Lewis Pugh: Κολυμπά ανάμεσα στα παγόβουνα για την κλιματική κρίση και γράφει ιστορία

Η 12ήμερη κολύμβηση του Lewis Pugh στο Φιόρδ Ilulissat της Γροιλανδίας, ήταν εξουθενωτική & τρομακτική. Ωστόσο, το πιο τρομακτικό από όλα ήταν η επίδραση της κλιματικής αλλαγής σε αυτές τις περιοχές.

Σε ηλικία 52 ετών ο Lewis Pugh παραδέχεται ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη την πρώτη του κολύμβηση σε παγωμένα νερά. Γεννήθηκε στη νότια Αγγλία στην πόλη του Plymouth από ναυτική οικογένεια και στην ηλικία των 10 ετών μετακόμισε στο Cape Town στη Νότια Αφρική. Από την ηλικία που πήγαινε ακόμη σχολείο θυμάται ότι έβλεπε τη νήσο Robben όπου ήταν φυλακισμένος ο Nelson Mandela. To 1987 – πέντε χρόνια αφότου ο Mandela είχε μεταφερθεί στις φυλακές Pollsmoor, ο 17χρονος τότε Pugh κολύμπησε την απόσταση των οκτώ χιλιομέτρων από την στεριά έως το νησί και γι’ αυτόν το επίτευγμα αυτό αποτέλεσε πραγματική έμπνευση.

«Κολυμπώ εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνο το κολύμπι στο Robben», μας εξηγεί. «Η αίσθηση όταν πάτησα το πόδι μου στην άμμο ήταν μοναδική… και αμέσως συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν κάτι που πραγματικά απόλαυσα».

Για τον Pugh ο ενθουσιασμός που ένιωσε είχε να κάνει με την δυσκολία αυτής της κολύμβησης και με «την ομορφιά της μάχης». Και εν τέλει οι μάχες με τις δύσκολες συνθήκες είναι αυτές που τον χαρακτηρίζουν: το 2006, ο Pugh έγινε ο πρώτος άνθρωπος που είχε πραγματοποιήσει κολυμβητικούς διάπλους μεγάλων αποστάσεων σε κάθε ωκεανό του πλανήτη, και επτά χρόνια αργότερα μπήκε στην International Marathon Swimming Hall of Fame.

Από το 2005 ο Pugh πήγε την κολύμβηση του σε άλλο επίπεδο όταν άρχισε να κολυμπά στα παγωμένα νερά της Αρκτικής και της Ανταρκτικής. Το είχε κάνει αυτό, μάλιστα, προκειμένου να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου για τη κλιματική αλλαγή σε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές. To 2013 ορίστηκε ως ο πρώτος UN Patron of the Oceans, δηλαδή ως επίσημος υποστηρικτής των Ωκεανών για την Ένωση των Εθνών.

Πέρσι τον Σεπτέμβρη, μόλις μερικές εβδομάδες μετά την παρουσία του στο COP26 για την προστασία του περιβάλλοντος στην Γλασκόβη, στη Σκωτία – όπου κατάφερε να ορισθεί το 30% των ωκεανών ως προστατευόμενες περιοχές μέχρι το 2030 – ο Pugh ολοκλήρωσε και το πιο δύσκολο επίτευγμα που είχε καταφέρει μέχρι τότε. Φορώντας μόνο ένα αθλητικό μαγιό, γυαλάκια και σκουφάκι, κολύμπησε σε νερά με θερμοκρασία 0-3 βαθμούς, μια απόσταση 7,8 χιλιομέτρων ανάμεσα σε παγόβουνα για δώδεκα μέρες και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ολοκλήρωσε μια πολυήμερη κολυμβητική διαδρομή σε περιοχή των πόλων. Για τον Pugh ήταν μια κίνηση αφύπνισης με το απλό μήνυμα: «Χωρίς πάγους, δεν υπάρχει ζωή».

Όταν πραγματοποίησα την πρώτη μου κολύμβηση στην Αρκτική το 2005 η θερμοκρασία των νερών ήταν 3 βαθμοί. Πρόσφατα κολύμπησα στην ίδια περιοχή και η θερμοκρασία στην ίδια περιοχή ήταν 10 βαθμοί.
Lewis Pugh

The Red Bulletin: Έχεις ολοκληρώσει πολλές κολυμβήσεις σε περιοχές των πόλων. Πως προετοιμάζεσαι για αυτές;

Lewis Pugh: Η κολύμβηση σε παγωμένα νερά είναι το μοναδικό σπορ όπου όσο περισσότερη εμπειρία έχεις, τόσο δυσκολότερο γίνεται, γιατί όταν πραγματικά κρυώνεις πολύ, είναι κάτι που δεν ξεχνάς. Παραμένει βαθιά εντυπωμένο στην μνήμη σου, οπότε κάθε φορά που ξαναβουτάς σε παγωμένα νερά θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεχάσεις εκείνη την εμπειρία και να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε εκείνη τη στιγμή. Έτσι, κάθε κολύμπι που ακολουθεί είναι δυσκολότερο από το προηγούμενο. Είναι πραγματικά πολύ επίπονο και πρόκειται για καθαρή επιβίωση.

Πως καταφέρνεις να παραμείνεις ασφαλής μέσα στα παγωμένα νερά;

Πρώτα μετράμε την θερμοκρασία του νερού και στη συνέχεια υπολογίζουμε τον χρόνο που θα μπορέσω να κολυμπήσω. Όταν ήμουν νέος απλά βουτούσα στο νερό και πήγαινα να πετύχω τον στόχο μου. Αυτή η μέθοδος δεν δουλεύει πιά σε μένα. Πρέπει να προετοιμάσω τον εαυτό μου αργά, καθώς η ένταση υπάρχει. Σκέφτεσαι «γαμώτο, θέλω να αρχίσω να κολυμπάω», αλλά παράλληλα πρέπει να κοντρολάρεις τις αναπνοές σου και να αντιδράσεις στο σοκ του κρύου που δέχεσαι. Μετά από ένα λεπτό αρχίζω να κολυμπάω. Το μυαλό σου λέει «βγες έξω, βγες έξω», αλλά συνεχίζεις να πηγαίνεις.

Πως ζεσταίνεις το σώμα σου μετά το κολύμπι;

Καταπίνω μια κάψουλα θερμότητας πριν βουτήξω για να διατηρήσω την θερμοκρασία του κορμού μου. Στην συνέχεια αφού καταφέρω να κολυμπήσω για 10-15 λεπτά, στεγνώνω αμέσως και τρυπώνω σε δύο ζεστά sleeping bag μαζί με τρία μπουκάλια ζεστό νερό και πίνω μια ζεστή σοκολάτα. Μου παίρνει περίπου 30 λεπτά ώσπου να επιστρέψει η θερμοκρασία του σώματος μου σε φυσιολογικό επίπεδο, και στη συνέχεια χρειάζομαι δύο ώρες έξω από το νερό πριν την επόμενη βουτιά.

Γιατί συνεχίζεις να το κάνεις;

Έχω αφιερώσει όλη τη ζωή μου στη θάλασσα. Θυμάμαι όταν κολυμπούσα στον Ινδικό Ωκεανό πριν από μερικά χρόνια – περνούσα πάνω από έναν ύφαλο και κοιτώντας προς τα κάτω έβλεπα καρχαρίες και σαλάχια, καθώς και υπέροχα κοράλλια και τροπικά ψάρια. Επέστρεψα πρόσφατα στην ίδια περιοχή και είδα τους ύφαλους νεκρούς, ενώ τα ψάρια είχαν φύγει. Και μην ξεχνάμε ότι περίπου το 25% της θαλάσσιας ζωής στους ωκεανούς ζουν γύρω από τα κοράλλια σε διάφορους ύφαλους. Κατά την διάρκεια των χρόνων που ζω έχει χαθεί περίπου το 30% της άγριας ζωής. Αντίστοιχα, όταν είχα πραγματοποιήσει την πρώτη μου βουτιά στην Ανταρκτική το 2005 η θερμοκρασία του νερού ήταν τρεις βαθμοί Κελσίου και πρόσφατα που ξαναβούτηξα στην ίδια περιοχή ήταν 10 βαθμοί. Στο COP26 ενημέρωσα τους πάντες ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις υπάρχουσες συνθήκες με απόλυτη υπευθυνότητα και να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Κάτι κάνουμε λάθος και θα πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε να μην παραδώσουμε στις νέες γενιές έναν πλανήτη ο οποίος να μην είναι βιώσιμος.

Γνωρίζοντας αυτά, μπορείς να είσαι αισιόδοξος για το μέλλον;

Χωρίς ελπίδα περνάς στην απάθεια. Η ελπίδα είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να την κερδίσεις. Πρέπει να προσπαθούμε κάθε μέρα. Και αυτό που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το εγχείρημα είναι ότι δεν απαιτείται να βελτιώσουμε μια χώρα ή ένα κλάδο της βιομηχανίας, αλλά να αλλάξουμε ολοκληρωτικά 196 κράτη. Η μεγαλύτερη απειλή για το περιβάλλον είναι ότι πιστεύουμε ότι κάποιος άλλος θα λύσει το πρόβλημα για εμάς.

Πηγή: www.redbull.com

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Η OCEANMAN Greece επιστρέφει δυναμικά για να ανοίξει μια νέα σελίδα στα Χανιά!

Η OCEANMAN, κάνοντας αισθητή την απουσία της το 2023 στην κολυμβητική Open Water παγκόσμια και εγχώρια κοινότητα, μετά μάλιστα από τη επιτυχή διοργάνωση του Παγκόσμιου Τελικού της OCEANMAN στο Ρέθυμνο το 2022, επιστρέφει από την TRIMORE Sport Events σε νέο τερέν, υποσχόμενη να συναρπάσει όλο τον πλανήτη! Το OCEANMAN Greece | ChaniaCrete 2024, η 6η διοργάνωση OCEANMAN στην Ελλάδα (πλην του τελικού), ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Ιουνίου στα Χανιά της Κρήτης.

Η OCEANMAN Greece, έχοντας στο πλευρό της συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Χανίων, δίνει νέα προοπτική στο θεσμό και προσκαλεί στη φιλόξενη Κρήτη και τη ξεχωριστή κουλτούρα των Χανίων, τους κολυμβητές Open Water του πλανήτη, να τους ενθουσιάσει και να τους προσφέρει μια αξέχαστη – συναρπαστική εμπειρία!

Με την Αιγίδα και την Χρυσή Χορηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο πνεύμα του Τουρισμού Αθλητικής Εμπειρίας που πρεσβεύει, η OCEANMAN GreeceTRIMORE Sport Events προσκαλεί αθλητές όλων των επιπέδων και ηλικιών απ’ όλο τον κόσμο μα πρώτα από την Ελλάδα και κυρίως την Κρήτη, μαζί με τις οικογένειες – φίλους – παρέες, σε μια καλοσχεδιασμένη αθλητική, ψυχαγωγική και πολιτιστική εκδήλωση, να ζήσουν όλοι μαζί το αξέχαστο.

Στο αγωνιστικό περιεχόμενο, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια πρώτη ημέρα (Σάββατο  με το Sprint OCEANMAN (2k), OCEAN Relay (3 x 750m) και OCEANKIDS (750m), για να τη διαδεχθεί η δεύτερη ημέρα (Κυριακή) με το HALF OCEANMAN (5k) και το OCEANMAN (10k) στα οποία και θα κορυφωθεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Κρατώντας την ασφάλεια στη θάλασσα σε πρώτο πλάνο πάντα, η OCEANMAN έχει καθιερώσει τον ατομικό πλωτήρα υποχρεωτικό κατά την κολύμβηση για κάθε συμμετέχοντα (και για τους ολυμπιονίκες, χωρίς καμία εξαίρεση), διατηρώντας πάντα ισχυρή ομάδα και μέτρα ασφάλειας τόσο στη θάλασσα όσο και υποστηρικτική στη στεριά, δίνοντας τη δυνατότητα στους κολυμβητές να απολαύσουν στο έπακρο το σπορ που αγαπούν και την περιπέτεια στη φύση και παράλληλα να διεκδικήσουν την πολυπόθητη πρόκριση στους τελικούς του OCEANMANWe are Open Water Swimming.

Το πρωϊ της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου, άνοιξαν οι εγγραφές, δίνοντας τη δυνατότητα οικονομικότερης συμμετοχής στον αγώνα σε όσους θα επιλέξουν να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους, αλλά και να δεσμεύσουν τη θέση τους στον περιορισμένο αριθμό συμμετοχών ανά απόσταση. Όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στο website της OCEANMAN, δίνοντας τη δυνατότητα να δει κανείς τις διαδρομές όλων των αποστάσεων αλλά και το φαντασμαγορικό σημείο εκκίνησης μπροστά στο φάρο, στην είσοδο του παλιού Ενετικού λιμανιού των Χανίων. Oi δύο μεγάλες αποστάσεις της Κυριακής, περιλαμβάνουν τον περίπλου της νήσου Λαζαρέτα, δίνοντας μια απίστευτη μαγεία στην εμπειρία των κολυμβητών. Φωτογραφίες των Χανίων και κολυμβητικής OCEANMAN δράσεις εδώ.

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, OCEANMAN Greece director, δήλωσε: Mε σεβασμό στο έργο των προκατόχων του θεσμού, θα συνεχίσουμε το όραμα της δημιουργίας του ομορφότερου αγώνα κολύμβησης Open Water, καθιστώντας τα Χανιά και το OCEANMAN Greece | ChaniaCrete, το πιο επιθυμητό κολύμπι στον κόσμο και bench mark ποιότητος, ασφάλειας και καινοτομίας. Σας προσκαλούμε όλους στο νέο αυτό ξεκίνημα, στην ιστορική και πανέμορφη πόλη της Ελλάδας, στον φάρο που θα αποτελέσει σύμβολο για κάθε κολυμβητή!”

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:      TRIMORE Sport Events, Περιφέρεια Κρήτης – Περιφ. Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 ELVAL Colour, ETEM

Χρυσοί Χορηγοί:                              Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)

Χάλκινοι Χορηγοί:                           ΜΙΝΕΤΤΑ, OrceroBella Frutta, Microsports, Δ. Κορωνάκης Α.Ε., Blue Hunter, PlayMobil,

PoufMakers, Maurten

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                         Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), Περιφέρεια Κρήτης – Περιφ. Ενότητα Χανίων

Media Partners:                                In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr

Σταθεροί συνεργάτες:                     Protypo, Marathon Bikes, Vector, HPX, 1MATION, Check A Bike

Website

 

www.oceanmanswim.com/chania-greece/

www.trimore.gr

www.diaplous-ssda.gr

 

Facebook

 

OCEANMANGreece

trimoresportevents

xterragreece

SwimRunHydra

Instagram

 

@oceanman.greece

@trimoresportevents

@greecexterra

@swimrunhydra

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Η πρώτη ημερίδα κολύμβησης ένταξης και συμπερίληψης αθλητών με αναπηρία

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ η πρώτη ημερίδα κολύμβησης ένταξης και συμπερίληψης αθλητών με αναπηρίες και τυπικών- αρτιμελών αθλητών.

Η συνδιοργάνωση του ΑΟ Ωκεανού και του συλλόγου ΙΩΝΑΣ ΑμεΑ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με 50αρια Ελεύθερο από αθλητές με αναπηρίες. Στη συνέχεια ξεκίνησε το αγωνιστικό πρόγραμμα των αθλητών της προαγωνιστικής. Σημαντική προσθήκη στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου ήταν η δημιουργία μικτής σκυταλοδρομίας αθλητών με αναπηρίες και τυπικών – αρτιμελών αθλητών προαγωνιστικής. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από τους παραολυμπιακούς του 2004 που ενώνονται αθλητές ΑμεΑ και αρτιμελείς σε μια κοινή ομαδική σκυταλοδρομία 4Χ50. Το σύνθημα που κυριάρχησε από την συμμετοχή των αθλητών είναι “Όλοι Διαφορετικοί Όλοι Ίσοι”.

Τα αθλητικά σωματεία προαγωνιστικής που έλαβαν μέρος στη μικτή σκυταλοδρομία είναι τα ακόλουθα:
Ωκεανός
ΝΟΚ Καλαμάτας
ΟΦΝΙ
Παλαίμων
Πεντελικός
ΡΟΗ
Υδρία

Τα αθλητικά σωματεία ΑμεΑ που έλαβαν μέρος είναι τα ακόλουθα:
ΙΩΝΑΣ
Καστελλάνοι
Ομάδα Όνειρο
Πρωτοπόροι
Τυρταίος

Ο ενθουσιασμός όλων των αθλητών που συμμετείχαν, αλλά και η χαρά τους, ήταν πολύ μεγάλη.
Αξιοσημείωτη ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου που παρακολούθησε με ενθουσιασμό τους αγώνες και καταχειροκρότησε την προσπάθεια όλων των αθλητών.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.

Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε. υποστήριξε τους αγώνες με προϊόντα της και η εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη κάλυψαν με ρεπορτάζ τη διοργάνωση.
Στους αθλητές ΑμεΑ και της προαγωνιστικής που έλαβαν μέρος δόθηκαν αναμνηστικά έπαθλα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από τον Δημήτρη Λίτσιο αθλητή του συλλόγου ΙΩΝΑΣ.
Υποστηρικτής των αγώνων ήταν το ΟΑΚΑ με κύριο εκπρόσωπό της τον γενικό διευθυντή κύριο Κωνσταντίνο Χαλιορή που έκανε τις βραβεύσεις των διακριθέντων αθλητών της διοργάνωσης.
Επίσης υποστηρικτής της διοργάνωσης ήταν το φυσικοθεραπευτήριο Φysio Gountas.

Η διακεκριμένη αθλήτρια του συλλόγου ΙΩΝΑΣ Βασιλοπούλου Αντιγόνη-Χαρίεσσα δήλωσε:
«Ήταν μεγάλη η χαρά και πολύ έντονα τα συναισθήματα που ζήσαμε τόσο για τους αθλητές που συμμετείχαν όσο και για τους παρευρισκόμενους που παρακολούθησαν τους συγκεκριμένους αγώνες, καθώς για πρώτη φορά στη χώρα μας αρτιμελείς αθλητές και αθλητές με αναπηρίες συμμετείχαν από κοινού σε αναγνωρισμένους αγώνες κολύμβησης από τη ΚΟΕ και την ΕΑΟΜ αντίστοιχα. Είναι πολύ σημαντικό για τους αθλητές με αναπηρίες να γίνονται τέτοιες συνδιοργανώσεις για να μπορούν να έχουν περισσότερες συμμετοχές σε αγώνες καθώς τα πρωταθλήματα ΑΜΕΑ είναι ένα το χρόνο ανά άθλημα. Παράλληλα όμως είναι και πολύ σημαντικό για τον κόσμο και τα παιδιά που δυστυχώς δεν γνωρίζουν για τον αθλητισμό – πρωταθλητισμό των ΑμεΑ και γενικώς για τα ΑμεΑ στη χώρα μας. Εύχομαι να γίνει θεσμός η διοργάνωση τέτοιων αγώνων, όχι μόνο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου αλλά και για την ενσωμάτωση-συμπερίληψη των αθλητών και των ατόμων με αναπηρίες στη χώρα μας, καθώς δεν είναι τίποτα «λιγότερο» από άνθρωποι και έχουν ίσα δικαιώματα και γι’αυτό πρέπει να έχουν και ίσες ευκαιρίες.
Θέλω να ευχαριστήσω τους Δημήτρη και Γιώργο Δαμασιώτη και όλο το σωματείο του Α.Ο ΩΚΕΑΝΩΣ που εξαρχής αγκάλιασαν και στήριξαν αυτή την ιδέα και καταφέραμε να την πραγματοποιήσουμε. Ευχαριστούμε τους προπονητές του συλλόγου ΙΩΝΑΣ. Συγχαρητήρια στους συλλόγους ΑμεΑ που συμμετείχαν με τους αθλητές τους.».

Οι υπεύθυνοι του Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ Δημήτρης και Γιώργος Δαμασιώτης δήλωσαν:
«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία που είχαμε με τον Σύλλογο ΙΩΝΑΣ.
Αποφασίστηκε στη διασυλλογική ημερίδα που διοργάνωσε ο ΑΟ ΩΚΕΑΝΟΣ να συμπεριληφθούν τόσο σειρές ΑΜΕΑ όσο και μεικτή σκυτάλη με αθλητές ΑΜΕΑ και κλασικούς αθλητές.
Η πρωτοβουλία βρήκε θερμή ανταπόκριση από αθλητές, γονείς και προπονητές.
Τα χειροκροτήματα των θεατών ήταν η καλύτερη επιβράβευση.
Στόχος είναι η πρωτοβουλία αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον έτσι ώστε το επίπεδο των αθλητών αυτών να ανέβει ακόμα περισσότερο.»

Ο υπεύθυνος αθλητικού τμήματος ΙΩΝΑΣ κύριος Γιώργος Γκούντας δήλωσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί αυτή η συνεργασία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Θα μπορούσε η 13η Ιανουαρίου να θεσπιστεί και ως ημέρα ένταξης και συμπερίληψης των αθλητών με αναπηρία στην ελληνική κολύμβηση. Ευχόμαστε και θα είμαστε ως σύλλογος αρωγοί στο να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες διοργανώσεις. Το ΟΑΚΑ το νιώθουμε σαν το σπίτι μας, καθώς το σύλλογός μας ξεκίνησε στη δραστηριότητά του από το 2007. Ευχαριστούμε θερμά το σύλλογο Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ – Γιώργο και Δημήτρη Δαμασιώτη για τη συνδιοργάνωση. Ευχαριστούμε τους συλλόγους ΑμεΑ που έλαβαν μέρος και την ΕΑΟΜ. Ευχαριστούμε τους συλλόγους κολύμβησης που έλαβαν μέρος με τους αθλητές της προαγωνιστής σε αυτή τη μοναδική σκυταλοδρομία που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για τη στήριξη των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα τον διευθυντή του ΟΑΚΑ κύριο Κωνσταντίνο Χαλιορή.  Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους μου Γιάννη και Σωτήρη Τριάδη – Flywhoop που έχουν αγκαλιάσει με αγάπη το σύλλογο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δημοσιογράφο κύριο Δημήτρη Κοτταρίδη για τη συνεχή στήριξη στο έργο και τις δράσεις του συλλόγου μας.»

Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος οι ακόλουθοι σύλλογοι ΑμεΑ:
ΙΩΝΑΣ
Ιωνικός
Καστελλάνοι
Ομάδα Όνειρο
Πρωτοπόροι
Τυρταίος

Στη μικτή σκυταλοδρομία 4×50 συμμετείχαν επτά ομάδες. Οι ομάδες αποτελούνταν από δύο αθλητές ΑμέΑ και δύο τυπικούς-αρτιμελής αθλητές της προαγωνιστικής. Οι ομάδες είχαν ως εξής:

ΩΚΕΑΝΟΣ: Γερολυμάτος Διονύσης(Ιωνικός), Γερολυμάτου Φανή, Αντωνόπουλος Θαλής, Αγγελόπουλος Θανάσης(Ιωνάς)
ΝΟΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σπυράκος Κωνσταντίνος(Ιωνάς), Βασιλάκη Ήλια, Σκοπέτος Κωνσταντίνος, Κούτσελος Αλέξιος(Ιωνάς)
ΟΦΝΙ: Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος(Ιωνάς), Ντουλάι Άγγελος, Μίχα Γεωργία, Γκιάτα Θεοφάνης(Καστελλάνοι)
ΠΑΛΑΙΜΩΝ: Σκουρμπούτης Γιάννης(Ιωνάς), Καπένη Αναστασία, Κουτρολίνος Ανδρέας, Τζιβελέκη Μαρία Φανουρία (Καστελλάνοι)
ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΣ: Μπουντζουκλής Δημήτρης(Ιωνάς), Χανιώτης Ίωνας, Γιαννούλης Νέστωρας, Τσέκος Αλκίνοος(Καστελλάνοι)
ΡΟΗ: Διγγόλης Σωκράτης(Ιωνάς), Σιέττος Παρασκευάς, Βαλασκόπουλος Σπύρος, Αγγέλου Γαβριέλα (Ιωνάς)
ΥΔΡΙΑ: Βασιλοπούλου Αντιγόνη(Ιωνάς), Παπαγιαννοπούλου Βικτώρια, Παππά Εύη, Διακάτου Στυλιανή Μαρία( Ιωνάς)

Παρακολουθήστε video από την εκπομπή της ΕΡΤ Σαββατοκύριακο από τις 6:
https://www.youtube.com/watch?v=qoJ8a5BX-ic

Παρακολουθήστε video του αγώνα από την εταιρεία Flywhoop:
https://www.youtube.com/watch?v=txCp2fx71v4

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend