Site icon runnfun.gr

Πρωτεϊνικά γεύματα με λίγες θερμίδες με Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ!

Η πρωτεΐνη είναι βασικό συστατικό για τη ρύθμιση του ανθρώπινου μεταβολισμού. Έκτος από δομικό συστατικό των μυών, εμπλέκεται σε όλες τις σωματικές διεργασίες. Χρησιμοποιείται για τον σχηματισμό ενζύμων, ορμονών, όπως η ινσουλίνη, αντισωμάτων του ανοσοποιητικού συστήματος, αιμοσφαιρίνης κ.α.

Οι πρωτεΐνες που περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα στην αναλογία που τα χρειάζεται ο οργανισμός ονομάζονται υψηλής βιολογικής αξίας και βρίσκονται σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, όπως το κόκκινο και το λευκό κρέας, το ψάρι, το αυγό, το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί.

Για όσους αθλούνται η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη και γι αυτό προσπαθούν να την εντάξουν στην καθημερινή διατροφή τους. Χρειάζεται, ωστόσο, προσοχή διότι η υπερκατανάλωση προϊόντων που περιέχουν μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών, ενδέχεται να ανεβάζουν τις θερμίδες των γευμάτων και το αποτέλεσμα να είναι η αύξηση του σωματικού βάρους.

Υπάρχει, όμως, τρόπος να λάβει κανείς τις πρωτεΐνες που χρειάζεται και ταυτόχρονα να ελέγξει το βάρος του και λέγεται Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό προϊόν τυρογάλακτος που συνδυάζει τα πολύ χαμηλά λιπαρά με την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Συγκεκριμένα, η Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ περιέχει 27% πρωτεΐνη και μόνο 1% λιπαρά, είναι πλούσια σε ασβέστιο (140mg/100g), ενώ η θερμιδική της αξία είναι μόλις 27 θερμίδες ανά μερίδα.

Δείτε παρακάτω μερικές συνταγές με Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ, οι οποίες είναι ιδανικές για όσους αθλούνται:

Ντάκος

Μία κριθαροκουλούρα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι, ρίγανη,

5 ελιές της προτίμησής σας

2 κ.σ. Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκτέλεση

Βρέχουμε την κρυθαροκουλούρα με λίγο νερό για να μαλακώσει. Την τοποθετούμε στο μπολ και αλατίζουμε ελαφρά. Ρίχνουμε τις 1 κ.σ. ελαιόλαδο για να περάσει μέσα στον ντάκο και στη συνέχεια τρίβουμε τη ντομάτα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις 2 κ.σ.  Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ και απολαμβάνουμε. Η Ζεμύθα ρίχνει κατά πολύ τις θερμίδες και αυξάνει τα επίπεδα πρωτεΐνης στο γεύμα μας. Ένας ντάκος κατά μ.ο. περιέχει 300 θερμίδες όταν φτιάχνετε με φέτα, με τη Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ που έχει 1% λιπαρά οι θερμίδες πέφτουν τουλάχιστον κατά 100 με 120!

Μακαρονάδα

1 πακέτο μακαρόνια

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγο σκόρδο

2 κ.σ. Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια για 7-10 λεπτά ανάλογα με το ζυμαρικό που έχουμε επιλέξει και τα ζεματίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο και λίγο τριμμένο σκόρδο.  Σερβίρουμε μια μερίδα (220 γραμμάρια) προσθέτουμε Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ και απολαμβάνουμε. Ειδικά για όσους τρέχουν και προετοιμάζονται για έναν μεγάλο αγώνα, την εβδομάδα της λεγόμενης “υδατανθράκωσης” η Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ με τα λίγα λιπαρά και την εξαιρετική ποσότητα πρωτεΐνης, αποτελεί μια safe επιλογή. Από τη μία λαμβάνεις όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός και από την άλλη, αποφεύγεις τις περιττές θερμίδες από τα λιπαρά που μπορεί να επηρεάσουν το βάρος σου.  Το συγκεκριμένο πιάτο δεν περιέχει πάνω από 300 θερμίδες.

Ομελέτα

2 αβγά

1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κύβους

1 μικρή πιπεριά κομμένη σε κύβους

1 φέτα γαλοπούλα κομμένη σε λωρίδες αλάτι, πιπέρι τριμμένο

2 κ.σ. Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκτέλεση

Ψεκάζετε το τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε. Χτυπάτε τα αβγά, ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά (εκτός από το αλάτι και το πιπέρι) και ψήνετε για 3-5 λεπτά, μέχρις ότου η ομελέτα να αποκτήσει χρώμα σε όλα τα σημεία. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, γυρίστε την ομελέτα από την άλλη πλευρά και άφησέ τη να ψηθεί ακόμη 1 λεπτό. Ρίχνετε τη Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ και με τη βοήθεια της σπάτουλας, διπλώνετε την ομελέτα στη μέση. Αλατοπιπερώνετε και απολαμβάνετε. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει πάνω από 200 θερμίδες και περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης με το συνδυασμό του αυγού και της Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ. Μπορείτε να καταναλώσετε το συγκεκριμένο πιάτο και για πρωινό.

Την Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ Θα την βρείτε τριμμένη σε συσκευασίες 200 και 400 γραμμαρίων, καθώς και σε κομμάτι στον πάγκο των τυροκομικών.

Διαβάστε επίσης:Τι δείχνει για τον χαρακτήρα σας το αγαπημένο σας τυρί;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version