Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το The Lake Plastira

Το πιο ξεχωριστό τρίαθλο του 2022 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.  Το “The Lake Plastira 2022” είναι σίγουρο ότι πρόσφερε μοναδικές εμπειρίες και συγκινήσεις σε όσους είχαν την τύχη να το τρέξουν.

Είναι δύσκολο να περιγραφούν τα συναισθήματα που ένιωσαν οι αθλητές και συνοδοί τους επισκεπτόμενοι έναν τόσο όμορφο τόπο και έχοντας την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε ένα τερέν μοναδικό από κάθε άποψη για τον Ελληνικό χώρο.

Εκεί ψηλά στα 750μ υψόμετρο δεσπόζει η Λίμνη Πλαστήρα, η οποία σε τραβάει στα δροσερά και πεντακάθαρα νερά της και δίνεις μάχη ώστε να φύγεις από την αγκαλιά της, διεξήχθη το κολυμβητικό σκέλος του αγώνα. Στη συνέχεια, με μια ποδηλατική διαδρομή περιμετρικά της πανέμορφης λίμνης που πρόσφερε συνεχώς μαγικές εικόνες στους ποδηλάτες και ένα τρέξιμο στο δάσος υπό απόλυτη σκιά και δροσιά ολοκληρώθηκε αυτός ο αγώνας που ήταν ένας ύμνος στη Ελληνική φύση.  ’Όλοι οι αθλητές έφυγαν μαγεμένοι από το τοπίο και ελπίζοντας να ζήσουν και του χρόνου αυτή την εμπειρία.

Εκτός από το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν επίσης όλοι όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.  Οι τουριστικές επιχειρήσεις  της περιοχής για τις παροχές και την φιλοξενία που πρόσφεραν στους αθλητές και στους συνοδούς τους. Οι δεκάδες εθελοντές οι οποίοι με το χαμόγελο, την καλή διάθεση και την υπομονή ήταν κάθε στιγμή του αγώνα δίπλα στους διαγωνιζόμενους. Ο Δήμος Λ. Πλαστήρα και προσωπικά ο Δήμαρχος κος Νάνος Παναγιώτης ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε ότι οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν σε ένα τρίαθλο που έχει στόχο να πάει ψηλά τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος προσελκύοντας στο μέλλον συμμετοχές και από το εξωτερικό   ενώ με την προσπάθεια τους μετέτρεψαν τον αγώνα σε γιορτή και αυτό είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πρώτος άνδρας στην κατηγορία standard αναδείχθηκε ο αθλητής Ανδρέου Σταύρος, ενώ πρώτη γυναίκα, η Τσουρουκτζή Αναστασία.  Στην κατηγορία Sprint, στους άνδρες πρώτος ήταν ο αθλητής Δημόπουλος Παναγιώτης ενώ πρώτη γυναίκα η αθλήτρια Μαρλαγκούτσου Άντζελα. Παράλληλα, αρκετοί ήταν και οι αθλητές και ομάδες που έλαβαν πρωτιές από την ευρύτεροι περιοχή!

Κλείνοντας, ο αγώνας αυτός ήταν το τρίτο σκέλος στην σειρά αγώνας της WTL 2022 βάζοντας φωτιά στην βαθμολογία της λίγκας με τις ανακατατάξεις που προέκυψαν και ανεβάζοντας το θερμόμετρο στα ύψη ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων σε Επίδαυρο και Ναύπλιο.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Παράταση εγγραφών για το 2nd Paros Way

Οι εγγραφές για το 2nd Paros Way – Πολυϊατρεία Αιγαίου με βάση την προκήρυξη και τις ανακοινώσεις έκλεισαν την Τετάρτη 07/06 στις 12 το βράδυ.

Ύστερα όμως από επιθυμία πολλών ενδιαφερομένων, η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώνει ότι οι εγγραφές άνοιξαν και πάλι, είναι ενεργές και θα παραμείνουν μέχρι την προσεχή Κυριακή 11/06 στις 12 το βράδυ και είναι διαθέσιμες μόνο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.parosway.gr.

Σημαντική λεπτομέρεια:

Οι εγγραφές θα είναι διαθέσιμες μόνο με την πληρωμή μέσω κάρτας, για άμεση ταυτοποίηση.

Η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με φορείς, εταιρίες και την τοπική κοινωνία εξασφάλισε για όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους:

Η έμπνευση και υλοποίηση του Paros Way ανήκει στην My Sportevent. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ) του Δήμου Πάρου και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

Περισσότερες πληροφορίες:

Στην ιστοσελίδα www.parosway.gr.

Στο fb: https://www.facebook.com/parosway

Στο Instagram: https://www.instagram.com/parosway/

 Η Οργανωτική Επιτροπή

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Εκατοντάδες κολυμβητές στον Πειραιά για τους αγώνες Open Water

Κορυφαίες Επιδόσεις στον Αγώνα Πρόκρισης 5χλμ. Κολύμβησης Μαραθώνιας-Μεγάλων Αποστάσεων (OWS)

 Η Κλασική Ολυμπιακή Διαδρομή Αναβίωσε 127 Χρόνια μετά στον Πειραιά

 Ο Δήμος Πειραιά πρωταγωνίστησε το  Σάββατο 27 Μαΐου 2023 φιλοξενώντας ένα σπουδαίο κολυμβητικό γεγονός, στην παραλία Βοτσαλάκια. Εκατοντάδες κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον Αγώνα Πρόκρισης 5.000μ. για τις Μεγάλες Διεθνείς Διοργανώσεις Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) 2023, βετεράνοι κολυμβητές-τριες (masters) και ερασιτέχνες κολύμπησαν στον Αγώνα Αναβίωσης κολύμβησης κλασικής Ολυμπιακής διαδρομής 1.200μ. open water και οι μικροί φίλοι της θάλασσας συμμετείχαν στον παιδικό αγώνα 500μ.

Οι κολυμβητικές δράσεις που έγιναν στον Πειραιά, σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, του Βουλευτή της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, κ. Κώστα Κατσαφάδου, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κας. Σταυρούλας Αντωνάκου, του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Κυριάκου Γιαννόπουλου, του Συμβούλου του Δημάρχου Πειραιά, κ. Νίκου Γέμελου, του Πρόεδρου του Ο.Π.Α.Ν., κ. Ιωσήφ Βουράκη και του αργυρού Ολυμπιονίκη και τεχνικού συμβούλου κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων της Κ.Ο.Ε., Σπύρου Γιαννιώτη.

Η διεξαγωγή των αγώνων εντάχθηκε στο πανόραμα εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2023» του Δήμου Πειραιά και έγιναν με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ).

Η αρχή της κολυμβητικής δράσης έγινε στις 10:15 το πρωί με εκατοντάδες χαμόγελα παιδιών που κολύμπησαν την απόσταση των 500μ. στην παραλία Βοτσαλάκια.

 Αναβίωση Ιστορικής Κολυμβητικής Διαδρομής του 1896

Ο Δήμος Πειραιά και πάλι πρωτοπόρος, πραγματοποίησε στη συνέχεια, στις 10:30 το πρωί, την αναβίωση της ιστορικής κολυμβητικής διαδρομής που είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Απριλίου του 1896, στον κόλπο της Ζέας, 127 χρόνια μετά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στον αγώνα αναβίωσης κολύμβησης κλασικής Ολυμπιακής διαδρομής 1.200μ. open water συμμετείχαν βετεράνοι κολυμβητές-τριες (masters) και ερασιτέχνες.

Ανταγωνισμός και Σπουδαίες Επιδόσεις στον Αγώνα Πρόκρισης 5χλμ.

Περισσότεροι από 100 κολυμβητές, άνδρες και γυναίκες συμμετείχαν στον αγώνα πρόκρισης των 5χλμ για τις Εθνικές ομάδες της Μαραθώνιας κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OW) που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διοργανώσεις του 2023.

Ο συναγωνισμός ήταν έντονος αλλά και το διακύβευμα ακόμα πιο σημαντικό καθώς οι αθλητές / τριες διεκδικούσαν τη συμμετοχή τους για τις ακόλουθες κορυφαίες διοργανώσεις:

  • Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (Φουκουόκα, 15-20 Ιουλίου)
  • Παγκόσμιοι Παράκτιοι Αγώνες (Μπαλί, 5-12 Αυγούστου)
  • Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες (Ηράκλειο, 9-16 Σεπτεμβρίου)
  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (Κέρκυρα, 29 / 9 – 1 Οκτωβρίου)
  • Μεσογειακό Κύπελλο (Λάρνακα, 7-8 Οκτωβρίου)

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα:

Αποτελέσματα Open Water 5χλμ Ανδρών

Αποτελέσματα Open Water 5χλμ Γυναικών

Αποτελέσματα Open Water Ανά Κατηγορία

Official Sports Supplier ήταν η SportAdore.

Official Supporters ήταν οι Minoa Water, Metropolitan Hospital, Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής (ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ), Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Βιομηχανία Μπισκότων & Ειδών Διατροφής.

Χορηγοί της ΚΟΕ ήταν οι Ellaktor Group, Deloitte.

Στην ομαλή διεξαγωγή και ροή των αγώνων συνέβαλαν επίσης, η Ομάδα Διάσωσης ΔΕΛΤΑ (Rescue Team Delta) και φυσικά οι εθελοντές του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Το Sports Production ανέλαβαν οι ActiveMedia Group και Progame.

Πληροφορίες για τους συντάκτες:

Τηλ.: +30 210 9343020

e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend