Στην τελική ευθεία «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»

Σύσκεψη της  οργανωτικής επιτροπής του αγώνα δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» που διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τον Δήμο ΠύδναςΚολινδρού και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου.

Ο αγώνας διεξάγεται για 5η συνεχόμενη χρονιά το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγινίου π. Ηλίας Γκοτζίδης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου π. Γεώργιος Μιάουρας, ο Αντιδήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού κ. Χριστόφορος Πορφυρίδης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. ΕυάγγελουΛαγδάρη και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» κ. Αλέξανδρος Πούλιος.

Επίσης,  ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινότηταςΜακρυγιάλου η Πρόεδρος κ. Μαρία Αβραμίδου,  από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών,  Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο αρχηγός του τοπικού παραρτήματος Κατερίνης κ. Δημήτρης Κατιρτζής και από την Ομάδα Εθελοντών Ποδηλατών ο κ. Γεώργιος Σαλπιγγίδης.

Από τους Συλλόγους του Μακρυγιάλουσυμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Μακρυγιάλου κ. Αναστάσιος Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Φιλανθρωπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυγιαλλούκ. Γιάννης Σαββίδης και κα Αικατερίνη Μελιδώνη.

Το Σύλλογο Εθελοντισμού Μεθώνης «Κυψέλη» εκπροσώπησε ο κ. Κώστας Καλογεράκης. Επίσης, παρευρέθηκαν ο νεοεκλεγείς στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές τοπικός σύμβουλος της κοινότητας Μακρυγιάλου κ. Παρασκευάς Αναστασιάδης καθώς και ο φύλακας του αρχαιολογικού χώρου στην Αρχαία Πύδνα κ. Αθανάσιος Γκιουλμετάρογλου.

Αφού ενημερώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για οργανωτικά θέματα, τονίστηκε η σημαντικότητα του αγώνα – θεσμού, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός λαϊκού μαζικού χαρακτήρα στην Βόρεια Πιερία.

Τονίστηκε ιδιαίτερα, η συμβολή στην τουριστική προβολή του τόπου καθώς και η ανάδειξη του αρχαιολογικών χώρων και των θρησκευτικών μνημείωντης περιοχής.

Ιδιαίτερα αναφορά έγινε στην πνευματική σημασία του αγώνα καθώς διεξάγεται σε ανάμνηση της διέλευσης του Αποστόλου Παύλου από την περιοχή.

Ο π. Ηλίας Γκοτζίδης, αφού μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου  κ. Γεωργίου, μίλησε για τον αγώνα που πλέον αποτελεί θεσμό καθώς διεξάγεται για 5η συνεχόμενη χρονιά. Έκανε αναφορά στην μεγάλη συμμετοχή απ’ όλη την Ελλάδα και δίνοντας έμφαση στους συμβολισμούς του αγώνα. Τέλος μετέφερε τις ευχαριστίες του Μητροπολίτη σε όλους όσοι συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην επιτυχία του αγώνα.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Χριστόφορος Πορφυρίδης, δήλωσε χαρακτηριστικά  «ο Δήμος είναι έτοιμος να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα οι οποίοι τιμούν με την αγωνιστική τους παρουσία την περιοχή μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την διαρκή προσπάθειά του να στηρίξει την περιοχή μας καθώς και τους εθελοντικούς συλλόγους και φορείς που καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες για την επιτυχία του αγώνα».

Ο Πρόεδρος του Αθλητικούς Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας κ. Αλέξανδρος Πόυλιος δήλωσε από την πλευρά του ότι «ο Σύλλογος θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις για την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία του αγώνα. Ο 5ος αγώνας δρόμου είναι ο πρώτος αγώνας στον οποίον ο Σύλλογός μας συμμετέχει ως συνδιοργανωτής καθώς τα περασμένα χρόνια ήταν υποστηρικτής». Παράλληλα, έκανε λόγο για την μαζική συμμετοχή των μελών, τόσο ως εθελοντών όσο και ως δρομέων ενώ έκανε ιδιαίτερη μεταφορά στην πολυετή προσφορά του Συλλόγου για τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου με έμφαση την αλληλεγγύη και τον άνθρωπό. Τέλος, συμπλήρωσε ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε στον αγώνα. Για εμάς αποτελεί μια ακόμη μεγάλη αθλητική γιορτή, μία αθλητική διοργάνωση ανάμεσα σε σειρά επετειακών εκδηλώσεων καθώς φέτος κλείνουμε 10 χρόνια λειτουργίας».

Ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί τις 15 Ιουνίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. Αφετηρία ορίζεται το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στον Μακρύγιαλο και τερματισμός η Αρχαία Πύδνα. Στα μέσα της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας, ενώ μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο εγγραφές ολοκληρώνονται την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 σύμφωνα με την αναλυτική προκήρυξη έχει δημοσιευμένη στις ιστοσελίδες των διοργανωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναγνωρισιμότητα του αγώνα προκύπτει από την πλειάδα τοπικών επιχειρήσεων που κάθε χρόνο στηρίζουν και χορηγούν με κάθε τρόπο τον αγώνα.

Η οργανωτική επιτροπή και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έδωσαν ραντεβού το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 στην αφετηρία του 5ου Αγώνα Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» όπου φέτος με βάση τις μέχρι σήμερα εγγραφές, αναμένεται να καταγραφή νέο ρεκόρ συμμετοχών.

 

Previous ArticleNext Article

Οι δυο βασικές οδηγίες όταν αγοράζετε ψάρια

Photo by chuttersnap on unsplash

Σας αρέσουν πολύ τα ψάρια αλλά δεν ξέρετε ποια είναι η μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσετε όταν τα αγοράζετε αφού πολύ συχνά η ποιότητά τους δεν αντιστοιχεί στις προσδοκίες σας;

Οι βασικές κατευθυντήριες όταν αγοράζεις ψάρια είναι μόλις δυο. Αν τις ακολουθήσετε δεν υπάρχει περίπτωση να βγείτε χαμένοι. Αντίθετα, τα ψάρια που θα πάρετε θα είναι σίγουρα φρέσκα, νόστιμα και υγιεινά. Απλά ακολουθήστε τις την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε ψάρια.

Κρατήστε το δέρμα

Τα ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η πέστροφα και η λίμνη περιέχοπουν μια υγιή δόση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. «Κρατήστε το δέρμα τους και θα έχετε το μέγιστο από αυτά τα καλά λίπη», λέει ο διαιτολόγος Ρόμπερτ Λαζινάρο, που ζει και δουλεύει στη Νέα Ορλεάνη, ο οποίος αναφορικά με το πώς αξίζει να μαγειρεύονται τα ψάρια τονίζει: «Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με μέτρια προς υψηλή ένταση. Προσθέστε τα ψάρια πρώτα με την μια τους πλευρά. Μετά γυρίστε τα από την άλλη. Αναποδογυρίστε τα μερικές φορές μέχρι να ψηθούν καλά και από τις δυο μεριές τους».

Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι θησαυρός για την υγεία

Εμπιστευτείτε τις αισθήσεις σας

Πριν το αγοράστε, ρίξτε μια ματιά στο ψάρι. Μήπως η σάρκα ή το δέρμα εμφανίζεται ξηρό, θαμπό ή αφυδατωμένο; Μήπως τα μάτια του είναι θολά; Όλα αυτά είναι σημάδια για το ότι το ψάρι έχει μείνει στη βιτρίνα για πάρα πολύ καιρό. Πριν το αγοράστε επίσης, ζητήστε να μυρίσετε το ψάρι.

Τα φρέσκα θαλασσινά έχουν έντονα αλμυρή μυρωδιά σαν τον ωκεανό. Αν το ψάρι που θα επιλέξετε έχει μια πικάντικη μυρωδιά αποτελεί ένα βασικό σημάδι βακτηριακής αποσύνθεσης. Σε αυτή την περίπτωση απλά αφήστε το πίσω στη θέση του.

Διαβάστε επίσης: Ψάρια: Η τροφή του αθλητή, τα καλυτερα του καλοκαιριού

Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ το βραβείο της WA για τον Μαραθώνιο Αθήνας

Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ το βραβείο της WA για τον Μαραθώνιο Αθήνας
Σε περίοπτη θέση στα γραφεία της ομοσπονδίας βρίσκεται από σήμερα το βραβείο “Athletics Heritage Plaque”, που έλαβε ο Μαραθώνιος Αθήνας το 2019 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.
Πρόκειται για ένα έπαθλο, με το οποίο η WA τιμά διοργανώσεις με ιστορική σημασία και συμβολή. Το βασικό χαρακτηριστικό του Μαραθωνίου της Αθήνας είναι ιστορική του σημασία, η αξία του στο πέρασμα των χρόνων, το γεγονός ότι διεξάγεται στην αυθεντική διαδρομή εκεί όπου έτρεξε ο Φειδιππίδης, εκεί όπου έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η ανακοίνωση της βράβευσης είχε γίνει τον Απρίλιο του 2019 στο Άαρχους, από τον πρόεδρο της WA Σεμπάστιαν Κόου. Τα αποκαλυπτήρια του επάθλου, το οποίο σχεδίασε ο 27χρονος Βραζιλιάνος, Φερνάντο Σίλβα,  έγιναν σήμερα στη διάρκεια της εκδήλωσης για την έναρξη των εγγραφών του 38ου ΑΜΑ.
x
Send this to a friend