξυγόνου είναι στα φυσιολογικά, τα επίπεδα της ευθροποιητίνης μειώνονται. Αυτό παρατηρείται συνήθως όταν κάποιος μετακινείται σε μεγαλύτερο υψόμετρο, όπου η πίεση του αέρα είναι χαμηλότερη και το αιμα απορροφά λιγότερο οξυγόνο. Σε αυτη την περίπτωση η ερυθροποιητίνη αυξάνεται. Οι διαδικασίες που προκαλούν αυτην την αλλαγή δεν είναι ακόμη γνωστές.

Ένας στους τέσσερις ερασιτέχνες αθλούμενους στην Ελλάδα έχει πάρει αναβολικά!

Υπάρχουν άτομα που πιθανόν να υποφέρουν από υπερβολική ποσότητα ή απο έλλειψη ερυθροποιητίνης στο αίμα. Τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης εμφανίζονται συχνά όταν το σώμα παρουσιάζει χρόνια χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Όταν συμβεί αυτό, ο οργανισμός θα αυξήσει κατα πολύ τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων με συνέπεια να προκαλέσει πολυκυτταραιμία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ακίνδυνα αλλα και σοβαρά προβλήματα υγείας. Ακίνδυνα προβλήματα θεωρούνται: η φαγούρα, η ζάλη, πόνος στις αρθρώσεις και κόπωση. Σοβαρα προβλήματα υγείας που πιθανον να προκληθούν με την πολυκυτταραιμία είναι: εγκεφαλικό επεισόδιο και το έμφραγμα του μυοκαρδίου.Τα χαμηλά επίπεδα ερυθροποιητίνης εμφανίζονται όταν κάποιος πάσχει από χρόνιες παθήσεις των νεφρών. Ο χαμηλός αριθμός ερυθροκυττάρων προκαλεί αναιμία. Tα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, δύσπνοια, αυξημένο καρδιακό ρυθμό και ζάλη.

Γιατί χρησιμοποιείται από τους αθλητές;

Κατά την άσκηση, ενεργοποιούνται δύο από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος: η καρδιά και οι πνεύμονες. Οι πνεύμονες δίνουν οξυγόνο στο σώμα για να του δώσουν ενέργεια και απομακρύνουν το διοξείδιο του άνθρακα (το απόβλητο που προκύπτει κατά την παραγωγή ενέργειας). Η καρδία διοχετεύει το οξυγόνο στους μύες που κάνουν την άσκηση. Κατά την άσκηση, οι μύεις λειτουργούν πιο έντονα, το σώμα χρησιμοποιεί περισσότερο οξυγόνο και παράγει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Δηλαδή ο αθλητής χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο στο σώμα του για να έχει καλύτερη απόδοση. Η μεταφορά οξυγόνου θα γίνει μέσω των ερυθρών αιμοσφαιρών που έχουν συνδεδεμένη την αιμοσφαιρίνη (υπεύθυνη για την μεταφορά οξυγόνου). Όπως προ- ανάφερα τα ερυθρά αιμοσφαίρια παράγονται απο την ερυθροποιητίνη. Άρα αυξημένη ερυθροποιητίνη συνεπάγεται με αυξημένα ερυθρά αιμοσφαιρία, αυξημένη μεταφορά οξυγόνου στους μυείς και καλύτερη αθλητική απόδοση.

Πιο συγκεκριμένα για να επιτευχθεί αυξημένη ερυθροποιητίνη στο σώμα πρέπει ο αθλητής να αλλάξει κλίμα, να μεταφερθεί σε περιοχή με μεγαλύτερο υψόμετρο ή να γίνει ντόπινκ ερυθροποιητίνης (πιο αποτελεσματική μέθοδος). Το ντόπινκ ερυθροποιητίνης γίνεται ενέσιμα. Με αυτό το τρόπο αυξάνεται η μάζα των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης του σώματος. Άρα το αίμα μπορει να μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο στους μυείς και ο αθλητής αποκτά περισσότερη αντοχή, λιγότερη κούραση και κατα συνέπεια του δίνει περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον αντίπαλο του.

Για το πιο πάνω λόγο- επεξήγηση οι αθλητές καταλήγουν να χρησιμοποιούν την απαγορευτική μέθοδο (ντόπινκ ερυθροποιητίνης) για να αυξήσουν την ερυθροποιητίνη στο σώμα τους. Το ντόπινκ με την ερυθροποιητίνη γίνεται με ενέσεις κάτω απο το δέρμα. Η ορμόνη δημιουργήθηκε το 1990 και χορηγείται με ιατρική συνταγή μόνο σε ασθενείς που τη χρειάζονται όπως οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, καρκίνος κ.α.

Η ερυθροποιητινή απαγορεύεται στους αθλητές διοτί εκτός του ότι δεν είναι δίκαιος ανταγωνισμός η χρήση της επιφέρει ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Ποιες οι παρενέργειές της;

 • Πονοκέφαλος
 • Υψηλή πίεση του αίματος
 • Πρήξιμο
 • Πυρετός
 • Ζάλη
 • Ναυτία
 • Θρόμβωση
 • Εγκεφαλικό επεισόδιο
 • Καρδιακή ανακοπή
 • Καρδιακή ανεπάρκεια
 • Εμφραγμα μυοκαρδίου
 • Θάνατος

Πώς ανιχνεύεται;

Οι εθνικές και διεθνείς αθλητικές αρχές απαγορεύουν τη χρήση ερυθροποιητίνης. Για το πιο πάνω λόγο γίνονται συχνοί ελέγχοι εντός και εκτός αγώνων. Οι ελέγχοι εντός αγώνων γίνονται κατα τη διάρκεια αθλητικών διοργανώσεων και οι εκτός γίνονται σε προπονήσεις. Στους ελέγχους εκτός αγώνων, οι αθλητές πιθανόν να ειδοποιούνται ότι θα ελεχθούν είτε προφορικά ή γραπτά. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην γίνει κάποια ειδοποίηση. Η μέθοδος αυτή είναι πιο αξιόπιστη για έλεγχο αντι-ντόπινκ.

Η ανίχνευση ερυθροποιητίνης γίνεται με:

 • ανάλυση ούρων
 • ανάλυση αίματος

Η διαδικασία της δειγματοληψιας γίνεται απο εκπαιδευμένο προσωπικό. Τα δείγματα μεταφέρονται σε αναγνωριμένα εργαστήρια από το WADA (παγκόσμιος οργανισμός αντι-ντόπινκ) ώστε τα αποτελέσματά τους να αναγνωρίζονται ως έγκυρα από τις αθλητικές αρχές.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Αθλητής κάνει μετάγγιση αίματος για να μην πιαστεί ντοπέ

Αναιμία και ερυθροποιητίνη στους καρκινοπαθείς

Η αναιμία εμφανίζεται όταν η αιμοσφαιρίνη του αίματος πέσει κάτω απο τα φυσιολογικά όρια. Φυσιολογικές τιμές αιμοσφαιρίνης στις γυναίκες είναι 12- 16g/dl ενώ στους άντρες 16-18g/dl. Αυτό συμβαίνει όταν διαταράσσεται η ισορροπία μεταξύ καταστροφής και παραγωγής ερυθρών αιμοσφαιρίων όπου είναι συνδεδεμένη η αιμοσφαιρίνη. Με την εμφάνιση της αναιμίας ο ασθενής νιώθει κόπωση, αδυναμία και γενικότερα αλλάζει αρνητικά η ποιότητα ζωής του. Η αναιμία εμφανίζεται πολύ συχνά στους ασθενέις με καρκίνο.

Ο κυριότερος λόγος που οι καρκινοπαθείς εμφανίζουν αναιμία είναι η κατασταλτική επίδραση της χημειοθεραπείας στον μυελό των οστών ή και η ίδια η νόσος να προσβάλει τον μυελό των οστών και να οδηγεί σε μειωμένη παραγωγή ερυθρών αιμοφαιρίων. Επίσης, η χημειοεθεραπεία μπορεί να επηρεάσει τα νεφρά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παράγουν ερυθροποιητίνη. Επιπλέον και η εκτεταμένη ακτινοβολία σε μεγάλα οστά μπορεί να καταστρέψει τον μυελό των οστών. Οι θεραπείες (χημειοθεραπεία/ακτινοθεραπεία) προκαλούν ναυτία, εμετό, ανορεξία που επηρεάζουν τη λήψη φαγητού. Με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην πέρνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να εμφανίζουν αναιμία.

Η αντιμετώπιση της σοβαρής αναιμίας σε ασθενείς με καρκίνο είναι με μεταγγίσεις αίματος. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα της είναι προσωρινά. Η χορήγηση ερυθροποιητίνη στη κλινική πράξη περιόρισε τις μεταγγίσεις και είναι κατάλληλη να χορηγηθεί σε άτόμα που έχουν ήπια μέχρι σοβαρή αναιμία. Σκοπός της χορήγησης ερυθροποιητίνης είναι η αντικατάσταση των κατεστραμένων ερυθρών αιμοσφαιρίων με έτοιμα, η ενεργοποιήση την ερυθροποιητίνη του σώματος. Τα αποτελέσματα της χορηγούμενης ερυθροποιητίνης είναι πιο μόνιμα. Τα συμπτώματα της αναιμίας θα ξεκινήσουν να υποχωρούν μετά απο 3 εβδομάδες χορήγηση ερυθροποιητίνης.

Συμπέρασμα

Η ερυθροποιητίνη είναι μια γλυκοπρωτεινική ορμόνη που διεγείρει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων στον μυελων των οστών. Τα χαμηλά επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων σχετίζονται με αναιμία. Ωστόσο η χρήση της ερυθροποιητίνης γίνεται απαγορρευτικά απο τους αθλητές. Οι αθλητές χρησιμοποιούν ντόπινκ ερυθροποιητίνης για να έχουν περισσότερη αντοχή, λιγότερη κούραση και κατα συνέπεια τους δίνει περισσότερες πιθανότητες να νικήσουν τον αντίπαλο τους.

Η ερυθροποιητινή απαγορεύεται στους αθλητές διοτί εκτός του ότι δεν είναι δίκαιος ανταγωνισμός η χρήση της επιφέρει ανεπιθύμητες παρενέργειες. Για το λόγο αυτό γίνονται ελέγχοι εκτός και εντός αγωνιστικού χώρου. Νόμιμη χορήγηση ερυθροποιητίνης γίνεται μόνο σε ασθενείς που την χρειάζονται όπως οι νεφροπαθείς και οι καρκινοπαθείς. Η ερυθροποιητίνη είναι πολύ σημαντική σε ασθενείς με καρκίνο που υποφέρουν απο αναιμία. Είναι μόνιμη και αποτελεσματική.

Διαβάστε επίσης: Θύτης και θύμα του ντόπινγκ είναι το ίδιο πρόσωπο: Ο αθλητής!

* Πηγή: www.mednutrition.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Με τον Άγγελο Θεοδωράκη η εκκίνηση του 9ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας

ην πρώτη εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας έδωσε ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος Παπαγγελίδης Θεοδωράκης μαζί με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακαρόφα.

Λίγο μετά την εκπυρσοκρότηση, που σήμανε και την εκκίνηση των δρομέων στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, ο Άγγελος Παπαγγελίδης Θεοδωράκης δήλωσε: “Από την αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός είχε άμεση σχέση με τον πολιτισμό. Η οικογένεια Θεοδωράκη ευχαριστούμε πολύ τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων για την μεγάλη τιμή που έκανε να αφιερώσει τον Ημιμαραθώνιο στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Ελπίζουμε ότι στις επόμενες διοργανώσεις θα δοθεί ευκαιρία να αναδειχθεί και το πολιτιστικό πρόγραμμα”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε ομόφωνα ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας εφεξής να είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, απόφαση που αποδέχτηκε και ο Δήμος Αθηναίων. Από την επόμενη διοργάνωση, η οποία κατά παράδοση, πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο, θα προηγείται του αγώνα μια εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend