Site icon runnfun.gr

Μαγνήσιο και δρομείς: Το μέταλλο που καθορίζει την αθλητική απόδοση

Μαγνήσιο και δρομείς: Το μέταλλο που καθορίζει την αθλητική απόδοση

Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στις βιοχημικές αντιδράσεις που συντελούνται στο ανθρώπινο σώμα. Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου μπορούν να προκαλέσουν μυϊκές κράμπες, αϋπνία και σπασμούς στους μύες του προσώπου.

Το μαγνήσιο είναι ένα από τα μέταλλα που παίζουν άμεσο ρόλο στην αθλητική απόδοση, καθώς η έλλειψή του αυξάνει τις απαιτήσεις σε οξυγόνο σε αθλητές που προπονούνται σε υψηλή ένταση.

Μαγνήσιο και στρες

Παράλληλα, τα ανεπαρκή επίπεδα μαγνησίου μπορεί να συμβάλουν στην εκδήλωση κράμπας κατά τη διάρκεια αερόβιας άσκησης. Σε όλες αυτές τις ανάγκες μαγνησίου έρχεται να προστεθεί ένας ακόμα παράγοντας που αυξάνει την αποβολή μαγνησίου από τον οργανισμό και γι’ αυτό αυξάνονται οι απαιτήσεις σας ακόμα περισσότερο.

Φαίνεται λοιπόν ότι άνθρωποι με έντονη πνευματική εργασία και στρες αποβάλλουν περισσότερο μαγνήσιο και είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο για εμφάνιση έλλειψης μαγνησίου. Αν ανήκετε σε αυτούς που συνδυάζουν ένα έντονο προπονητικό πρόγραμμα με αυξημένες απαιτήσεις στην καθημερινότητά τους, τότε είναι σημαντικό να εξασφαλίζετε επαρκείς ποσότητες μαγνησίου από τη διατροφή σας.

Υπό πίεση

Εχουμε την τάση να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες μαγνησίου όταν βρισκόμαστε κάτω υπό πίεση. Αν έχετε προβλήματα με το στρες θα πρέπει να προσθέσετε συμπληρώματα μαγνησίου στην διατροφή σας ή να καταναλώνετε τροφές που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο.

Τέτοιες τροφές είναι οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά, τα λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα, η κινόα, το μπρόκολο, οι μπανάνες, το ψάρι και τα φασόλια.Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές μορφές μαγνησίου.

Το κιτρικό κάλας, το οξείδιο του μαγνησίου, το χλωριούχο μαγνήσιο και το γαλακτικό μαγνήσιο.

Τα άτομα που έχουν έλλειμμα μαγνησίου κινδυνεύουν να εμφανίσουν διαβήτη, άσθμα, υψηλή αρτηριακή πίεση, οστεοπόρωση, και καρδιολογικά θέματα.

Αν έχετε κάποιο από τα άνω συμπτώματα καλό θα είναι να επισκεφθείτε τον γιατρό σας και να κάνετε το κατάλληλο τεστ που δείχνει τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό σας.

Ο ρόλος του μαγνησίου στην αντιμετώπιση της ημικρανίας

Ακολουθούν μερικά από τα οφέλη του μαγνησίου για τον ανθρώπινο οργανισμό:

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνει για τον οργανισμό η έλλειψη καλίου;

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version