Συμβουλές για να είστε ασφαλείς όταν τρέχετε στον δρόμο 4227

Για όσους από εσάς προτιμάτε να κάνετε την προπόνησή σας στο τρέξιμο ή ακόμη και να περπατάτε σε εξωτερικούς χώρους, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε κατά νου ώστε να είστε απολύτως ασφαλείς.

Είναι καλύτερο να προτιμήσετε πάρκα και διάφορους χώρους άθλησης για την προπόνησή σας, ωστόσο, αντιλαμβανόμαστε ότι ειδικά για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Προσπαθήστε, ωστόσο, να είστε προσεκτικοί, διότι παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε πολλά τραγικά περιστατικά (σ.σ. ευτυχώς), οι κίνδυνοι στους δρόμους είναι αρκετοί.

Όσο καλύτερα προετοιμασμένοι είστε, τόσο μικρότεροι γίνονται οι κίνδυνοι. Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Αφήστε… μήνυμα

Πριν βγείτε έξω για τρέξιμο θα πρέπει να έχετε ειδοποιήσει κάποιο κοντινό πρόσωπο για το μέρος που σκοπεύετε να τρέξετε και πόσο θα μείνετε εκεί. Σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε, θα ξέρουν οι δικοί σας που να σας ψάξουν.

Μην ξεχνάτε ταυτότητα ή κινητό

Kαλό θα είναι να έχετε μαζί την ταυτότητά σας ή κάποιο έγγραφο που πιστοποιεί τα στοιχεία σας, αλλά και ένα κινητό τηλέφωνο που θα έχετε περάσει μέσα νούμεραέκτακτης ανάγκης.

Πηγαίνετε σε μέρη με κίνηση

Aν υπάρχει κάτι απρόοπτο, είναι καλύτερο να τρέχετε σε ένα μέρος που διέρχονται συχνά οχήματα και μπορεί εύκολα να σας εντοπίσει κάποιος.

Κάντε χώρο

Aν η κίνηση γίνεται ιδιαίτερα αυξημένη και ο δρόμος στενεύει επικίνδυνα, μεταφερθείτε στην άκρη του δρόμου ή στο πεζοδρόμιο για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Να είστε πάντα ευδιάκριτοι

Nα φοράτε ρούχα με έντονα χρώματα, αν δεν διαθέτετε τέτοια, τουλάχιστον αγοράστε ένα αντανακλαστικό γιλέκο. Αν μπορείτε, έχετε μαζί ένα φορητό φως ώστε να σας βλέπουν οι οδηγοί τις βραδινές ώρες.

Στοπ στα ακουστικά

Θα πρέπει να είστε πάντα σε θέση να ακούτε τα διερχόμενα οχήματα, οπότε κρατείστε ακάλυπτα τα αυτιά σας την ώρα που τρέχετε. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τα χρησιμοποιείστε, βάλτε την μουσική σε χαμηλή ένταση ή χρησιμοποιείστε μόνο το ένα.

Προσέξτε τους απρόσεκτους οδηγούς

Aποφύγετε περιοχές που ελλοχεύουν κινδύνους όπως οι είσοδοι σε πάρκινγκ, εστιατόρια και μπαρ. Εκεί που υπάρχει δηλαδή αυξημένη διέλευση οχημάτων και γίνονται συχνά ατυχήματα.

Οι περίεργες ώρες κρύβουν κινδύνους

Αν τρέχετε πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ, είναι αυξημένες οι πιθανότητες να συναντήσετε οδηγό με μειωμένα αντανακλαστικά.

Προσέξτε τους τρόπους σας

Σε σημείο που υπάρχει στοπ, περιμένετε τον οδηγό να σας κάνει νεύμα και εν συνεχεία ανταποδώστε. Αυτό θα κάνει τον οδηγό να το εφαρμόσει και στον επόμενο δρομέα που ενδεχομένως να συναντήσει στον δρόμο του. Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας για να δείξετε στον άλλο προς τα πού θέλετε να στρίψετε.

Διαβάστε ακόμα: Συμβουλές για να κάνετε το καλοκαιρινό τρέξιμο διασκεδαστικό και ασφαλές

Previous ArticleNext Article

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής για το Skyros Run 2020 10

Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις εξελίξεις, σχετικά με την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του COVID-19, το Skyros Run, που διοργανώνεται από τον Δήμο Σκύρου, τον Περιπατητικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο «Ανακαλύπτοντας τη Σκύρο» – “Rediscover Skyros”, την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ «Αλιώτις, ανακοινώνει την ότι ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία.

Το Skyros Run ορίζεται εκ νέου το Σάββατο 29 Αυγούστου με το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα και παροχές προς τους δρομείς.

Όσοι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή, αυτομάτως μεταφέρονται στη νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Οι αθλητές που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους καταβάλλοντας το αντίτιμο της συμμετοχής έχουν τρεις επιλογές:

Α) Να διατηρήσουν την εγγραφή τους στη νέα ημερομηνία με όλες τις παροχές.

Β) Τη δυνατότητα να παραλάβουν την τσάντα συμμετοχής που θα περιλαμβάνει το μπλουζάκι το μετάλλιο και τα δώρα των χορηγών, η οποία θα αποσταλεί στη διεύθυνση που θα μας υποδείξουν, ενώ τα χρήματα της εγγραφής τους θα καταβληθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα στην οικογένεια του μικρού Λιουμπίμ που στις 18.09.2017 έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος στον μόνιμο τόπο διαμονής του στην Σκύρο και έμεινε ανάπηρος από το λαιμό και κάτω και τον οποίο το Skyros Run αποφάσισε να στηρίξει με διάφορες δράσεις και να αφιερώσει την διοργάνωση στην προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση της υγείας του μικρού παιδιού.

Γ) Τη δυνατότητα, επιστροφής των χρημάτων τους στο ακέραιο αφού αφαιρεθούν οποιαδήποτε διαχειριστικά κόστη που προκύπτουν από χρεώσεις τραπεζικών μεταφορών.

Για περισσότερες διευκρινήσεις ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο [email protected]
Ευχόμαστε σε όλους υγεία αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας και η παγκόσμια κοινότητα.
Ελπίζουμε αυτό το μήνυμα να σας βρίσκει υγιείς και ασφαλείς και σύντομα να τρέξουμε ξανά μαζί στους δρόμους.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.
#menoumespiti #Be1ofUS

Μείνετε συντονισμένοι

website: http://www.skyrosrun.com/
facebook: https://www.facebook.com/skyrosrun/
instagram: https://www.instagram.com/skyrosrun/

Ακύρωση του Μαραθωνίου Κρήτης και ραντεβού το 2021 14

4ος Μαραθώνιος της Κρήτης: Μια δρομική γιορτή με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία

Σε συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε ομόφωνα η ακύρωση του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης για το έτος 2020 και η διεξαγωγή του τον Απρίλιο του 2021, όπως υπαγορεύουν οι σημερινές συνθήκες.

Οι πολίτες που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στον 5ο Μαραθώνιο έχουν τις εξής δυνατότητες:

Α. Να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους, προκειμένου να σας επιστραφεί το ποσό εγγραφής. Αυτό μπορεί να γίνει με την είσοδό τους στην ατομική τους καρτέλα – τους έχει σταλεί σχετικό Link με email κατά την εγγραφή – και την επιλογή της ένδειξης «Αίτημα Ακύρωσης/Cancellation Request» στο κάτω μέρος της καρτέλας. Για τυχόν απορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στο email [email protected]
Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης ακύρωσης είναι η Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

Β. Να μην προβούν στις παραπάνω ενέργειες, έτσι ώστε η εγγραφή να ισχύει για τη συμμετοχή τους στον 5ο Μαραθώνιο Κρήτης που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2021.
Υπενθυμίζουμε ότι η Οργανωτική Επιτροπή ουδεμία ευθύνη φέρει για πολιτικές ακυρώσεων που αφορούν τρίτους (πχ ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκές εταιρίες, αεροπορικές εταιρίες, κτλ).

Η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, των εθελοντών, των κατοίκων της Κρήτης αλλά και η δημιουργία μοναδικών θετικών εμπειριών για όσους βιώνουν το Μαραθώνιο Κρήτης σε όλες του τις διαστάσεις αποτελούν πάντα προτεραιότητά της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Κρήτης.

Επικοινωνία: [email protected] Τ. +30 6932630730
το σάιτ του αγώνα: https://crete-marathon.gr/

x
Send this to a friend