Συζήτηση για το «σπίτι» του στίβου μεταξύ ΣΕΓΑΣ-Πολιτείας

Συζήτηση για το «σπίτι» του στίβου μεταξύ ΣΕΓΑΣ-Πολιτείας

Η προοπτική της δημιουργίας ενός αθλητικού κέντρου στο Ολυμπιακό Χωριό, που θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια το ¨σπίτι¨του στίβου συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Αυτοψία από τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ

Ηδη στις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο Ολυμπιακό Χωριό έχει γίνει αυτοψία από τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου το στάδιο να παραχωρηθεί στη ΓΓΑ. Πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία θα λύσει οριστικά το πρόβλημα που έχει ο στίβος στην Αττική, δεδομένο του ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα στάδιο ικανό να φιλοξενήσει αγώνες. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εγκατάσταση στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά και θέματα που αφορούν τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

“Η επίσκεψη του γγΑ ήταν για εμάς μια πολύ σημαντική παρουσία σήμερα στα γραφεία μας. Συζητήσαμε για γενικότερα θέματα στον αθλητισμό, όπως η προοπτική κατάθεσης νομοσχεδίου που θα αντιμετωπίζει τα τρέχοντα προβλήματα στον αθλητισμό. Παράλληλα είχαμε μια γόνιμη συζήτηση για τα προβλήματα των υποδομών, που απασχολούν το άθλημα μας σε όλη την Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα στην Αττική, όπου δεν υπάρχει ένα στάδιο ώστε να γίνουν αγώνες, αφού και το ΟΑΚΑ πλέον δεν είναι σε κατάλληλο για να φιλοξενηθούν διοργανωσεις. Υπάρχουν σημαντικές προοπτικές, η βοήθεια του γενικού στην αναζήτηση χώρου ήταν κρίσιμη και καθοριστική και επίσης πιστεύω πως η βούληση της πολιτείας είναι δεδομένη, ώστε να δημιουργήσουμε μία λύση και να αποκτήσει ο στίβος ένα στάδιο, ένα “σπίτι” του στίβου. Τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε στάδια όλης της χώρας είναι πολλά, όμως, η ΓΓΑ κάνει μια προσπάθεια να ενισχύσει τους προϋπολογισμός των σταδίων, ώστε ορισμένα από αυτά να βρουν λύση. Δυστυχώς ο στίβος είναι ένα άθλημα που για να καλλιεργηθεί χρειάζεται μεγάλη γκάμα κοστοβόρων οργάνων και εξοπλισμών, εκεί κάνουμε κι εμείς ότι μπορούμε με πρόσφατη πρωτοβουλία αυτή του προέδρου Κώστα Παναγόπουλου, που πέτυχε μέσα από την χορηγία με την Εθνική Πανγαία τον εξοπλισμό του Πανθεσσαλικού σταδίου. Θέλω να ευχαριστήσω τον γενικό γραμματέα, που είναι άνθρωπος που προέρχεται από το στίβο, τόσο για τη σημερινή του παρουσία όσο και για τα θέματα που έχουμε μπροστά μας ως προκλήσεις και θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. “, είπε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

Συναδινός: Θα κατατεθεί το σχέδιο

Από την πλευρά του ο Ιούλιος Συναδινός τόνισε: “Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Βασίλη Σεβαστή ζητήματα σε σχέση με τις υποδομές σε στάδια όλης της χώρας, την εξέλιξη των έργων και το σχέδιο που υπάρχει σε σχέση με το “σπίτι” του στίβου στο Ολυμπιακό Χωριό. Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί από το Υπουργείο Εργασίας στη Γενική Γραμματεία, το σχέδιο παραχώρησης του χώρου. Το στάδιο ανήκει στον ΟΑΕΔ από την εποχή του 2004 και μέσω του Υπουργείου Εργασίας θα μας παραχωρηθεί. Με τον κ. Σεβαστή συζητήσαμε σχετικά με το τι πρέπει να περιέχει το νέο στάδιο και την προοπτική δημιουργίας βοηθητικού σταδίου, κάτι βέβαια που θα εξαρτηθεί και από το οικονομικό κόστος, αλλά και από την συνεργασία με την πολεοδομία και τη δυνατότητα κατασκευής νέων χώρων. Στόχος το στάδιο να αποτελέσει το “σπίτι” του στίβου και να αποκτήσει τη δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών αγώνων. Παράλληλα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους ανθρώπους της ομοσπονδίας για άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη. Το βοηθητικό του Καυτανζογλείοιυ έχει ήδη παραδοθεί, ενώ είναι έτοιμη η μελέτη για κεντρικό στάδιο. Στις 7 Μαΐου θα ξεκινήσει η ανακατασκευή του σταδίου στους Ζωσιμάδες στα Γιάννενα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την ανακατασκευή στο στάδιο του Αλκαζάρ και εκεί θα μπει ο εργολάβος τέλη Μαΐου”. Ο γγΑ είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με την πρωταθλήτρια του επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου, που βρισκόταν στα γραφεία της ομοσπονδίας και παράλληλα να της ευχηθεί καλή επιτυχία στις υποχρεώσεις της στη θερινή σεζόν.

Previous ArticleNext Article

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Δημοτικό Στάδιο Ζωγράφου – Εδωσε συγχαρητήρια για το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής δρομέων

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Δημοτικό Στάδιο Ζωγράφου – Εδωσε συγχαρητήρια για το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής δρομέων

To δημοτικό στάδιο Ζωγράφου «Γρηγόρης Λαμπράκης» επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για να δει το πρωτοποριακό πρόγραμμα ηλεκτρονικής εισόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις που εφαρμόζει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.

Το Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας μαζί με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γιώργο Γιαννακόπουλο και τον Αντιπρόεδρο Δήμο Μπουλούκο. Στον κ. Αυγενάκη παρουσιάστηκαν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που εφαρμόζονται στην εγκατάσταση και κυρίως του έγινε επίδειξη του προγράμματος ηλεκτρονικής εγγραφής που εφάρμοσε το Νομικό Πρόσωπο σε συνεργασία με την εταιρεία OTS και το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον κάθε δρομέα να κλείνει τη θέση του στο στάδιο, αποφεύγοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Μετά την επίδειξη ο κ. Αυγενάκης είπε: «Συγχαρητήρια, κάνατε πράξη την ατομική ευθύνη. Είναι πραγματικά μία εξαιρετική εφαρμογή που βοηθά σημαντικά στην τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που θέλουμε να εφαρμόζεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου όλοι οι αθλητές και οι αθλούμενοι να είναι ασφαλείς. Ευθυγραμμίζεται μάλιστα και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση που εφαρμόζουμε και εμείς στον αθλητισμό, με το μητρώο αθλητικών σωματείων, με το πρόγραμμα «Πέλοπας» της ηλεκτρονικής εγγραφής των εγκαταστάσεων σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και με την ψηφιακή κάρτα αθλητή που θέλουμε να εφαρμόσουμε για όλους, από τους αθλητές των συλλόγων μέχρι τους αθλούμενους».

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας είπε: «Με χαρά υποδεχθήκαμε τον Υφυπουργό στην πόλη μας, με τον οποίο μάλιστα με συνδέει μία μακρόχρονη φιλία. Του δείξαμε με υπερηφάνεια την πρωτοποριακή εφαρμογή την οποία ήδη χρησιμοποιούμε για το Γρηγόρης Λαμπράκης και θα επεκτείνουμε και στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο. Ο Δήμος Ζωγράφου θέλουμε εκτός από μία πόλη με παράδοση στον αθλητισμό, να είναι μία πόλη που πρωτοπορεί στον αθλητισμό και ήδη το κάνουμε πράξη».

Εκ μέρους του Νομικού Προσώπου ο Πρόεδρος Γιώργος Γιαννακόπουλος είπε: «Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για το Δήμο μας, καθώς παρουσιάσαμε στον κ. Αυγενάκη την πρωτοποριακή εφαρμογή που έχουμε υλοποιήσει με την εταιρεία OTS και πραγματικά βοηθά τα μέγιστα στην εφαρμογή του υγιεινομικού πρωτοκόλλου για την είσοδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω και τους εκπροσώπους του ΓΑΣ Ιλισός, του ΠΑΣ Ζωγράφου και του ΣΑΠΑΖ, των τριών σωματείων κλασικού αθλητισμού της περιοχής που ήταν σήμερα μαζί μας».

Στο στάδιο ήταν και οι πρωταθλητές του ΓΑΣ Ιλισός Ντενίζ Δημάκη και Γρηγόρης Σκουλαρίκης μαζί με τους προπονητές Γιώργο Ζώργο και Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, οι οποίοι είχαν ιδιαίτερη συνομιλία με τον Λευτέρη Αυγενάκη, όπως και η προπονήτρια του ΠΑΣ Ζωγράφου και πρώην μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Παπασπύρου.
Στον Υφυπουργό Αθλητισμού δόθηκε ως αναμνηστικό μία μπλούζα από τον λαϊκό αγώνα δρόμου Ζografou City Run που έγινε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ από τη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Δήμας, Λάμπρος Καλλαρύτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ευθυμίου καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Καζάκος.

Τεχνική Κολύμβηση: Ο νέος αγωνιστικός προγραμματισμός των πρωταθλημάτων

Τεχνική Κολύμβηση: Ο νέος αγωνιστικός προγραμματισμός των πρωταθλημάτων

Την Ειδική προκήρυξη για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κατηγοριών 2020, καθώς επίσης και τα νέα δεδομένα με τις Προεθνικές ομάδες στην Τεχνική κολύμβηση, όπως αυτά διαμορφώνονται λόγω του κορονοϊού covid – 19, γνωστοποίησε στα σωματεία η ΚΟΕ.

Σύμφωνα με αυτή, οι ημερομηνίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών είναι:
*ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: 1 – 4 Αυγούστου 2020
*ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: 6 – 9 Αυγούστου 2020
*ΚΡΗΤΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ: 10 – 13 Αυγούστου 2020

Δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις Περιφέρειες, το αργότερο έως 20 Ιουλίου 2020

x
Send this to a friend