Το «Oceanman Greece» επιστρέφει με προτεραιότητα την ασφάλεια των αθλητών

Το Oceanman, η κορυφαία διεθνής διοργάνωση κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας (Open Water), επιστρέφει το 2021 με μεγαλύτερη ορμή και αισιοδοξία για την επόμενη μέρα, σηματοδοτώντας την ανατολή μιας νέας εποχής.

Στις 26 και 27 Ιουνίου στο πανέμορφο Οίτυλο, το «Oceanman Greece» προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να υποδεχτεί αθλητές απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που αναμένεται -όπως κάθε χρόνο- να δώσουν δυναμικό παρών στη διοργάνωση, αποδεικνύοντας το διεθνή της χαρακτήρα.

Προτεραιότητα στην Ασφάλεια

Η διοργάνωση σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και την έγκριση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΥΕΕ-ΓΓΑ), σεβόμενη τις συνθήκες της πανδημίας.

Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και ο σχεδιασμός που γίνεται θα διασφαλίζει την υγεία των αθλητών με υποχρεωτική διενέργεια rapid test για την συμμετοχή, εκκινήσεις κατά κύματα και αύξηση ή μείωση συμμετεχόντων ανάλογα με την υγειονομική κατάσταση.

«Ένεση» στον τουρισμό

Η δημοφιλία του «Oceanman Greece», ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και αυτό είναι γνωστό. Με βάση τις εγγραφές αθλητών που ισχύουν από το 2020 που έχουν γίνει από 14 διαφορετικές χώρες, αναμένονται πάνω από 1000 κολυμβητές και 3500 επισκέπτες.

Η μαζικότητα του event θα αποτελέσει, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ένεση για τον τουρισμό και τόνωση για την τοπική αγώνα και τους επαγγελματίες.

Δημήτρης Μάρκος: Έχουμε ανάγκη να επιστρέψουμε

Ο Δημήτρης Μάρκος είναι ένας από τους ambassador της φετινής διοργάνωσης και θα δώσει το παρών στο Λιμένι. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους open water κολυμβητές της χώρας μας. Πρόσφατα συμμετείχε στον μαραθώνιο κολύμβησης της FINA που έγινε στη Ντόχα, κερδίζοντας εμπειρίες σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου με μεγάλο συναγωνισμό και κορυφαίους αθλητές.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ μέρος μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης. Το Oceanman είναι κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό event. Για όσους ασχολούμαστε με το open water τέτοιοι αγώνες αποτελούν πρόκληση σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά ταυτόχρονα συναντάς έναν πολιτισμικό πλουραλισμό. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση με ασφάλεια και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Θα σας δω στην εκκίνηση», τόνισε ο νεαρός Έλληνας αθλητής και μεγάλη ελπίδα των αγώνων ανοικτής Θάλασσας.

Οι αποστάσεις

Το «Oceanman Greece», περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές αποστάσεις (2-5-10km), αγώνες σκυταλοδρομίας 3Χ500m καθώς και έναν ξεχωριστό αγώνα 500m για τους μικρούς φίλους της διοργάνωσης που θα βρεθούν με τις οικογένειές τους στο γραφικό Λιμένι.

Αθλητές κι αθλήτριες από διαφορετικά μέρη του κόσμου, θα έρθουν στη χώρα μας, προκειμένου να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία της κολύμβησης στα γαλαζοπράσινα νερά του όρμου του Οιτύλου αλλά και για να διεκδικήσουν την για τον μεγάλο τελικό για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Το «Oceanman Greece», διοργανώνεται για τρίτη φορά από τη WORK IN SPORTS  εταιρεία με εμπειρία στην  ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην χώρας μας, με τη βοήθεια του  Συλλόγου Αθλητικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Μάνης,  την υποστήριξη του Mani Water Sports και την καθοδήγηση από το διεθνή θεσμό του Oceanman.

Στόχος όλων των συμβαλλόμενων, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να γίνουν «κομμάτι» της μεγαλύτερης διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης της χώρας και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη τους.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Σμπαράλιασε το ρεκόρ Γκίνες ο Χρυσικόπουλος και συνεχίζει…

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος είναι ο  μοναδικός άνθρωπος παγκοσμίως που καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες πριν τη λήξη και συνεχίζει

Το ρεκόρ φέρει τον τίτλο: “Η μεγαλύτερη κολυμβητική απόσταση που καταγράφηκε ποτέ σε 50μ. πισίνα σε 7 ημέρες”.

Τα ξημερώματα  της Παρασκευής στις 4:26 ο Σπύρος Χρυσικόπουλος γράφει ιστορία και προσφέρει στιγμές δέους, καθώς μέσα σε λιγότερο από πέντε (5) 24ωρα, έφτασε το απαιτούμενο (από το ρεκόρ Γκίνες) όριο των 250χλμ.

Ωστόσο, αυτό που καθηλώνει είναι πως θα συνεχίσει να κολυμπάει μέχρι την Κυριακή στις 12:00 όπου και θα οριστεί η επίσημη λήξη του εγχειρήματος, θέτοντας πλέον ο ίδιος τον πήχη και βάζοντας το δικό του όριο!!!

Ανυπομονούμε όλοι να δούμε τί αριθμό χιλιομέτρων θα καταγράψει.

Ως μοναδικός άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο που καταφέρνει να πραγματοποιήσει αυτό το ρεκόρ, ο Σπύρος άξια παίρνει τον τίτλο του υπεράνθρωπου. Ενός υδρόβιου υπεράνθρωπου που απέναντί του τα όρια παίρνουν άλλη διάσταση.

Παρόλ´αυτά, ο ίδιος δεν θεωρεί τον εαυτό του υπέρ άνθρωπο, αλλά έναν άνθρωπο κατά του οποίου η άποψη για τα όρια είναι  πως φτάνουν πολύ παραπέρα από εκεί που πιστεύουμε. Με τη δύναμη του μυαλού μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα μέσα από κάθε του εγχείρημα. Ακόμα και οι αφόρητοι  πόνοι σε όλο του το σώμα δεν είναι ικανοί όχι μόνο να τον σταματήσουν αλλά ούτε και να τον κάνουν να κόψει ρυθμό.

Αγνοεί πόνο, νύστα, σωματική και πνευματική εξάντληση και συνεχίζει ακάθεκτος να κολυμπάει και να γυρίζει κάθε 50μ με τούμπα!!

Και κάπως έτσι γεννάται  το εύλογο ερώτημα: εάν δεν υπήρχε χρονικό όριο, άραγε πότε θα σταματούσε;

Υπερήφανα στο πλευρό του αθλητή βρίσκεται η εταιρεία DEMCON ως Μεγάλος Χορηγός που από  την πρώτη στιγμή στήριξε αυτό το μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ.

Η εταιρεία DEMCON δραστηριοποιείται στον τομέα των κατεδαφίσεων έχοντας κατακτήσει μεγάλες διακρίσεις μέσα από την εμπειρία της σε έργα διεθνούς κύρους. Ως υποστηρικτής της καινοτομίας, συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προφίλ της, με το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness του Σπύρου Χρυσικόπουλου.

Καθώς το νερό είναι το στοιχείο του αθλητή, χορηγός σε αυτό το κολυμβητικό γεγονός είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο που ξεχωρίζει για τα Διεθνή Βραβεία Ποιότητας που έχει κατακτήσει. Η ενυδάτωση του αθλητή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην καθημερινότητά του, όσο και στα εγχειρήματά του και η συμβολή του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΘΕΟΝΗ σε αυτό το εγχείρημα είναι πολύτιμη.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Θέλει να μπει στο βιβλίο Guinness… κολυμπώντας ο Σπύρος Χρυσικόπουλος!

Στα πλαίσια της εκδήλωσης με την επωνυμία “Guinness World Record furthest distance swimming in one week in a 50m pool”, ο αθλητής μεγάλων αποστάσεων Σπύρος Χρυσικόπουλος θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ απόστασης.

Η όλη του προσπάθεια θα αρχίσει την Κυριακή 9 Μαΐου και ώρα 12.00 στην Κολυμβητική δεξαμενή Ρ1 και θα πρέπει να ολοκληρωθεί την ίδια ώρα 12.00 μέχρι την Κυριακή 16 Μαίου 2021.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι το ΟΑΚΑ το οποίο διαθέτει φυσικά την πισίνα και ότι άλλο χρειάζεται ο Έλληνας αθλητής υπεραποστάσεων.

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος έχει επιχειρήσει τον κολυμβητικό διάπλου ΡόδοςΚαστελλόριζο, συνηθίζει να τερματίζει πρώτος στους αγώνες υπεραποστάσεων κολύμβησης που συμμετέχει, ενώ κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ συνεχόμενης κολύμβησης σε πισίνα, διανύοντας 88,2 χιλιόμετρα σε 24 ώρες το 2018.

Αλλά και έξω απ΄το νερό δεν δείχνει να πτοείται. Τον Φεβρουάριο του 2019, συντροφιά με την Ινώ Στεφανή, έτρεξαν 150 χιλιόμετρα σε 40 ώρες στο Ροβανιέμι σε θερμοκρασίες που εμείς συναντάμε μόνο στην κατάψυξή μας.

Ενώ τον Ιούλιο του 2020 σκαρφάλωσε στον Όλυμπο και επέστρεψε στην Αθήνα με το ποδήλατό του.

Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα κατορθώματα του Σπύρου Χρυσικόπουλου που έχει αποφασίσει να ζει πέρα από τα όρια.

Το βιβλίο Guinness τον περιμένει…

Δείτε το βίντεο με τον ίδιο να ανακοινώνει το εγχείρημά του:

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Send this to a friend