This is Spetses Mini Marathon!

This is Spetses Mini Marathon!

Μαγικές εικόνες, δράση, μαζική συμμετοχή, υπέροχη διοργάνωση. Αυτό είναι το Spetses Mini Marathon, το μεγαλύτερο multisport event που γίνεται στην Ελλάδα.

Για όσους λίγους δεν βρέθηκαν εκεί, πάρτε μια γεύση από το επίσημο βίντεο της διοργάνωσης για το 2018 και κλείστε ραντεβού σας για το 2019.

Μην το χάσεις

Previous ArticleNext Article

Άνοιξαν οι εγγραφές για το ανανεωμένο Spetsathlon 2020

To κορυφαίο τρίαθλο της Ελλάδας, το Spetsathlon 2020, θα διεξαχθεί για 8 συνεχή χρονιά στο νησί των Σπετσών από τις 15 έως 17 Μαΐου 2020!

Η αντίστροφη μέτρηση έχει πλέον ξεκινήσει και επίσημα με το άνοιγμα των εγγραφών από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.

Τα αγωνίσματα

Spetses Triathlon Sprint
750m. κολύμβηση / 25km ποδήλατο / 5km τρέξιμο
Επιτρέπονται οι ομάδες σκυταλοδρομίας
Μετάλλιο συμμετοχής για όλους και age group βραβεύσεις

Spetses Triathlon Endurance
1500m. κολύμβηση / 50km ποδήλατο / 10km τρέξιμο
Επιτρέπονται οι ομάδες σκυταλοδρομίας
Μετάλλιο συμμετοχής για όλους και age group βραβεύσεις

Κολυμβητικοί Αγώνες 1000m. / 3000m
Επιτρέπεται η χρήση wet-suit
Μετάλλιο συμμετοχής για όλους και age group βραβεύσεις
Επιτρέπεται η συμμετοχή από 12 ετών (ΜΟΝΟ ΣΤΑ 1000m.)

Αγώνας Ποδηλασίας 25km
Μετάλλιο συμμετοχής για όλους και age group βραβεύσεις

5Κ Run
Μετάλλιο συμμετοχής για όλους και age group βραβεύσεις

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν κορυφαίοι πρωταθλητές τριάθλου, κολύμβησης και ποδηλασίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μπείτε στο site της διοργάνωσης (www.spetsathlon.com) και κάντε την εγγραφή σας για να βρεθείτε στη μεγάλη γιορτή του τριάθλου.

Ανακοινώθηκε το Greek Hero XTRI για το 2021!

Ανακοινώνεται το πρώτο event extreme τριάθλου στην Κέρκυρα στις 11 Απριλίου του 2020 από την οργανωτική ομάδα του Corfu Mountain Trail .

To event θα έχει δοκιμαστική μορφή για το 2020 αν και θα τηρηθούν ακριβώς το οργανωτικό και αγωνιστικό μέρος και οι διεθνείς κανόνες που διέπουν τους extreme αγώνες τριάθλου .

O επίσημος αγώνας θα γίνει τον Απρίλιο του 2021 για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Xtri.

Αποτελείται από 3,9 χλμ. κολύμβηση, 185 χλμ. ποδήλατο με μεγάλες υψομετρικές και 40 χιλιόμετρα ορεινού τρεξίματος.

Στη δοκιμαστική version το event θα μπορεί να γίνει και ως σκυταλοδρομία και θα υπάρχει ενδεικτικό κόστος συμμετοχής για φέτος 60€.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στη σελίδα του αγώνα:
https://greekheroxtri.com/2019/12/29/announcement/

Το βραβευμένο ταξίδι της TRIMORE μέσα στο 2019

Το βραβευμένο ταξίδι της TRIMORE μέσα στο 2019

Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Καστοριά, Ρέθυμνο, Ύδρα. Η διαδρομή της TRIMORE Multisports TOUR, ταξίδεψε το 2019 αθλητές, αθλούμενους και οικογένειες σε πανέμορφους τόπους της Ελλάδας. Η Trimore Sports Events έδωσε τη δυνατότητα στους αθλητές να δοκιμάσουν τα όρια τους σε κορυφαίες διοργανώσεις με την εγγύηση διεθνών brands (XTERRA, Isoman, SwimRun). Με πάθος και αφοσίωση σχεδιάζονται οι νέες προκλήσεις για το 2020.

Ας απολαύσουμε το όμορφο ταξίδι του 2019, που βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ και τα Sports Marketing Awards, μέσα από ένα βίντεο-διαφήμιση της Ελλάδας και των multisport events.

 

 

IRONMAN® 70.3® Greece 2020 με AthliTRies και εκπλήξεις

Με μεθυστικό «IRONMAN® γυναίκας» γέμισε η πανηγυρική βράβευση των Ελληνίδων που έχουν κάνει IRONMAN®, που πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία της IRONMAN®Greece, στο φιλόξενο χώρο του NEW Hotel!

Η IRONMAN® 70.3® Greece, Costa Navarino, η αθλητική διοργάνωση τριάθλου που συνεπήρε 1500 αθλητές και 5000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο τον Απρίλιο του 2019 ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, έφερε τον Αθλητικό Τουρισμό της χώρας μας στην κορυφή του παγκόσμιου χάρτη και ανακοίνωσε το νέο της αγώνα που θα διεξαχθεί στις 5 Απριλίου του 2020 στην COSTA NAVARINO και τη Μεσσηνία.

Ο κύριος Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού, συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση η οποία όπως τόνισε τιμά τη χώρα μας. «Αυτόν τον τουρισμό θέλουμε» είπε, «να φεύγει ο επισκέπτης από την Ελλάδα πιο πλούσιος, πιο ώριμος, πιο ολοκληρωμένος» και κατέληξε πως «το μήνυμα του Ελληνικού Τουρισμού πρέπει να είναι: Τουρισμός με Nόημα».

Ο Υπουργός ήταν ο πρώτος που κράτησε στα χέρια του το νέο μετάλλιο της διοργάνωσης και το παρουσίασε στην ελληνική τριαθλητική κοινότητα που παραβρέθηκε σύσσωμη στην εκδήλωση, για να τιμήσει της Ελληνίδες IRONMAN®.

Ήταν όλοι εκεί! Τριαθλητές, προπονητές, διοργανωτές, δημοσιογράφοι, φίλοι κι υποστηρικτές του τριάθλου, άνθρωποι που ενισχύουν κι αναδεικνύουν ο καθένας με το δικό του τρόπο το τρίαθλο και τους ενώνει η αγάπη για το άθλημα και το όραμα να το διευρύνουμε στη χώρα μας.

Η αυλαία άνοιξε με τον πιο όμορφο και λαμπερό τρόπο, σε μια γιορτινή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, όπου οι 40 κυρίες που έχουν κάνει IRONMAN® σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, εκπροσωπώντας τα Ελληνικά χρώματα, βραβεύθηκαν, εμπνέοντας όλους τους παρευρισκόμενους, με το πλατύ χαμόγελο της αυτοπεποίθησής τους.

Ο άνθρωπος που είχε το όραμα και τελικά έφερε το IRONMAN® στην Ελλάδα, ο CEO της IQSports κύριος Θανάσης Παπαδημητρίου δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την προσοχή και το ενδιαφέρον που δείχνει πλέον η Πολιτεία στο σύνολό της, όχι μόνο για τη σημαντική διοργάνωση IRONMAN® που γίνεται στην COSTA NAVARINO αλλά και για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, όπως την οραματιζόμαστε, μέσα δηλαδή από αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου με μεγάλη υπεραξία για τους συμμετέχοντες.»

Ο Υφυπουργός Τουρισμού κύριος Μάνος Κόνσολας, έδωσε την είδηση: Ανακοίνωσε πως το Υπουργείο προσφέρει την αιγίδα του στο IRONMAN® καθώς και την πρόθεση του Υπουργείου να διερευνήσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής τουλάχιστον ενός ακόμη IRONMAN®, το 2021, σε άλλη περιοχή της χώρας. Ο Υφυπουργός επεσήμανε την οικουμενική αξία του μεταλλίου, που αναδεικνύει τις πολιτιστικές αξίες του τόπου μας.

Ο Γενικός Διευθυντής της IQSports κύριος Γιάννης Κουρής, ανακοίνωσε και το νέο αγώνα IRONKIDS® GREECE – Nestor για τα παιδιά, εκδήλωση που θα ολοκληρώσει την εμπειρία IRONMAN® για όλη την οικογένεια και θα ικανοποιήσει μία ανάγκη και μία τρυφερή επιθυμία για μία ζωή πιο κοντά στην άσκηση, που θα τα συντροφεύει στο μέλλον.  «Σήμερα» συμπλήρωσε, «μοιραστήκαμε, παρουσία των εκπροσώπων της Πολιτείας, καθώς και όλων των συνεργατών και υποστηρικτών μας, όλες τις πτυχές της διοργάνωσης IRONMAN® 70.3® Greece, Costa Navarino 2020, που αντικατοπτρίζονται με τον καλύτερο τρόπο στο μετάλλιο και την ιστορία πίσω από αυτό. Φέτος, αθλητές από χώρες όλου του πλανήτη θα βιώσουν μια αξέχαστη εμπειρία και θα πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι πολιτισμού, τέχνης και κουλτούρας, όπως το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης το οποίο απεικονίζεται στο μετάλλιο· ένα κομμάτι Ελλάδας.»

Ως γνήσιος πρωταθλητής, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ο κύριος Γιώργος Μαυρωτάς ταυτίστηκε απόλυτα με τη φιλοσοφία της IRONMAN® που προσανατολίζεται στον ερασιτέχνη αθλούμενο και σέβεται την προσωπική ιστορία του κάθε αθλητή. Επεσήμανε λοιπόν, πως «όπως πιστεύει και η κυβέρνηση, το κριτήριο αθλητικότητας μιας χώρας είναι το ποσοστό των πολιτών που ασχολούνται συστηματικά με τον αθλητισμό».

Η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας για τον Τουρισμό, κυρία Άννα Καλογεροπούλου, τόνισε τη σημασία του IRONMAN® 70.3® Greece, Costa Navarino για την προβολή της περιοχής της Μεσσηνίας, την προαγωγή του αθλητικού πνεύματος και τον εθελοντισμό.

Το IRONMAN® 70.3® Greece, Costa Navarino τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Πύλου-Νέστορος και του Δήμου Τριφυλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα και εγγραφές, οι αθλητές μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση  >> https://www.ironman.com/im703-greece-register

Ευχαριστούμε πολύ τους συνεργάτες μας, που προσφέρουν την αρωγή τους σε αυτή την αθλητική, τουριστική, πολιτιστική, οικογενειακή, οικουμενική εκδήλωση:

COSTA NAVARINO | Host destination

ELPEDISON | Event Partner του IRONMAN® 70.3® Greece, Costa Navarino 2020

KOSMOCAR-SKODA | Official Car Partner του IRONMAN® 70.3® Greece, Costa Navarino 2020

ΒΙΚΟΣ Α.Ε.| The Official Water of IRONMAN® 70.3® Greece, Costa Navarino 2020

GU ENERGY | Official Nutrition Partner του IRONMAN® 70.3® Greece, Costa Navarino 2020

PHARMACY 295 | Official Sports Nutrition e-Retailer του IRONMAN® 70.3® Greece, Costa Navarino 2020

CHRIS FAMILY | Supporter του IRONMAN® 70.3® Greece, Costa Navarino 2020

AEGEAN | Official Airline Partner του IRONMAN® 70.3® Greece, Costa Navarino 2020

MARATHON BIKES | Official Bike Services and Race Mechanics Area του IRONMAN® 70.3® Greece, Costa Navarino 2020

PHYSIO ATHENS | Official Physiotherapy Services Sponsor του IRONMAN® 70.3® Greece, Costa Navarino 2020

EY ZHN GREECE DMC | Official Travel Partner

MARKETING GREECE | Υποστηρικτής

Δύο φορές «χρυσός» ο Χρήστος Κορομηλάς στο Oceanman (vid)

Ο Χρήστος Κορομηλάς, με πλήρη απώλεια όρασης, κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στον τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης OCEANMAN CANCUN WORLD FINAL CHAMPIONSHIP, στην ειδική κατηγορία Ιnspiration για ΑμεΑ, που διεξήχθη την Κυριακή στο Κανκούν του Μεξικό.

Ο Χρήστος κολύμπησε τα 5χλμ μαζί με τον συνοδό και προπονητή του Γιώργο Γκούντα.

Ο αθλητής του Συλλόγου ΙΩΝΆΣ – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ και Παραθλητισμού, είχε εξασφαλίσει την πρόκριση του στον αντίστοιχο αγώνα OCEANMAN GREECE στο Οίτυλο της Μάνης τον περασμένο Ιούνιο.

Δείτε το βίντεο από το Κανκούν του Μεξικό

Ο Σύλλογος “Ιωνάς – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ” ιδρύθηκε το έτος 2007 με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), κυρίως μέσω της υδροθεραπείας. Στο θεραπευτικό τμήμα της υδροθεραπείας υπεύθυνη είναι η Αγγελική Καραγεώργου.

Παράλληλα αναπτύχθηκε και το αθλητικό αγωνιστικό τμήμα το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο της κολύμβησης, της ποδηλασίας, του αγώνα δρόμου, του στίβου και του τριάθλου, με επιτυχίες στα πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς και σε άλλες διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προάγοντας το παραθλητικό κίνημα.

Στο αθλητικό τμήμα υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Γκούντας.

Follow us Facebook: Ιωνάς

Instagram: ionas2007

Με 11 μετάλλια επέστρεψαν οι Έλληνες από το Oceanman στο Μεξικό

Με 11 μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν από το Κανκούν του Μεξικό οι 13 Έλληνες κολυμβητές που συμμετείχαν στον τελικό του Oceanman 2019.

H Ελληνική ομάδα είχε εξαιρετική παρουσία και κατέκτησε 8 ατομικές και 3 ομαδικές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα η Κατερίνα Θωμαδάκη ήταν 2η γενικής και 1η στην ηλικιακή της κατηγορία στα 10 χλμ., ενώ με την γυναικεία ομάδα σκυτάλης κατέκτησε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη.

Ο Αναστάσης Αθανασουλάκης ήταν 2ος στη γενική και την ηλικιακή κατηγορία στα 10 χλμ, ενώ και αυτός βρέθηκε στην ομάδα των ανδρών που κατέκτησε την 2η θέση στη γενική κατηγορία.

Ο Χρήστος Κορομηλάς και Γιώργος Γκούντας κατέκτησαν την 1η θέση στα 5χλμ. στην inspirational category.

Η Χριστίνα Γονίδη βρέθηκε στην 3η θέση της ηλιακής της κατηγορίας (20-29) στα 10χλμ, ενώ ήταν μέλος και της γυναικείας ομάδας που βρέθηκε στην 2η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος με 9ος γενικής στα 5 χλμ και 3ος της ηλικιακής κατηγορίας 30-39, ενώ ήταν και στην ομάδα που κατέκτησε τη 2η θεση της γενικής κατάταξης μαζί με τον Αναστάση Αθανασουλάκη και τον Αρμάνδο Λινάρδο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η 2η ανδρική ομάδα με τους Γκούντα, Σελούλη και τον κύπριο Καραγιαννά κατέλαβε την 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Η Ιωάννα Βελμάχου ολοκλήρωσε τον αγώνα τον 5 χλμ κατακτώντας την 3η θέση στην ηλικιακή της κατηγορία (50-59).

Νέλλυ Δελιάλη βρέθηκε στην 5η θέση στην ηλικιακή της κατηγορία (20-29) στα 10 χλμ, η Γεωργία Καραϊσκου επίσης στην ίδια  ηλικιακή κατηγορία κατέλαβε την 4η θέση στα 5χλμ.

Ο Δημήτρης Σελούλης ήταν 10ος ηλικιακής (30-39) στα 5 χλμ, η Έμιλυ Βαλμά 7η στην ηλικιακή (14-19), η Έρη Ματζουράνη ολοκλήρωσε τα 10χλμ., η Νταιάνα Βατής βρέθηκε στη 40η θέση γενικής 1,5χλμ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελληνική ομάδα ήταν μια από τις καλύτερες του τελικού, ενώ το ραντεβού δίνεται πλέον στο Οίτυλο για το Oceanman Greece που θα γίνει στις 27 και 28 Ιουνίου 2020 στο μαγευτικό Λιμένι, εκεί που ξεκίνησαν όλα…

x

Send this to a friend