Ο ρυθμός του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

Ο ρυθμός του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

Η μουσική δεν ηρεμεί μόνο τα πλήθη, τους δίνει ρυθμό και δύναμη. Δεν είναι τυχαίο που στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ένα σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στα μουσικά σύνολα. Τις μπάντες, τους djs, αλλά και τους μεμονωμένους μουσικούς, που ενώνονται με τους αθλητές, αλλά και τον κόσμο και μετατρέπουν τη μαραθώνια διαδρομή σε ένα ατελείωτο πάρτι, με χορηγό πλέον και την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και το πρωί της Κυριακής, 10 Νοεμβρίου, στον 37ο ΑΜΑ.  Οι μουσικές δράσεις είναι πολλές και ξεκινούν από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τη Νέα Μάκρη έως το Πικέρμι, την Παλλήνη, το Γέρακα, συνεχίζουν στην Αγία Παρασκευή και τη γέφυρα της Κατεχάκη, με ανάλογο κλίμα γιορτής να δημιουργείται και στο κέντρο της Αθήνας. Στην πλατεία Μαβίλη όπου εφέτος θα στηθεί το 1ο stage και στο Πάρκο Ελευθερίας, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα βρίσκεται το δεύτερο. Αναλυτικά:

1.Πλατεία Μαβίλη. Θα παίξουν οι: Groovy Peacocks (Δημήτρης Χατζηιωάννου, Βαγγέλης Κορτίδης, Μιχάλης Βλαχιώτης, Νίκος Αθανασιάδης) και μια ομάδα μουσικών στην οποία συμμετέχουν οι: Μάνος Μαυράκης (κιθάρα-φωνή),Θανάσης Κουζαμπάσης(σαξόφωνο),Ιωάννα Ομορφιά (βιολί),Νόρα Τσοπανάκη (φωνή),Δημήτρης Χατζηιωάννου (cajon-φωνητικά) και

2.Άγαλμα Βενιζέλου (δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής).Θα παίξουν οι:  Deejay Nic The Band (συνδυάζει ηλεκτρονικά στοιχεία της EDM,με τον αναλογικό rock ήχο του live συγκροτήματος). Η Mica Eio (ανακατεύει μουσικά στοιχεία της contemporary RnB, drum n bass grooves τη soulful house και την ambient) και το μουσικό σχολείο Art Note με τους Δημήτρη Ουρανό, Δανάη Λεβεντάκου, Μιχάλη Λατουσάκη, Αλέξανδρο Μονιάκη, Τζένη Παπαλαμπροπούλου, Έλενα Γκέλα, Αλέξανδρο-Andrews Μαργαρίτη, Αναστασία Λεκού, Πάνο Σοροτιώτη, Μάχη Δόριζα, Δημήτρη Κονδύλη, Δομινίκη Κονδύλη, Κατερίνα Βαβαλά, Μανώλη Σκουλά.

Εκτός όμως των δύο κεντρικών σκηνών και 10 djs, θα δίνουν το δικό τους ρυθμό, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων μεταξύ τους, τόσο στη διαδρομή των 42.195 μ. όσο και στις διαδρομές εντός της πόλης των 5 και 10 χλμ. Το αρχικό σημείο, που θα βρίσκεται ο πρώτος dj είναι η στροφή του Τύμβου του Μαραθώνα και τελευταίο ο Δρομέας, απέναντι από το ξενοδοχείο Hilton.

Ο ρυθμός και η μουσική όμως δεν σταματούν καθώς ραδιοφωνικοί παραγωγοί κι ομάδες κρουστών, δίνουν τον παλμό σε όσους τρέχουν, αλλά δημιουργούν  και ένα κλίμα γιορτής σε όσους θα σπεύσουν να ενθαρρύνουν και να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες στον αγώνα.

Ανάμεσα στις ομάδες που θα ανεβάσουν το ρυθμό των δρομέων και τη διάθεση των θεατών είναι οι φιλαρμονικές του Δήμου Ραφήνας-Σπάτων (βρίσκεται στο 24ο χλμ, από την αφετηρία) και του Δήμου Χαλανδρίου. Εφέτος, αναμένεται να δώσει το παρών και ο Δήμος Αθηναίων, με δικά του μουσικά σύνολα, εκτός της φιλαρμονικής, όπως τόνισε και η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ: «Φέτος θα προσθέσουμε και τα Μουσικά Σύνολα τόσο στην εκκίνηση των 10 χλμ. το Σάββατο όσο και στη διαδρομή του Μαραθωνίου την Κυριακή 10 Νοεμβρίου».

Επίσης, πολλά dj sets και μουσικά σχήματα συνδέονται με τους χορηγούς του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η μουσική και τα μουσικά σύνολα, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Κονδύλης βιολόγος και μουσικός ο ίδιος: «Η μουσική είναι αυτή, που δίνει ώθηση στον κόσμο και δύναμη στους αθλητές σε σημαντικά σημεία του αγώνα. Για παράδειγμα, στην υπόγεια γέφυρα της Κατεχάκη, οι τυμπανιστές που βρίσκονται στο σημείο, δημιουργούν τέτοια ατμόσφαιρα, που αθλητές, αλλά και ο κόσμος σταματούν για να φωτογραφηθούν, μαζί τους.  Όσο για τους συμμετέχοντες σε αυτή τη δράση πραγματικά το χαίρονται τόσο πολύ, που θεωρούν τιμή τους, που τους προτείναμε να πάρουν μέρος σε αυτήν».

Το ραντεβού  όχι μόνο το αθλητικό, αλλά και το μουσικό δίδεται πλέον την προσεχή Κυριακή 10 Νοεμβρίου, κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής. Να είστε όλοι εκεί για να στηρίξουμε τους δρομείς, να μπούμε στο ρυθμό της μουσικής και να συμμετέχουμε στη γιορτή!

Previous ArticleNext Article

Ευγενική παροχή νοσοκομειακού εξοπλισμού από τον Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Πριν λίγες μέρες μέλη της διοίκησης του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και παρέδωσαν νοσοκομειακό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν πακέτο αντιδραστηρίων ανίχνευσης κορωνοϊού (Covid-19), τέσσερις σπαστοί περιπατητήρες αλουμινίου, τέσσερις τροχήλατοι στατήρες ορού τεσσάρων θέσεων και ενός ψυγείου τοποθέτησης ψυχρών επιθεμάτων για την ορθοπεδική κλινική.

Το υλικό παρέδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου δρομέων Αλέξανδρος Πούλιος ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στο δύσκολο αυτό διάστημα είδαμε όλοι τις άοκνες προσπάθειες των επαγγελματιών υγείας στην ‘πρώτη γραμμή’ της εθνικής προσπάθειας κατά του κορωνοϊού. Ο σύλλογος μας πιστός στις αρχές της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της ανάπτυξης του μαζικού αθλητισμού στην Πιερία παραδίδει τον εξοπλισμό με τη βεβαιότητα ότι θα χρησιμεύσει τόσο στους επαγγελματίες υγείας όσο και στους ασθενείς».

Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο οποίος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την δωρεά του υλικού τόνισε: «Η παροχή του συλλόγου δρομέων Πιερίας ‘ΖΕΥΣ’ δίνει το θετικό μήνυμα της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο και της αναγνώρισης της προσπάθειας των επαγγελματιών υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε να συνεχίσουν την πολύπλευρη προσφορά τους».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ευάγγελος Γερομιχαλός και ο έφορος του συλλόγου Μιχαήλ Γεωργιάδης.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη ετοιμάζεται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Η Μαρία Μπελιμπασάκη ετοιμάζεται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Η δύσκολη περίοδος των περιοριστικών μέτρων πέρασε και οι αθλητές διανύουν πλέον την μεταβατική προπονητική φάση, που θα τους οδηγήσει στην επιστροφή στα αγωνιστικά επίπεδα που βρισκόταν πριν την καραντίνα.

Για τους περισσότερους η σημερινή φάση είναι η δυσκολότερη που έχουν περάσει μέχρι σήμερα, δεδομένο του ότι ποτέ τους δεν έμειναν για τόσο μεγάλο διάστημα μακριά από τα στάδια.

“Πιστεύω πως ότι κι αν κάνουμε τώρα μας φαίνεται δύσκολο, αφού το διάστημα που μείναμε μακριά από την κανονική προπόνηση ήταν μεγάλο”, εξήγησε η “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στα 400 μ., Μαρία Μπιμπασάκη και συμπλήρωσε: “Αυτό το πράγμα που συνέβη μας έχει βγάλει εκτός ρυθμού. Δεν καθόμαστε ποτέ τόσο διάστημα εκτός προπόνησης. Ακόμη και οι καλοκαιρινές μας διακοπές κρατάνε πολύ λιγότερο. Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξανά μπει η χώρα σε τόσο σκληρά περιοριστικά μέτρα, γιατί τα προβλήματα θα είναι πολλά σε όλα τα επίπεδα ζωής, αλλά και στον αθλητισμό, γιατί θεωρώ πως πολλοί θα σταματήσουν”.

Η Μπελιμπασάκη στη διάρκεια της καραντίνας προσπάθησε να δουλέψει με τις δυνατότητες που είχε και να καλύψει τα δικά της προπονητικά κενά. “Στην καραντίνα έτρεξα πολλά χιλιόμετρα για να καλύψω το αερόβιο μου και μόλις μπήκα στάδιο επικεντρώθηκα στη δύναμη, στα γαλακτικά και στις ταχύτητες. Δεν έχω υψηλές προσδοκίες για τη σεζόν που θα προκύψει, αλλά δε σημαίνει πως δεν θα μπω να τρέξω σε ένα επίπεδο ανάλογο των δυνατοτήτων μου. Και παράλληλα να βάλω τη βάση για του χρόνου. Παρόλα αυτά, θα δουλέψω χωρίς να ζοριστώ, βήμα, βήμα και προοδευτικά. Δεν υπάρχει λόγος να πιεστώ. Θεωρώ πως θα έχω τελειώσει τη χρονιά μέχρι τέλος Αυγούστου κι έπειτα θα ξεκουραστώ για να μπω και πάλι στην προπόνηση για την επόμενη χρονιά, που είναι πολύ απαιτητική”.
Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία έχει ατομικό ρεκόρ στα 400 μ. 50.45 από το 2018, ενώ το 2019 στη διάρκεια μίτινγκ στο Σαμορίν διένυσε την απόσταση σε 51.96 και βρέθηκε κοντά στο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο τώρα θα κληθεί να κυνηγήσει στην χειμερινή περίοδο.

x
Send this to a friend