Skyllias & Hydna: Έρχεται στις 4-5 Ιουλίου 2020

Ένα σπουδαίο και ιστορικό αθλητικό γεγονός αναγεννάται ενώνοντας το χθες με το σήμερα και τη σύγχρονη Ιστορία, υπενθυμίζοντάς μας αξίες διαχρονικές από την Αρχαία Ελλάδα. Το The Authentic Marathon Swim, Skyllias & Hydna αποτελεί την αναβίωση, ύστερα από 2.500 χρόνια, της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής που πραγματοποίησε ο Σκυλλίας μαζί με την κόρη του Ύδνα, βοηθώντας την Ελλάδα στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π.Χ.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 10χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ και ένα παιδικό αγώνα 800μ. που θα διεξαχθούν, την φετινή Ολυμπιακή χρονιά, στις 4-5 Ιουλίου 2020, στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Η συνέντευξη Τύπου για την ιστορική διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, φιλοξενήθηκε στο NJV Athens Plaza, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, της Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κας. Άντζελας Γκερέκου, του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, του Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού, κ. Ιωάννη Κοντζιά, του αργυρού Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή Σπύρου Γιαννιώτη, του ομοσπονδιακού τεχνικού κολύμβησης, Νίκου Γέμελου που έχει αναλάβει την τεχνική διεύθυνση του αγώνα και τον σχεδιασμό των διαδρομών και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Active Media Group, κ. Άκη Τσόλη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Αξίζουν συγχαρητήρια για τη διοργάνωση αυτή, η οποία διδάσκει στους αθλητές την αξία και τη σπουδαιότητα του ιστορικού κατορθώματος των δύο αυτών κολυμβητών. Συμβαδίζει απόλυτα με τη φιλοσοφία μας για την καλλιέργεια της εξωστρέφειας και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού των περιοχών μας. Χάρη στην διοργάνωση αυτή, προωθείται η ιστορία του τόπου, αλλά και δίνεται η δυνατότητα να προβληθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής και να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία και η τοπική απασχόληση, μέσω της προσέλκυσης θεατών από όλη τη χώρα. Η φιλοσοφία της διοργάνωσης ταυτίζεται απόλυτα με τον πρωταρχικό μας στόχο, ο οποίος είναι ο αθλητισμός να καταστεί τρόπος ζωής και να επιτευχθεί: η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών, η προώθηση ενός υγιεινού μοντέλου διαβίωσης και η προετοιμασία καλύτερων πολιτών μέσω του αθλητισμού. Εργαζόμαστε συστηματικά με σκοπό να προσελκύσουμε πολλές μικρής και μεσαίας κλίμακας διοργανώσεις που μπορούν να καταστήσουν τη χώρα μας πόλο αθλητικού τουρισμού».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κα. Άντζελα Γκερέκου δήλωσε: «Στηρίζουμε τον αθλητικό τουρισμό, και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης. Καθώς προχωράμε την στρατηγική μας για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με περιφερειακή και θεματική εξειδίκευση προωθούμε την τουριστική εξέλιξη όλων των Περιφερειών της χώρας μας. Στην κατεύθυνση αυτή επιδιώκουμε τη διοργάνωση σημαντικών γεγονότων που προσφέρουν υψηλή προστιθέμενη αξία στις τοπικές περιοχές και στη χώρα συνολικά. Εδώ τα αθλητικά γεγονότα έχουν καθοριστικό ρόλο, εξαιτίας της μεγάλης αλληλεπίδρασης που έχουν χάριν της παρουσίας των συμμετεχόντων καθώς και της απήχησης που δημιουργούν στο ευρύτερο κοινό. Για την Ελλάδα ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί στρατηγική στόχευση στο πλαίσιο της προώθησης της θεματικής εξειδίκευσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Το νέο αθλητικό γεγονός “The Authentic Marathon Swim”, ορμώμενο από το ιστορικό γεγονός της κολύμβησης του Σκυλλία και της κόρης του Ύδνας, μεταξύ της περιοχής Αφέτες ως το Αρτεμίσιο, αφορά μία διοργάνωση που μπορεί να προσφέρει διεθνή αναγνώριση και αύξηση της τουριστικής κίνησης. Ως ΕΟΤ στην κατεύθυνση του Υπουργείου Τουρισμού στηρίζουμε και συμβάλλουμε στην προβολή και προώθηση τέτοιων δράσεων και για αυτό έχουμε δώσει την Αιγίδα μας, ώστε να αποτελέσει ένα ακόμα κίνητρο προς τους διοργανωτές για τα καλύτερα αποτελέσματα. Εξάλλου στηρίζοντας δράσεις που προωθούν τις θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο αθλητικός τουρισμός, αναδεικνύουμε τις πολλαπλές δυνατότητες που έχει το ελληνικό τουριστικό προϊόν, εμπλουτίζοντας το γνωστό μοτίβο «ήλιος και θάλασσα». Αποδεικνύουμε ότι με συνέργειες και μεθοδικότητα κάνουμε πράξη την πολιτική μας για ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη μεταξύ νησιωτικών και ηπειρωτικών προορισμών ώστε κάθε Περιοχή να ωφελείται και να ωφελεί την οικονομία και την κοινωνία. Τέλος θέλω να πω ότι είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τον Δήμο Ιστιαίας–Αιδηψού και με τους συναρμόδιους φορείς ώστε να έχουμε μία επιτυχή διοργάνωση».

Εκ μέρους της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, κ. Ιωάννης Κοντζιάς δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας πατώντας γερά πάνω στο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας ξεκινά με τον εμβληματικό κολυμβητικό αγώνα Skyllias & Hydna, ως αυθεντικό μαραθώνιο κολύμβησης, μια σειρά δράσεων εξωστρέφειας με στόχο τον εμπλουτισμό και την ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος».

Τον χαιρετισμό του απηύθυνε και ο αργυρός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος ανέφερε: «Πρόκειται για μια ιστορική διοργάνωση που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και την δόξα της Αρχαίας Ελλάδας. Είναι τιμή μου που αποτελώ μέρος αυτού του αθλητικού γεγονότος ως ο πρώτος Ολυμπιονίκης μαραθώνιας κολύμβησης της χώρας μας. Εύχομαι με την πρωτοβουλία αυτή να φέρουμε κοντά στην μαραθώνια κολύμβηση νέους πρωταθλητές και σπουδαίους κολυμβητές από όλο τον κόσμο που θα απολαύσουν την αυθεντική αυτή διαδρομή».

Το The Authentic Marathon Swim, Skyllias & Hydna στοχεύει να ενώσει ανθρώπους και λαούς από κάθε σημείο του πλανήτη, δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ζήσουν από κοντά την ιστορία της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας προώθησης του αγώνα, η διοργάνωση θα συνεργαστεί με διεθνείς αναγνωρισμένες πλατφόρμες αγώνων του εξωτερικού, προσελκύοντας ξένους αθλητές. Περισσότερες πληροφορίες για τις διαδρομές και το άνοιγμα των εγγραφών θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο της κολύμβησης που έχουν βοηθήσει και συνεχίζουν να ενισχύουν, ο καθένας με τον τρόπο του και από το πόστο του, το ελληνικό αυτό άθλημα, όπως οι Μαριάννα Λυμπερτά, Δημήτρης Μαγγανάς, Δημήτρης Νέγρης, Γιάννης Κωτσιόπουλος, Σπύρος Χρυσικόπουλος, Ιωάννης Παλάντζας και Νικόλαος Σημαντήρας.

Τον χαιρετισμό του προς την διοργάνωση απέστειλε, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, στον οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πολιτισμός και Τουρισμός είναι δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, ιδιαίτερα όταν «παντρεύονται» και αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου μας. Η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων που προάγουν τον πολιτισμό και τον τουρισμό, αποτελούν για το υπουργείο Τουρισμού και την κυβέρνησή μας σημαντικές ενέργειες και έχουν την αμέριστη στήριξή μας. Ένα αντίστοιχο γεγονός είναι και η αθλητική διοργάνωση μαραθώνιας κολύμβησης “The Authentic Marathon Swim, Skyllias and Hydna”. Η διοργάνωση  που πραγματοποιείται με την άδεια της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και φέρει με μεγάλη μας χαρά την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, θα επιχειρήσει να κάνει ακριβώς αυτό, διαφημίζοντας τον ιστορικό πλούτο του Αρτεμισίου και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Ελλάδας. Ένα αθλητικό γεγονός, που ταυτόχρονα αποτελεί και ένα τουριστικό – πολιτιστικό δρώμενο, με προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή, αφού συμβάλλει στην προβολή και στη διεύρυνση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους τουρίστες – καταναλωτές που επισκέπτονται τη χώρα μας. Ο αθλητικός τουρισμός, ο οποίος αποτελεί μια μορφή θεματικού τουρισμού με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας, περιλαμβάνεται στις άμεσες προτεραιότητες και στο στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού για την επόμενη δεκαετία. Η χώρα μας, με το ήπιο κλίμα και τη μοναδική θαλάσσια ακτογραμμή της, προσφέρεται για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και τη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων. Στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, με την επισήμανση ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και της  προβολής της χώρας μας».

Αντίστοιχα τον χαιρετισμό του απέστειλε και ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος ο οποίος τόνισε: «Η ΚΟΕ, ως αρμόδια αθλητική Ομοσπονδία, αγκαλιάζει τη διοργάνωση σας η οποία και θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της και θέλω να πιστεύω, όπως κι άλλες, θα σημειώσουν οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Με τον συγκεκριμένο αγώνα, αναδεικνύεται η ίδια η ιστορία της πατρίδας μας, αφού αναβιώνει μετά από 2.500 χρόνια, την αυθεντική μαραθώνια κολυμβητική διαδρομή του Σκυλλία με την κόρη του Ύδνα, στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π.Χ. Εύχομαι καλό αγώνα στους μετέχοντες και καλή σας επιτυχία».

Το Skyllias and Hydna, The Authentic Marathon Swim θα πραγματοποιηθεί με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και της Active Media Group.

Απολαύστε το promo video της διοργάνωσης στο ακόλουθο link: https://youtu.be/KDnjUv6i-7k

Υποστηρικτής της συνέντευξης Τύπου ήταν το Anamnesia που πρόσφερε τα μοναδικά αναμνηστικά αντικείμενα, ελληνικής παραγωγής στους καλεσμένους της εκδήλωσης.

Hashtag: #authenticmarathonswim

Website: www.authenticmarathonswim.com

Facebook Page: https://www.facebook.com/AuthenticMarathonSwim

Instagram Page: https://www.instagram.com/authenticmarathonswim

Twitter Account: https://twitter.com/SkylliasHydna

YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCYxMgl-j5wgosL10lyRay5Q

Previous ArticleNext Article

Κέρδισε εντυπώσεις και COVID19 το «SwimmingClub Zen Experience»

Κέρδισε εντυπώσεις και COVID19 το «SwimmingClub Zen Experience

Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους, περισσότεροι από 240 κολυμβητές και κολυμβήτριες όλων των κατηγοριών και ηλικιακών ομάδων, έστειλαν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας, συμμετέχοντας στην 4η έκδοση του SwimmingClub Zen Experience.

Το αθλητικό event έχει γίνει θεσμός και διεξήχθει σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που κατατέθηκε απο τους διοργανωτές και το οποίο εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έτσι λοιπόν, από την προηγούμενη ημέρα της εκδήλωσης η γραμματεία για την παραλαβή των αναμνηστικών Goodie Bag λειτούργησε πυρετωδώς, εφόσον είχαν λάβει όλοι οι συμμετέχοντες σύσταση για παραλαβή το Σάββατο. Γάντια, μάσκες, αντισηπτικά και σημάνσεις για τήρηση αποστάσεων και μέτρων ατομικής υγιεινής έκαναν το ντεμπούτο τους στην πρώτη κολυμβητική εκδήλωση μετά το lockdown.

Την Κυριακή, οι συνθήκες ήταν κάτι παραπάνω από ευνοϊκές. Μία πελώρια «πισίνα» απλωνόταν σε ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Zen Beach. Στην αψίδα καταγραφής γύρων λειτούργησε σταθμός ανεφοδιασμού μόνο με μπουκάλια νερά σφραγισμένα  τα οποία τα απορρίπταμε αμέσως μετά την επαφή με κάποιον συμμετέχοντα σε ξεχωριστό σημείο. Στο τέλος των αποστάσεων περίμεναν τους συμμετέχοντες το αναμνηστικό τερματισμού, παγωμένη Green Cola, μπανάνα και νερό, τα οποία οι εθελοντές μοίρασαν φορώντας γάντια και μάσκες χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους τερματίσαντες.

Στην απόσταση των 1000 μέτρων, πρώτος στους άνδρες τερμάτισε ο Μάνος Μοίρας (00:15:06) και στις γυναίκες η Στελίνα Χαροκόπου (00:16:25). Στην ίδια απόσταση αλλά με χρήση wetsuit, πρώτος στους άνδρες ήταν ο Αρτέμης Δαρζέντας (00:16:41) και στις γυναίκες η Λένα Μπρεγιάννη (00:24:22). Στα 2.500μ. πρώτος αναδείχτηκε στους άνδρες ο Βασίλης Δεμέτης  και στις γυναίκες η Μαρία Έξαρχου, ενώ στην ίδια απόσταση με wetsuit πρώτος τερμάτισε ο Θεοχάρης Καλογερόπουλος στους άνδρες και η Ντορίνα Τριτσιμπήδα στις γυναίκες. Ο Δημήτρης Γκοτζιάς πρώτευσε στην απόσταση των 5χλμ με επίδοση 01:00:19, ενώ στην ίδια κατηγορία των γυναικών πρώτη το νήμα στη γραμμή του τερματισμού έκοψε η Υβόννη Πέννα με χρόνο 01:07:11. Τέλος στη μεγάλη απόσταση των 7.5 χλμ, τη πρώτη θέση κατέλαβε στους άνδρες ο Ελευθέριος Πανέτης (01:33:46) και στις γυναίκες η Βίκυ Κουβέλη (01:34:57).

Το παρόν στο event έδωσε κι ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο οποίος παρακολούθησε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις προσπάθειες των αθλητών και συνεχάρη τους διοργανωτές για την άριστη τήρηση των μέτρων προστασίας κι ασφάλειας.

Οι συμμετέχοντες παρέλαβαν για ακόμα μία χρονιά ένα πλούσιο Goodie Bag το οποίο εκτός από την αναμνηστική μπλούζα και σκουφάκι της εκδήλωσης, περιείχε Gel 100, προσφορά της εταιρείας Maurten και Myofit, ένα προιόν Καρύδας προσφορά του Χαλβά Κοσμίδη- Γαβρίλη.

Όλοι οι συμμετέχοντες, αγωνίστηκαν με σημαδούρα ασφαλείας, αφού αυτή ήταν υποχρεωτική, ενώ είχαν την επιλογή να τη προμηθευτούν προσωποποιημένη, απο τη διοργανώτρια αρχή.

Στους ταχύτερους συμμετέχοντες των αποστάσεων δόθηκαν μετά το πέρας της εκδήλωσης αναμνηστικά από αυτή την ημέρα καθώς επίσης και από ενα υπέροχο τσαντάκι Bleecker And Love στις γυναίκες και από ένα T- Shirt της εταιρείας Luanvi.

Στον χώρο της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να απολαύσουν τα ξεχωριστά και μοναδικά προϊόντα της BlackMile καθώς επίσης και τις υπέροχες πετσέτες με αποτυπωμένα τοπία της One Zipper η οποία μοίρασε και σε 2 συμμετέχοντες με κλήρωση. Εννοείται πως για να κρεμάσεις το αναμνηστικό από μια τέτοια εκδήλωση πρέπει να έχεις και μια κρεμάστρα μεταλλίων από τη Dimmel Cut η οποία μας παρουσίασε νέα απίθανα σχέδια μερικά από τα οποία δόθηκαν επίσης με κλήρωση σε 2 συμμετέχοντες.Τέλος, η εταιρεία Compressport στήριξε την εκδήλωση και κλήρωσε 3 visor όπως και το Marathon Bikes.

Για το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα συγκεντρώθηκε από τις συμμετοχές του event το ποσό των τετρακοσίων ευρώ και μαζί με μία δωρεά από ολόκληρη την ομάδα του SwimmingClub.gr η δωρεά έφτασε το ποσό των εννιακοσίων ευρώ.

Πολύ σημαντική η υποστήριξη της LifeGuard Hellas και της Expert Pro Security, εφόσον οι συμμετέχοντες ήταν σίγουροι για την ασφάλεια τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και των αντικειμένων τους που είχαν αφήσει στην παραλία.

 

 

Μαθήματα κολύμβησης και open water από την Transition sports

Μαθήματα κολύμβησης και open water από την Transition sports

Σταθερά προσανατολισμένη στην ανάπτυξη του αθλητισμού,η Transition sports,η εταιρία που από το 2012 διοργανώνει αγώνες Τριάθλου, διάθλου και κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας με συμμετοχές αθλητών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μαζί με το Moraitis beach που εδρεύει από το 1979 στον Σχινιά μυώντας τον κόσμο στα θαλάσσια σπορ, ξεκινάει φέτος με ενθουσιασμό μια σημαντική συνεργασία, που αναβαθμίζει τις αθλητικές εκπαιδευτικές ευκαιρίες που παρέχονται στην ευρύτερη περιοχή! Μαθήματα κολύμβησης και open water από τον πιο έμπειρο και πιο αγαπητό προπονητή της θάλασσας αλλά και ομοσπονδιακό προπονητή της θάλασσας Νίκο Γέμελο και την ομάδα του για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα.

Τα μαθήματα ξεκινάνε στις 4 Ιούλιου και θα γίνονται Σαββατοκύριακα πρωί και απόγευμα στο Moraitis Beach.

  • 10:00-11:00 για παιδιά
  • 09:00-10:00 για ενήλικες
  • 19:00-20:00 για παιδιά
  • 19:00-20:00 για ενήλικες

 

Οι ώρες βέβαια θα διαμορφωθούν ανάλογα με την ζήτηση και θα προστεθούν ώρες και τις καθημερινές. Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στείλτε mail στο [email protected]

Λίγα λόγια για τον Νίκο Γέμελο

Ο Νίκος Γέμελος γεννήθηκε στον Πειραιά τον Μάρτιο του 1968. Από μικρό παιδί βρίσκεται στις πισίνες. Ολυμπιακός στο αίμα του ξεκίνησε σαν αθλητής στην αγαπημένη του ομάδα με διακρίσεις και συμμετοχές στην εθνική ομάδα και πολύ γρήγορα ακολούθησε το μοναδικό επάγγελμα που θα ήθελε να κάνει ! Προπονητής κολύμβησης ! 5 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες με καλύτερη στιγμή φυσικά αυτή στο ΡΙΟ το 2016 και το ασημένιο μετάλλιο. 10 συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα με χρυσά ασημένια και χάλκινα μετάλλια . 15 συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πολλά πανελλήνια ρεκόρ από Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες ! Η κοινή του πορεία με τον Σπύρο Γιαννιώτη είναι αυτή που ξεχωρίζει , έχοντας όμως συνεργασία και με πολλά αλλά από τα ονόματα που είχαν πρωταγωνιστήσει παλαιότερα στο χώρο της κολύμβησης αλλά και σήμερα. Δίκαια έχει τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή στο κολύμπι και στο open water . Το πάθος του είναι το νερό!

To 2014 ψηφίστηκε-όχι τυχαία- από τους αθλητικούς συντάκτες ως ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς σε όλα τα αθλήματα.

 

Τιμοκατάλογος για παιδιά:

20€ η ώρα ή 10 μαθήματα 170€

Τιμοκατάλογος για ενήλικες:

25€ η ώρα ή 10 μαθήματα 200€

*στις τιμές αυτές δεν συμπεριελαμβάνεται ΦΠΑ

x
Send this to a friend