37ος ΑΜΑ: Στον Alain Lunzenfichter το βραβείο Συνολικής Προσφοράς της AIMS

37ος ΑΜΑ: Στον Alain Lunzenfichter το βραβείο Συνολικής Προσφοράς της AIMS

Η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS), η οποία εκπροσωπεί πολλούς από τους μεγαλύτερους αγώνες μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού, του Πεκίνου, του Βερολίνου,της Βοστώνης, του Σικάγο, της Νέας Υόρκης, του Παρισιού και του Τόκιο είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το  βραβείο Συνολικής Προσφοράς απονέμεται στον Alain Lunzenfichter, μια κορυφαία προσωπικότητα της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Ο Alain Lunzenfichter θα παραλάβει το βραβείο στο το έβδομο ετήσιο Gala της AIMS για τη βράβευση των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων της χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του Μαραθωνίου, την Αθήνα την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019.

Ο Alain Lunzenfichter (70) κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Εκδότη της L’Equipe στη Γαλλία για 38 χρόνια μεταξύ του 1975 και του 2013, θέση από την οποία κάλυψε 25 θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Εργάστηκε επίσης με το Canal + στην κάλυψη διοργανώσεων κλασικού αθλητισμού, Μαραθωνίων και  Ολυμπιακών αγώνων. Το 2006 έγινε Πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ένωσης  Δημοσιογράφων που καλύπτουν Ολυμπιακούς Αγώνες» μέχρι το 2014, οπότε και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του έχει εκδώσει πολλά βιβλία και έχει αναλάβει πολλούς ηγετικούς ρόλους στον αθλητισμό και τη δημοσιογραφία. Έχει διοριστεί σε επιτροπές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) που αφορούσαν σε διάφορες θεματικές όπως  το αντι-ντόπινγκ, η μεταρρύθμιση της ΔΟΕ, ο Τύπος, ο πολιτισμός και η επικοινωνία.

Ο Πρόεδρος της AIMS Paco Borao σχολιάζει: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καλωσορίζουμε τον Alain στην Αθήνα για να γιορτάσουμε την απίστευτη καριέρα του. Λέγεται ότι οι δημοσιογράφοι γράφουν το «προσχέδιο της Ιστορίας». Αν συμβαίνει αυτό, ο Alain είναι υπεύθυνος για την καταγραφή ενός απίστευτα μεγάλου μέρους της ιστορίας του αθλητισμού μας ».

Ο Alain Lunzenfichter σχολιάζει: “Είναι τιμή η απονομή του βραβείου Συνολικής Προσφοράς της AIMS. Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα για να περάσω χρόνο με τους φίλους μου στη δρομική κοινότητα. Έχει πάντα τιμή να καλύπτω το άθλημα και τόσους πολλούς σπουδαίους πρωταθλητές. Όταν βλέπω τους προηγούμενους νικητές αυτού του βραβείου, αισθάνομαι πολύ ταπεινός ώστε να τιμηθώ με το ίδιο βραβείο. Ευχαριστώ την AIMS και τα μέλη της για την απονομή αυτού του βραβείου. ”

Προηγούμενοι βραβευθέντες με το ίδιο βραβείο

2013 – Ingrid Kristiansen

2014 –George Hirsch

2015 – Frank Shorter

2016 – Haile Gebrselassie

2017 – Rosa Mota

2018 – Hiroaki Chosa και Horst Milde

Previous ArticleNext Article

Ευγενική παροχή νοσοκομειακού εξοπλισμού από τον Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Πριν λίγες μέρες μέλη της διοίκησης του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και παρέδωσαν νοσοκομειακό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν πακέτο αντιδραστηρίων ανίχνευσης κορωνοϊού (Covid-19), τέσσερις σπαστοί περιπατητήρες αλουμινίου, τέσσερις τροχήλατοι στατήρες ορού τεσσάρων θέσεων και ενός ψυγείου τοποθέτησης ψυχρών επιθεμάτων για την ορθοπεδική κλινική.

Το υλικό παρέδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου δρομέων Αλέξανδρος Πούλιος ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στο δύσκολο αυτό διάστημα είδαμε όλοι τις άοκνες προσπάθειες των επαγγελματιών υγείας στην ‘πρώτη γραμμή’ της εθνικής προσπάθειας κατά του κορωνοϊού. Ο σύλλογος μας πιστός στις αρχές της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της ανάπτυξης του μαζικού αθλητισμού στην Πιερία παραδίδει τον εξοπλισμό με τη βεβαιότητα ότι θα χρησιμεύσει τόσο στους επαγγελματίες υγείας όσο και στους ασθενείς».

Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο οποίος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την δωρεά του υλικού τόνισε: «Η παροχή του συλλόγου δρομέων Πιερίας ‘ΖΕΥΣ’ δίνει το θετικό μήνυμα της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο και της αναγνώρισης της προσπάθειας των επαγγελματιών υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε να συνεχίσουν την πολύπλευρη προσφορά τους».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ευάγγελος Γερομιχαλός και ο έφορος του συλλόγου Μιχαήλ Γεωργιάδης.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη ετοιμάζεται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Η Μαρία Μπελιμπασάκη ετοιμάζεται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Η δύσκολη περίοδος των περιοριστικών μέτρων πέρασε και οι αθλητές διανύουν πλέον την μεταβατική προπονητική φάση, που θα τους οδηγήσει στην επιστροφή στα αγωνιστικά επίπεδα που βρισκόταν πριν την καραντίνα.

Για τους περισσότερους η σημερινή φάση είναι η δυσκολότερη που έχουν περάσει μέχρι σήμερα, δεδομένο του ότι ποτέ τους δεν έμειναν για τόσο μεγάλο διάστημα μακριά από τα στάδια.

“Πιστεύω πως ότι κι αν κάνουμε τώρα μας φαίνεται δύσκολο, αφού το διάστημα που μείναμε μακριά από την κανονική προπόνηση ήταν μεγάλο”, εξήγησε η “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στα 400 μ., Μαρία Μπιμπασάκη και συμπλήρωσε: “Αυτό το πράγμα που συνέβη μας έχει βγάλει εκτός ρυθμού. Δεν καθόμαστε ποτέ τόσο διάστημα εκτός προπόνησης. Ακόμη και οι καλοκαιρινές μας διακοπές κρατάνε πολύ λιγότερο. Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξανά μπει η χώρα σε τόσο σκληρά περιοριστικά μέτρα, γιατί τα προβλήματα θα είναι πολλά σε όλα τα επίπεδα ζωής, αλλά και στον αθλητισμό, γιατί θεωρώ πως πολλοί θα σταματήσουν”.

Η Μπελιμπασάκη στη διάρκεια της καραντίνας προσπάθησε να δουλέψει με τις δυνατότητες που είχε και να καλύψει τα δικά της προπονητικά κενά. “Στην καραντίνα έτρεξα πολλά χιλιόμετρα για να καλύψω το αερόβιο μου και μόλις μπήκα στάδιο επικεντρώθηκα στη δύναμη, στα γαλακτικά και στις ταχύτητες. Δεν έχω υψηλές προσδοκίες για τη σεζόν που θα προκύψει, αλλά δε σημαίνει πως δεν θα μπω να τρέξω σε ένα επίπεδο ανάλογο των δυνατοτήτων μου. Και παράλληλα να βάλω τη βάση για του χρόνου. Παρόλα αυτά, θα δουλέψω χωρίς να ζοριστώ, βήμα, βήμα και προοδευτικά. Δεν υπάρχει λόγος να πιεστώ. Θεωρώ πως θα έχω τελειώσει τη χρονιά μέχρι τέλος Αυγούστου κι έπειτα θα ξεκουραστώ για να μπω και πάλι στην προπόνηση για την επόμενη χρονιά, που είναι πολύ απαιτητική”.
Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία έχει ατομικό ρεκόρ στα 400 μ. 50.45 από το 2018, ενώ το 2019 στη διάρκεια μίτινγκ στο Σαμορίν διένυσε την απόσταση σε 51.96 και βρέθηκε κοντά στο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο τώρα θα κληθεί να κυνηγήσει στην χειμερινή περίοδο.

x
Send this to a friend