Site icon runnfun.gr

Έτσι θα καταφέρεις να… απεξαρτηθείς από τη ζάχαρη!

Κάθε μέρα ο μέσος πολίτης καταναλώνει 23 κουταλιές ζάχαρης από τη διατροφή του. Η συνήθεια αυτή όμως δεν σου προσφέρει μόνο επιπλέον λίπος αλλά επιβαρύνει και την καρδιά σου.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Centers for Disease Control and Prevention, οι άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερη ζάχαρη στη διατροφή τους είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις συγκριτικά με εκείνους που κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες.

Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να αποφύγεις τις τροφές με πρόσθετη ζάχαρη και να για να καταπολεμήσεις τον εθισμό του οργανισμού σου στη ζάχαρη!

Είναι τόσο μεγάλο διατροφικό… θαύμα η ζάχαρή καρύδας;

Αντικατέστησε τα αναψυκτικά

Αρχικά αντικατέστησε τα διαιτητικά αναψυκτικά για να περιορίσεις τις περιττές θερμίδες ενώ ταυτόχρονα καταπολεμάς τον εθισμό σου με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια μετά από μια βδομάδα περίπου, προτίμησε να καταναλώνεις ανθρακούχο νερό. Πρόσθεσε φρούτα για έξτρα γεύση.

Κάνε το γιαούρτι σου γλυκό

Τα γλυκίσματα γιαουρτιού περιέχουν περίπου 30 γρ. πρόσθετης ζάχαρης. Προτίμησε να προσθέσεις στο απλό γιαούρτι σου φρέσκα φρούτ ή πασπάλισε με λίγη κανέλα. Ακόμα και το λίγο μέλι, δεν πρόκειται να σου κάνει κακό.

Σνακ ολικής άλεσης και δημητριακά

Αντί για μπάρες δημητριακών, γλυκά και μπισκότα, προτίμησε να καταναλώνεις ξηρούς καρπούς, λαχανικά, και φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως τα μήλα, τα αχλάδια και τα μούρα. Οι ριζογκοφρέτες είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή.

Πιες φυσικούς χυμούς

Αντί για έτοιμους χυμούς προτίμησε τους φρέσκους. Αν και είναι ακόμα καλύτερο να καταναλώνεις τα φρούτα ολόκληρα, αν θέλεις να πιείς ένα ρόφημα, καλύτερα να το στύψεις μόνος σου.

Τι θα σου συμβεί αν κόψεις τη ζάχαρη για 9 μέρες;

Αντικατέστησε τα επεξεργασμένα δημητριακά

Εφοδιάσου με βρώμη και πρόσθεσε ένα σκουπ πρωτεΐνη βανίλιας σε σκόνη για μια πιο γλυκιά γεύση. Με τον τρόπο αυτό, θα προσθέσεις περίπου 10 γρ. πρωτεΐνης στον οργανισμό σου. Ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου!

Φτιάξε το δικό σου υγιεινό γλυκό

Τα ψητά φρούτα αποτελούν ένα γευστικό επιδόρπιο, παρέχοντας στον οργανισμό σου τη γλυκιά γεύση που αναζητάει με μια υγιεινή δόση φυτικών ινών. Τα πιο top φρούτα είναι το ροδάκινο, το γκρέιπφρουτ και σαν έκπληξη  το καρπούζι!

Διαβάστε επίσης: Τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι τρώτε πολύ ζάχαρη

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version