Διοργάνωση Webinar, με θέμα «COVID-19 Ο αντίκτυπος στον Αθλητισμό»

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε λόγο της πανδημίας του COVID-19 έχουν επιφέρει νέες προκλήσεις στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον Αθλητισμό οι οποίοι καλούνται να αντιδράσουν άμεσα και να συνδράμουν στη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Ανταποκρινόμενοι στη νέα αυτή συγκυρία, ο Σ.Ε.Ε.Δ.Α., το σωματείο ΑΣΤΕΡΙ και η Ομοσπονδία Ε.Ο.Α.Τ. διοργανώνουν Live ανοιχτή συζήτηση – Webinar, με θέμα «COVID-19 Ο αντίκτυπος στον Αθλητισμό»την Τρίτη 05, Τετάρτη 06 και Πέμπτη 07 Μαΐου 2020 (ώρα έναρξης: 18:00 – ώρα λήξης 20:30).

Στη συζήτηση έχουν κληθεί να συμμετέχουν, εκπρόσωποι ομοσπονδιών, αθλητικών φορέων, elite πρωταθλητών & προπονητών και επαγγελματίες του αθλητισμού, διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων, να συζητήσουν για την επόμενη ημέρα του αθλητισμού. Η κύρια φάση της προληπτικής απομόνωσης  ολοκληρώνεται με την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και ο Ελληνικός Αθλητισμός καλείται να βρει τον τρόπο αλλά και το σημείο από όπου θα επανεκκινήσει με κοινό παρονομαστή όλων την διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Τρεις μεγάλες θεματικές ενότητες σε τρεις ημέρες web συναντήσεων καλούν τους ειδικούς να καταθέσουν τις απόψεις τους στα πιο σημαντικά ζητήματα της αθλητικής κοινότητας, να απντήσουν στους προβληματισμούς τους αλλά και να προβληματίσουν εκ νέου με αναπάντητα ή δύσκολα ερωτήματα.

Εκπρόσωποι  του Αθλητισμού θα καλύψουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις, την επίδραση της κρίσης, τις προτάσεις και τρόπους διαχείρισης.

Ημέρα 1η: Οι επιπτώσεις του COVID-19 στα Εθνικά Πρωταθλήματα και τις Διεθνείς Διοργανώσεις.

Ημέρα 2η: Οι επιπτώσεις του COVID-19 στον Αναπτυξιακό Αθλητισμό, στα Προπονητικά camp και στις Παιδικές Κατασκηνώσεις.

Ημέρα 3η: Οι επιπτώσεις του COVID-19 στα επαγγέλματα του αθλητισμού και τις αθλητικές διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν εκ μέρους του Σ.Ε.Ε.Δ.Α. η Πρόεδρος κα Ραμπέα Ιατρίδου και εκ μέρους του ASTERI ORG η Πρόεδρος Δρ. Τάνυα Κυριακίδου. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν εκ των προτέρων τις ερωτήσεις που επιθυμούν να συζητηθούν στα email: [email protected]com ή [email protected]   έως και μία ώρα πριν την έναρξη του webinar.

Το webinar θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας WEBINARJAM. Κάθε συμμετέχων θα ενημερωθεί για τον τρόπο συμμετοχής – σύνδεσης στο e-mail του. Η συμμετοχή στο webinar είναι δωρεάν για όλους, όμως απαιτείται προεγγραφή. Για να εγγραφείτε πατήστε εδώ.

Παρακαλούμε για την κοινοποίηση της ανακοίνωσης ώστε η συμμετοχή να καλύψει όλα τα αθλήματα.

Previous ArticleNext Article

Hydra’s Trail Event 2021: Ζεσταίνει τις μηχανές για τις 10 & 11 Απριλίου

Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του Hydra’s Trail Event 2020

Μπορεί η δύσκολη και πρωτόγνωρη εμπειρία της χρονιάς που πέρασε να μας κράτησε μακριά σας. Μπορεί να προετοιμαστήκαμε για νέες περιπέτειες στα βουνά της Ύδρας αλλά να μην τις χαρήκαμε.

Μπορεί να σχεδιάσαμε πολλές και νέες δρομικές προκλήσεις, αλλά η πανδημία να μας στέρησε τη χαρά να τις μοιραστούμε μαζί σας.

Όμως αυτή τη χρονιά, είμαστε πιο αισιόδοξοι και ζεσταίνουμε πάλι τις «μηχανές»! Σε όλους λείπουν τα βουνά, τα μονοπάτια και οι αγώνες! Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία να δοθεί το «ελεύθερο» και να κάνουμε restart στην ζωή και την καθημερινότητα μας και βεβαίως στο τρέξιμο! Να γυρίσουμε πάλι πίσω, στο σημείο που αφήσαμε στάσιμο το χρόνο, πολλούς μήνες πριν.

Έτσι, με γνώμονα την επανέναρξη των δρομικών δραστηριοτήτων η Οργανωτική Επιτροπή του Hydra’s Trail Event δηλώνει ΠΑΡΟΥΣΑ προετοιμάζοντας και φέτος τον αγώνα που τόσο αγαπήσατε!

Γνωρίζουμε πως αυτό αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα και πως θα υπάρξουν κανόνες και σοβαροί περιορισμοί στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Hydras’s Trail Event 2021. Όμως μεγάλη σημασία έχει να ξαναβρεθούμε μαζί σας στα μονοπάτια της Ύδρας. Να ξανασμίξουμε -από απόσταση- και να ζήσουμε πάλι τον παλμό και την δύναμη των ορεινών αγώνων στα μοναδικά μονοπάτια της Ύδρας. Είμαστε λοιπόν και πάλι σε ρυθμούς προετοιμασίας και φυσικά εν αναμονή των ειδικότερων ανακοινώσεων της Πολιτείας, ώστε να προχωρήσουμε επιτέλους, στο πολυπόθητο άνοιγμα των εγγραφών για το Hydra’s Trail Event 2021!!!

Πρωταρχικό μέλημα, από την πρώτη κιόλας διοργάνωση το 2014, ήταν η ασφάλεια όλων όσοι συμμετείχαν σε εκείνη τη γιορτή. Με τον ίδιο ακριβώς γνώμονα πορευόμαστε και σχεδιάζουμε και φέτος, φροντίζοντας να είμαστε -όπως πάντακατάλληλα προετοιμασμένοι και συνεπείς σε ότι αφορά τα πρωτόκολλα διεξαγωγής των αγώνων, που θεσπίζει η Πολιτεία με σκοπό τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας και τη μη περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σε επόμενη επικοινωνία μας μαζί σας και όταν θα υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση από τις αρχές, σχετικά με τα μέτρα και τις ρυθμίσεις για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων.

Οφείλουμε στο σημείο αυτό, να θυμίσουμε τις αλλαγές στις διαδρομές οι οποίες ανακοινώθηκαν ήδη από πέρυσι, με σκοπό την ανάδειξη περισσοτέρων μονοπατιών αλλά και των απομακρυσμένων πανέμορφων ακτών του νησιού μας.

Hydra’s Trail Marathon

Η μεγάλη διαδρομή έγινε πια ορεινός μαραθώνιος και έχει την ονομασία Hydra’s Trail Marathon, με μήκος 38,5 χλμ και 2.000 μ θετικής υψομετρικής, με πανέμορφα μονοπάτια να οδηγούν πλέον για πρώτη φορά στις παραλίες Μώλος και
Νησίζα.

Rock Race

Η γνωστή μικρή διαδρομή, πλέον θα είναι μικρή μονάχα στο όνομα! Αναβαθμισμένη σε 17,5 χλμ και 980 μ θετικής υψομετρικής, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες δρομείς, για πρώτη φορά να δουν το Κλιμάκι, στην πίσω (ανατολική) πλευρά του νησιού, αλλά και να περάσουν από την ιστορική Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία, όπου στον περίβολό της υπάρχει το κελί στο οποίο φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, κατά την μεταεπαναστατική περίοδο.

Το ραντεβού είναι για το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Απριλίου 2021, στην Ύδρα.

Μένουμε αισιόδοξοι ότι θα συναντήσουμε όλους εκεί!

Υγεία και καλές προπονήσεις σε όλους!

Οργανωτική Επιτροπή
Hydra’s Trail Event

Trail Time Trial: Μια νέα μορφή αγώνων βουνού στον Υμηττό

Μία νέα μορφή αγώνων βουνού έρχεται στον Υμηττό. Το Trail Time Trial είναι μία σειρά 3 αγώνων που θα γίνουν μέσα στον Φλεβάρη στην ίδια διαδρομή κάθε φορά.
Το μήκος αυτής είναι 6,1 χιλιόμετρα με πολύ απαιτητικό υψομετρικό προφίλ. Είναι αγώνες ατομικής χρονομέτρησης με περιορισμένο πλήθος συμμετεχόντων (70 δρομείς).
Θα διεξαχθεί και ο τελικός τέταρτος αγώνας στην ίδια διαδρομή όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν όσο γίνεται μεγαλύτερη απόσταση μέσα σε έναν δεδομένο χρόνο (3μιση ώρες) επαναλαμβάνοντας τον ίδιο κύκλο των 6,1 χιλιομέτρων.
Η συμμετοχή στον “τελικό” είναι ανοιχτή μόνο σε συμμετέχοντες στους 3 πρώτους αγώνες, που θα πετύχουν επίδοση σύμφωνη με τα κριτήρια που έχουν οριστεί.
Πρώτος αγώνας στις 7 Φεβρουαρίου!
Όλες οι πληροφορίες και εγγραφές στο web site: http://www.tttrail.gr
x
Send this to a friend