Oι Αραφήνιοι δρομείς εντυπωσίασαν στο Δαφνί!

Εκατό τολμηροί δρομείς και ανάμεσά τους επτά των Rafina runners ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΑΠΣ «Απόλλων» ΔΑ περί συμμετοχής στο πρώτο δρομικό γεγονός της νέας χρονιάς, την προπονητική συνάντηση στο άλσος Δαφνίου.

Ολοι απόλαυσαν ελεύθερο πρωινό τρέξιμο κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες στη γνωστή εδώ και 21 έτη δύσκολη διαδρομή των 10χλμ πλάι στα ίχνη της Ιεράς οδού εκεί όπου συναντά ο διαβάτης τα απομεινάρια των ναών του Δαφναίου Απόλλωνα και της Αφαίας Αφροδίτης. Ετσι δεν «έσπασε» η αλυσίδα διεξαγωγής ενός αγώνα που εκκίνησε αμέσως μετά την ίδρυση του οργανωτή συλλόγου.

Βέβαια δεν ήταν αγωνιστική αυτή η συνάντηση εφ΄όσον ισχύουν οι περιορισμοί ένεκα της πανδημίας, δλδ δεν λειτούργησε χρονομέτρηση, δεν ανακοινώθηκαν νικητές, κλπ. Η πύλη εκκίνησης παρέμεινε ανοικτή επί 90 λεπτά. Οι δρομείς έτρεχαν κατά μόνας ή αυστηρά σε μικρές παρέες τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας. Με άλλα λόγια εφαρμόστηκαν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες πρόληψης διάδοσης του Covid-19. Aυτή η συνάντηση στο πανέμορφο περιβάλλον αναδείχθηκε για όλους ως μια ξεχωριστή εμπειρία! Κυριάρχησαν η συναδελφικότητα, το χαμόγελο και οι ευχές για μια πλούσια δρομική χρονιά.. Ο Κώστας Σάμιος είχε το γενικό πρόσταγμα.

Όταν ολοκληρώθηκε το γεγονός απηύθυνε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους μετασχόντες. Πολύτιμες υπηρεσίες πρόσφεραν ο Σταύρος Τσιμακίδης πρόεδρος του ΑΠΣ «Απόλλων», ο Γιάννης Σάμιος, ο Στέλιος Γαστεράτος, ο Λάμπρος Νικολάου, η Βαίτσα Τριανταφύλλου, ο Βαγγέλης Βενέτης και ο Απόστολος Καννής. Οι Αραφήνιοι δρομείς μετείχαν με τον πρόεδρο Αντώνη Τσιγκρέλη και τους Χρυσόστομο Στέλλα,  Απόστολο Γιαλαράκη, Δημήτρη Γκόλφη, Χριστίνα  Κατσούρη,  Ανδρομάχη Μπαρτζώτα και Σταυρούλα Σαντοριναίου. Ο πρόεδρος δήλωσε μετά τον τερματισμό του: «Απολαύσαμε το πρωινό μας σήμερα και χαρήκαμε την πρωτοβουλία και ΑΠΣ Απόλλων. Βεβαιώνω τους ανθρώπους του ότι στηρίζουμε στο μέλλον τέτοια γεγονότα με ιδανική διαχείριση των συνθηκών.

Εύχομαι καλή δρομική χρονιά με πολλούς αγώνες…».

Ολοι οι άλλοι δρομείς με τη σειρά προσέλευσης/εκκίνησης ήταν: Αριστείδης Μάρας, Δημήτρης Μαραγκός  Νίκος Γκοκας, Χαράλαμπος Καμιναρης, Κώστας Βατόγλου, Σταμάτης Κίζας, Βασίλης Τσούμας, Λυκούργος Αναστασιου, Γιάννης Αναστασίου, Σήφης Τζουγανάκης, Μπάμπης Στεφανόπουλος, Γιώργος Αγγελόπουλος, Θανάσης Μπούκας, Αποστόλης Λιούτας, Ευγένιος Γάσπαρης, Βασίλης Πατσέλης, Απόστολος Νούσιας, Παύλος Χρηστίδης, Dorota Soukoska, Marek Bodziony, Τάσος Τζικόπουλος, Απόστολος Χατζόπουλος, Μαρίνος Τσούκαλης, Πέτρος Σειμένης, Φώτης Καλογερόπουλος, Ιάκωβος Κυπραίος, Σοφία Διαμαντοπούλου, Βασιλική Βασίλη, Ελευθερία Κύτρου, Κατερίνα Μαγδαληνού, Γιώργος Διαμαντής, Μαρία Τσίπαρη, Μαρία Δάλλα, Μανώλης Σταγάκης,Δημήτρης Λαμπααδιάρης, Γιάννης Κουγιού, Γρηγόρης Τραγγανίδης, Γιώργος Μανδηλαράς, Δημήτρης Μαλτεζος, Δημήτρης Αδάμ, Χρυσούλα Αδάμ, Γιώργος Μακρυδάκης, Μιχαήλ Παπασίνος, Στράτος Σκούφαλης, Γιάννης Αγγελόπουλος, Γεωργία Τσιούση, Θεώνη Παπαθανασίου, Λευτέρης Κούκης, Γιάννης Τσουνάκος, Γιάννης Μυλωνάς, Δημήτρης Γαλίτης, Πανταζής Κοντογεώργης, Απόστολος Βασιλάκης, Γιώργος Βασιλάκης, Κατερίνα Αποστολίδου, Παναγιωτα Κατσόρχη,  Παναγής Μακρής, Νίκος Κεφαλληνός, Γιώργος Σφακιανάκης, Βασίλης Χρονόπουλος, Νίκος Χρονόπουλος, Δημήτρης Χανιώτης, Γιώργος Περδίκης, Δημήτρης Παντελιάς, Δημήτρης Παπανδρέου, Σπύρος Γεώργας, Μιχαήλ Αργυρούδης, Χριστόδουλος Αράπης, Χάρης Νικολάου, Φάτο Σπάτα, Βασίλη Μαρίν, Αλμα Σπάτα, Μιχαήλ Κούρναβος, Χριστίνα Τομουλέκου, Ευγενία Καλδάνη, Νίκος Τούντας, Κώστας Σπαχής, Γιάννης Βενέτης, Κώστας Καράμπελας, Βασίλης Πλοκαμάκης, Νίκος Φλώρος, Αγγελος Ασημάκης, Γιώργος Αθανασούδης, Χριστίνα Γεωργίου, Αγγελος Χατζηπολυχρόνης, Θέμης Ανδρέου, Χρήστος Ανδρέου, Αντώνης Πενταγιώτης, Ανδρέας Βασιλάτος, Χαρίλαος Αντωνίου και Κώστας Δημητρίου. Τα δρομικά ραντεβού με οικοδεσπότη τον ΑΠΣ «Απόλλων» έχουν συνέχεια… Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου τοποθετείται το επόμενο με τον δρομο στο Αγχαίο όρος, δλδ τον ανατολικό όγκο του Πατέρα. Προβλέπονται δύο διαδρομές, 14 και 28χλμ, με εκκίνηση κατά βούληση από τις  09:00 έως τις 10:00 από τον οικισμό «Τιτάν». Δεν ξεχνάμε…προσέχουμε, φοράμε μάσκα, μένουμε υγιείς!!!!

# Στις φωτό η επταμελής ομάδα των Rafina runners και ο Κώστας Σάμιος με τον Παναγή Μακρή, έναν υπέρβαρο δρομέα ο οποίος χαίρεται το ελεύθερο τρέξιμο και τη συμμετοχή του στη δρομική κοινότητα απολαμβάνοντας παράλληλα και άλλα οφέλη…   

Previous ArticleNext Article

Η απλή και σίγουρη λύση για τις φουσκάλες στα πόδια όσων τρέχουν!

Λύση για τις φουσκάλες στα πόδια των δρομέων

Το τρέξιμο και το πολύωρο περπάτημα έχουν συχνά μια δυσάρεστη «παρενέργεια» στα πόδια μας, τις επίπονες φουσκάλες. Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ μελέτησαν ομάδα 128 δρομέων και διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας πολύ απλός και οικονομικός τρόπος να προληφθούν οι ενοχλητικές φουσκάλες στα πόδια.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Clinical Journal of Sport Medicine, το μόνο που χρειάζεται για να προστατευθούν τα πόδια είναι η εφαρμογή αυτοκόλλητης χειρουργικής ταινίας στα σημεία που είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στην τριβή.

Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν δρομείς που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε υπερμαραθώνιο 250 χιλιομέτρων. Οι ερευνητές τοποθέτησαν την αυτοκόλλητη ταινία μόνο σε ένα τμήμα του ποδιού των δρομέων, ώστε να καταστεί δυνατό να γίνουν συγκρίσεις με το τμήμα του ποδιού που παρέμεινε εκτεθειμένο.

Μετά την ολοκλήρωση του υπερμαραθωνίου, ο οποίος διήρκησε συνολικά επτά ημέρες, μόλις 30 από τους δρομείς (ποσοστό 24%) εμφάνισαν φουσκάλες στο τμήμα του ποδιού που είχε καλυφθεί με ταινία, ενώ 81 δρομείς (ποσοστό 63%) εμφάνισαν φουσκάλες στα εκτεθειμένα τμήματα του ποδιού.

Σύμφωνα με παρόμοια επισκόπηση που δημοσιεύθηκε το 2013 στην επιθεώρηση Current Sports Medicine Reports, αποτελεσματική μέθοδος πρόληψης για τις φουσκάλες είναι επίσης η εφαρμογή διπλής κάλτσας, με μια χοντρή αθλητική κάλτσα να φοριέται επάνω από μια πιο λεπτή που εφαρμόζει πολύ καλά στο πόδι.

Διαβάστε ακόμα: Γυμναστική και τρέξιμο χωρίς κάλτσες; Ούτε να το σκέφτεστε

Ανοίγουν στις 23/01 οι εγγραφές για τον 17ο Olympus Marathon

Στις 𝟮𝟯 Ιανουαρίου 𝟮𝟬𝟮𝟭 και ώρα 𝟭𝟴.𝟬𝟬 (ανήμερα της εορτής του Αγίου Διονυσίου Εν Ολύμπω) ανοίγουν οι εγγραφές για τον 𝟭𝟳ο 𝗢𝗹𝘆𝗺𝗽𝘂𝘀 𝗠𝗮𝗿𝗮𝘁𝗵𝗼𝗻. 𝗢 𝗢𝗹𝘆𝗺𝗽𝘂𝘀 𝗠𝗮𝗿𝗮𝘁𝗵𝗼𝗻 θα διεξαχθεί (αν όλα πάνε καλά) το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και συγκεκριμένα η εκκίνηση θα δοθεί Σάββατο 𝟮𝟲 Ιουνίου 𝟮𝟬𝟮𝟭 και ώρα 𝟲.𝟬𝟱.

Αρχικά οι εγγραφές θα ανοίξουν χωρίς ηλεκτρονική πληρωμή για τους ενδιαφερόμενους και στους επόμενους μήνες, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στην Πιερία, οι αθλητές θα ενημερώνονται για τα νεότερα που θα προκύπτουν (όριο συμμετοχών, υγειονομικά πρωτόκολλα, ολοκλήρωση εγγραφών κλπ).

Επίσης συνεχίζει να είναι ανοιχτή η φόρμα της μεταφοράς συμμετοχής των αθλητών που ήταν στην λίστα του 𝟮𝟬𝟮𝟬 μέχρι την λήξη των εγγραφών του 𝟮𝟬𝟮𝟭. Σε περίπτωση που η οργανωτική επιτροπή κρίνει ότι θα χρειαστεί να υπάρξει όριο συμμετοχών, οι αθλητές της λίστας του 𝟮𝟬𝟮𝟬 που επέλεξαν να τρέξουν το 𝟮𝟬𝟮𝟭 θα έχουν προτεραιότητα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 𝟭𝟴 ετών την ημέρα τέλεσης του αγώνα και έχουν τερματίσει τα τρία τελευταία χρόνια (𝟭/𝟭/𝟮𝟬𝟭𝟴 έως και την λήξη των εγγραφών) σε 𝟮 αγώνες ορεινού τρεξίματος από 𝟮𝟬χλμ με 𝟭𝟬𝟬𝟬 θετικής υψομετρικής και άνω ο καθένας, ή σε 𝟭 αγώνα από 𝟯𝟱 χλμ και 𝟮.𝟮𝟬𝟬 θετικής υψομετρικής και άνω.

Για τους υπόλοιπους αγώνες της καλοκαιρινής διοργάνωσης (𝗢𝗹𝘆𝗺𝗽𝘂𝘀 𝗨𝗹𝘁𝗿𝗮, 𝗢𝗹𝘆𝗺𝗽𝘂𝘀 𝗩𝗲𝗿𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹, Κόψη των Αετών και 𝗠𝗲𝗹𝗶𝗻𝗱𝗿𝗮 𝗧𝗿𝗮𝗶𝗹) οι εγγραφές θα ανοίξουν αργότερα.

x
Send this to a friend