Ο κορωνοϊός βγάζει… νοκ άουτ Μαραθωνίους σε ολόκληρο τον κόσμο

Από την διοργάνωση του Μαραθωνίου του Τόκιο που έγινε μεταξύ… ελίτ συγγενών και φίλων μέχρι το Ναύπλιο, ο κορoνοϊός συνεχίζει και βγάζει… νοκ άουτ μεγάλους αγώνες δρόμου ανά την υφήλιο.

Θυμίζουμε ότι ο Μαραθώνιος του Τόκιο που έχει 35.000 συμμετοχές κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, με τη συμμετοχή περίπου 200 ελίτ αθλητών.

Με 200 ελίτ αθλητές και θεατές με μάσκες έγινε ο Μαραθώνιος του Τόκιο (vid)

Ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου, αναβλήθηκε και ορίστηκε ξανά για τις 17 Μάϊου, σε μια ημερομηνία που με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα με τον ιό στη χώρα μας, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να αναβληθεί ξανά.

Στη Γαλλία μετά την αναβολή του ημιμαραθωνίου (σ.σ. συγκεντρώνει 45.000 δρομείς και θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου) που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την 1η Μαρτίου και φυσικά δεν έγινε ποτέ, αναβολή δόθηκε και στον major Μαραθώνιο του Παρισιού, ο οποίος μετατέθηκε για τις 18 Οκτωβρίου.

Τη ματαίωση του αγώνα για το 2020 ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Μαραθωνίου της Ρώμης. Οι συμμετοχές θα ισχύσουν για τη διοργάνωση του 2021, ενώ οι αθλητές του χρόνου θα πάρουν δύο μετάλλια στον τερματισμό.

Ένας ακόμα μεγάλος αγώνας που αναβλήθηκε είναι ο Great Wall Marathon, ο Μαραθώνιος δηλαδή στο Σινικό τοίχος που για προφανείς λόγους δεν ήταν δυνατόν να γίνει στην Κίνα και μάλιστα οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την οριστική αναβολή του για το 2020.

Ο Μαραθώνιος της Βαρκελώνης ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα στις 15 Μαρτίου, αλλά μετατέθηκε για τις 25 Οκτωβρίου, ύστερα από συνάντηση που είχε το αθλητικό τμήμα του δήμου της Βαρκελώνης με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές υγείας.

Φόβοι εκφράζονται και για την αναβολή του Μαραθωνίου της Βοστώνης, ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 2 Μαρτίου, η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο αγώνας προγραμματίζεται να γίνει κανονικά, αλλά εξετάζονται όλες οι πιθανότητες σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά υπάρχουν και για άλλους αγώνες, ανάμεσά τους και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα αναβολής του.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η λίστα θα συνεχίσει να μεγαλώνει…

Previous ArticleNext Article

Με δυνατή αποστολή για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην Ομάδων

Με πλήρη και δυνατή ομάδα στα 35χλμ. των γυναικών θα αγωνιστεί η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην, που θα γίνει στην πόλη Ποντεμπράντι της Τσεχίας στις 16 Μαΐου.

Η αποστολή μας αποτελείται από συνολικά επτά αθλήτριες κι έναν αθλητή και διαθέτει το υλικό για καλές εμφανίσεις και καλά πλασαρίσματα. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η Κυριακή Φιλτισάκου, η Χριστίνα Παπαδοπούλου και η Ευσταθία Κουρκουτσάκη θα συμμετάσχουν στα 35χλ. βάδην και θα διεκδικήσουν όχι μόνο καλές ατομικές εμφανίσεις, αλλά κι ένα καλό πλασάρισμα στην ομαδική βαθμολογία. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχει και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, μετά το εξαιρετικό 3.51.03, που πέτυχε στις 20 Μαρτίου στο Ντούντιτσε και είναι η τρίτη επίδοση της καριέρας του.

Αναλυτικά η αποστολή

Άνδρες
50χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

Γυναίκες
10χλμ. βάδην Κ20: Αναστασία Αντωνοπούλου (ΓΣ Ίκαρος Ν. Ιωνίας)
20χλμ. βάδην Γυναικών/ Γυναίκες Κ23: Παναγιώτα Τσινοπούλου (Βέλος Παλαιού Φαλήρου), Όλγα Φιάσκα (ΑΣ Αθλοκίνηση Μυτιλήνης)
35χλμ. βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ανατολή Νέας Ιωνίας) , Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ), Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός)

Στην Πάτρα το Πανελλήνιο Α/Γ, οι ημερομηνίες για τους Διασυλλογικούς Αγώνες 2021

Στην πόλη της Πάτρας θα φιλοξενηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών και Ανδρών – Γυναικών Κ23 στις 5-6 Ιουνίου.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία στη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης, λαμβάνοντας υπόψιν την καταλληλόλητα του σταδίου, την εμπειρία του προσωπικού, καθώς και την παρακαταθήκη των επιτυχημένων διοργανώσεων τα προηγούμενα πέντε διαδοχικά έτη.

Στην ίδια πόλη θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων για τις κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών Κ23 και Κ18 στις 7 και 8 Ιουνίου, καθώς και το Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών Ανδρών-Γυναικών Κ23 στις 7 του ίδιου μήνα.

Σε ο,τι αφορά στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι νέες ημερομηνίες, όπως επικυρώθηκαν στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι εξής:
8-9 Μαΐου Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α/Γ και Σύνθετα Κ16 (19 όμιλοι)
15 ή 16 Μαΐου Διασυλλογικοί Αγώνες Κ16 (20 όμιλοι)
29 ή 30 Μαΐου Διασυλλογικοί Αγώνες κ18 (20 όμιλοι)

Ο πρώτος αγώνας του Διασυλλογικού Κ14 θα γίνει στις 22 Μαΐου και ο δεύτερος στις 9 Οκτωβρίου.

x
Send this to a friend