Site icon runnfun.gr

Τα σημάδια που δείχνουν πως η προπόνησή σου έχει αποτέλεσμα

Τα σημάδια που δείχνουν πως η προπόνησή σου έχει αποτέλεσμα

Kάθε φορά που ξεκινάμε μια νέα σωματική άσκηση αναρωτιόμαστε αν έχει αποτέλεσμα και συχνά γινόμαστε ανυπόμονοι, περιμένοντας να δούμε άμεσα αλλαγές στο σώμα μας.

Αυτό που θα πρέπει πάντοτε να έχετε κατά νου είναι πως όλα θέλουν τον χρόνο τους, ωστόσο υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορούν να σας δείξουν αν βαδίζετε προς τον σωστό δρόμο.

Οι αντιδράσεις του σώματος

Αν οι καρδιακοί παλμοί είναι υψηλοί και παράλληλα έχετε εφίδρωση, αυτό σημαίνει πως δοκιμάζετε τα όρια του σώματός σας και ότι βρίσκεστε στον σωστό δρόμο για ένα καλό αποτέλεσμα.

Πόσους παλμούς πρέπει να έχουμε όταν γυμναζόμαστε;

Ικανοποιητικός ύπνος

Έρευνες έχουν δείξει πως η σωστή σωματική άσκηση διευκολύνει τον ύπνο. Και, όπως γνωρίζουμε, ένας καλός ύπνος βοηθά στην απώλεια βάρους και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Επικέντρωση στην ποιότητα

Όπως αναφέρει η personal trainer, Keri Lynn Ford, η σωστή άσκηση έχει να κάνει με το είδος και όχι με την χρονική διάρκεια. Αν λοιπόν έχετε ήδη ξεκινήσει να ψάχνεστε και έχετε αντικαταστήσει ένα πολύωρο πρόγραμμα άσκησης με κάποιο πιο έντονο που θα απαιτεί λιγότερο χρόνο, τότε είστε σε καλό δρόμο.

Δοκιμάζετε συνεχώς καινούρια πράγματα

Δοκιμάστε νέες ασκήσεις και προγράμματα προπόνησης. Η ποικιλία στην γυμναστική κρατά το ενδιαφέρον σας ενεργό και συμβάλει στην πρόοδο που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε. Αν το κάνετε ήδη, τότε σημαίνει ότι έχετε αποκτήσει ενδιαφέρον για τη γυμναστική και σας έχει γίνει τρόπος ζωής.

15 σοβαροί λόγοι για να ξεκινήσεις το τρέξιμο

Έχετε καλύτερη διάθεση

Μπορεί να το αφήσαμε για το τέλος, ωστόσο, είναι σημαντικό. Αν η ψυχολογία σας είναι σε καλύτερη κατάσταση, τότε είναι δεδομένο ότι είστε σε καλό δρόμο. Αν συνεχίσετε έτσι, τότε τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

Διαβάστε ακόμα: 6 λάθη που καταστρέφουν τα αποτελέσματα της προπόνησής σου

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version