Στις 24 Νοεμβρίου η εκκίνηση του 7ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς», σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ. διοργανώνει τον 7ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο, Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα 490 km, 24 – 28 Νοεμβρίου 2022.

Ο Αγώνας Υπεραπόστασης, ο μεγαλύτερος Αγώνα επί ανοιχτής οδού στον κόσμο, τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΛ.ΑΣ. του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ., της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους FISpT, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT, της Περιφέρειας Αττικής και Πελοποννήσου και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Σπαρτης.

Η εκκίνηση του Αγώνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 στις 6:00 π.μ. από τον πεζόδρομο της Ερμού 146 με πορεία προς τη Σπάρτη με τελικό τερματισμό το σημείο εκκίνησης έως τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 14:00 (διάρκεια 104 ώρες).

Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα –Μέγαρα- Κόρινθο και εκεί θα συνεχίσει προς τον Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. Θ’ ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει στη Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα, για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στάδιο της Σπάρτης. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή, αντίστροφα (σύνολο 490χλμ). Έτσι, θα αναβιώσει η διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης πριν την μάχη του Μαραθώνα, όπου πήγε, να ζητήσει τη βοήθεια των Σπαρτιατών.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα έχει φροντίσει να υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου (check points), καθώς και έλεγχος από επόπτες, κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια και αξιόπιστη διεξαγωγή του Αγώνα. Παράλληλα, θα υπάρχει έλεγχος με ηλεκτρονική παρακολούθηση με συσκευή από την Gps Events
running green 2 Tracking.

Το σύστημα αυτό θα έχει imap link και η συσκευή που θα φέρουν πάνω τους οι αθλητές, θα έχει κουμπί S.O.S. για την ασφάλειά τους αλλά και τον έλεγχο από το προσωπικό της Διοργάνωσης. Η τροφοδοσία θα είναι επαρκής με 110 σταθμούς, συνολικά με νερά, αναψυκτικά, ηλεκτρολύτες και snacks, αλμυρά και γλυκά, καθώς και 15 κεντρικούς σταθμούς (επτά μέχρι
Σπάρτη και έξι στην επιστροφή προς Αθήνα), οι οποίοι θα παρέχουν, επιπλέον, στους αθλητές ζεστό φαγητό και με την ευγενική προσφορά των τοπικών παραγωγών των και εθελοντών – κατοίκων.

Άκρως, επιβεβλημένη, η υγειονομική κάλυψη από τις υπηρεσίες του Ε.Κ.Α.Β., Ε.Κ.ΕΠΥ τον Ερυθρό Σταυρό και ομάδες διασωστών, κατά μήκος της διαδρομής που θα συνδράμουν για την ασφάλεια των αθλητών, ενώ θα υπάρχουν και δύο ιατροί καθ’ όλη τη διάρκεια του Αγώνα ια την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, τυχόν, περιστατικών υγείας.

Η ενημέρωση όλων των αθλητών – παράδοση υλικού θα πραγματοποιηθεί στις 23/11/2022 και 17:00 στο Ξενοδοχείο CRYSTAL CITY (Αχιλλέως 4 Αθήνα – Στάση Μετρό Μεταξουργείο). ενώ η τελετή λήξης της Διοργάνωσης με τις βραβεύσεις στις 28/11/022 στις 18:00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς 144 Αθήνα).

Για την υλοποίηση του Αγώνα θα ενεργοποιηθούν Φορείς, Κοινότητες, εθελοντικές Ομάδες, Σύλλογοι, Επιχειρήσεις, η βοήθεια των οποίων είναι πολύτιμη για την ομαλή διεξαγωγή του. Τέλος, ενημερωτικά μέσα (sites, ραδιοφωνικοί σταθμοί Αθήνας και περιοχών της Πελοποννήσου) θα προβάλλουν τον Αγώνα Υπεραπόστασης, ώστε το ευρύ κοινό να ενημερωθεί για το δρομικό αυτό γεγονός, που αναδεικνύει τον Αθλητισμό και Πολιτισμό της Χώρας μας. Πολύ σημαντική, επίσης, είναι και η συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στη Σπάρτη, την πόλη που τείνει να γίνει ένα Διεθνές Κέντρο Αγώνων Υπεραποστάσεων.

Ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος για έβδομη συνεχή χρονιά έρχεται να δώσει έναν ιδιαίτερο τόνο στον χώρο των Υπεραποστάσεων, με σαφές ιστορικό υπόβαθρο και διεθνή εμβέλεια υπό τη Διοργάνωση του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς».

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛ.ΑΣ.
 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ε.Ο.Τ.
 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑίΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ –
ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ
 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΆΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ FISPT
 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΆΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ UESPT
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
 ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
 ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
 ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
 ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
 ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
 ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
 ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
 ΔΗΜΟΣ ΆΡΓΟΥΣ
 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ
 Ε.Κ.Α.Β.
 Ε.Κ.ΕΠ.Υ.
 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΩΜΑ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ
 ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ (Σε εξέλιξη)
 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ HELLENIC ENERGY
 ΜΕΛΙ ATTIKI
 ALMORA
 TOTTIS – BINGO
 ROYAL PAINTS
 MELISSA KIKIZAS
 MARKET IN

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Σε εξέλιξη)
 RUNNINGNEWS
 Skywaiker
 IRun
 RUN247

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

SKYROS RUN 2024: Fitness Day την Κυριακή 16 Ιουνίου

Η ομάδα του Skyros Run, όπως κάθε χρονιά έτσι και το 2024, εκτός από μια δρομική συνάντηση, φιλοδοξεί να δώσει στους δρομείς και τους συνοδούς τους ένα χορταστικό τριήμερο γεμάτο με παράλληλες εκδηλώσεις με έμφαση στις αθλητικές αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις.

Το Skyros Run σε συνεργασία με το γυμναστήριο DOMUS HEALTH AND FITNESS BOUTIQUE στην Γλυφάδα, διοργανώνουν το FITNESS DAY.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου θα αφεθούμε στα χέρια των έμπειρων γυμναστών του DOMUS HEALTH AND FITNESS BOUTIQUE, θα γυμναστούμε, θα διασκεδάσουμε,θα χαλαρώσουμε, θα γίνουμε μια παρέα και θα χαρούμε τις ομορφιές της μοναδικής παραλίας Μαγαζιά της Σκύρου.

Το πρόγραμμα είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες όλων όσων θα τρέξουν στο SKYROS RUN αλλά και στους συνοδούς τους με στόχο στιγμές, αποθεραπείας, διασκέδασης και χαλάρωσης στο μοναδικό αμμουδερό τερέν της Σκύρου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

– Αποθεραπεία με PILATES, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής Έρης
Βαβουράκη.

– BOOTCAMP CHALLENGE, παιχνίδια στην άμμο, η απόλυτη ομαδική fitness εμπειρία, υπό την
καθοδήγηση των καθηγητών φυσικής αγωγής, Σπύρο Αναστασίου και Έρης Βαβουράκη.

– FUN BEACH VOLLEY, μίνι τουρνουά beach volley για όλους, υπό την καθοδήγηση του
επαγγελματία αθλητή βολλευ και καθηγητή φυσικής αγωγής, Σπύρο Αναστασίου.

Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο Skyros Run και λάβε μέρος εσύ και οι φίλοι σου στο fitness day. Μείνετε συντονισμένοι!

#Be1ofUs
www.skyrosrun.com
www.instagram.skyrosrun
www.facebook.com/skyrosrun
www.youtube.com/@skyrosrun9349

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος στο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου!

Ο κορυφαίος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος, ο Παναγιώτης Καραΐσκος που τον περασμένο Νοέμβριο θριάμβευσε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, θα τρέξει στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου που θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου 2024.

Είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτης Καραΐσκος θα συμμετάσχει στο Μαραθώνιο του «Σμαραγδένιου Νησιού» και ο ίδιος δηλώνει ανυπόμονος να βιώσει την εμπειρία: «Είναι η πρώτη φορά που θα τρέξω στο Μαραθώνιο της Ρόδου και η χαρά μου είναι μεγάλη. Έχω ακούσει από φίλους δρομείς για τα καλύτερα για τη διοργάνωση, αλλά και τη διαδρομή που συνδυάζει τρέξιμο δίπλα στη θάλασσα αλλά και στη Μεσαιωνική Πόλης της Ρόδου. Σας περιμένω όλους στη Ρόδο στις 21 Απριλίου για να χαρούμε μαζί τον αθλητισμό και τον αγώνα», δήλωσε ο Καραΐσκος που ήταν νικητής και στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας το 2023.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαριέτα Παπαβασιλείου εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη συμμετοχή του Παναγιώτη Καραΐσκου στον 9ο Μαραθώνιο Ρόδου, σημειώνοντας ότι ο αγώνας συνεχίζει την παράδοση της φιλοξενίας των νικητών του Μαραθωνίου Αθηνών. Αναλυτικότερα, ανέφερε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον Παναγιώτη Καραΐσκο στη μεγάλη οικογένεια του Μαραθωνίου της Ρόδου και αποτελεί για μας μεγάλη τιμή η συμμετοχή του. Ο Παναγιώτης αποτελεί λαμπρό παράδειγμα και ανυπομονούμε να τον υποδεχθούμε στον Αγώνα μας. Με την παρουσία του, ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου συνεχίζει την παράδοση να φιλοξενεί τους νικητές του Μαραθωνίου της Αθήνας, όπως κάναμε και πέρσι με τους σπουδαίους Χαράλαμπο Πιτσώλη και Βασιλική Κωνσταντινοπούλου».

Οι εγγραφές για τον 9ο Μαραθώνιο της Ρόδου συνεχίζονται για τα αγωνίσματα του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/ και είναι ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να επωφεληθούν από προνομιακές τιμές σε εισιτήρια και διαμονή.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.rhodesmarathon.gr/

https://www.facebook.com/roads2rhodes/

https://www.instagram.com/roadstorhodes/

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend