SwimRun Hydra: Μετατρέποντας το εμπόδιο του καιρού σε ευκαιρία ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Έμελλε το 5ο SwimRun Hydra 2023, να συναντήσει και να αναμετρηθεί με την πρόκληση της φύσης και τελικά να πραγματοποιηθεί με συνθήκες ανέμου 7 και 8 μποφόρ, για πρώτη φορά νοτιοδυτικού, εφαρμόζοντας το “Πλάνο Ζ’” όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ελάχιστα λεπτά πριν οι αθλητές ξεχυθούν με πάθος στο τερέν του αγώνα.

Οι προβλέψεις που ήθελαν τον καιρό να επιδεινώνεται το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ημέρα του αγώνα, ενώ μέχρι την Παρασκευή ήταν “χαρά Θεού” επιβεβαιώθηκαν και από πολύ νωρίς το πρωί, το νησί της Ύδρας βρισκόταν στη δύνη του καιρού. Η TRIMORE Sport Events, σε διαρκείς συσκέψεις με την Λιμενική Αρχή Ύδρας και την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω (σταθεροί συνεργάτες ασφάλειας σε θάλασσα και στεριά), τροποποίησε τους αγώνες με τρόπο ώστε να είναι εφικτή η διεξαγωγή όλων των αποστάσεων, με έμφαση στη μεγάλη μαραθώνια απόσταση, η οποία αποτέλεσε και τον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος MySwimRunChampionships.

Το 5ο SwimRun Hydra 2023 ενθουσίασε, μάγεψε, κέρδισε κάποιους ακόμη φανατικούς!

Μικρή καθυστέρηση 2 ωρών αρκούσε για τις τελικές διευθετήσεις και την τεκμηριωμένη ενημέρωση αρχών και αθλητών και τελικά στις 10:00 και 10:15, όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές στάθηκαν γενναίοι και τολμηροί στην αψίδα της εκκίνησης σε δύο κύματα (πρώτα οι δύο μεγάλες αποστάσεις και αργότερα η μικρή) αφού πήραν μαζί τους το πολύτιμο αγαθό της ενυδάτωσης, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι & τα ενεργειακά gel και μπάρες της Maurten.

Στον τερματισμό, περίμεναν τους αθλητές πλήθος εδεσμάτων κι εκπλήξεων, μεταξύ των οποίων μπανάνες & ανανάδες της Bella Frutta F.illi Orsero, τα φρέσκα τοστ του Καραμολέγκου, φτιαγμένα με αγάπη από το EU Bakery, ατομικές πορτοκαλόπιτες δια χειρός της Μαρίας Κατσικάρη – Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή, ντόνατς σε 3 γεύσεις από την Μίδες Τρόφιμα, ενεργειακό ποτό Red Bull και η μεγάλη έκπληξη της ημέρας, ατομικά μπουκαλάκια ούζο & τσίπουρο από την Ποτοποΐα Τσεφανούρη που ενθουσίασε άπαντες!

Όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός της γραμματείας & υποδοχής των αθλητών έγινε με Laptop και Tablet της Lenovo, No1 κατασκευαστή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στον κόσμο, Χρυσού Χορηγού του αγώνα, ενώ η ζωντανή αναμετάδοση του αγώνα από την 6αμελή ομάδα των Γιάννη Κατωπόδη – Κωνσταντίνου Παπανικολάου: SwimBikeRun.grLiveCoverage.gr έδωσε την ευκαιρία, ένα τόσο δύσκολο και απομακρυσμένο από την κοινή θέα σπορ, να μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει με ζωντανή περιγραφή σε όλη του τη διάρκεια, τόσο από τη θέση της διοργάνωσης στο νησί (πελώριο video wall στο αθλητικό χωριό της διοργάνωσης στο λιμάνι), όσο και όλη την Ελλάδα και τον κόσμο μέσω διαδικτύου.. για πρώτη φορά. Απίστευτα πλάνα που δημιούργησε η ομάδα από αέρος, θαλάσσης και στεριάς, μεταφέρουν τον εξαιρετικά δυνατό παλμό και την περιπέτεια του σπορ. Την εξαιρετική αυτή ευκαιρία, προσέφερε στη διοργάνωση η Elval Colour, Στρατηγικός Συνεργάτης της TRIMORE Sport Events, η οποία εμπιστεύεται σταθερά όλα της τα τολμήματα και στηρίζει τις καινοτομίες, κάτι άλλωστε που έχει στο moto της: Power to Imagine.

Η δυνατότητα αυτή προς τους αθλητές και τους φίλους του σπορ ανά τον κόσμο, έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα εξωστρέφειας του SwimRun Hydra και της TRIMORE Sport Events γενικότερα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους ξένους αθλητές να ζήσουν τον τουρισμό αθλητικής εμπειρίας στη χώρα μας και τις εξαιρετικές περιοχές που διαλέγει για τα events της.

Επιπροσθέτως, η ομάδα του Δημήτρη Παπά η οποία δημιουργεί τα υπέροχα Video Clips της διοργάνωσης και της Μαριάνας Δρατσούμη – FotoTrexoume συμπληρώνουν το μπουκέτο του multimedia υλικού που αποτυπώνει τις ξεχωριστές στιγμές και την ένταση της διοργάνωσης.

Αξίζει να ευχαριστήσουμε τη Hellenic Seaways, επίσημο χορηγό μετακίνησης της ομάδας της διοργάνωσης, των συνεργατών, δημοσιογράφων & της ομάδας της ζωντανής αναμετάδοσης. Τον Γιάννη Νάκα προσωπικά για την προσωπική του συμβολή και την παραχώρηση του σκάφους της εταιρείας του Nakas Rentals για της ανάγκες χαρτογράφησης & χωροθέτησης της διαδρομής του κολυμβητικού σκέλους, την εταιρεία Vector Brands που με τις ταινίες υψηλής αντοχής HPX καταφέραμε να μαρκάρουμε όλες τις διαδρομές του τρεξίματος. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία Melissa Kikizas, που για ακόμα μια χρονιά μας προσέφερε τα μακαρόνια & τις σάλτσες για το γεύμα ενδυνάμωσης των αθλητών, μαγειρεμένο από το προσωπικό του εστιατορίου Veranda στην Ύδρα. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα Ντίνα Αδαμοπούλου, πρόεδρο του ΙΑΜΥ που όχι μόνο φιλοξένησε στο roof garden του μουσείου το pasta party των αθλητών, αλλά μας παραχώρησε την κεντρική αίθουσα του μουσείου για την τεχνική ενημέρωση της Παρασκευής και την υλοποίηση της τελετής απονομών του Σαββάτου που λόγω καιρικών συνθηκών, ήταν απαγορευτικό να γίνουν σε εξωτερικό χώρο.

Η καρδιά του SwimRun του κόσμου χτύπησε όσο πιο δυνατά μπορούσε στην Ύδρα για 5η χρονιά με αυτό το ξεχωριστό σπορ των ζευγαριών αθλητών που ασκούνται στην επιβίωση και την περιπέτεια στη φύση, αποτελώντας τιμητικά τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος MySwimRun Championships στην Advanced/Marathon απόσταση των 38,7 χλμ. προσελκύοντας μερικούς από τους δυνατότερους αθλητές SwimRun του κόσμου.

Τις διακρίσεις γενικής στην Advanced / Marathon distance κατέκτησαν:

Lisa Ring – Martin Flinta, Nicolas Remires – Anastasis Mitropapas, Mike Alexander – Paul Martin

(όλα τα αποτελέσματα της απόστασης)

Ακολούθησαν οι διακρίσεις γενικής της Core distance:

Mampros ArgyrisAlexandros Argyris, Tom JenkinsonSebastian Jenkinson, Vassilis BampanikasFragkiskos Karvounakis

(όλα τα αποτελέσματα της απόστασης)

Τους αγώνες συμπλήρωσαν οι τολμηροί της γενικής της Initiative distance:

George Koromi – George Papageorgiou, Antonis Armenatzoglou – Giorgos Radis, Evangelos Charatsis – Bimitris Sois

(όλα τα αποτελέσματα της απόστασης)

Το SwimRun Hydra διοργανώνεται από την TRIMORE Sport Events, σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας, την Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και τον Yδραϊκό Ναυτικό Όμιλο, με την εξαιρετική αρωγή της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, της Αστυνομίας Ύδρας, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και του Hydras Trail.

Η TRIMORE, έχοντας δώσει αμέτρητες φορές εξετάσεις σε δύσκολες καιρικές συνθήκες σε Σύρο, Ρέθυμνο, Ύδρα, Βούλα κλπ, φροντίζει με ιδιαίτερη θέρμη τα μέτρα ασφαλείας τόσο στη στεριά όσο κυρίως στη θάλασσα, προσφέρει απόλυτη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στους αθλητές να τολμήσουν, να ζήσουν το όνειρό τους και να βιώσουν μια μοναδική, ανεξίτηλη, δύσκολη αλλά ασφαλή περιπέτεια στα όρια που θα επιλέξουν και θα ξεπεράσουν οι ίδιοι. Παράλληλα η διοργάνωση προτρέπει και επιβλέπει ώστε οι αθλητές να προστατεύουν το περιβάλλον, αφού καλούνται να επιστρέψουν τις άδειες συσκευασίες τροφοδοσίας στον τερματισμό, σε μια προσπάθεια να σεβαστούμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί. Τέλος αλλά με ιδιαίτερο σεβασμό και βαρύτητα, οι ξεχωριστοί και πολύτιμοι εθελοντές της διοργάνωσης (καπετάνιοι σκαφών, πάροχοι σκαφών και εθελοντές αρωγοί, μεμονωμένοι εθελοντές και μαθητές – σπουδαστές, ομάδα διάσωσης κλπ), φρόντισαν και έδωσαν το δικό τους λιθαράκι στην ασφάλεια, την διευκόλυνση του αγώνα και την καθαριότητα του φυσικού περιβάλλοντος.

Δεδομένου ότι ο καιρός επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο την Κυριακή, γυρίζοντας μάλιστα σε Βορειοδυτικός (το λιμάνι στο μάτι του καιρού), κατέστη μη ασφαλής η διεξαγωγή των προγραμματισμένων παιδικών δραστηριοτήτων, οι οποίες με λύπη των διοργανωτών, μετατέθηκαν για την επόμενη χρονιά πιο πλούσιες και δημιουργικές, ενώ τα μετάλλια, αποδόθηκαν στα παιδιά που προσήλθαν στη γραμματεία.

Το SwimRun Hydra, αποτελεί πέραν του τελικού του MySwimRunChampionships για το 2023, αγώνα πρόκρισης στους τελικούς του 2024, για όλες τις αποστάσεις. Η συμμετοχή των αθλητών είναι προσωπική, παρόλο που λαμβάνουν μέρος ως ζευγάρια, κάτι που σημαίνει ότι δεν δεσμεύονται στο ζευγάρι με το οποίο λαμβάνουν μέρος στον αγώνα της Ύδρας. Την πρόκριση κατέκτησαν όλοι οι αθλητές κάθε ζευγαριού που επικράτησε σε κάθε απόσταση στη γενική κατηγορία (18 ζευγάρια αθλητών) και πρόκειται να λάβουν σύντομα την σχετική πρόσκληση.

Το SwimRun Hydra, αποτελεί επίσης από το 2022, συνεργάτη του AquaticRunner, δίνοντας πρόκριση (Slot) σε ζευγάρια βάθρων, για τον πρωτοπόρο ομώνυμο Individual SwimRun αγώνα στην Ιταλία. Την πρόκριση κατέκτησαν οι: Nicolas Remires, Anastasios Mitropapas, Lisa Ring, Martin Flinta, Simore Mierau, Mirja Mierau

Θαυμάστε τις φωτογραφίες, την ζωντανή αναμετάδοση που έγινε και το  Media Clip της διοργάνωσης!

Ο Race Director της TRIMORE XTERRA Greece, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, δήλωσε: “Το SwimRun Hydra είναι πλέον ένα καθιερωμένο, αναγνωρισμένο και ξεχωριστό event ανά τον κόσμο. Οι μεγάλες κοινότητες των SwimRunners σε Σουηδία (μητέρα του σπορ), Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Φιλανδία, Νορβηγία, ΗΠΑ κλπ, γνωρίζουν ότι στην Ύδρα/Ελλάδα έχουμε μια υπέροχη και ασφαλή διοργάνωση, την οποία σχεδιάζουν και εκτελούν παθιασμένοι, ενθουσιώδεις, έμπειροι και με ενσυναίσθηση (οι ίδιοι αθλητές) άνθρωποι. Έχουμε βάλει στόχο να μιλά όλος ο κόσμος για την Ύδρα και να την συνδέει με το υπέροχο SwimRun της. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γεγονός ότι κοντά στο 70% των συμμετεχόντων ήταν από το εξωτερικό, καθώς επίσης και για την μεγάλη ανάπτυξη των συμμετοχών τη χρονιά αυτή. Ήδη προγραμματίζονται εβδομαδιαία Camps για την εβδομάδα του αγώνα το 2024 από Γαλλία, Σουηδία και Γερμανία, τα οποία θα ολοκληρωθούν με τη συμμετοχή στη διοργάνωση. Η νέα ημερομηνία για το 6ο SwimRun Hydra συμφωνήθηκε με το Δήμο Ύδρας να είναι στις 1,2 και 3 Νοεμβρίου του 2024, ώστε να συνδυαστεί με την ολοκλήρωση των διακοπών των Ευρωπαίων, την επιδίωξη καλλίτερων συνθηκών καιρού, την μεγαλύτερη ευελιξία του νησιού στην φιλοξενία περισσότερων επισκεπτών και την μη σύμπτωση με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά και δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή από το να τον υπερβαίνουμε κι εκείνον και τον εαυτό μας.

Ευχαριστούμε το Δήμο, την Περιφέρεια Αττικής – Αντιπεριφέρεια Νήσων, τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο, τις αρχές και τους αρωγούς καθώς και τους υπέροχους εθελοντές μας, με όποιο τρόπο επέλεξαν να μας στηρίξουν. Θέλω ξεχωριστά να ευχαριστήσω την αδιανόητη/ασυναγώνιστη ομάδα μου (Μαρία, Κατερίνα, Γιώργο, Ηλία, Άννα, Νικολέτα, Νικόλα, Πάρη, Γιάννη, Γκρέτα), τους Στρατηγικούς μας Συνεργάτες και όλους τους χορηγούς μας που μας εμπιστεύονται κι ας τρέμει η ψυχή τους στα τολμήματά μας και προσωπικά τη Λιμενάρχη Ύδρας κα Μαρία Σπηλιοπούλου (δεν ήταν και εύκολη η συνθήκη που διαχειριστήκαμε), τον φίλο πρώτα Γιάννη Αγγελή – Γενικό Διευθυντή της Elval Colour ο οποίος ενστερνίζεται το όραμα και την πρόεδρο του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας κα Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου.

Θέλω να αφιερώσω την 30στή αυτή μας διοργάνωση, στο πρότυπό μου, τον αθληταρά πατέρα μου, τον οποίο πριν λίγες ημέρες αποχαιρέτησα και την αγαπημένη μου μητέρα, η οποία ήταν μαζί μας απλή εθελόντρια και εδώ!”

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση: TRIMORE Sport Events, Δήμος Υδραίων, Περιφέρεια Αττικής – Αντιπεριφέρεια Νήσων, Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος,  

Στρατηγικοί Συνεργάτες:             Elval Colour – ΕΤΕΜ 

Χορηγός Μετακίνησης:               Hellenic Seaways

Χρυσός Χορηγός:                          Lenovo

Αθλητικοί Χορηγοί:                      Arena, Coros, On Shoes 

Χάλκινοι Χορηγοί:                        ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, Ζαγόρι Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Ποτοποΐα Τσεφανούρη, Microsports, BlackMile, Maurten, Bella Frutta, F.illi Orsero, Melissa Kikizas, D.Koronakis S.A., PoufMakers, τα Σερμπέτια στου Ψυρρή, Καραμολέγκος, EU Bakery, Nakas Blue

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                       Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Τ.Ο.Ε.), Περιφέρεια Αττικής

Media Partners:                            In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr

Υποστηρικτές:                              Vector, HPX, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, 1MATION, Check A Bike, EPedal Tours, Protypo, Hydra Diving Center, Hydra’s Trail, Marathon Bikes

————-

Website

www.diaplous-ssda.gr

www.trimore.gr

Facebook

trimoresportevents

xterragreece

SwimRunHydra

Instagram

@trimoresportevents

@greecexterra

@swimrunhydra

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Triman: Με νέα ταυτότητα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Η Triman, μία από της κορυφαίες τριαθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα, παρουσίασε φέτος μια ανανεωμένη οπτική ταυτότητα, υιοθετώντας ένα μοντέρνο λογότυπο που συμβολίζει τα τρία αθλήματα του τριάθλου και τον αριθμό “3”. Η Triman συνεχίζει να γράφει ιστορία ως η μοναδική εγχώρια διοργάνωση με αγώνες σε όλες τις τριαθλητικές αποστάσεις και κατηγορίες, τόσο για τους έμπειρους όσο και για αρχάριους τριταθλητές. Αποτέλεσμα είναι η ραγδαία αύξηση συμμετοχών, με παρουσία αθλητών και τριαθλητικών ομάδων από όλον τον κόσμο.

Ασταμάτητη ζήτηση:

Μέσα σε μόλις 24 ώρες από την έναρξη των εγγραφών, το 50% των θέσεων για τους αγώνες του Μαΐου εξαντλήθηκε, καταδεικνύοντας την ασύλληπτη αποδοχή της Triman. Παράλληλα, οι εγγραφές για τους αγώνες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου ξεκίνησαν δυναμικά, με το 25% των θέσεων για τον Οκτώβριο να καλύπτεται άμεσα.

Πλούσιο πρόγραμμα 2024:

 • 10 με 12 Μαίου:
  • Triman (middle distance)
  • Triswim (κολυμβητικός αγώνας 5k, 2.5k, 1k.)
  • Trifast (sprint distance)
  • Nightrun (νυχτερινός αγώνας δρόμου)
  • Olympos Sport Expo Show (αθλητική έκθεση 600μ2)
 • 7 με 8 Σεπτεμβρίου:
  • Olympos-X (extreme triathlon)
  • Olympos-X Half (extreme triathlon half distance)
  • Nightswim (νυχτερινή κολύμβηση)
  • Super Sprint Battle (triathlon)
 • 13 Οκτωβρίου:
  • Triman226 (full distance)
  • 5 (Olympic distance)

Μια αξεπέραστη εμπειρία:

Μια μοναδική εμπειρία, συνδυάζοντας την αγάπη για τον αθλητισμό με την ομορφιά της Ελλάδας. Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα στην μαγευτική Ολυμπιακή Ακτή Πιερίας, με θέα τον Όλυμπο, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα αξέχαστο αγωνιστικό και οπτικό θέαμα (τόσο δια ζώσης όσο και μέσω live streaming μετάδοσης).

Χρηματικά Έπαθλα:

Δεν είναι μόνο η άψογη διοργάνωση και την μαγευτική τοποθεσία που ξεχωρίζει την Triman, αλλά και τα χρηματικά έπαθλα που προσφέρει. Είναι η μοναδική διοργάνωση στην Ελλάδα που επιβραβεύει τους νικητές με χρηματικά ποσά ύψους 6.000 ευρώ, αναδεικνύοντας την αξία του αθλητισμού και προσφέροντας ένα σημαντικό κίνητρο στους αθλητές.

Πρώτο και στις αξιολογίσεις:

Στην κορυφαία πλατφόρμα αξιολόγησης αγώνων τριάθλου, το racecheck.com, η Triman έρχεται πρώτη και στις αξιολογήσεις στο σύνολο των Ελληνικών αγώνων τριάθλου στην Ελλάδα, με σκορ 4,7/5. Αυτό αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη της άριστης οργάνωσης, της υψηλής ποιότητας και της μοναδικής εμπειρίας που προσφέρει η Triman στους αθλητές.

Ετοιμαστείτε για το 2024:

Το 2024 θα είναι μια χρονιά γεμάτη έντονες συγκινήσεις και αθλητικές επιδόσεις. Εάν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία της Triman, δηλώσετε συμμετοχή τώρα στο www.triman.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

11ο XTERRA Greece | Vouliagmeni 2024: Η ξεχωριστή διοργάνωση, σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο

Στο ξεκίνημα της δεύτερης 10ετίας του, το XTERRA Greece | Vouliagmeni, ανάμεσα στους 7 επιλεγμένους σε όλες τις Ηπείρους προορισμούς του XTERRA World Cup, αποκτά ξεχωριστή υπόσταση και ετοιμάζεται να υποδεχθεί στη Βουλιαγμένη, τους λάτρεις της περιπέτειας στη φύση, στις 26-28 Απριλίου.

Το επερχόμενο event του Απριλίου, παρουσιάστηκε την Τρίτη 20. Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τον επικεφαλής της XTERRA Greece και Race Director Κωνσταντίνο Μητρόπαπα, ενώ θερμό χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτριος Φραγκάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, και ο Marketing Manager της XTERRA Planet Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης ενώ τους ομιλητές και καλεσμένους υποδέχθηκε στο ρόλο του συντονιστή η δημοσιογράφος Γκρέτα Λυμπεροπούλου.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μέσα από τη διοργάνωση της XTERRA Greece Vouliagmeni καταφέραμε να γνωρίσουμε κι εμείς την πόλη μας καλλίτερα! Τις εξαιρετικές διαδρομές στη Φασκομηλιά, στο Πευκωτό, η διοργάνωση της XTERRA Greece Vouliagmeni, είναι το 1ο μας μεγάλο πείραμα που δείχνει να πετυχαίνει! H πόλη μας φιλοξενεί πλέον πολλές διεθνείς διοργανώσεις και είμαστε πολύ φιλόδοξοι και δραστήριοι.  Αγαπάμε και «ανοίγουμε» την πόλη μας στον αθλητισμό! Αυτό σημαίνει εξωστρέφεια πόλης, καταφέρνουμε να διαφημίσουμε και να προμοτάρουμε την πόλη μας παντού!»

Στο λόγο του ο Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς σημείωσε: “Στηρίζουμε σαν πολιτεία τέτοιες διοργανώσεις, έχουμε τις προοπτικές να έχουμε έναν καταπληκτικό αγώνα τον Απρίλιο με το XTERRA Greece | Vouliagmeni, που κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλλίτερη διοργάνωση! Κάθε χρόνο ευελπιστούμε να γνωρίζουν όλοι τη διοργάνωση αυτή, τα μικρά παιδιά να έρχονται να δοκιμάζουν το Τρίαθλο και να πάρουν το «διαβατήριο» για τον αθλητισμό μέσα από το Kids TRIathlon.

O Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτριος Φραγκάκης, τόνισε: “Για εμάς είναι μια στρατηγική επιλογή να στηρίζουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα σαν το XTERRA Greece | Vouliagmeni. Είναι ένας από τους καλλίτερους τρόπους προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, ο πρεσβευτής μας! Θεωρούμε στρατηγική τη συνεργασία μας εδώ και 4 χρόνια, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας και να στηρίξουμε κάθε σας προσπάθεια!”

Ο Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης, εκπροσωπώντας την XTERRA Planet, είπε: “Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δεν είναι τυχαίο ότι για μεγάλο μέρος των αθλητών που έρχονται στην Ελλάδα είναι καθιερωμένος ο αγώνας στην συνείδησή τους. Ο αθλητισμός είναι βάση και πυρήνας για πάρα πολλές περιοχές, προσελκύοντας τις ανάγκες του σημερινού τουρίστα / αθλητή. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που μια στάση του World Cup είναι η Ελλάδα, κι ο Δήμος της Βουλιαγμένης. Υποστηρίζουμε τον αγώνα υλικοτεχνικά και με προσωπικό εξειδικευμένο που θα έρθει φέτος για να μεταδοθεί on line & off line σε όλον τον κόσμο.”

Τέλος, ο οικοδεσπότης της XTERRA Greece Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, ανέφερε: “Το XTERRA Greece | Vouliagmeni είναι πλέον ένας θεσμός, όχι απλά στο δικό μας μυαλό εδώ στην Ελλάδα, στο μυαλό κάθε αθλητή XTERRA του πλανήτη. Μην ξεχνάμε η κοινότητα αυτή των αθλητών, πλησιάζει τους 40.000. Είναι καθιερωμένος αγώνας, όμορφος, περιπετειώδης, συναρπαστικός, δύσκολος και προκλητικός, καλά οργανωμένος και ασφαλής και η κοινότητα των Elite αθλητών αποτελεί άτυπους πρεσβευτές μας. Αυτό το οποίο μπορούμε ακόμη πιο πολύ να αναπτύξουμε είναι η Ελληνική πινελιά στη διοργάνωση. Χρειαζόμαστε περισσότερους αθλητές, περισσότερα πιτσιρίκια και ασφαλώς φίλαθλους του Off Road Τριάθλου, οι οποίοι θα γεμίσουν την πλάζ, θα απολαύσουν τη γιορτή και θα διαδώσουν την υπέροχη εμπειρία που έζησαν παντού. Προσωπικά και ως ομάδα, υποσχόμαστε ότι αυτό που σχεδιάζουμε θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και θα αποτελέσει πρότυπο διοργάνωσης τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τις υπόλοιπες διοργανώσεις του XTERRA ταξιδιού στον πλανήτη! Ευχαριστώ τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την εμπιστοσύνη και αρωγή, τις υπηρεσίες του Δήμου που συνεργάζονται καθώς και τους κατοίκους της περιοχής για την μεγάλη συμβολή τους (άμεση και έμμεση με την ανοχή της όχλησης), καθώς και τους επικεφαλής Αθλητισμού και Τουρισμού της χώρας που μας τίμησαν σήμερα εδώ.

Στην ιστορική, αγαπημένη και εξαιρετικής ομορφιάς πλαζ της Βουλιαγμένης, πρόκειται για μια ακόμη φορά να στηθεί το Αθλητικό χωριό της διοργάνωσης, ως επίκεντρο των αγώνων Off Road Τριάθλου για ενήλικες (Σάββατο 27) και για παιδιά (Κυριακή 28).

Όπως κάθε χρονιά, το κολυμβητικό σκέλος του Τριάθλου θα ξεκινήσει από την πλαζ στον όρμο της Βουλιαγμένης, ενώ το Ποδηλατικό και δρομικό σκέλος του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στα βουνά του Νότιου Υμηττού: Φασκομηλιά και Πευκωτό. Το Παιδικό Τρίαθλο (Κυριακή 28. Απριλίου), πρόκειται στο σύνολό του να εντός της οργανωμένης και προστατευμένης για τους μικρούς φίλους του Τριάθλου, πλαζ.

Το XTERRA Greece | Vouliagmeni, αποτελώντας παράλληλα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Off Road Τριάθλου στη μεγάλη του απόσταση, αποτελεί ήδη πόλο έλξης των Elite αθλητών όλου του κόσμου, δεδομένου ότι είναι σταθμός World Cup,  στο οποίο διεκδικούν πέραν του τίτλου και της διάκρισης, χρηματικά έπαθλα € 340.000,-. Πέραν όμως του ξεχωριστού αγώνα των Elite, ερασιτέχνες και αρχάριοι Τριαθλητές βουνού όλων των επιπέδων, θα απολαύσουν την ίδια πίστα, δυσκολίες και περιπέτεια, ζώντας ξεχωριστές στιγμές και διεκδικώντας για τη Full απόσταση του Τριάθλου, πρόκριση στους τελικούς του Τρεντίνο της Ιταλίας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, απευθυνόμενο το XTERRA Greece | Vouliagmeni σε όλους, πέραν της Full απόστασης Off Road TRIathlon, προσφέρει ευκαιρίες συμμετοχής σε:

 • Relay (σκυταλοδρομία ομάδος 2 ή 3ων ατόμων) Full απόστασης Off Road TRIathlon
 • Sprint απόσταση Off Road TRIathlon
 • Relay (σκυταλοδρομία ομάδος 2 ή 3ων ατόμων) Sprint απόστασης Off Road TRIathlon
 • Full απόσταση Aquathlon
 • Sprint απόσταση Aquathlon
 • Kids TRIathlon

Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε αθλητές όλων των επιπέδων και ηλικιών, στις παρέες και τις οικογένειες εκείνων στους οποίους ενσκήπτει επίσης η διοργάνωση και ασφαλώς στους κατοίκους της Πόλης της Βουλιαγμένης και των γύρω πόλεων, στους οποίους απευθύνεται κάλεσμα να προσέλθουν στην πλαζ το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου, να απολαύσουν μοναδικό θέαμα.

Η υποστήριξη και Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη διοργάνωση, δίνει ιδιαίτερη χροιά στο XTERRA, μεταδίδοντας το μήνυμα του προορισμού: Ελλάδα – Βουλιαγμένη, ακόμη ισχυρότερα και μακρύτερα, ενώ η ενσωμάτωση της live αναμετάδοσης του αγώνα.. προσθέτει πλέον άλλον αέρα στο event δίνοντας ευκαιρία ζωντανής παρακολούθησης σε όλες τις άκρες του πλανήτη. Η αντίστοιχη Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού, δίνει κύρος και βάθος στη διοργάνωση, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί ένα από τα ορόσημα του αθλητισμού μαζικής συμμετοχής της χώρας μας.

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά η XTERRA Greece αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη και “επιδεινούμενη” εμπιστοσύνη του Δήμου και του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, στους Στρατηγικούς της Συνεργάτες Elval Colour και ΕΤΕΜ, οι οποίοι στηρίζουν σταθερά τα τελευταία 6 χρόνια κάθε εγχείρημα/τόλμημα της TRIMORE Sport Events σε όλη την Ελλάδα, στους Χρυσούς Χορηγούς της JEEP, LENOVO και ΖΑΓΟΡΙ, τους Αθλητικούς Χορηγούς On και Coros, τους Ασημένιους Χορηγούς της CocoMat και KHUMO Tyres και κάθε έναν ξεχωριστό χορηγό, υποστηρικτή και αγωγό οποιουδήποτε επιπέδου, συμβάλλοντας ουσιαστικά και πολύτιμα στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο κύριος Αργύρης Τούντας της JEEP, δήλωσε για την έναρξη συνεργασίας με το Event: “Πίσω από αυτή τη συνεργασία υπάρχει μια σημειολογία ισχυρή. Η Jeep & η XTERRA Greece απευθύνονται σε ανθρώπους σύγχρονους, δραστήριους, αθλητικούς που λατρεύουν τη φύση! Όλο αυτό γίνεται στην καλύτερη στιγμή της ιστορίας της Jeep που ξεκινάει από το 1941”

Η κυρία Μαρία Λαγού από την CocoMat είπε αναφορικά με την έναρξη συνεργασίας με το Event: “Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ μαζί σας! Όπως γνωρίζετε οι επιδόσεις των αθλητών έχουν άμεση σχέση με τον ύπνο, άρα εμείς είμαστε εδώ για να κοιμηθούν καλά οι αθλητές και να μπορέσουν να έχουν καλλίτερη επίδοση.”

Για μια ακόμη χρονιά οι εθελοντές της διοργάνωσης πρόκειται να αποτελέσουν επίκεντρο και ψυχή του εγχειρήματος, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, με κέφι, όρεξη και ενθουσιασμό να δίνουν κουράγιο στους αθλητές και να φροντίζουν για τη μέγιστη ασφάλειά τους! Οι σπουδαστές του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Σπάρτη, οι σπουδαστές της τουριστικής σχολής ΙΕΚ Αναβύσσου του Υπουργείου Τουρισμού, οι μαθητές του CGS,  η Επίλεκτη ομάδα Ειδικών αποστολών Αιγάλεω, η ομάδα των Mad Nomads, υπό την καθοδήγηση των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Νοτίου Υμηττού καθώς και η ομάδα του Δημήτρη Κόκκορη με τα kayak τους, θα έχουν κρίσιμο ρόλο στην καθοδήγηση και ασφάλεια υψηλού επιπέδου.

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:      XTERRA Greece – Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

(περιλαμβανομένων των κατοίκων, καταστημάτων και επιχειρήσεων)

 Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 ELVAL Colour, ETEM

 Χρυσοί Χορηγοί:                              Jeep, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Lenovo

 XTERRA Europe Official Sponsors:  Elleerre, Vittoria

Αθλητικοί Χορηγοί:                         On Shoes, Coros

 Ασημένιοι Χορηγοί:                        Khumo Tyres, Coco-Mat

 Χάλκινοι Χορηγοί:                           ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, BlackMile, Καραμολέγκος, F.Lli Orsero – Bella Frutta, Microsport,                                 Δ. Κορωνάκης Α.Ε., Blue Hunter, PoufMakers, Maurten, TRIM Hellas, Ξυλοκατασκευή κήπου, Camper Club, Cook Word, Nakas Group,

 Αιγίδες – Εγκρίσεις:                         Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΤΟΕ), Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Υπουργείο Παιδείας – Αθλητισμού / Γ.Γ.Α, Περιφέρεια Αττικής

Media Partners:                                In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr

 Σταθεροί συνεργάτες:                     Marathon Bikes, Ακτή Βουλιαγμένης, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, Εθελοντές            

                                                                Δασοπυροσβέστες Νοτίου Υμηττού, Fitness Vibe, Melissa Kikizas, Imation, One Zipper, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, Check A Bike, ΙΕΚ Αναβύσσου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Mud Nomads, Polaris, Ν.Ο.Κ.Β., Vector, HPX, Protypo Exclusive, Ostracon Recovery, Metron Stages, Ζάχος Grill, KENNY, ΦΥΣΙΟ, The Inventors, Metron Stages, 5G

Υποστηρικτές Φιλοξενίας:              Athenian Riviera Hotel & Suites, Stefanakis Hotels & Apartments, Apollonia Hotel Apartments, SeaView Hotel

————-

Website

 

www.diaplous-ssda.gr

www.trimore.gr

www.xterraplanet.com/event/xterra-greece

www.oceanmanswim.com/chania-greece/

 

Facebook

 

trimoresportevents

xterragreece

SwimRunHydra

OCEANMANGreece

Instagram

 

@trimoresportevents

@greecexterra

@swimrunhydra

@oceanman.greece

 

 

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend