Site icon runnfun.gr

Απλές συμβουλές για όσους θέλουν να χάσουν βάρος κάνοντας ποδήλατο

Όταν ασκείσαι τακτικά έχοντας ως βασικό σου σκοπό να χάσεις βάρος αλλά δεν βλέπεις κανένα αποτέλεσμα, είναι απόλυτα λογικό να απογοητευτείς άσχημα. Ένας καλός τρόπος για να καταφέρεις να χάσεις βάρος μέσω άσκησης είναι η ποδηλασία. Αν και από μόνη της επίσης μπορεί να μην χρησιμεύσει ιδιαίτερα.

Από την εστίαση της προσοχή στον σωστό τρόπο ποδηλασίας μέχρι τον επαρκή ύπνο που πρέπει να την συνοδεύει, ακολουθούν τέσσερις συμβουλές μέσω των οποίων οι ποδηλάτες μπορούν να κάψουν περισσότερο λίπος και να χάσουν περισσότερα κιλά:

Η αξία της προπόνησης με ποδήλατο και 8 tips για αρχάριους

Τήρησε ένα πρόγραμμα

Το κλειδί για να χάσετε βάρος είναι να είστε συνεπείς με τις καθημερινές σας προπονήσεις. Όταν δεν έχετε πολύ χρόνο να αφιερώσετε στην προπόνησή σας, η αύξηση του ρυθμού έχει αποδειχθεί ότι καίει το λίπος της κοιλιάς πιο αποτελεσματικά όταν κάνετε ποδήλατο.

Επίσης, η ποδηλασία δίνει ώθηση στον μεταβολισμό σας στις 12 ώρες μετά την προπόνηση. Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) είναι ένας τρόπος για να χάσετε κιλά και το καλό είναι ότι αυτές οι προπονήσεις μπορούν συνήθως να ολοκληρωθούν σε μόλις 30-45 λεπτά.

Πήγαινε αργά 

Παρόλο που η σκληρή δουλειά έχει τα πλεονεκτήματά της, η πραγματικότητα είναι ότι η προπόνηση HIIT πρέπει να αποτελεί μόνο το 20% των εβδομαδιαίων προπονήσεών σας για να αποφύγετε τους τραυματισμούς.

Το υπόλοιπο 80% των προπονήσεών σας πρέπει να είναι μακράς και αργής διάρκειας, κάτι που καθιστά πιο εύκολο το να αναρρώσετε και να κάψετε έναν αριθμό θερμίδων.

Κάνε ποδήλατο νηστικός το πρωί

Είτε πρόκειται για την πρωινή σας μετακίνηση είτε για μια απλή βόλτα πριν από τη δουλειά, το κάνετε ποδήλατο χωρίς να έχετε φάει μπορεί να αυξήσει την καύση λίπους. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν δεν είστε νηστικοί, το σώμα σας καίει περισσότερους υδατάνθρακες και γλυκογόνο.

Επίσης, όταν είστε νηστικοί, ακριβώς επειδή τα επίπεδα γλυκογόνου σας είναι χαμηλά και το σώμα σας χρησιμοποιεί το λίπος για να ανταποκριθεί στην προπόνηση. Το ιδανικότερο χρονικό εύρος χωρίς να έχετε φάει είναι περίπου 12-16 ώρες, οπότε αν σκοπεύετε να γυμναστείτε το στις 8 το πρωί, θα πρέπει να αποφύγετε όλα τα τρόφιμα και ποτά εκτός από το νερό από τις 8 το βράδυ.

Βασικά tips για όσους επιλέγουν το ποδήλατο ως άσκηση στην πόλη

Αύξησε τον ύπνο σου

Εκτός από το ότι είναι καλό για την αποκατάσταση μετά την προπόνηση και την πρόληψη τραυματισμών, η μεγάλη ποσότητα ύπνου κάθε βράδυ μπορεί πραγματικά να μειώσει το άγχος και να προωθήσει την απώλεια βάρους.

Με άλλα λόγια, αντί να ξενυχτάτε και να τσιμπολογάτε ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση αργά το βράδυ, κάντε σκληρή ποδηλασία κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να είστε κουρασμένοι και να κοιμάστε νωρίς. Αν κοιμάστε οκτώ ώρες τη νύχτα τότε θα πετύχετε πολύ πιο εύκολα τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

Διαβάστε επίσης: 25 λόγοι για τους οποίους οι δρομείς θεωρούν το τρέξιμο καλύτερο από το ποδήλατο

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version