Lewis Pugh: Κολυμπά ανάμεσα στα παγόβουνα για την κλιματική κρίση και γράφει ιστορία

Η 12ήμερη κολύμβηση του Lewis Pugh στο Φιόρδ Ilulissat της Γροιλανδίας, ήταν εξουθενωτική & τρομακτική. Ωστόσο, το πιο τρομακτικό από όλα ήταν η επίδραση της κλιματικής αλλαγής σε αυτές τις περιοχές.

Σε ηλικία 52 ετών ο Lewis Pugh παραδέχεται ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη την πρώτη του κολύμβηση σε παγωμένα νερά. Γεννήθηκε στη νότια Αγγλία στην πόλη του Plymouth από ναυτική οικογένεια και στην ηλικία των 10 ετών μετακόμισε στο Cape Town στη Νότια Αφρική. Από την ηλικία που πήγαινε ακόμη σχολείο θυμάται ότι έβλεπε τη νήσο Robben όπου ήταν φυλακισμένος ο Nelson Mandela. To 1987 – πέντε χρόνια αφότου ο Mandela είχε μεταφερθεί στις φυλακές Pollsmoor, ο 17χρονος τότε Pugh κολύμπησε την απόσταση των οκτώ χιλιομέτρων από την στεριά έως το νησί και γι’ αυτόν το επίτευγμα αυτό αποτέλεσε πραγματική έμπνευση.

«Κολυμπώ εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνο το κολύμπι στο Robben», μας εξηγεί. «Η αίσθηση όταν πάτησα το πόδι μου στην άμμο ήταν μοναδική… και αμέσως συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν κάτι που πραγματικά απόλαυσα».

Για τον Pugh ο ενθουσιασμός που ένιωσε είχε να κάνει με την δυσκολία αυτής της κολύμβησης και με «την ομορφιά της μάχης». Και εν τέλει οι μάχες με τις δύσκολες συνθήκες είναι αυτές που τον χαρακτηρίζουν: το 2006, ο Pugh έγινε ο πρώτος άνθρωπος που είχε πραγματοποιήσει κολυμβητικούς διάπλους μεγάλων αποστάσεων σε κάθε ωκεανό του πλανήτη, και επτά χρόνια αργότερα μπήκε στην International Marathon Swimming Hall of Fame.

Από το 2005 ο Pugh πήγε την κολύμβηση του σε άλλο επίπεδο όταν άρχισε να κολυμπά στα παγωμένα νερά της Αρκτικής και της Ανταρκτικής. Το είχε κάνει αυτό, μάλιστα, προκειμένου να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου για τη κλιματική αλλαγή σε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές. To 2013 ορίστηκε ως ο πρώτος UN Patron of the Oceans, δηλαδή ως επίσημος υποστηρικτής των Ωκεανών για την Ένωση των Εθνών.

Πέρσι τον Σεπτέμβρη, μόλις μερικές εβδομάδες μετά την παρουσία του στο COP26 για την προστασία του περιβάλλοντος στην Γλασκόβη, στη Σκωτία – όπου κατάφερε να ορισθεί το 30% των ωκεανών ως προστατευόμενες περιοχές μέχρι το 2030 – ο Pugh ολοκλήρωσε και το πιο δύσκολο επίτευγμα που είχε καταφέρει μέχρι τότε. Φορώντας μόνο ένα αθλητικό μαγιό, γυαλάκια και σκουφάκι, κολύμπησε σε νερά με θερμοκρασία 0-3 βαθμούς, μια απόσταση 7,8 χιλιομέτρων ανάμεσα σε παγόβουνα για δώδεκα μέρες και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ολοκλήρωσε μια πολυήμερη κολυμβητική διαδρομή σε περιοχή των πόλων. Για τον Pugh ήταν μια κίνηση αφύπνισης με το απλό μήνυμα: «Χωρίς πάγους, δεν υπάρχει ζωή».

Όταν πραγματοποίησα την πρώτη μου κολύμβηση στην Αρκτική το 2005 η θερμοκρασία των νερών ήταν 3 βαθμοί. Πρόσφατα κολύμπησα στην ίδια περιοχή και η θερμοκρασία στην ίδια περιοχή ήταν 10 βαθμοί.
Lewis Pugh

The Red Bulletin: Έχεις ολοκληρώσει πολλές κολυμβήσεις σε περιοχές των πόλων. Πως προετοιμάζεσαι για αυτές;

Lewis Pugh: Η κολύμβηση σε παγωμένα νερά είναι το μοναδικό σπορ όπου όσο περισσότερη εμπειρία έχεις, τόσο δυσκολότερο γίνεται, γιατί όταν πραγματικά κρυώνεις πολύ, είναι κάτι που δεν ξεχνάς. Παραμένει βαθιά εντυπωμένο στην μνήμη σου, οπότε κάθε φορά που ξαναβουτάς σε παγωμένα νερά θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεχάσεις εκείνη την εμπειρία και να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε εκείνη τη στιγμή. Έτσι, κάθε κολύμπι που ακολουθεί είναι δυσκολότερο από το προηγούμενο. Είναι πραγματικά πολύ επίπονο και πρόκειται για καθαρή επιβίωση.

Πως καταφέρνεις να παραμείνεις ασφαλής μέσα στα παγωμένα νερά;

Πρώτα μετράμε την θερμοκρασία του νερού και στη συνέχεια υπολογίζουμε τον χρόνο που θα μπορέσω να κολυμπήσω. Όταν ήμουν νέος απλά βουτούσα στο νερό και πήγαινα να πετύχω τον στόχο μου. Αυτή η μέθοδος δεν δουλεύει πιά σε μένα. Πρέπει να προετοιμάσω τον εαυτό μου αργά, καθώς η ένταση υπάρχει. Σκέφτεσαι «γαμώτο, θέλω να αρχίσω να κολυμπάω», αλλά παράλληλα πρέπει να κοντρολάρεις τις αναπνοές σου και να αντιδράσεις στο σοκ του κρύου που δέχεσαι. Μετά από ένα λεπτό αρχίζω να κολυμπάω. Το μυαλό σου λέει «βγες έξω, βγες έξω», αλλά συνεχίζεις να πηγαίνεις.

Πως ζεσταίνεις το σώμα σου μετά το κολύμπι;

Καταπίνω μια κάψουλα θερμότητας πριν βουτήξω για να διατηρήσω την θερμοκρασία του κορμού μου. Στην συνέχεια αφού καταφέρω να κολυμπήσω για 10-15 λεπτά, στεγνώνω αμέσως και τρυπώνω σε δύο ζεστά sleeping bag μαζί με τρία μπουκάλια ζεστό νερό και πίνω μια ζεστή σοκολάτα. Μου παίρνει περίπου 30 λεπτά ώσπου να επιστρέψει η θερμοκρασία του σώματος μου σε φυσιολογικό επίπεδο, και στη συνέχεια χρειάζομαι δύο ώρες έξω από το νερό πριν την επόμενη βουτιά.

Γιατί συνεχίζεις να το κάνεις;

Έχω αφιερώσει όλη τη ζωή μου στη θάλασσα. Θυμάμαι όταν κολυμπούσα στον Ινδικό Ωκεανό πριν από μερικά χρόνια – περνούσα πάνω από έναν ύφαλο και κοιτώντας προς τα κάτω έβλεπα καρχαρίες και σαλάχια, καθώς και υπέροχα κοράλλια και τροπικά ψάρια. Επέστρεψα πρόσφατα στην ίδια περιοχή και είδα τους ύφαλους νεκρούς, ενώ τα ψάρια είχαν φύγει. Και μην ξεχνάμε ότι περίπου το 25% της θαλάσσιας ζωής στους ωκεανούς ζουν γύρω από τα κοράλλια σε διάφορους ύφαλους. Κατά την διάρκεια των χρόνων που ζω έχει χαθεί περίπου το 30% της άγριας ζωής. Αντίστοιχα, όταν είχα πραγματοποιήσει την πρώτη μου βουτιά στην Ανταρκτική το 2005 η θερμοκρασία του νερού ήταν τρεις βαθμοί Κελσίου και πρόσφατα που ξαναβούτηξα στην ίδια περιοχή ήταν 10 βαθμοί. Στο COP26 ενημέρωσα τους πάντες ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις υπάρχουσες συνθήκες με απόλυτη υπευθυνότητα και να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Κάτι κάνουμε λάθος και θα πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε να μην παραδώσουμε στις νέες γενιές έναν πλανήτη ο οποίος να μην είναι βιώσιμος.

Γνωρίζοντας αυτά, μπορείς να είσαι αισιόδοξος για το μέλλον;

Χωρίς ελπίδα περνάς στην απάθεια. Η ελπίδα είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να την κερδίσεις. Πρέπει να προσπαθούμε κάθε μέρα. Και αυτό που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το εγχείρημα είναι ότι δεν απαιτείται να βελτιώσουμε μια χώρα ή ένα κλάδο της βιομηχανίας, αλλά να αλλάξουμε ολοκληρωτικά 196 κράτη. Η μεγαλύτερη απειλή για το περιβάλλον είναι ότι πιστεύουμε ότι κάποιος άλλος θα λύσει το πρόβλημα για εμάς.

Πηγή: www.redbull.com

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

‘Έντονη συγκίνηση στο ULTRAOCEANMAN Kalamata Greece!

Με μεγάλο ενθουσιασμό και αγάπη για το κολύμπι γέμισε η  παραλία της Κορώνης στην Καλαμάτα το πρωί του Σάββατου 3 Σεπτεμβρίου, μία συνδιοργάνωση της OCEANMAN Greece και του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα της ΕΥ ΖΗΝ Greece.

Οι κολυμβητικοί στόχοι συνεχώς μεταβάλλονται, ξεπερνιούνται και θαυμάζονται από όλους. Οι αποστάσεις δοκιμάζονται και κατακτούνται μετά από μεγάλη προετοιμασία, πειθαρχεία και πάθος.

Το ULTRAOCEANMAN KALAMATA γεννήθηκε, για να προσφέρει μια θρυλική πρόκληση, μια υπεράνθρωπη προσπάθεια γεμάτη συναίσθημα, έμπνευση και αγάπη για το κολύμπι. Στο φετινό αγώνα, τρεις γυναίκες και δυο άντρες κολύμπησαν 30 χιλιόμετρα από την Κορώνη στην Καλαμάτα, διασχίζοντας  τον μεσσηνιακό κόλπο και μας συγκίνησαν με την προσπάθεια τους.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες, οι πέντε κολυμβητές είναι νικητές αυτής της ιδιαίτερης εμπειρίας!

Μπράβο Anastasios Athanasoulakis, Edie Markovich, George Douvas, Melina-Timsonq Katchis και Sofia Panousi. Είσαστε πραγματικοί κολυμβητικοί ήρωες!

O Kαλαματιανός Αναστάσιος Αθανασουλάκης μόλις 19 ετών πήρε μέρος για πρώτη φορά σε έναν τόσο δύσκολο κολυμβητικό αγώνα και μας εντυπωσίασε όλους κατακτώντας την πρώτη θέση. Παρά το έντονο κύμα και τα πολλά χιλιόμετρα, επέμεινε και ξεπέρασε τα όρια του τελειώνοντας τον αγώνα σε περίπου 11 ώρες. Ο ίδιος μας δήλωσε: ‘’Δεν μπορώ να περιγράψω την εμπειρία μου με λόγια αλλά η επιθυμία μου να ξανά κολυμπήσω σε αυτόν τον αγώνα είναι αρκετή ώστε να ξανά νιώσω, όπως ένιωσα εκείνη την στιγμή, δηλαδή δυνατός και θαρραλέος που κατάφερα με τα κύματα, να περάσω την γραμμή του τερματισμού’’.

Στο πλαίσιο παράλληλων εκδηλώσεων διεξήχθη και ένας φιλανθρωπικός αγώνας τρεξίματος με τον σύνδεσμο δρομέων Καλαμάτας για τους δότες μυελού των οστών «Αρχέγονο κύτταρο ζωής».

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συμβολή τους το Δήμο Καλαμάτας , Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας , τους βαρκάρηδες και συνοδούς των σκαφών.

Δίνουμε ραντεβού το 2023 και προκαλούμε όλους τους θαρραλέους κολυμβητές να ξεπεράσουν τα όρια τους μαζί μας, στο ULTRAOCEANMAN  Greece!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Το XTERRA Open Water Swimming Challenge 2022 υπόσχεται να ανατρέψει τα δεδομένα

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του 9ου XTERRA Open Water Swimming Challenge 2022, που θα πραγματοποιηθεί στην Α’ Πλαζ Βούλας – ATHINES By The Sea, στις 15-16 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 13 Ιουλίου, η επίσημη παρουσίαση Τύπου στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, Race Director XTERRA Greece TRIMORE, οι οποίοι συνδιοργανώνουν το event.

Καλεσμένοι που έδωσαν το παρών ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Κυριάκος Γιαννόπουλος συνοδευόμενος από στελέχη της ΚΟΕ, ο αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Κωνσταντίνος Ζήκος, οι διακεκριμένοι κολυμβητές Open Water Βίκυ Κουβέλη, Λυδία Παπανδρέου, Γιώργος Αρνιακός, Σπύρος Χρυσικόπουλος, καθώς επίσης, η Άδα Σταματάτου ιδρύτρια της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Race for Autism Gr, ο Γιώργος Γκούντας από το σωματείο ΙΩΝΑΣ Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ, πολλοί φίλοι της XTERRA Greece, της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Το XTERRA Open Water Swimming Challenge 2022, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και στην υπέροχη παραλία του ATHINES By The Sea, πρόκειται να φέρει μία νέα εποχή στην κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη και ανανεώνοντας τον ήδη καθιερωμένο αυτό θεσμό.

Η TRIMORE Sport Events υπόσχεται μία ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία! Το XTERRA Open Water Swimming Challenge 2022 προσκαλεί όλους τους γνωστούς και μη κολυμβητές, να ανακαλύψουν την περιπέτεια και να κολυμπήσουν, για πρώτη φορά σε αγώνα, τον περίπλου της Υδρούσας, στις αποστάσεις των 5χλμ και 10χλμ. 

Η Α’ Πλαζ Βούλας – ATHINES By The Sea θα αποτελέσει το νέο επίκεντρο της διοργάνωσης, προσφέροντας πρόσθετη άνεση και εξυπηρέτηση, απόλαυση, διασκέδαση και ξεγνοιασιά στους περισσότερους από 1.000 αθλητές που προσδοκά να παρακινήσει η διοργάνωση τρέχοντας το χρόνο στην μετά υγειονομικής κρίσης εποχή, καθώς και στους συνοδούς τους, επισκέπτες, θεατές και θαμώνες.

Οι πρωταγωνιστές του Open Water έδωσαν το στίγμα για την εκδήλωση με τις δηλώσεις τους:

Βίκυ Κουβέλη: «Αγώνες όπως το XTERRA OWS Challenge δημιουργούν και χτίζουν εμπειρία για τους νέους αθλητές. Προσωπικά, για εμένα υπάρχει μια μαγεία στο διάπλου, με μαγεύει να βλέπω το νησί απέναντι, να το περιπλεύσω και να τερματίσω».

Γιώργος Αρνιακός: «Έχω πολύ ωραίες παιδικές και εφηβικές αναμνήσεις κολυμπώντας εδώ. Το event είναι μοναδικό, γιατί βάζοντας στη διαδρομή το νησί, δίνεις στον κολυμβητή εικόνες. Ανυπομονώ να πάρω μέρος! Εύχομαι να έρθουν πολλοί κολυμβητές και να δούμε μεγάλα χαμόγελα στον τερματισμό».

Λυδία Παπανδρέου: «Εμείς οι κολυμβητές που παίρνουμε τις πιο βαθιές αναπνοές μέσα στο νερό, ψάχνουμε πάντα να βρούμε μια νέα διαδρομή που θα μπορούσαμε να κολυμπήσουμε. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έξω από το κουτί, μας βρίσκουν αυτές τις διαδρομές και μας δίνουν τη δυνατότητα να κολυμπήσουμε με ασφάλεια, νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας καταφέρνει να ανακαλύπτει όλα τα τερέν στον ατελείωτο στίβο της χώρας μας. Ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε χεριά χεριά τη νέα διαδρομή».

Σπύρος Χρυσικόπουλος: «Έχω ταυτιστεί με αυτή τη διοργάνωση. Προσωπικά, δεν συμβιβάζομαι, θέλω να κάνω πάντα το διαφορετικό, το παραπέρα και ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας κάνει το παραπάνω στις διοργανώσεις. Θέλω, παράλληλα, να περάσω το μήνυμα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον. Ας φροντίσουμε όλοι μας να μαζέψουμε τα σκουπίδια μας τελειώνοντας τον αγώνα, ακόμη κι αν είμαστε κουρασμένοι».

Άδα Σταματάτου: «Ο αγώνας αυτός θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε κολυμβητές με νευροδιαφορετικότητα να μπορέσουν να λάβουν μέρος. Να συγχαρούμε τον Κωνσταντίνο Μητρόπαπα που ενδιαφέρθηκε να δώσει την ισότιμη ευκαιρία σε κολυμβητές με διαφορετική αντίληψη, αλλά εξίσου ικανοί να λάβουν μέρος».

Γιώργος Γκούντας: «Λαμβάνουμε μέρος στο XTERRA OWS Challenge, ώστε να καταφέρουμε να αναπτύξουμε την ιδέα του παραθλητικού κινήματος και να καταφέρουμε τη συμπερίληψη των ανθρώπων με αναπηρία στις αθλητικές διοργανώσεις. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε τον αλληλοσεβασμό και να διαδώσουμε το σύνθημα «όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί».

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, περιχαρής ως οικοδεσπότης μιας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης του τόπου του που καινοτομεί και κοιτάζει μπροστά, δήλωσε: «Όταν ξεκινήσαμε πριν από επτά χρόνια αυτή την προσπάθεια, θέλαμε να κάνουμε την πόλη μας μία πόλη συνώνυμη του αθλητισμού, να εντάξουμε τους αγώνες στην κανονικότητά μας. Το XTERRA OWS Challenge είναι ένας αγώνας ξεχωριστός, πρωτοποριακός, καινοτόμος, μία καινούρια προσέγγιση στο swim challenge, που θα φιλοξενηθεί σε ένα όμορφο και καλά οργανωμένο μέρος, στην Α’ Πλαζ Βούλας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κωνσταντίνο Μητρόπαπα και όλους όσους ενισχύουν την πρόσκληση της κοινωνίας στις αθλητικές δραστηριότητες κοντή στη φύση και στη θάλασσα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα ακόμη success story».

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, τιμώντας με την παρουσία του την εκδήλωση, είπε: «Ο αθλητισμός είναι βασικό κοινωνικό αγαθό. Στρέφοντας περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό, χτίζουμε πιο ισχυρές κοινωνίες. Ειδικά η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, για μας τους Έλληνες αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα ως άθλημα. Η ανοιχτή θάλασσα παντρεύει τον αγωνιστικό με τον αθλητικό τουρισμό και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε τόσο στην αθηναϊκή Ριβιέρα, όσο και σε όλη την Ελλάδα».

Ο αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Ζήκος, ανέφερε: «Ο αθλητικός τουρισμός και ο τουρισμός ευεξίας είναι μια ακόμα ευκαιρία για ανάπτυξη στην μετά covid εποχή. Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί έναν εκ των  βασικών στόχων μας  της στρατηγικής μας για την προώθηση και προβολή της χώρας μας  και  βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του ΕΟΤ, γιατί έτσι μπορούμε να δώσουμε σε κάθε περιοχή της Ελλάδος τις ευκαιρίες που  της αξίζουν αξιοποιώντας  την  ανάγκη των καταναλωτών προς την υγεία και την ευεξία, τα βιωματικά ταξίδια και την επαφή με τη φύση».

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Κυριάκος Γιαννόπουλος, δίνοντας το στίγμα της νέας ηγεσίας της κολύμβησης δήλωσε: «Είμαστε αρωγοί του XTERRA OWS Challenge, ενός αγώνα που αποτελεί μία ευκαιρία ανάπτυξης της κολύμβησης Open Water και συμπορευόμαστε μαζί με κοινό όραμα. Οι διοργανωτές, με την εμμονή που έχουν ως προς την ασφάλεια των events, παίρνουν πάντα την αιγίδα της Ομοσπονδίας».

Η κα Elizabeth Meier, υπεύθυνη του ATHINES By The Sea, δήλωσε για την εκδήλωση που έρχεται: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που το XTERRA OWS Challenge θα πραγματοποιηθεί εδώ. Η ATHINES By The Sea είναι ένας ελκυστικός προορισμός, που προσφέρει ξεχωριστή εξυπηρέτηση, άνεση και ξεγνοιασιά στους επισκέπτες, αλλά επιπλέον, διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενεί σπουδαία αθλητικά γεγονότα».

Ο επικεφαλής της XTERRA GreeceTRIMORE Sport Events, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, εξήγησε σχετικά: “Με τα χρώματα του πάθους και της αφοσίωσής μας στον αθλητισμό και την κολύμβηση Open Water, δημιουργήσαμε μια καινούρια υπέροχη, μεγάλη ζωγραφιά. Μια πρωτόγνωρη εμπειρία, συνεισφέροντας στο όνειρο κάθε κολυμβητή θαλάσσης, να ζει έντονα και να αποκομίζει κάθε φορά εικόνες και συγκινήσεις που θα συγκλονίζουν το νου του και θα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του σε κάθε μέτρο του αγώνα, μέχρι να νοιώσει περήφανος περνώντας κάτω από την επιβλητική αψίδα τερματισμού και ανανέωσης υπόσχεσης! Επιμένουμε στον προσανατολισμό μας, στον τουρισμό εμπειρίας, χτίζοντάς τες με τρόπο ώστε να απευθύνονται τόσο στους πρωταθλητές – Ολυμπιονίκες – ήδη διακεκριμένους αθλητές, όσο και στους βετεράνους, ερασιτέχνες, χομπίστες, υπό μύηση και αρχάριους. Διαλέξαμε για τη ζωγραφιά μας το ωραιότερο φυσικό περιβάλλον που θα μπορούσε να φιλοξενήσει την αγάπη μας για τη θάλασσα. Κάθε μεμονωμένος αθλητής, οποιουδήποτε επιπέδου και ηλικίας, μπορεί να γίνει ζωντανό μέρος εκείνης, στις 15 & 16 Οκτωβρίου. Όσο υπάρχουν αθλητές που αγαπούν και παθιάζονται με τις διοργανώσεις μας και άνθρωποι σε εταιρείες και οργανισμούς, οι οποίοι στηρίζουν το δύσκολο στις εποχές αυτές έργο μας, εμείς θα κοιτάζουμε μακριά μπροστά και ψηλά! Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που αθλητές, φορείς, χορηγοί, μίλησαν με τόσο ενθουσιασμό για τις ιδέες και τις διοργανώσεις μας”.

 Οι εγγραφές για το XTERRA Open Water Swimming Challenge 2022 έχουν ανοίξει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, στο πρώτο επίπεδο κόστους (FANS) βάσει της εμπορικής πολιτικής, έως και την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022.

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση: diaplous s.s.d.a. LtdTRIMORE Sport Events XTERRA Greece | Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης |  | ATHINES By The Sea

Στρατηγικοί Συνεργάτες:            ΕΤΕΜ, Elval Colour

Χρυσοί Χορηγοί:                           Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)

 Αθλητικοί Χορηγοί:                      Zoggs, On Shoes

 Ασημένιοι Χορηγοί:                     Divoted, Ellerre

 Χάλκινοι Χορηγοί:                        Ασφάλειες ΜΙΝΕΤΤΑ, BlackMile, Microsports, Maurten, True Bites, Bella Frutta – Orsero, ΑΝΕΚ lines – Blue Star

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                      ΕΟΤ, Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος

Media Partner:                              In News

 Υποστηρικτές:                               Marathon Bikes, 1MATION, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, Check A Bike, D. Koronakis S.A., Protypo, PoufMakers 

Website

 

www.diaplous-ssda.gr

www.trimore.gr

Facebook

 

trimoresportevents

xterragreece

SwimRunHydra

Instagram

 

@trimoresportevents

@greecexterra

@swimrunhydra

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend