Συμβουλές για να είστε ασφαλείς όταν τρέχετε στον δρόμο

Για όσους από εσάς προτιμάτε να κάνετε την προπόνησή σας στο τρέξιμο ή ακόμη και να περπατάτε σε εξωτερικούς χώρους, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε κατά νου ώστε να είστε απολύτως ασφαλείς.

Είναι καλύτερο να προτιμήσετε πάρκα και διάφορους χώρους άθλησης για την προπόνησή σας, ωστόσο, αντιλαμβανόμαστε ότι ειδικά για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Προσπαθήστε, ωστόσο, να είστε προσεκτικοί, διότι παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε πολλά τραγικά περιστατικά (σ.σ. ευτυχώς), οι κίνδυνοι στους δρόμους είναι αρκετοί.

Όσο καλύτερα προετοιμασμένοι είστε, τόσο μικρότεροι γίνονται οι κίνδυνοι. Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Αφήστε… μήνυμα

Πριν βγείτε έξω για τρέξιμο θα πρέπει να έχετε ειδοποιήσει κάποιο κοντινό πρόσωπο για το μέρος που σκοπεύετε να τρέξετε και πόσο θα μείνετε εκεί. Σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε, θα ξέρουν οι δικοί σας που να σας ψάξουν.

Μην ξεχνάτε ταυτότητα ή κινητό

Kαλό θα είναι να έχετε μαζί την ταυτότητά σας ή κάποιο έγγραφο που πιστοποιεί τα στοιχεία σας, αλλά και ένα κινητό τηλέφωνο που θα έχετε περάσει μέσα νούμεραέκτακτης ανάγκης.

Πηγαίνετε σε μέρη με κίνηση

Aν υπάρχει κάτι απρόοπτο, είναι καλύτερο να τρέχετε σε ένα μέρος που διέρχονται συχνά οχήματα και μπορεί εύκολα να σας εντοπίσει κάποιος.

Κάντε χώρο

Aν η κίνηση γίνεται ιδιαίτερα αυξημένη και ο δρόμος στενεύει επικίνδυνα, μεταφερθείτε στην άκρη του δρόμου ή στο πεζοδρόμιο για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Να είστε πάντα ευδιάκριτοι

Nα φοράτε ρούχα με έντονα χρώματα, αν δεν διαθέτετε τέτοια, τουλάχιστον αγοράστε ένα αντανακλαστικό γιλέκο. Αν μπορείτε, έχετε μαζί ένα φορητό φως ώστε να σας βλέπουν οι οδηγοί τις βραδινές ώρες.

Στοπ στα ακουστικά

Θα πρέπει να είστε πάντα σε θέση να ακούτε τα διερχόμενα οχήματα, οπότε κρατείστε ακάλυπτα τα αυτιά σας την ώρα που τρέχετε. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τα χρησιμοποιείστε, βάλτε την μουσική σε χαμηλή ένταση ή χρησιμοποιείστε μόνο το ένα.

Προσέξτε τους απρόσεκτους οδηγούς

Aποφύγετε περιοχές που ελλοχεύουν κινδύνους όπως οι είσοδοι σε πάρκινγκ, εστιατόρια και μπαρ. Εκεί που υπάρχει δηλαδή αυξημένη διέλευση οχημάτων και γίνονται συχνά ατυχήματα.

Οι περίεργες ώρες κρύβουν κινδύνους

Αν τρέχετε πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ, είναι αυξημένες οι πιθανότητες να συναντήσετε οδηγό με μειωμένα αντανακλαστικά.

Προσέξτε τους τρόπους σας

Σε σημείο που υπάρχει στοπ, περιμένετε τον οδηγό να σας κάνει νεύμα και εν συνεχεία ανταποδώστε. Αυτό θα κάνει τον οδηγό να το εφαρμόσει και στον επόμενο δρομέα που ενδεχομένως να συναντήσει στον δρόμο του. Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας για να δείξετε στον άλλο προς τα πού θέλετε να στρίψετε.

Διαβάστε ακόμα: Συμβουλές για να κάνετε το καλοκαιρινό τρέξιμο διασκεδαστικό και ασφαλές

Previous ArticleNext Article

Η παραλαβή υλικού και οι τελευταίες εγγραφές στα Bίκος Street Relays Πειραιά

Η παραλαβή υλικού και οι τελευταίες εγγραφές στα Bίκος Street Relays Πειραιά

Ολοκληρώθηκαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές για τα Βίκος Street Relays Πειραιά που θα γίνουν την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 10:30 στο Πασαλιμάνι και από την Παρασκευή αρχίζει η λειτουργία της Γραμματείας Αγώνων στην Πλατεία Κανάρη (Ρολόι) τις εξής ώρες:

Παρασκευή 16/11/2018  13:00-21:00
Σάββατο      17/11/2018 10:00-21:00
Κυριακή  18/11/2018 08:00 – 10:00
Το πρόγραμμα της Κυριακής  διαμορφώνεται ως εξής:

10:30 Street Relays   4Χ2500 μ – 2Χ5000 μ
11:00  Elite Race 10.000μ. ατομικό
12:30 Kids Relays (παιδική σκυταλοδρομία)

Oι φετινοί αγώνες του πρωταθλήματος σκυταλοδρομιών έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την αγορά αθλητικού υλικού για τα σχολεία της Πειραιά και είναι οι μοναδικοί στην ελληνική επικράτεια που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και ανταποδοτική προσφορά σε κάθε τοπική κοινωνία.

Τα Βίκος Street Relays διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νεολαίας Πειραιά, σε συνεργασία με τον αρχαιότερο ελληνικό σύλλογο Ερμής 1877 και τον Ολυμπιακό  Σ.Φ.Π.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει τα ομαδικά αγωνίσματα 4×2500μ., 2×5000μ., τον ατομικό αγώνα 10.000μ. Veronis Cup, καθώς και τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50μ. και 4χ100μ.

Η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο ονομαστικός χορηγός των Street Relays ενώ Μεγάλος Χορηγός είναι  η εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ενέργειας WATT+VOLT. Η μεγάλη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία Renault και πολυβραβευμένη για την κοινωνική της προσφορά είναι Επίσημος Χορηγός, ενώ στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων Επίσημος Χορηγός είναι η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony καθώς και η μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία Veronis Jakobsen. Στους Μεγάλους Υποστηρικτές των Βίκος Street Relays είναι η ανερχόμενη ελληνική εταιρεία παιδικής ένδυσης Domina Sport, που είναι ο Επίσημος Χορηγός των Kids Relays, η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων αθλητικής ένδυσης και υπόδησης σε όλη την Ελλάδα, Ιntersport, η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Arla Foods και η εταιρεία Bausch Health , που με τη μοναδικής αποτελεσματικότητας θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain, ανακουφίζει όλο το σώμα από μυϊκούς πόνους. Επίσημος Υποστηρικτής είναι τα καταστήματα συμπληρωμάτων διατροφής Xtreme Stores, ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια της Eldico που με το αθλητικό υλικό της Amila βοηθάει να εξοπλίσουμε τα σχολεία της πόλης.

Media Partners είναι η συνδρομητική τηλεόραση Nova που για 5η συνεχόμενη χρονιά είναι αρωγός των Βίκος Street Relays αλλά και η ιστοσελίδα Sportfeed.gr.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email: [email protected] (για θέματα συμμετοχών και γενικών πληροφοριών), [email protected] (για θέματα media), [email protected] (για θέματα marketing)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αρχική

https://www.facebook.com/StreetRelaysGreece/

https://www.instagram.com/street_relays/

Το runnfun.gr στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Το runnfun.gr στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Αποστολή Λάρνακα: Γιώργος Αράπογλου

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου, ένα σπουδαίο δρομικό event, στο οποίο θα συμμετάσχουν εξαίρετες προσωπικότητες από την Κύπρο και το εξωτερικό που φιλοδοξεί, σύμφωνα με την προκήρυξη των διοργανωτών, να γίνει θεσμός και να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις αθλητικές οργανώσεις στην Μεγαλόνησο.

Η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα, του Μαραθωνίου των 42.195 μ. θα γίνει την Κυριακή στις 08:00 π.μ. στο Δημαρχείο Λάρνακας, και αναμένεται να προσφέρει έντονες στιγμές συγκίνησης στους θαρραλέους δρομείς που θα τα διανύσουν. Μια διαδρομή που, εκτός από την πανέμορφη φύση που την χαρακτηρίζει, αποτελεί ιδανικός αγώνας για την καταγραφή ρεκόρ και εξαιρετικών επιδόσεων.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν αρκετοί αγώνες που θα καλύψουν τις ανάγκες κάθε δρομέα που θα φορέσει τα αθλητικά του και θα σταθεί στην γραμμή της εκκίνησης.

Ο Ημιμαραθώνιος (21 χλμ), ο αγώνας των 10 χλμ, ο μαζικός και ο εταιρικός αγώνας των 5 χλμ, ο αγώνας RMHC® FUN RACE 1 χλμ για ενήλικες και ο Παιδικός McDonald’s™ 1 χλμ αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες δρομείς σε μια όμορφη διαδρομή με πολλές επιπλέον εκπλήξεις.

Το runnfun.gr θα βρεθεί στη Λάρνακα και θα μεταδώσει όμορφες εικόνες της διοργάνωσης, που επιφυλάσσει για όσους συμμετάσχουν πολλές συγκινήσεις.

Μη χάσετε το «Keep Running» στο STAR με το 42,195 του runnfun.gr

Μη χάσετε το "Keep Running" στο STAR με το 42,195 του runnfun.gr

Και στο «Keep Running» θα κάνει την εμφάνισή του το ειδικό έντυπο του runnfun.gr  με τίτλο ¨42.195″ για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Τη δρομική εκπομπή παρουσιάζουν στο www.star.gr/webtv/ κάθε Παρασκευή (23:00) ο δημοσιογράφος και μαραθωνοδρόμος Νίκος Αρμένης και η πρωταθλήτρια κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ σε Μαραθώνιο Μαρία Πολύζου.

Αναλυτικά το ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της εκπομπής στο Facebοοκ:

Αυτή την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου (23:00) ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος Νίκος Πολιάς είναι μαζί μας στο στούντιο, λίγα μόνο 24ώρα μετά τον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας!

Μιλάμε για τις μεγάλες του επιτυχίες και τα σπουδαία του ρεκόρ στον μαραθώνιο αλλά και για το τρέξιμο στη χώρα μας που τα τελευταία χρόνια μπαίνει στη ζωή ολοένα και περισσότερων ανθρώπων!

Ακόμα, η Μαρία Πολύζου και ο Νίκος Αρμένης παρουσιάζουν τα αποτελέσματα στους μαραθωνίους του περασμένου Σαββατοκύριακου!

Η Μαρία Πολύζου δίνει συμβουλές αποκατάστασης για όσους αγωνίστηκαν στον Μαραθώνιο της Αθήνας και μιλάμε για τις δυνατές στιγμές που όλοι μαζί ζήσαμε την περασμένη Κυριακή!

Επίσης ο Γιώργος Διαμάντης μας μιλά για τον 4ο Φιδιππίδειο Δρόμο και επιπλέον παρουσιάζουμε την ειδική έκδοση της ιστοσελίδας runnfun.gr με 42 ιστορίες 195 λέξεων, πρωταθλητών και αθλούμενων!

Την Παρασκευή στις 23:00 στη Star.gr/webtv βλέπουμε Keep Running! Μην το χάσετε!

Send this to a friend