«Σε υψηλότατο επίπεδο οργανωτικά ο Νυχτερινός της Θεσσαλονίκης»

"Σε υψηλότατο επίπεδο οργανωτικά ο Νυχτερινός της Θεσσαλονίκης"
Οι εντυπωσιακές αγωνιστικές επιδόσεις των Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών, που λάμπρυναν με την συμμετοχή τους τον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, έκαναν μοναδική τη διοργάνωση του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου, που γέμισε τους δρόμους της πόλης με 18.000 δρομείς και χιλιάδες επιπλέον θεατές!

Ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος σχολίασε την αγωνιστική επιτυχία της διοργάνωσης, όπως αυτή αποτυπώθηκε μέσα από τα αποτελέσματα των κορυφαίων δρομέων σε κάθε δρόμο του αγωνιστικού προγράμματος:«Περιμέναμε πολύ μεγάλες επιδόσεις από τους σπουδαίους Έλληνες και ξένους αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή στη διοργάνωση. Πολλοί από αυτούς θα πραγματοποιούσαν την αγωνιστική τους κορύφωση σ’ αυτόν τον αγώνα και πολλοί άλλοι το ιδανικό αγωνιστικό ‘πέρασμα’ ενόψει της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας της 11ης Νοεμβρίου, που ως αποτέλεσμα υπήρχε η πλήρης επαλήθευση της εκτίμησής μας. Στη δημιουργία των μεγάλων επιδόσεων συντελεί ασφαλώς η διαδρομή, η οποία είναι επίπεδη, με ιδιαίτερα καλή ποιότητα οδοστρώματος, στο κέντρο της όμορφης Θεσσαλονίκης κατά τα 2/3 δίπλα στη θάλασσα και ως εκ τούτου ευχάριστη και γρήγορη, προσφέροντας ρεκόρ στους δρομείς κάθε επιπέδου και ηλικίας. Παράλληλα υποστηρίχθηκε από πολλούς θεατές οι οποίοι παρακολούθησαν από κοντά την προσπάθεια των αθλητών, καθώς επίσης και από απλούς πολίτες οι οποίοι το σαββατόβραδο της 13ης Οκτωβρίου απολάμβαναν τη βόλτα. Με όχημα το μοναδικό θέαμα που προσέφεραν οι αγωνιζόμενοι, αισιοδοξούμε ότι πολλοί από αυτούς θα βρεθούν στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000μ.. Έτσι λοιπόν θαυμάσαμε και στους τέσσερις δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, με υψηλό μέσο όρο επιδόσεων της πρώτης δωδεκάδας των πρωταθλητών κάθε κατηγορίας, αλλά και με την πλειοψηφία των δρομέων να επιτυγχάνουν τα προσωπικά τους ρεκόρ».

Επιπλέον, ο κ. Χριστόπουλος πρόσθεσε ότι ο φετινός «Νυχτερινός» δικαίως μπορεί να κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους Ημιμαραθωνίους όλων των εποχών στην Ελλάδα, αλλά και να θεωρείται ανώτερος διοργανωτικά από όλους τους προηγούμενους αντίστοιχους, από το 2012 μέχρι σήμερα:
«Κατά κοινή ομολογία ο φετινός ‘Νυχτερινός’ ήταν διοργανωτικά σε υψηλότατο επίπεδο, έδωσε χαρά, χρώμα αλλά και υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στους θεατές που την παρακολούθησαν από κοντά την προσπάθεια των δρομέων, καθώς και στους τηλεθεατές και φυσικά επιβεβαίωσε την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουμε σε όλους τους τομείς για την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς, αλλά και την καθιέρωσή της ως το κατεξοχήν τουριστικό αθλητικό προϊόν της χώρας, η οποία μαζί με τον Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ του Απριλίου και τις δύο αντίστοιχες διοργανώσεις της πρωτεύουσας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, να αποτελούν τις πλέον αντιπροσωπευτικές διοργανώσεις της χώρας μας για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, δεδομένου ότι και οι τέσσερις διεξάγονται σε ημερομηνίες οι οποίες παρατείνουν την τουριστική περίοδο στη χώρα μας. Παράλληλα, η αγωνιστική και ποιοτική αναβάθμιση και των δύο διοργανώσεών μας δικαιώνει την ένταξή τους στη νεοσύστατη «Marathon Golden League», της οποίας η λειτουργία θα ξεκινήσει μέσα στο 2019».

Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής απάντησε σε ερώτηση για το θέμα που δημιουργήθηκε αναφορικά με τους αθλητές Ράνια Ρεμπούλη και Γιώργο Μενή.
«Βασική επιδίωξη και κύριος στόχος και σκοπός τόσο του φθινοπωρινού Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου όσο και του εαρινού Διεθνούς Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ είναι να δείξει τον δρόμο του υγιούς αθλητισμού προς τον κόσμο, μετατρέποντας ακόμα και τους θεατές των διοργανώσεων σε δρομείς υγείας. Παράλληλα, όμως, πρόκειται για δύο διεθνώς αναγνωρισμένες διοργανώσεις, ενταγμένες στο διεθνές καλεντάρι της Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, τις οποίες τιμούν κάθε χρόνο με την συμμετοχή τους πολλοί Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές. Διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας μας, ΣΕΓΑΣ, και τους διεθνείς κανονισμούς οργάνωσης αγώνων της IAAF. Ως εκ τούτου, διενεργείται πάντοτε έλεγχος αντιντόπινγκ από τον ελληνικό φορέα διενέργειας ελέγχων ΕΣΚΑΝ, με τον οποίο υπάρχει αλληλογραφία και επικοινωνία για τη διασφάλιση της εγκυρότητας και της αναγνώρισης των επιδόσεων που επιτυγχάνονται. Για το θέμα λοιπόν που δημιουργήθηκε, ο μόνος φορέας που είναι υπεύθυνος και εντεταλμένος να επιληφθεί είναι το ΕΣΚΑΝ, το οποίο υπήρχε στη διοργάνωση όπως και σε όλες τις άλλες διοργανώσεις μας και ήδη από ό,τι γνωρίζουμε αυτό πράττει».

Στον επίλογο της τοποθέτησής του, ο Δρόσος Χριστόπουλος τόνισε ότι η προσπάθεια του διοργανωτή ΜΕΑΣ Τρίτων και των 146 φορέων υποστήριξης που ως μία οικογένεια παράγουν αυτό το εξαιρετικό αθλητικό και όχι μόνο γεγονός, στρέφεται πλέον στο να υπάρξει ανάλογα μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και στον επερχόμενο Stoiximan.gr 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στις 14 Απριλίου 2019:
«Οι εγγραφές είναι ήδη σε εξέλιξη από τον περασμένο Μάιο και πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Θεωρώ ότι ο απόηχος του φετινού, εξαιρετικού Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει βασικό συντελεστή ώστε η διοργάνωση του ερχόμενου Απριλίου να κερδίσει και πάλι το ενδιαφέρον του κόσμου, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ τόσο συμμετοχών όσο και υψηλών επιδόσεων. Εννοείται ότι δεν επαναπαυόμαστε, τίποτε μεγάλο δεν επιτυγχάνεται χωρίς προσπάθεια και γι’ αυτό είμαστε όλοι έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά, ώστε ο Stoiximan.gr 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ να αποδειχθεί αρτιότερος όλων των προηγούμενων!»

Τέλος, αίσθηση για μία ακόμη φορά δημιούργησε η αγωνιστική παρουσία κατά κύριο λόγο της Volkswagen Running Team, που όπως και στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνής Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» του περασμένου Απριλίου διέπρεψε καταλαμβάνοντας πολλές υψηλές θέσεις στην κατάταξη, καθώς επίσης η Protergia Running Team, η Embryolab Running Team, η Arla Protein Running Team, αλλά και η Αναδομώ Running Team, η οποία εκτός από τον «σημαιοφόρο» της Κώστα Δρόσο είχε στις τάξεις της και πολλούς Παραολυμπιονίκες.

Οι 12 κορυφαίοι του Ημιμαραθωνίου Ανδρών:
1. Σάμι Κίπνετιτς (Κένυα) 1 ώρα 06:09
2. Χοσέα Κιμέλι Κισόριο (Κένυα) 1 ώρα 07:10
3. Γιώργος Μενής 1 ώρα 07:55
4. Χαράλαμπος Πιτσόλης 1 ώρα 08:36
5. Δημήτρης Θεοδωρακάκος 1 ώρα 09:04
6. Κώστας Σταμούλης (Embryolab Running Team) 1 ώρα 09:15
7. Μιχάλης Καλομοίρης 1 ώρα 11:24
8. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος 1 ώρα 11:24
9. Γιάννης Κρέκας (Volkswagen Running Team) 1 ώρα 11:46
10. Θεόδωρος Αναγνώστου (Volkswagen Running Team) 1 ώρα 13:13
11. Μάριος Αποστολίδης 1 ώρα 13:23
12. Γιώργος Καλαπόδης 1 ώρα14:15

Οι 12 κορυφαίες του Ημιμαραθωνίου Γυναικών:
1. Ράνια Ρεμπούλη 1 ώρα 14:30
2. Βίβιαν Τζέροπ Κεμπόι (Κένυα) 1 ώρα 17:39
3. Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο 1 ώρα 20:47
4. Ειρήνη Μιχάλα 1 ώρα 21:43
5. Βίκυ Καραγεωργάκη (Volkswagen Running Team) 1 ώρα 22:07
6. Ντενίζ Δημάκη (DHL Running Team) 1 ώρα 22:20
7. Γκλόρια Μαρκόνι (Ιταλία) 1 ώρα 22:58
8. Στέφανι Λεοντιάδου (Volkswagen Running Team) 1 ώρα 24:20
9. Μαρία Μάλαϊ 1 ώρα 25:04
10. Βασιλική Σπάθη 1 ώρα 26:30
11. Χρυσούλα Κατζουράκη 1 ώρα 26:59
12. Τζούλια Ανδρέου (Κύπρος) 1 ώρα 27:21

Οι 12 κορυφαίοι του Δρόμου 5.000μ. Ανδρών:
1. Ιάσων Ιωαννίδης (Volkswagen Running Team – Ηρακλής) 15:00
2. Νίκος Σταμούλης 15:14
3. Γιώργος Σταμούλης (Arla Protein Running Team) 15:22
4. Παναγιώτης Γραμμένος (ΜΕΑΣ Τρίτων) 15:26
5. Ηλίας Αϋφαντόπουλος (Embryolab Running Team) 15:27
6. Θεόδωρος Αρωνιάδας (Embryolab Running Team) 15:32
7. Κώστας Δρόσος (Volkswagen Running Team) 15:38
8. Κώστας Ιατρόπουλος 15:49
9. Ηλίας Καράμπουλας 15:53
10. Δημήτρης Τασσόπουλος 15:54
11. Διονύσης Μέρμηγκας (Embryolab Running Team) 16:19
12. Πασχάλης Τερζής 16:24

Οι 12 κορυφαίες του Δρόμου 5.000μ. Γυναικών:
1. Κατερίνα Δελή (ΓΣ Σέρρες ’93) 17:49
2. Μαργαρίτα Ντίνα (Volkswagen Running Team) 18:01
3. Γεωργία Κωνσταντινοπούλου (Volkswagen Running Team) 18:06
4. Ζωή Μπέτα (Protergia Running Team) 18:33
5. Γεωργία Δημητριάδου (Protergia Running Team) 18:50
6. Χρυσάνθη Καμαργιώτη 18:51
7. Ξένια Βασιλειάδου (Embryolab Running Team) 18:51
8. Φανή Αβράμογλου (Protergia Running Team) 19:05
9. Άρτεμις Μόκκα (Embryolab Running Team) 19:10
10. Νίκη Σπυρίδου 19:32
11. Κωνσταντίνα Νικολάου (Protergia Running Team) 19:40
12. Μαρία Μπελλή 19:50

O Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, τελώντας επίσης υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων. Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

Σάμι Κίπνετιτς (1ος στον Ημιμαραθώνιο ανδρών): «Έμεινα ικανοποιημένος τόσο από τη διαδρομή, όσο και από τον χρόνο που σημείωσα. Και φυσικά από τη νίκη, που ήταν ο στόχος μου σ’ αυτή την πρώτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση. Η ατμόσφαιρα ενός νυχτερινού αγώνα δρόμου είναι ξεχωριστή και μου άρεσε ιδιαίτερα».

Χοσέα Κιμέλι Κισόριο (2ος στον Ημιμαραθώνιο ανδρών): «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την κούρσα που έκανα και από την επίδοσή μου. Έρχομαι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σ’ αυτόν τον αγώνα και φεύγω ξανά με το ασημένιο μετάλλιο, πράγμα που με γεμίζει χαρά. Ελπίζω να έρθω και του χρόνου, για να κατακτήσω τη νίκη αυτή τη φορά».

Γιώργος Μενής (3ος στον Ημιμαραθώνιο ανδρών): «Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που συμμετέχω σ’ αυτόν τον μοναδικό αγώνα. Θα ήθελα να πετύχω έναν καλύτερο χρόνο, αλλά είμαι ευχαριστημένος που ανεβαίνω πάλι στο βάθρο των νικητών. Ο ‘Νυχτερινός’ έχει καθιερωθεί ως ένα πολύ καλό τεστ προετοιμασίας ενόψει του Μαραθωνίου της Αθήνας, που είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς για πολλούς δρομείς. Ανανεώνουμε το ραντεβού για του χρόνου, θα είμαστε πάλι εδώ σ’ αυτόν τον πολύ όμορφο αγώνα».

Βίβιαν Τζέροπ Κεμπόι (2η στον Ημιμαραθώνιο γυναικών): «Δεύτερη χρονιά που έρχομαι στη Θεσσαλονίκη γι’ αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα, φέτος δεν μπόρεσα να κερδίσω όπως πέρσι επειδή η κούρσα ήταν πιο δύσκολη για μένα, αλλά φεύγω από τη διοργάνωση ικανοποιημένη».

Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο (3η στον Ημιμαραθώνιο γυναικών): «Η διοργάνωση είναι άψογη, χαίρομαι πάρα πολύ να τρέχω στη Θεσσαλονίκη, είναι μία τρομερή εμπειρία και ελπίζω να μπορώ κάθε χρόνο να έρχομαι και να συμμετέχω εδώ! Περίμενα να κάνω λίγο καλύτερη επίδοση, αλλά δεν πειράζει… Ήταν ένας αγώνας προετοιμασίας ενόψει του Μαραθωνίου της Αθήνας, όπου θα έχω ως στόχο να βελτιώσω το ατομικό ρεκόρ που είχα πετύχει πέρσι με 2 ώρες 53 λεπτά».

Κατερίνα Δελή (1η στον Δρόμο Υγείας 5.000μ. γυναικών): «Δεν περίμενα να κερδίσω! Έκανα μάλιστα ατομικό ρεκόρ και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Τώρα ξεκινά ουσιαστικά η καριέρα μου και ελπίζω να πετύχω αρκετά πράγματα. Μου άρεσε πολύ η εμπειρία αυτού του αγώνα».

Γιώργος Σταμούλης (3ος στον Δρόμο Υγείας 5.000μ. ανδρών): «Η διαδρομή είναι πολύ ωραία και η εμπειρία είναι φανταστική! Το να τρέχεις βράδυ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης είναι κάτι το μοναδικό. Είναι ένας απαιτητικός, υπέροχος αγώνας και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Εννοείται ότι θα είμαι παρών και του χρόνου».

Previous ArticleNext Article

5th North Olympus Trail Vrontou: Ανακοινώθηκε για τις 14 Ιουνίου 2020

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Ολύμπου  διοργανώνει, για 5η  συνεχόμενη χρονιά, αγώνες  ορεινού τρεξίματος, μήκους 20 χιλ. και 6 χιλ.  με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), στα άγρια μονοπάτια του Βορειοανατολικού Ολύμπου, στην περιοχή της Βροντούς Πιερίας.

Στόχος των αγώνων είναι η ανάδειξη και προβολή της βορειοανατολικής  πλευράς του Ολύμπου. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται και παιδικοί αγώνες για παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Φέτος φιλοδοξούμε να προσθέσουμε στην διοργάνωση  μας και ένα τρίτο αγώνα μήκους 12χιλ.

Αφετηρία και τερματισμός οι Αγ. Απόστολοι, σε υψόμετρο 320μ. στους πρόποδες του Ολύμπου, 4 χιλ. δυτικά του χωριού Βροντού, όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του ΕΟΣ Βροντούς, οι οποίες διαθέτουν: χώρο στάθμευσης 400 θέσεων, σύγχρονες τουαλέτες, σνακ μπαρ, χώρους αναψυχής κ.α.

Χαρακτηριστικά του αγώνα των 20km

Ο αγώνας είναι απόστασης 20 περίπου χιλιομέτρων, από τα οποία τα 18.5 χιλ. είναι σε μονοπάτια του Ολύμπου και μόνο 1.5 χιλ. σε δασικούς δρόμους και άσφαλτο. Το υψόμετρο που θα κινηθεί είναι από 320μ έως 1.540μ.

Χαρακτηριστικά του αγώνα των 6km

Ο αγώνας είναι απόστασης 6 περίπου χιλιομέτρων, από τα οποία τα 4.5 χιλ. είναι σε μονοπάτια  και 1.5 χιλ. σε δασικούς δρόμους και άσφαλτο. Το υψόμετρο που θα κινηθεί είναι από 320μ έως 640μ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες σε λίγες ημέρες.

Πληροφορίες: 6973 804843,   697 4337073  & 697 2224665.

Αντίστροφη μέτρηση για το 8o Run the Lake στη Βουλιαγμένη

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα δρόμου «Run the Lake», που διοργανώνει ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης και θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου με εκκίνηση και τερματισμό τη Λίμνη της Βουλιαγμένης, ξεκίνησε σήμερα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με τη Συνέντευξη Τύπου και την παρουσίαση των δεδομένων για τις τρεις αποστάσεις.

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η αντιδήμαρχος – Υπεύθυνη του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής Μαρία Μπραϊμνιώτη, η διευθύντρια της Λίμνης Μαριάνθη Βαβουλάκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ» Παύλος Λέκκας μίλησαν για την επιτυχία του αγώνα τα τελευταία 7 χρόνια και τις συμμετοχές που μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000.

Άπαντες υπογράμμισαν την κοινωνική και πολιτιστική σημασία του αγώνα και κάλεσαν τον κόσμο να κάνει την εγγραφή του.

Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται ο αγώνας

Η Βουλιαγμένη είναι ιδανικός προορισμός για δραστηριότητες οι οποίες έχουν ως κύριο στοιχείο τη θάλασσα. Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ωστόσο φιλοξενεί επίσης με επιτυχία πολλές εκδηλώσεις.

Το Run the lake, που ξεκίνησε πριν επτά χρόνια, κλέβει στο τέλος κάθε χρονιάς την παράσταση και έγινε θεσμός.

Στις 22 Δεκεμβρίου, για 8η συνεχή χρονιά, οι δρομείς κάθε ηλικίας θα ξεκινήσουν από τη Λίμνη και θα επιστρέψουν για να τερματίσουν σε αυτήν.

Το σύμβολο του μαγευτικού Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα υποδεχτεί ξανά δρομείς από όλο το λεκανοπέδιο και το εξωτερικό, σε μία διαδρομή μαγευτική περιμετρικά της θάλασσας, στις αποστάσεις των:

09.15 – 2.000 μέτρων, για παιδιά 8-12 ετών

Εκκίνηση από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, κατεύθυνση προς Αθήνα, αναστροφή αριστερά στην Απόλλωνος και επιστροφή από την Απόλλωνος προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Τερματισμός έξω από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.

09.55 – 4.900 μέτρων, για έφηβους (15-17 ετών) και ενήλικες

Εκκίνηση από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, κατεύθυνση προς Αθήνα, στροφή αριστερά στην οδό Απόλλωνος με κατεύθυνση προς Λαιμό, αναστροφή στη 2η πύλη του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης, επιστροφή από την οδό Απόλλωνος προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Τερματισμός έξω από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.

10.00 – 10.200 μέτρων, για ενήλικες

Εκκίνηση από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, κατεύθυνση προς Αθήνα, στροφή δεξιά στην Αθηνάς (πρώην Λεωφόρος Καραμανλή), αριστερά στη λεωφόρο Καβουρίου, δεξιά στην Δημ. Λαμπράκη, αριστερά στον πεζόδρομο του Καβουρίου (παράλληλα με τη θάλασσα), αριστερά στην Λ. Καβουρίου, δεξιά στη Λητούς, δεξιά στην Απόλλωνος με κατεύθυνση προς Λαιμό, αναστροφή στο τέρμα του δρόμου, επιστροφή από την Απόλλωνος προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Τερματισμός έξω από την είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Ο αγώνας, που υποστηρίζεται σε επίπεδο επικοινωνίας από πολλούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού, προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς και στέλνει μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης, υποστηρίζοντας τις ευπαθείς ομάδες.

Το Run the Lake συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τη Λίμνη Βουλιαγμένης και το Σύλλογο Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ».

Οι εγγραφές συνεχίζονται στο www.runthelake.gr και θα ολοκληρωθούν στις 16 Δεκεμβρίου 2019.

Στο Περιστέρι ολοκληρώνονται τα Βίκος Street Relays με δωρεάν συμμετοχή

Η αυλαία των Βίκος Street Relays για το 2019 πέφτει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Περιστέρι, με τη διοργάνωση ενός άκρως εορταστικού αγώνα, από τον Δήμο Περιστερίου και τον σύλλογο «Ερμής 1877».

Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 9 το πρωϊ, στην κεντρική πλατεία του Περιστερίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

4×1000μ. σκυταλοδρομία (οικογενειακή, ανδρών, γυναικών, μικτή) 10 ετών και άνω)

4×100μ. μικτή παιδική σκυταλοδρομία (γ’ δημοτικού, δ’ δημοτικού, ε’ δημοτικού, στ’ δημοτικού)

4×50μ. μικτή παιδική σκυταλοδρομία (προνήπια, νήπια, α’ δημοτικού, β’ δημοτικού)

Αμέσως μετά, γύρω στις 11, η δημοφιλής και πανέμορφη τραγουδίστρια Ελευθερία Ελευθερίου αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό με τη live εμφάνιση.

Η συμμετοχή στο Βίκος Street Relays του Περιστερίου είναι δωρεάν και οι  εγγραφές γίνονται στο κέντρο εγγραφών, το κατάστημα της WATT+VOLT, Λεωφ. Παναγή Τσαλδάρη 91, Περιστέρι τις εξής μέρες και ώρες:

Τετάρτη – Σάββατο 09:00 – 16:00, Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 9.00-20.00

H γραµµατεία του αγώνα, για εγγραφές αλλά και παράδοση υλικού, θα λειτουργήσει το Σάββατο 14/12 9.00-16.00 στο κατάστημα της WATT+VOLT και 17.00-21.00 στην
Κεντρική Πλατεία του Περιστερίου.  Την Κυριακή 15/12 θα λειτουργήσει στο
χώρο του αγώνα από τις 07.30 έως την ώρα έναρξης του.

Η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο Ονομαστικός Χορηγός των Street Relays για έκτη συνεχή χρονιά, ενώ η WATT+VOLT, η κορυφαία ελληνική εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ενέργειας, είναι ο Μεγάλος Χορηγός των αγώνων. Επίσημος Χορηγός είναι η Interwetten, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή brand names στο χώρο του online gaming, το οποίο συνδυάζει κορυφαία ασφάλεια και αξιοπιστία. Μεγάλοι υποστηρικτές είναι η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony, η νo 1 θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain, η Arla Protein και τα καταστήματα αθλητικών ειδών Intersport.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο 1ος δρόμος Μαρμάρων

Με συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, πραγματοποιήθηκε την 1 Δεκεμβρίου 2019,   ο 1ος ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ από τον Γ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Συνολικά στους 3 δρόμους (20 χλμ-5χλμ- και παιδικό δρόμο 500 μέτρων) δήλωσαν συμμετοχή δρομείς από όλες τις ηλικίες. Ιδιαίτερη μνεία θα δώσουμε στο γεγονός ότι συμμετείχαν αθλητές από 17 διαφορετικές χώρες, δίνοντας διεθνή διάσταση στον δρόμο μας!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες δρομείς, τους εθελοντές μας, τους συνδιοργανωτές μας, την οργανωτική επιτροπή, τους υποστηριχτές και τους χορηγούς μας.

Δίνουμε ραντεβού όλοι μας στον 2ο ΔΡΟΜΟ ΜΑΡΜΑΡΩΝ το 2020!

Οι χορηγοί μας:

 • ΠΡΑΞΙΣ ΥΓΕΙΑΣ
 • Naturetech
 • Power Health
 • ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ
 • Saucony Greece

Οι υποστηρικτές μας:

 • Α.Π.Σ. ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Νέας Μάκρης- Μαραθώνος
 • Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων
 • ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
 • ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
 • ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
 • Nutrition club Φαλήρου

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους παρακάτω φορείς και πρόσωπα:

 • Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθήνας Κα Κεφαλογιάννη Λουκία
 • Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Βορείου Τομέα Αθήνας Κο Πέππα Νικόλαο
 • Δήμαρχο Δήμου Πεντέλης Κα Κεχαγιά Δήμητρα
 • Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δήμου Χαλανδρίου Κο Μαυρουδή Χάρη
 • Εντεταλμένη Σύμβουλο Αθλητισμού Περιφέρειας Βόρειου Τομέα Αθήνας Κα Βάρσου Μαργαρίτα
 • Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και Δημοτικό Σύμβουλο Χαλανδρίου Κο Πατεράκη Εμναμουήλ
 • Δημοτική Σύμβουλο Πεντέλης και Μέλος του Δ.Σ του ΣΠΑΠ Κα Λαζή Κωνσταντίνα
 • Τροχαία Αγ.Παρασκευής
 • ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας
 • ΣΕΓΑΣ
 • Πρόεδρο Α.Π.Σ. ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Κο Καραβασίλη Βλάση
 • Τεχνικό Σύμβουλο διοργάνωσης Κο Μάλλιαρη Γεώργιο

Eλαμψε το 1ο Zografou City Run με νικητές τους Πιτσώλη και Δημάκη

Eλαμψε το 1ο Zografou City Run με νικητές τους Πιτσώλη και Δημάκη

Σε μία μεγάλη γιορτή, όχι μόνο για την πόλη του Ζωγράφου, αλλά για όλη την Αθήνα, εξελίχθηκε το Zografou City Run που έγινε για πρώτη φορά και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Με πολλούς σπουδαίους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, με περισσότερους από 1000 δρομείς κάθε ηλικίας, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την υπέροχη Βίλα του Ζωγράφου, το Zografou City Run ήταν εντυπωσιακό και αναμένεται κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερο και μεγαλύτερο.

Νικητής στους άνδρες στα 5 χλμ. ήταν ο Χαράλαμπος Πιτσώλης και στις γυναίκες η Ντενίζ Δημάκη, δύο πρωταθλητές του ΓΑΣ Ιλισός, που μαζί με τον ΠΑΣ Ζωγράφου και τον ΣΑΠΠΑΖ ήταν συνδιοργανωτές του αγώνες μαζί με το ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ζωγράφου.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε στον αγώνα, ήταν το γεγονός ότι ο Πιτσώλης μετά τη νίκη του, έμεινε στον τερματισμό και χαιρετούσε όλους τους δρομείς. «Είναι πολύ ωραία να τρέχεις στην περιοχή σου. Μπορεί να έχει ανηφόρες, αλλά για μένα ήταν μία καλή προπόνηση ενόψει της συνέχειας. Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς για τη συμμετοχή τους, αλλά και στους διοργανωτές που έκαναν έναν πολύ όμορφο αγώνα», είπε ο νικητής των 5 χλμ. που είχε ισχυρή πίεση από τον 2ο Γρηγόρη Σκουλαρίκη και τον 3ο Στέλιο Μπαλίδη.

Η Ντενίζ Δημάκη είπε μετά τον τερματισμό: «Εδώ είναι η πόλη μου! Γεννήθηκα, μεγάλωσα, έγινα αθλήτρια στο σωματείο μου τον ΓΑΣ Ιλισός. Εδώ καθημερινά τρέχω και φυσικά, δεν θα μπορούσα να λείψω από ἐναν αγώνα που διοργανώνεται στην πόλη μου! Οι δρόμοι του Ζωγράφου πλημμύρισαν με μικρούς και μεγάλους και πρέπει να πω ότι έγινε μία εξαιρετική διοργάνωση από τον Δήμο και τα σωματεία της πόλης», είπε η Δημάκη που άφησε την Ραφαηντίνα Πατρικέλη στην 2η θέση και την Αγγελική Τζώτζου στην 3η.

Τα αποτελέσματα στα 5 χλμ.

Ανδρες

Χαράλαμπος Πιτσώλης  16:30

Γρηγόρης Σκουλαρίκης 17:32

Στέλιος Μπαλίδης 17:42

Γυναίκες

Ντενίζ Δημάκη   20:08

Ραφαηντίνα Πατρικέλη  21:31

Αγγελική Τζώτζου  21:50

 Mετά τα 5 χλμ. ακολούθησαν τα 2,5 χλμ. και τα 1.000 μέτρα για μαθητές Δημοτικού, με τον Δήμαρχο Ζωγράφου Βασίλη Θώδα να δίνει την εκκίνηση. «Είναι μία πολύ όμορφη μέρα για την πόλη του Ζωγράφου, με μικρούς και μεγάλους να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης και να προσφέρουν υπέροχες εικόνες. Είναι ένας πολύ όμορφος αγώνας και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο ΝΠΠΔ του Δήμου για την εξαιρετική δουλειά. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε επιτυχημένες και όμορφες αθλητικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ζωγράφου», είπε ο Δήμαρχος Ζωγράφου.

Στο πλαίσιο του αγώνα, ο Αντιδήμαρχος Ζωγράφου Θοδωρής Μετικαρίδης και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Γιαννακόπουλος βράβευσαν τα σωματεία ΓΑΣ Ιλισός, ΠΑΣ Ζωγράφου και ΣΑΠΠΑΖ για την προσφορά τους στον κλασικό αθλητισμό της περιοχής

Το Zografou City Run ήταν αφιερωμένο στο Οραμα Ελπίδας και ήταν δεκάδες οι δρομείς που έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών, θέλοντας έτσι να συμπαρασταθούν στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ενεργή συμμετοχή στο Zografou City Run είχαν και άλλα σωματεία της περιοχής όπως ο Ποσειδώνας Ιλισίων και η ΑΕΖΙΓ Αθηνά.

Στην ιστοσελίδα του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ζωγράφουculturezografou.com υπάρχουν δωρεάν φωτογραφίες για όλους τους δρομείς των 5 χλμ.

Για περισσότερες πληροφορίες

Culturezografou.com

https://www.facebook.com/pg/ZografouCityRun

Με ειδικό βραβείο τίμησε ο ΠΣΑΤ το Spetses mini Marathon

Σε μια λαμπρή εκδήλωση τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetses mini Marathon, Δρ. Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη τιμήθηκε με ειδικό βραβείο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), στο περιθώριο της  Γιορτής Βράβευσης των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού για το 2019.

Στη μεγάλη αυτή εκδήλωση, που έλαβε χώρα για 66η φορά φέτος, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας  κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, αποφάσισε ομοφώνως, στην επετειακή χρονιά συμπλήρωσης 10 χρόνων της διοργάνωσης  Spetses mini Marathon,  να  τιμήσει την κυρία Κουταρέλλη, απονέμοντας της βραβείο για την καθοριστική συμβολή της στην προώθηση του Αθλητικού Τουρισμού με αξιοσημείωτα και επιδραστικά αποτελέσματα.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η ίδια δήλωσε: «Αποτελεί ύψιστη τιμή για εμένα και το νησί των Σπετσών αυτή η κορυφαία διάκριση που αποτελεί αναγνώριση του έργου που έχουμε επιτελέσει αυτά τα 10 χρόνια με τις μεγάλες διοργανώσεις του Spetses mini Marathon και του Spetsathlon. Είμαστε υπερήφανοι που το 2011, βάλαμε το λιθαράκι για να αναδειχθεί ο αθλητικός τουρισμός εκτός αστικών κέντρων, βάζοντας την Ελλάδα στο διεθνή δρομικό χάρτη».

Tα ετήσια Βραβεία ΠΣΑΤ τιμώνται οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και ομάδες της χρονιάς, όπως προκύπτουν μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Συνδέσμου, καθώς και προσωπικότητες από τον αθλητικό και κοινωνικό χώρο.

x

Send this to a friend