Wings for Life World Run: Στις 8 Μαΐου (14:00) ξεκινάει το μεγαλύτερο run στην ιστορία!

Για 9η χρονιά, δρομείς και χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων θα «ενωθούν» για να τρέξουν στην μεγαλύτερη εκδήλωση τρεξίματος παγκοσμίως, το Wings for Life World Run. Όλοι όσοι επιθυμούν, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον παγκόσμιο φιλανθρωπικό αγώνα, ο οποίος συγκεντρώνει χρήματα για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Περισσότεροι από 180.000 συμμετέχοντες από 195 έθνη συμμετείχαν στο Wings for Life World Run του 2021, καθιστώντας το έναν από τους αγώνες με τη μαζικότερη συμμετοχή στην ιστορία. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή αθλητών με αμαξίδια η οποία έφτασε τις 837, και έδωσε και τον νικητή, τον Σουηδό Aron Anderson ο οποίος έτρεξε με το αμαξίδιό του 66,8 χλμ. Φέτος, το Wings for Life World Run θα είναι ακόμα μεγαλύτερο και μπορείς και εσύ να γίνεις μέρος του.

Μην ξεχνάς ότι όταν θα τρέξεις στο Wings for Life World Run, θα τρέξεις για όλους εκείνους που δεν μπορούν, καθώς όλα τα έσοδα πηγαίνουν απευθείας στο Ίδρυμα Wings for Life, το οποίο αποσκοπεί στην εύρεση θεραπείας για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Το format του αγώνα είναι μοναδικό, καθώς δεν υπάρχει μια καθορισμένη γραμμή τερματισμού, αλλά μια κινητή γραμμή που ονομάζεται Catcher Car, που θα βρεις κατεβάζοντας την εφαρμογή του Wings for Life World Run. Όλοι οι συμμετέχοντες στις 8 Μαΐου 2022, στις 14:00 ακριβώς ώρα Ελλάδας, θα «συναντηθούν» μέσω της εφαρμογής και θα ξεκινήσουν να τρέχουν ταυτόχρονα, έχοντας ως στόχο να τρέξουν όσο πιο μακριά μπορούν.

30 λεπτά μετά το σήμα εκκίνησης το εικονικό Catcher Car θα αρχίσει να κινείται, σταδιακά επιταχύνοντας, με μοναδικό σκοπό να σε φτάσει. Μόλις σε «πιάσει», ο προσωπικός σου αγώνας ολοκληρώνεται. Μέσα από την εφαρμογή θα υπάρχει μια μοναδική ηχητική εμπειρία που, σε πραγματικό χρόνο, θα σε ενημερώνει, θα σε ψυχαγωγεί και θα σου δίνει κίνητρο να συνεχίσεις την προσπάθειά σου. Το πραγματικά ξεχωριστό με το Wings for Life World Run είναι ότι όλοι θα τερματίσουν, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά έχουν τρέξει – όλοι είναι νικητές!

Όλοι μπορούν να συμμετέχουν στο Wings for Life World Run. Είτε είσαι αθλητής, αρχάριος, μεγάλος ή μικρός σε ηλικία, έχεις την ευκαιρία να τρέξεις μαζί με άλλους χιλιάδες ανά τον κόσμο και να βάλεις και εσύ το λιθαράκι σου σε μια κληρονομιά που χτίζεται από το 2014, και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Για να λάβεις μέρος μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή Wings for Life World Run, να γραφτείς και να ξεκινήσεις να προπονείσαι με το εικονικό Catcher Car.

Μάθε περισσότερα στο

wingsforlifeworldrun.com

#WingsForLife #WorldRun

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Γλιτώνεις τους τραυματισμούς όταν τρέχεις αργά;

Είναι μια διάγνωση που κανένας δρομέας δεν θέλει να ακούσει: τόσο το υπερβολικό άγχος όσο και διάφορα προβλήματα των οστών προκαλούνται συχνά από τις έντονες και πολλές προπονήσεις.

Αν και όσον αφορά τα κατάγματα κόπωσης υπάρχουν πολλές αιτίες, όπως για παράδειγμα, η κακή διατροφή, η ελλιπής ανάκαμψη, τα παπούτσια που έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ κ.α., πολύ συχνά το πολύ τρέξιμο θεωρείται ο νούμερο ένα παράγοντας.

Άπειροι δρομείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού έχουν ακούσει από ειδικούς πως πρέπει να μειώσουν το τρέξιμο για να μην χειροτερέψει η κατάστασή τους.

Πολλοί φυσικά αγνοούν αυτή τη συμβουλή καθώς θεωρούν ότι μια μέρα ανάκαμψης, έπειτα από μια σκληρή προπόνηση, φτάνει και περισσεύει για τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού.

Ρίχνεις την ένταση αλλά…

Για πολλούς μάλιστα, φαίνεται λογική η υπόθεση πως όσο πιο πολύ ρίχνεις τους ρυθμούς και την ένταση με την οποία τρέχεις, τόσο λιγότερους τραυματισμούς έχεις. Αυτό όμως, απέχει από την πραγματικότητα σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Στη μελέτη, 43 ερασιτέχνες δρομείς, 29 γυναίκες και 14 άνδρες από 18 έως 49 ετών, κλήθηκαν να τρέξουν μια διαδρομή 50 μέτρων, τρεις φορές με γρήγορη ταχύτητα, τρεις φορές με μέτρια ταχύτητα και τρεις φορές με αργή. Οι ερευνητές ενδιαφέρθηκαν να βρουν το σωρευτικό φορτίο τραυματισμών στην κνήμη των δρομέων, την πιο κοινή περιοχή καταγμάτων δηλαδή, στις διάφορες ταχύτητες.

Οι μεταβλητές…

Για τον υπολογισμό αυτό συνυπολογίστηκαν τρεις μεταβλητές: το κνημιαίο φορτίο (δηλαδή η πίεση που ασκήθηκε στην κνήμη κατά τη διάρκεια της επαφής με το έδαφος), ο κάθετος ρυθμός φόρτισης (δηλαδή πόσο γρήγορα εφαρμόζεται το σώμα με το πόδι καθώς το πόδι έρχεται σε επαφή με το έδαφος) και η εναέρια στιγμή (η κίνηση του κάτω μέρους του ποδιού όταν απομακρύνεται από το έδαφος).

Η συγγραφέας της μελέτης Τζέσικα Χάντερ και οι συνάδελφοί της, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το συνεχές τρέξιμο με μέτρια ταχύτητα έχει τον ίδιο αντίκτυπο στα πόδια με την διάνυση της ίδιας απόστασης κατά το ήμισυ με γρήγορο και κατά το έτερο ήμισυ με αργό ρυθμό. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι ο πιο αργός ρυθμός που δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση καθώς όσο πιο αργά τρέχει ένας δρομέας τόσες περισσότερες οι πιθανότητες τραυματισμών, αφού τα πόδια χτυπούν στο έδαφος πιο συχνά.

Η έρευνα ήταν ξεκάθαρη: το γρήγορο τρέξιμο δεν συμβάλλει περισσότερο στο σωρευτικό κνημιαίο φορτίο σε σχέση με το αργό τρέξιμο άρα το συμπέρασμα πως με αργό τρέξιμο μειώνεις την πιθανότητα τραυματισμού είναι άκυρο.

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε συστάσεις για το πώς οι δρομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές τους συνήθειες», ξεκαθαρίζει η Χάντερ, που πάντως ένα πρώτο συμπέρασμα για την σχέση τραυματισμών και ταχύτητας μας έχει βοηθήσει να το βγάλουμε.

Διαβάστε ακόμα: Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί των δρομέων και πώς να τους αποφύγετε

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Greece Race for the Cure® 2024: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Το Greece Race for the Cure®,  ο αγώνας-θεσμός ενάντια στον καρκίνο του μαστού, επιστρέφει για 16η χρονιά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Με αφετηρία το Ζάππειο, δύο νέες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και με δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής από όπου κι αν βρισκόμαστε, θα είμαστε για ακόμα μια χρονιά

«Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως, ευαισθητοποιώντας χιλιάδες κόσμου για τον καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο.

Εγγραφές: www.greecerace.gr

Οι εγγραφές για το 16ο Greece Race for the Cure® άνοιξαν και πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά εδώ: https://greecerace.gr/greeceraceforthecureregistrations/

 • Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων : Εκκίνηση 9.30 πμ, Ζάππειο/ Εγγραφή:10€.
  Οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου θα ολοκληρωθούν στις 19/09 ή με τη συμπλήρωση 10.000 δρομέων.
 • Περίπατος 2 χιλιομέτρων: Εκκίνηση 10.30 πμ, Ζάππειο / Εγγραφή: 8€
  Οι εγγραφές για τον περίπατο θα ολοκληρωθούν στις 22/09 ή με τη συμπλήρωση 35.000 συμμετεχόντων.
 • Digital Συμμετοχή: Mαζί, όπου κι αν βρισκόμαστε. Συμμετέχουμε στη διοργάνωση απομακρυσμένα και αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού μέσα από τα social media / Εγγραφές για τη digital συμμετοχή ως τις 17/09 / Εγγραφή: 8€.

Σε κάθε εγγραφή περιλαμβάνεται το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης και chip χρονομέτρησης για τους δρομείς.

Πληροφορίες διοργάνωσης

 • Ημερομηνία: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
 • Έναρξη διοργάνωσης: 8.30 πμ
 • Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου – Ημέρα Προαγωγής Υγείας (12μμ-6μμ): Δωρεάν δράσεις για μικρούς & μεγάλους & Συμβολική φωταγώγηση του Ζαππείου στις 10μμ

Γιατί να πάρουμε μέρος

 • Γιατί το Greece Race for the Cure® είναι μια γιορτή για τη ζωή!
 • Για να αναγνωρίσουμε τη δύναμη των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού.
 • Για να διαδώσουμε μαζί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
 • Γιατί μέσα από την διοργάνωση έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο ενάντια στον καρκίνο του μαστού, όλο τον χρόνο. Με κάθε μας συμμετοχή χρηματοδοτούμε προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για τη στήριξη και ενδυνάμωση των ασθενών, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend