Lewis Pugh: Κολυμπά ανάμεσα στα παγόβουνα για την κλιματική κρίση και γράφει ιστορία

Η 12ήμερη κολύμβηση του Lewis Pugh στο Φιόρδ Ilulissat της Γροιλανδίας, ήταν εξουθενωτική & τρομακτική. Ωστόσο, το πιο τρομακτικό από όλα ήταν η επίδραση της κλιματικής αλλαγής σε αυτές τις περιοχές.

Σε ηλικία 52 ετών ο Lewis Pugh παραδέχεται ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη την πρώτη του κολύμβηση σε παγωμένα νερά. Γεννήθηκε στη νότια Αγγλία στην πόλη του Plymouth από ναυτική οικογένεια και στην ηλικία των 10 ετών μετακόμισε στο Cape Town στη Νότια Αφρική. Από την ηλικία που πήγαινε ακόμη σχολείο θυμάται ότι έβλεπε τη νήσο Robben όπου ήταν φυλακισμένος ο Nelson Mandela. To 1987 – πέντε χρόνια αφότου ο Mandela είχε μεταφερθεί στις φυλακές Pollsmoor, ο 17χρονος τότε Pugh κολύμπησε την απόσταση των οκτώ χιλιομέτρων από την στεριά έως το νησί και γι’ αυτόν το επίτευγμα αυτό αποτέλεσε πραγματική έμπνευση.

«Κολυμπώ εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνο το κολύμπι στο Robben», μας εξηγεί. «Η αίσθηση όταν πάτησα το πόδι μου στην άμμο ήταν μοναδική… και αμέσως συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν κάτι που πραγματικά απόλαυσα».

Για τον Pugh ο ενθουσιασμός που ένιωσε είχε να κάνει με την δυσκολία αυτής της κολύμβησης και με «την ομορφιά της μάχης». Και εν τέλει οι μάχες με τις δύσκολες συνθήκες είναι αυτές που τον χαρακτηρίζουν: το 2006, ο Pugh έγινε ο πρώτος άνθρωπος που είχε πραγματοποιήσει κολυμβητικούς διάπλους μεγάλων αποστάσεων σε κάθε ωκεανό του πλανήτη, και επτά χρόνια αργότερα μπήκε στην International Marathon Swimming Hall of Fame.

Από το 2005 ο Pugh πήγε την κολύμβηση του σε άλλο επίπεδο όταν άρχισε να κολυμπά στα παγωμένα νερά της Αρκτικής και της Ανταρκτικής. Το είχε κάνει αυτό, μάλιστα, προκειμένου να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου για τη κλιματική αλλαγή σε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές. To 2013 ορίστηκε ως ο πρώτος UN Patron of the Oceans, δηλαδή ως επίσημος υποστηρικτής των Ωκεανών για την Ένωση των Εθνών.

Πέρσι τον Σεπτέμβρη, μόλις μερικές εβδομάδες μετά την παρουσία του στο COP26 για την προστασία του περιβάλλοντος στην Γλασκόβη, στη Σκωτία – όπου κατάφερε να ορισθεί το 30% των ωκεανών ως προστατευόμενες περιοχές μέχρι το 2030 – ο Pugh ολοκλήρωσε και το πιο δύσκολο επίτευγμα που είχε καταφέρει μέχρι τότε. Φορώντας μόνο ένα αθλητικό μαγιό, γυαλάκια και σκουφάκι, κολύμπησε σε νερά με θερμοκρασία 0-3 βαθμούς, μια απόσταση 7,8 χιλιομέτρων ανάμεσα σε παγόβουνα για δώδεκα μέρες και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ολοκλήρωσε μια πολυήμερη κολυμβητική διαδρομή σε περιοχή των πόλων. Για τον Pugh ήταν μια κίνηση αφύπνισης με το απλό μήνυμα: «Χωρίς πάγους, δεν υπάρχει ζωή».

Όταν πραγματοποίησα την πρώτη μου κολύμβηση στην Αρκτική το 2005 η θερμοκρασία των νερών ήταν 3 βαθμοί. Πρόσφατα κολύμπησα στην ίδια περιοχή και η θερμοκρασία στην ίδια περιοχή ήταν 10 βαθμοί.
Lewis Pugh

The Red Bulletin: Έχεις ολοκληρώσει πολλές κολυμβήσεις σε περιοχές των πόλων. Πως προετοιμάζεσαι για αυτές;

Lewis Pugh: Η κολύμβηση σε παγωμένα νερά είναι το μοναδικό σπορ όπου όσο περισσότερη εμπειρία έχεις, τόσο δυσκολότερο γίνεται, γιατί όταν πραγματικά κρυώνεις πολύ, είναι κάτι που δεν ξεχνάς. Παραμένει βαθιά εντυπωμένο στην μνήμη σου, οπότε κάθε φορά που ξαναβουτάς σε παγωμένα νερά θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεχάσεις εκείνη την εμπειρία και να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε εκείνη τη στιγμή. Έτσι, κάθε κολύμπι που ακολουθεί είναι δυσκολότερο από το προηγούμενο. Είναι πραγματικά πολύ επίπονο και πρόκειται για καθαρή επιβίωση.

Πως καταφέρνεις να παραμείνεις ασφαλής μέσα στα παγωμένα νερά;

Πρώτα μετράμε την θερμοκρασία του νερού και στη συνέχεια υπολογίζουμε τον χρόνο που θα μπορέσω να κολυμπήσω. Όταν ήμουν νέος απλά βουτούσα στο νερό και πήγαινα να πετύχω τον στόχο μου. Αυτή η μέθοδος δεν δουλεύει πιά σε μένα. Πρέπει να προετοιμάσω τον εαυτό μου αργά, καθώς η ένταση υπάρχει. Σκέφτεσαι «γαμώτο, θέλω να αρχίσω να κολυμπάω», αλλά παράλληλα πρέπει να κοντρολάρεις τις αναπνοές σου και να αντιδράσεις στο σοκ του κρύου που δέχεσαι. Μετά από ένα λεπτό αρχίζω να κολυμπάω. Το μυαλό σου λέει «βγες έξω, βγες έξω», αλλά συνεχίζεις να πηγαίνεις.

Πως ζεσταίνεις το σώμα σου μετά το κολύμπι;

Καταπίνω μια κάψουλα θερμότητας πριν βουτήξω για να διατηρήσω την θερμοκρασία του κορμού μου. Στην συνέχεια αφού καταφέρω να κολυμπήσω για 10-15 λεπτά, στεγνώνω αμέσως και τρυπώνω σε δύο ζεστά sleeping bag μαζί με τρία μπουκάλια ζεστό νερό και πίνω μια ζεστή σοκολάτα. Μου παίρνει περίπου 30 λεπτά ώσπου να επιστρέψει η θερμοκρασία του σώματος μου σε φυσιολογικό επίπεδο, και στη συνέχεια χρειάζομαι δύο ώρες έξω από το νερό πριν την επόμενη βουτιά.

Γιατί συνεχίζεις να το κάνεις;

Έχω αφιερώσει όλη τη ζωή μου στη θάλασσα. Θυμάμαι όταν κολυμπούσα στον Ινδικό Ωκεανό πριν από μερικά χρόνια – περνούσα πάνω από έναν ύφαλο και κοιτώντας προς τα κάτω έβλεπα καρχαρίες και σαλάχια, καθώς και υπέροχα κοράλλια και τροπικά ψάρια. Επέστρεψα πρόσφατα στην ίδια περιοχή και είδα τους ύφαλους νεκρούς, ενώ τα ψάρια είχαν φύγει. Και μην ξεχνάμε ότι περίπου το 25% της θαλάσσιας ζωής στους ωκεανούς ζουν γύρω από τα κοράλλια σε διάφορους ύφαλους. Κατά την διάρκεια των χρόνων που ζω έχει χαθεί περίπου το 30% της άγριας ζωής. Αντίστοιχα, όταν είχα πραγματοποιήσει την πρώτη μου βουτιά στην Ανταρκτική το 2005 η θερμοκρασία του νερού ήταν τρεις βαθμοί Κελσίου και πρόσφατα που ξαναβούτηξα στην ίδια περιοχή ήταν 10 βαθμοί. Στο COP26 ενημέρωσα τους πάντες ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις υπάρχουσες συνθήκες με απόλυτη υπευθυνότητα και να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Κάτι κάνουμε λάθος και θα πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε να μην παραδώσουμε στις νέες γενιές έναν πλανήτη ο οποίος να μην είναι βιώσιμος.

Γνωρίζοντας αυτά, μπορείς να είσαι αισιόδοξος για το μέλλον;

Χωρίς ελπίδα περνάς στην απάθεια. Η ελπίδα είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να την κερδίσεις. Πρέπει να προσπαθούμε κάθε μέρα. Και αυτό που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το εγχείρημα είναι ότι δεν απαιτείται να βελτιώσουμε μια χώρα ή ένα κλάδο της βιομηχανίας, αλλά να αλλάξουμε ολοκληρωτικά 196 κράτη. Η μεγαλύτερη απειλή για το περιβάλλον είναι ότι πιστεύουμε ότι κάποιος άλλος θα λύσει το πρόβλημα για εμάς.

Πηγή: www.redbull.com

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Εκατοντάδες κολυμβητές στον Πειραιά για τους αγώνες Open Water

Κορυφαίες Επιδόσεις στον Αγώνα Πρόκρισης 5χλμ. Κολύμβησης Μαραθώνιας-Μεγάλων Αποστάσεων (OWS)

 Η Κλασική Ολυμπιακή Διαδρομή Αναβίωσε 127 Χρόνια μετά στον Πειραιά

 Ο Δήμος Πειραιά πρωταγωνίστησε το  Σάββατο 27 Μαΐου 2023 φιλοξενώντας ένα σπουδαίο κολυμβητικό γεγονός, στην παραλία Βοτσαλάκια. Εκατοντάδες κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον Αγώνα Πρόκρισης 5.000μ. για τις Μεγάλες Διεθνείς Διοργανώσεις Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) 2023, βετεράνοι κολυμβητές-τριες (masters) και ερασιτέχνες κολύμπησαν στον Αγώνα Αναβίωσης κολύμβησης κλασικής Ολυμπιακής διαδρομής 1.200μ. open water και οι μικροί φίλοι της θάλασσας συμμετείχαν στον παιδικό αγώνα 500μ.

Οι κολυμβητικές δράσεις που έγιναν στον Πειραιά, σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, του Βουλευτή της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, κ. Κώστα Κατσαφάδου, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κας. Σταυρούλας Αντωνάκου, του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Κυριάκου Γιαννόπουλου, του Συμβούλου του Δημάρχου Πειραιά, κ. Νίκου Γέμελου, του Πρόεδρου του Ο.Π.Α.Ν., κ. Ιωσήφ Βουράκη και του αργυρού Ολυμπιονίκη και τεχνικού συμβούλου κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων της Κ.Ο.Ε., Σπύρου Γιαννιώτη.

Η διεξαγωγή των αγώνων εντάχθηκε στο πανόραμα εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2023» του Δήμου Πειραιά και έγιναν με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ).

Η αρχή της κολυμβητικής δράσης έγινε στις 10:15 το πρωί με εκατοντάδες χαμόγελα παιδιών που κολύμπησαν την απόσταση των 500μ. στην παραλία Βοτσαλάκια.

 Αναβίωση Ιστορικής Κολυμβητικής Διαδρομής του 1896

Ο Δήμος Πειραιά και πάλι πρωτοπόρος, πραγματοποίησε στη συνέχεια, στις 10:30 το πρωί, την αναβίωση της ιστορικής κολυμβητικής διαδρομής που είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Απριλίου του 1896, στον κόλπο της Ζέας, 127 χρόνια μετά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στον αγώνα αναβίωσης κολύμβησης κλασικής Ολυμπιακής διαδρομής 1.200μ. open water συμμετείχαν βετεράνοι κολυμβητές-τριες (masters) και ερασιτέχνες.

Ανταγωνισμός και Σπουδαίες Επιδόσεις στον Αγώνα Πρόκρισης 5χλμ.

Περισσότεροι από 100 κολυμβητές, άνδρες και γυναίκες συμμετείχαν στον αγώνα πρόκρισης των 5χλμ για τις Εθνικές ομάδες της Μαραθώνιας κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OW) που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διοργανώσεις του 2023.

Ο συναγωνισμός ήταν έντονος αλλά και το διακύβευμα ακόμα πιο σημαντικό καθώς οι αθλητές / τριες διεκδικούσαν τη συμμετοχή τους για τις ακόλουθες κορυφαίες διοργανώσεις:

 • Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (Φουκουόκα, 15-20 Ιουλίου)
 • Παγκόσμιοι Παράκτιοι Αγώνες (Μπαλί, 5-12 Αυγούστου)
 • Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες (Ηράκλειο, 9-16 Σεπτεμβρίου)
 • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (Κέρκυρα, 29 / 9 – 1 Οκτωβρίου)
 • Μεσογειακό Κύπελλο (Λάρνακα, 7-8 Οκτωβρίου)

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα:

Αποτελέσματα Open Water 5χλμ Ανδρών

Αποτελέσματα Open Water 5χλμ Γυναικών

Αποτελέσματα Open Water Ανά Κατηγορία

Official Sports Supplier ήταν η SportAdore.

Official Supporters ήταν οι Minoa Water, Metropolitan Hospital, Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής (ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ), Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Βιομηχανία Μπισκότων & Ειδών Διατροφής.

Χορηγοί της ΚΟΕ ήταν οι Ellaktor Group, Deloitte.

Στην ομαλή διεξαγωγή και ροή των αγώνων συνέβαλαν επίσης, η Ομάδα Διάσωσης ΔΕΛΤΑ (Rescue Team Delta) και φυσικά οι εθελοντές του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Το Sports Production ανέλαβαν οι ActiveMedia Group και Progame.

Πληροφορίες για τους συντάκτες:

Τηλ.: +30 210 9343020

e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Αγώνας Πρόκρισης 5χλμ. Κολύμβησης & Αναβίωσης Κλασικής Ολυμπιακής Διαδρομής στις 27 Μαΐου στον Πειραιά

Αγώνας Πρόκρισης 5χλμ. Κολύμβησης Μαραθώνιας-Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) & Αναβίωσης Κλασικής Ολυμπιακής Διαδρομής στις 27 Μαΐου στον Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά πρωταγωνιστεί και πάλι στον αθλητισμό, καθώς θα φιλοξενήσει ένα σπουδαίο κολυμβητικό γεγονός. Στις 27 Μαΐου 2023, στην παραλία Βοτσαλάκια, θα πραγματοποιηθεί ο Αγώνας Πρόκρισης 5.000μ. για τις Μεγάλες Διεθνείς Διοργανώσεις Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) 2023 και ο Αγώνας Αναβίωσης κολύμβησης κλασικής Ολυμπιακής διαδρομής 1.200μ. open water βετεράνων κολυμβητών-τριών (masters) και ερασιτεχνών.

Ο Πειραιάς, ως ένας κατεξοχήν κορυφαίος προορισμός που βρέχεται από θάλασσα και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης ήταν η ιδανική επιλογή για να φιλοξενήσει τους αγώνες αυτούς. Η διεξαγωγή τους εντάσσεται στο πανόραμα εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2023» του Δήμου Πειραιά και θα συνδιοργανωθούν από τον Δήμο Πειραιά, την Περιφέρεια Αττικής, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ). Το Sports Production έχουν αναλάβει οι ActiveMedia Group και Progame. Οι «Ημέρες Θάλασσας» αποτελούν έναν από τους πλέον επιτυχημένους θεσμούς για τον Πειραιά, με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του Πειραιά, με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης.

 Αναβίωση Ιστορικής Κολυμβητικής Διαδρομής του 1896

Ο Δήμος Πειραιά και πάλι πρωτοπόρος, θα πραγματοποιήσει την αναβίωση της ιστορικής κολυμβητικής διαδρομής που είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Απριλίου του 1896, στον κόλπο της Ζέας, 127 χρόνια μετά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην παραλία Βοτσαλάκια.

Για δηλώσεις συμμετοχών στον αγώνα αναβίωσης κολύμβησης κλασικής Ολυμπιακής διαδρομής 1.200μ. open water βετεράνων κολυμβητών-τριών (masters) και ερασιτεχνών στέλνετε το email σας στο: [email protected]

Αγώνας Πρόκρισης 5χλμ.

Στο πλαίσιο του αγώνα πρόκρισης στα 5.000μ., που θα διεξαχθεί για όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, το Σάββατο 27 Μαΐου, στα Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά, οι αθλητές διεκδικούν τη συμμετοχή τους για τις ακόλουθες διοργανώσεις:

 • Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (Φουκουόκα, 15-20 Ιουλίου)
 • Παγκόσμιοι Παράκτιοι Αγώνες (Μπαλί, 5-12 Αυγούστου)
 • Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες (Ηράκλειο, 9-16 Σεπτεμβρίου)
 • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (Κέρκυρα, 29 / 9 – 1 Οκτωβρίου)
 • Μεσογειακό Κύπελλο (Λάρνακα, 7-8 Οκτωβρίου)

 Πρόγραμμα Αγώνων

Σάββατο 27/5 – ώρα 10:30

 • Αναβίωσης Κλασικής Ολυμπιακής Διαδρομής

Σάββατο 27/5 – ώρα 13:00

 • 5.000μ. Ανοικτής Κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών (14 ετών & άνω, γενν. 2009 και πριν)

Στο πλαίσιο των φετινών αγώνων ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ανέφερε: «Ο αγώνας πρόκρισης 5χλμ κολύμβησης μαραθώνιας-μεγάλων αποστάσεων (OWS), μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση, με τη συμμετοχή των καλύτερων Ελλήνων κολυμβητών και ο αγώνας αναβίωσης της κλασικής Ολυμπιακής διαδρομής, έρχονται στον Πειραιά. Η πόλη μας άλλωστε, έχει μακρά αθλητική παράδοση και πολλές επιτυχίες στον υγρό στίβο και τα θαλασσινά αθλήματα. Συνεργαζόμαστε με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, την οποία και θα ήθελα να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την επιλογή της, ώστε να διεξαχθούν οι αγώνες στη θάλασσα του Πειραιά, καθώς και τον συνεργάτη μου, προπονητή Κολύμβησης του Ολυμπιακού και πρώην Ομοσπονδιακό Προπονητή Κολύμβησης, κ. Νίκο Γέμελο για τη συμβολή του. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα κυρίως στα παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και επιπλέον ενισχύουν την εξωστρέφεια της πόλης μας».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε: «Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και εγώ ως Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά είμαστε περήφανοι που συνδράμουμε στην συνδιοργάνωση του αγώνα πρόκρισης των 5χλμ κολύμβησης μαραθώνιας-μεγάλων αποστάσεων, μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση,  με τη συμμετοχή των καλύτερων Ελλήνων κολυμβητών. Αυτό το αθλητικό event το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο πανόραμα εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας 2023», θα δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί και η αναβίωση της ιστορικής κολυμβητικής διαδρομής των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στον κόλπο της Ζέας, γεγονός που μας ενθουσιάζει για τη συνδρομή μας».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Κυριάκος Γιαννόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Πειραιά και πιο συγκεκριμένα τον Δήμαρχο κ. Μώραλη για τη συνδιοργάνωση του Αγώνα Πρόκρισης 5χλμ. Κολύμβησης Μαραθώνιας-Μεγάλων Αποστάσεων (OWS). Ο Αγώνας Πρόκρισης 5χλμ., ως μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις του αθλήματος, εντάσσεται στο πανόραμα εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά «Ημέρες Θάλασσας 2023», όπου θα πραγματοποιηθεί και η αναβίωση της ιστορικής κολυμβητικής διαδρομής των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στον κόλπο της Ζέας. Εύχομαι, οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, στους αγώνες που θα φιλοξενήσουν, στην παραλία Βοτσαλάκια, τους κορυφαίους μας αθλητές και τις κορυφαίες μας αθλήτριες».

 Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα. Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, τόνισε: «Καλωσορίζουμε αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός στην πόλη μας, στις «Ημέρες Θάλασσας 2023», την μεγάλη γιορτή του Πειραιά. Αυτή η κορυφαία αθλητική κολυμβητική διοργάνωση «ενώνει» την χιλιοτραγουδισμένη θάλασσα του Πειραιά με την Παγκόσμια ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Ενώνει επίσης, τη σπουδαία αθλητική παράδοση στον υγρό στίβο και στα θαλασσινά αθλήματα του Πειραιά και προβάλλει το σύγχρονο εξωστρεφή πρόσωπο της πόλης μας. Σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός καλούμε τα μεγάλα και μικρά παιδιά του Πειραιά, τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και τις νέες και τους νέους απ’ όλη την Αττική, να παρακολουθήσουν από κοντά και να απολαύσουν τις προσπάθειες κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της κολύμβησης».

Σύμβουλος του Δημάρχου Πειραιά, κ. Νίκος Γέμελος, τόνισε: «Προχωράμε με σημαντικούς στρατηγικούς συνεργάτες την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, την Περιφέρεια Αττικής, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και βραβευμένες εταιρείες από τον χώρο του sports marketing στον σχεδιασμό των φετινών αγώνων πρόκρισης και αναβίωσης open water. Πρωταρχικός μας στόχος είναι πάντα η ασφάλεια όλων των αθλητών που θα λάβουν μέρος και η δημιουργία νέων σημαντικών εμπειριών για αυτούς, ενώ προσδοκούμε τη διεξαγωγή αγώνων ακόμα υψηλότερου επιπέδου».

Τέλος ο Πρόεδρος   του Ο.Π.Α.Ν., κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε: «Φέτος έχουμε την χαρά να διοργανώνουμε τους αγώνες πρόκρισης 5χλμ και αναβίωσης open water στην πλαζ Βοτσαλάκια. Σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσουμε αθλητές από όλη την Ελλάδα διαμορφώνοντας κατάλληλα τις εγκαταστάσεις μας εντός και εκτός του κολυμβητηρίου μας,  με σκοπό να πραγματοποιηθεί ένα αθλητικό event υψηλών προδιαγραφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο χώρος της παραλίας θα διαμορφωθεί έτσι ώστε οι θεατές (για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης) να έχουνε άμεση οπτική επαφή με τους αθλητές και τους αγώνες! Σας καλούμε όλους να επισκεφθείτε τον Πειραιά και να παρακολουθήσετε από κοντά την προσπάθεια των αθλητών».

Χορηγοί ΚΟΕ: Ellaktor Group, Deloitte

Official Sports Supplier: SportAdore

Official Supporters: Minoa Water, Metropolitan Hospital, Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής (ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ), Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Βιομηχανία Μπισκότων & Ειδών Διατροφής

Συνδιοργάνωση: Δήμος Πειραιά, Περιφέρεια Αττικής, Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.)

Sports Production: ActiveMedia Group, Progame

Πληροφορίες για τους συντάκτες:

Τηλ.: +30 210 9343020

e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend