Σε εξέλιξη ο 5ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο 5ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος δρόμος (δείτε live τα αποτελέσματα ΕΔΩ), που ξεκίνησε την Παρασκευή στις 15 Νοεμβρίουστις 06:00 το πρωί από τον πεζόδρομο της Ερμού 146 στο Θησείο και οι αθλητές ξεκίνησαν με μεγάλο ενθουσιασμό το μακρύ ταξίδι προς Σπάρτη με τελικό προορισμό την αφεετηρία του Αγώνα, 490km.

Στο πλευρό των υπεραθλητών αλλά και των παραγόντων της Διοργάνωσης ήταν από νωρίς εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, συνοδοί των αθλητών, φίλοι κι εθελοντές, Συγκεκριμένα, από την Περιφέρεια Αττικής, μας τίμησαν με την παρουσία τους η αρμόδια επί των θεμάτων Αθλητικού Τομέα, κα Βαρσου Μαργαρίτα, από τον Δήμο Αθηναίων, ο κ. Τρομπέτας Γεώργιος, από τον Ερυθρό Σταυρό, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Ηρακλής Μρκουίζος κι από τον Σύλλογο Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτικής Αττικής, ο Πρόεδρος, κ. Σταύρος Τσιμακίδης. Δε θα μπορούσε ν’ απουσιάζει από το δρομικό αυτό γεγονός η μεγάλη μορφή των Υπεραποστάσεων, ο άνθρωπος που πρώτος διύνησε τη συγκεκριμένη απόσταση Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα, ο αγαπημένος όλων των δρομέων, ο κ. Τάκης Σκουλής, ο οποίος κάθε φορά στηρίζει με την παρουσία αλλά κυρίως με την ψυχή του τον Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο.

Οι ευχές όλων μας θα συντροφεύουν όλους τους συμμετέχοντες, τα μέλη της Ο.Ε. του Αγώνα αλλά τους εθελοντές, τους αφανείς ήρωες κάθε εκδήλωσεις.

Η Ο.Ε. του 5ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου

Υπό την Αιγίδα

⦁ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
⦁ Υπουργείο Τουρισμού
⦁ Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)
⦁ Ελληνική Αστυνομία ΕΛ ΑΣ
⦁ Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)
⦁ Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθληση για όλους UESpT

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:

Οι Σύλλογοι ΣΔΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΣΔΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ Ν ΠΡΟΑΣΤΕΊΩΝ «ΕΥΚΛΗΣ», ΕΦΥΡΑΙΟΙ ΩΚΥΠΟΔΕΣ, ΑΓΕΥΣ ΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΣΕΒΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΣΔΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ, ΣΔΥΜ ΘΗΒΑΣ, ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Χορηγοί

⦁ EKO
⦁ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ: ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ «ΒΙΚΟΣ»
⦁ Αποκλειστικός χορηγός ηλεκτρολυτών ALMORAâ plus από την ELPEN.
⦁ ΜΠΑΝΑΝΕΣ DOLE
⦁ Εταιρεία Αθλητικών ειδών OUTRUN
⦁ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ SKECHERS
⦁ OK Anytime Market
⦁ LOUCOULOS PIZZA
⦁ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΓΕΩΜΠΡΕ
⦁ ΠΡΟΚΟΣ ΑΒΕΕ
⦁ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΥ
⦁ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
⦁ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΕΜΕΑΣ
Με την υποστήριξη
⦁ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
⦁ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.
⦁ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
⦁ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ & ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ & ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ & Ν.Π.Δ.Δ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ 3Ης ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ & Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ & Ν.Π.Δ.Δ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Δ. ΜΕΓΑΡΕΩΝ «ΗΡΟΔΩΡΟΣ»
⦁ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ & ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΥΡΚΕΙΑΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙΟΥ
⦁ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ & ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΣΤΑΝΗΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΑΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΘΥΡΕΑΣ.
⦁ ΕΚΑΒ
⦁ Ε.Κ.ΕΠ.Υ.
⦁ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ & ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ
⦁ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΟΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ
⦁ ZOTEN
⦁ ERA SPORT 101.8
⦁ ΕΡΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
⦁ ΑΘΗΝΑ 984
⦁ ALPHA RADIO 989
⦁ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ «Ο ΕΥΧΙΔΑΣ»
⦁ PHILIPINO VOLUNTEERS-PINOY SA GREECE BIKERS-PSG BIKER
⦁ ΘΡΙΑ ΑΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
⦁ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ»
⦁ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «ΚΡΟΚΩΝΙΣ»
⦁ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
⦁ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
⦁ ΣΩΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ
⦁ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΕΓΑΡΙΤΩΝ Ο.Ε.Μ.
⦁ ΚΟΥΡΟΣ ΑΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΡΑ
⦁ Α.Π.Σ. ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
⦁ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
⦁ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
⦁ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ «Ο ΦΩΚΑΣ».
⦁ 1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΡΓΟΥΣ
⦁ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ
⦁ Α.Ο. ΝΕΣΤΑΝΗΣ
⦁ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ  «Ο ΜΑΡΓΙΩΛΑΣ» ΣΤΗ ΝΕΣΤΑΝΗ
⦁ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
⦁ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ
⦁ 3Ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
⦁ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΛΛΑΣΙΑΣ
⦁ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΥΤΙΑΝΩΝ.
⦁ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗΣ
⦁ ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗΣ
⦁ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ «ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ»
⦁ Εστιατόριο ΑΡΔΑΜΗΣ 24ο ΧΛΜ Ε.Ο. Τρίπολης Σπάρτης.
⦁ 30ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ
⦁ Ο.Ε.Μ. ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΕΓΑΡΙΤΩΝ
⦁ ΤΡΙΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ TRIATLON CLUB CORINTH CANAL
⦁ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΙΚΙΩΝ
⦁ ΑΟ ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗ
⦁ ΟΔΕΥΣ
⦁ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΡΑΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
⦁ ΚΑΦΕ 50/50 ΑΘΙΚΙΑ
⦁ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
⦁ ΚΑΦΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΙΣΘΜΟΣ
⦁ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΖΗΜΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
⦁ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΕΜΕΩΝ
⦁ Arcadia Outdoor
⦁ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
⦁ Skywaker.gr
⦁ stentoras.gr
⦁ run247
⦁ irun
⦁ runningnews.gr

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς»

Previous ArticleNext Article

Οδηγός για αρχάριους στο τρέξιμο

image: Freepic

Θέλετε εδώ και καιρό να ξεκινήσετε το τρέξιμο; Βλέπετε όλους γύρω σας να παίρνουν τα βουνά και τα λαγκάδια και ζηλεύετε την ελευθερία τους; Μην σκέφτεστε άλλο, απλά κάντε το. Παρακάτω έχουμε μερικές συμβουλές για εσάς που αφορούν πως να τρέξετε, τι να φορέστε και τι να φάτε. Πάμε λοιπόν.

Γιατί να τρέξετε αν δεν σας κυνηγάει κανείς;

Το τρέξιμο μπορεί να αλλάξει την ζωή σας. Γνωρίζετε πολλούς ανθρώπους με το ίδιο πάθος, συμμετέχετε σε πολλούς αγώνες για την εμπειρία και έρχεστε κοντά στην φύση. Κάθε φορά που ξεπερνάτε τα όρια σας νιώθετε πως πέτυχατε έναν ακόμη στόχο, όπως γίνεται και στο αθλητικό στοίχημα netbet όταν βρίσκετε τον νικητή ενός αγώνα.To τρέξιμο σας καθαρίζει το μυαλό και μπορείτε να τρέχετε μόνος σας ή με παρέα. Δεν έχει σημασία η ηλικία, το βάρος, ή το ιστορικό σας γιατί ο καθένας μπορεί να τρέξει. Κάνει καλό στην υγεία σας αφού μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου, διαβήτη τύπου 2 και βοηθάει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Προγραμματιστείτε

Δεν χρειάζεται να θέτετε στόχους πέρα από τις δυνατότητες σας. Αυτό που θέλετε να κάνετε πρέπει να είναι ρεαλιστικό για να μην πιέζεστε χωρίς λόγο. Αν είστε εντελώς αρχάριος μπορείτε να δοκιμάσετε το πρόγραμμα CHS το οποίο είναι χιλιοδοκιμασμένο. Θα σας βοηθήσει να κάνετε την αρχή χωρίς να θέλετε να τα παρατήσετε. Αν είστε ήδη σε μια καλή φυσική κατάσταση τότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο διαδίκτυο, σε podcast, εφαρμογές και περιοδικά ή βιβλία που θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τους στόχους σας . Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια ενός αξιόπιστου προπονητή και ότι έχουν τη σωστή εστίαση για τους ατομικούς σας στόχους. Δεν θέλετε και δεν υπάρχει λόγος να κάνετε το πρόγραμμα ενός πρωταθλητή.

Μην ανησυχείτε αν είναι δύσκολο στην αρχή

Ο καθένας αγωνίζεται για τον δικό του λόγο και για τα δικά του κίνητρα. Το να τρέχετε γρήγορα και να έχετε αντοχή δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη καθώς το σώμα σας είναι ασυνήθιστο. Κάνετε υπομονή, δώστε στον εαυτό σας χρόνο και μην σταματήσετε μετά την πρώτη, τη δεύτερη ή ακόμη και την τρίτη σας διαδρομή. Το να μην τα παρατήσετε θα είναι κυριολεκτικά από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα κάνετε ποτέ. Και κάθε φορά που πιέζετε το σώμα σας να κάνει κάτι νέο, πιθανότατα θα το νιώσετε την επόμενη μέρα. Ο πόνος στους μυς είναι φυσιολογικός και θα περάσει. Αν δείτε όμως πως έχει μεγάλη διάρκεια καλύτερα να ρωτήσετε έναν γιατρό.

Μπορείτε να τρέχετε με παρέα

Η ιδέα του να μιλάτε ενώ τρέχετε μπορεί να σας φαίνεται ακατόρθωτη αλλά το τρέξιμο με έναν φίλο μπορεί να σας δίνει κουράγιο. Αν δεν έχετε κάποιον δικό σας που να του αρέσει τότε σίγουρα θα βρείτε κάποιον στο γήπεδο. Το να κάνετε παρέα με ανθρώπους που αγαπούν το τρέξιμο και είναι θετικοί σε αυτό, θα σας κάνει μόνο καλό.

Αποκτήστε τα σωστά ρούχα

Το τρέξιμο μπορεί να είναι ένα πολύ φθηνό άθλημα – τι περισσότερο χρειάζεστε εκτός από ένα σορτς, ένα μπλουζάκι και μερικούς εκπαιδευτές; Φυσικά, μπορείτε επίσης να ξοδέψετε μια περιουσία σε φανταχτερά ρολόγια GPS και ακριβές συμμετοχές σε αγώνες.

Ένα πράγμα που αξίζει να επενδύσετε είναι τα σωστά παπούτσια. Αυτά δεν χρειάζεται να είναι ακριβά ή να είναι το πιο ωραίο μοντέλο, αλλά θα πρέπει να είναι τα κατάλληλα για το συγκεκριμένο άθλημα.

Ανέβασε το ρυθμό

Το τρέξιμο δεν πρέπει να είναι ανταγωνιστικό αλλά αν θέλετε να γίνετε γρηγορότεροι, τότε είναι σημαντικό να κάνετε ένα μείγμα γρήγορης και αργής προπόνησης.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κάνετε μια από τις ημέρες του Σαββατοκύριακου μια εύκολη μακροχρόνια διαδρομή. Ο απλούστερος τρόπος για τα καταφέρετε είναι: καλή προθέρμανση, στη συνέχεια, τρέξτε πολύ γρήγορα για τρία λεπτά, έπειτα περπατήστε / ή κάνετε τζόκινγκ για ένα λεπτό. Επαναλάβετε έξι φορές.

Φυσικά μπορείτε να μεταβάλλετε το ποσό των επαναλήψεων και τη διάρκειά τους, αλλά η βασική αρχή είναι ότι διδάσκετε στο σώμα σας να εργάζεται σε υψηλότερη ένταση για σύντομα χρονικά διαστήματα.

Η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο

Κανείς δεν είναι πολύ μεγάλος. Και ίσως να ζήσετε περισσότερο αν ξεκινήσετε να τρέχετε. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα άτομα με πολύ υψηλό επίπεδο φυσικής δραστηριότητας έχουν μακρύτερα τελομερή. Αυτά είναι τα προστατευτικά καλύμματα στο τέλος των χρωμοσωμάτων σας και θεωρούνται ένας δείκτης βιολογικής ηλικίας. Η άσκηση αντοχής έχει αποδειχθεί σε μελέτες που διατηρούν το μήκος των τελομερών. Υπάρχει επίσης το σύστημα «βαθμολόγηση ηλικίας», το οποίο υπολογίζει τον χρόνο σας σε σχέση με την ηλικία και το φύλο σας – και μπορείτε να συνεχίσετε να βελτιώνετε αυτές τις βαθμολογίες καθ’ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

…και μην ανησυχείτε για τα γόνατά σας

Μια τεράστια μελέτη για σχεδόν 75.000 δρομείς και 15.000 πεζοπόρους το 2013 διαπίστωσε ότι οι δρομείς είχαν σχεδόν το ήμισυ περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αρθρίτιδα με τους περιπατητές. Και όσο περισσότερα μίλια την εβδομάδα έκαναν αυτοί οι δρομείς, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος.

Ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος είναι η παχυσαρκία και όχι το χτύπημα του πεζοδρομίου. Φυσικά, εκείνοι με προϋπάρχοντα προβλήματα στο γόνατο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, αλλά για όσους από εμάς με καλή υγεία τα οφέλη υπερτερούν .

(πηγή : the guardian)

Under Armour HOVR MACHINA: Το παπούτσι που σε… προπονεί, έφτασε με νέους μοναδικούς χρωματισμούς!

Το νέο HOVR Machina απευθύνεται σε δρομείς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων που χρειάζονται κορυφαίες επιδόσεις και μαλακή αίσθηση κατά τη διάρκεια του τρεξίματός τους, ανεξαρτήτως της απόστασης που διανύουν. Τώρα με νέους χρωματισμούς, ετοιμαστείτε να απολαύσετε μοναδικές διαδρομές χάρη στην επαναστατική τεχνολογία HOVRπου παρέχει υψηλή απορροφητικότητα κραδασμών για μεγαλύτερες αποστάσεις ή για speed tempo προπονήσεις.

Οι περισσότεροι δρομείς είναι αναγκασμένοι να  επιλέγουν ένα παπούτσι με υψηλή απορροφητικότητα κραδασμών για μεγαλύτερες αποστάσεις ή ένα αρκετά ελαφρύ αγωνιστικό παπούτσι για speed tempo προπονήσεις. Η Under Armour εντόπισε αυτή την ανάγκη και δημιούργησε ένα παπούτσι που προσφέρει και τα δύο.

Με σκοπό να βοηθήσει τους δρομείς να πετύχουν τους στόχους τους, πήρε την απόλυτη επιστροφή ενέργειας που προσφέρει η ξεχωριστή τεχνολογία UA HOVR™ , την αύξησε περίπου κατά 20%  από το αξιόπιστο HOVRInfinite και την άφησε «ελεύθερη», προσθέτοντας την τεχνολογία Propulsion Plate, που παρέχει τη μεγαλύτερη ώθηση και ταχύτητα επιτρέποντας αποτελεσματικές και ομαλές κινήσεις.

Ειδική σχεδίαση διαθέτει και το επάνω μέρος κατασκευασμένο από ειδικό ύφασμα mesh με οπές που προσφέρουν υψηλή διαπνοή και άνεση σε κάθε χιλιόμετρο.

Τέλος, χάρη στο ενσωματωμένο Bluetooth™ στη σόλα του, όλα τα δεδομένα από κάθε τρέξιμο καταγράφονται και μεταφέρονται αυτόματα στην εφαρμογή MapMyRun™, βελτιστοποιώντας έτσι την εμπειρία του δρομέα, και παρέχοντάς υπηρεσίες Real Time FormCoaching, με σκοπό την μείωση των τραυματισμών αλλά και την σωστή καθοδήγηση για την επίτευξη των στόχων του.

Γίνε ένας ολοκληρωμένος δρομέας με το νέο HOVR Machina, τον απόλυτο συνδυασμό παπουτσιού για μεγάλες αποστάσεις με αγωνιστικό χαρακτήρα.

Product DNA:

  • Διαθέτει ουδέτερο πάτημα για δρομείς που επιζητούν άνεση και υψηλή απορροφητικότητα κραδασμών
  • Τεχνολογία UA HOVR® δίνει την αίσθηση μηδενικής βαρύτητας, διατηρώντας τις δυνάμεις πρόσκρουσης ενώ ταυτόχρονα απορροφά τους κραδασμούς σε κάθε σου βήμα.
  • Τεχνολογία Propulsion Plate, παρέχει μεγαλύτερη ώθηση και εκρηκτικές ταχύτητες.
  • Συμπιεστικό ύφασμα Energy Web (διχτάκι) συγκρατεί τον UA HOVR® αφρό συμβάλλοντας στην επιστροφή ενέργειας αναλόγως της δύναμης που δέχεται.
  • Άνω μέρος από ειδικό ύφασμα mesh με οπές που προσφέρουν υψηλή διαπνοή και άνεση σε κάθε χιλιόμετρο.
  • Offset:8mm
  • Βάρος:281γραμ. (Άντρας)
  • Βάρος:221γραμ. (Γυναίκα)

x
Send this to a friend